Kennel Fireboy's
Esittely Kuulumiset Maksi Ozzy Anki Pennut Muistoissa Linkit Kuvat

Kuulumiset 2008 :)

( 2005) + ( 2006) + (2007)


28.12.2008
Heh näin nopeesti sitten sattui ja tapahtui ja syytä päivittämiseen tuli:)
Kysymyksessä onnellinen perhetapahtuma, sillä Ossista tullut isukki alias ISI !
Meea morsian synnytti eilen illalla trion eli kolme suloista pentua! Saldona 2 x blennari tyttö ja 1 x trikki poika :) Onnea onnea Zypria's kenneliin debyytti pentueestaan ja Meealle suukotus urakasta, josta yksi osa juuri päättyi ja toinen urakka vasta alkoi ;)
Tänään herroilla taitaa olla hyvä syys herkutteluun jälleen "sikarit" dental stickin muodossa saivat jo oitis kun ilmoituksen sain heh :)
Nyt toivotamme Meealle ja triolaisille voimia urakkaan sekä kasvamiseen ja mielenkiinnolla odotan tapaamista ja kuvia ennen sitä :)

Kuva kennel Zypria's Kiitos :)

27.12.2008
Joulu oli ja nyt se meni, onneksi on vielä tämä viikonloppu, kunnes töihin taas mentävä! Hieman haikeudella muisteltu rakasta tollukkaamme, jonka ikiuneen menosta on kulunut tuo vuosi! Aattona muisteltiin kovasti paketti riehaa jonka tuo iso karvaisemme järjesti aattojen iloksi.
Tänä vuona Ossikin keksi/muisti kuinka ja mitä paketeille kuuluikaan tehdä ja pala kerrallaan kääri myös aarteensa esille :)
Mamma tosin oli rotta myös tänä vuona ja osa herkuista meni piiloon, sillä niillä herkuilla oltais varmaan hoidettu useamman päivän ruokinta heh...Kiitos Ullalle niistä järkyttävän tuoksuisista herkuista pojille, karvaiset herrat erotti omat pakettinsa vuoresta kyllä hajun perusteella ja saivatkin herkutella aarteensa tosin iltaruuan sijaan ;)
Jessen konserttia oli vielä aattona ja sitten oltiin kera sukua mukana joulun päätöskonsertissa joulupäivänä ja yhtä kaunista ja ihanaa kuten aina ja eilen tapaninpäivänä lenkkejä lukuunottamatta oltiin vaan ja torkkuiltiin ja kateltiin telkkarista tulevia ohjelmia ihanan rentouttavaa :)
Nyt enää muutama päivä tätä vuotta ja pian alkaa ensi vuosi ja uudet kujeet :)

Hieman voimme kelata tätä vuotta jo nyt vaikkakin meillä aina sattuu ja tapahtuu ja varmaan myös näinä viimeisinä päivinäkin, mutta niistä voidaan sitten kelailla vaikkapa erikseen :)
Näyttely rintamalla tietysti perheessä Maksi on lähinnä ollut parrasvaloissa, Ossi vaan tuon yhden, mutta emmeköhän sen kanssa palaile kehiin jossain muodoin ensi vuonna vaikkakaan ei herran lempipuuhiin kuulukkaan. Harmi vaan, että pojalla olisi oikeasti potenttiaalia kehiin kropallaan ja muuta mielestäni, syy lähinnä on siinä, ettei herraa kiinosta touhu pätkääkään, mutta kokeillaan taas luulenpa..ja eiköhän se karvakin kasva tuohon pepaan takaisin, mukava sänki siinä on jo kuitenkin ja onneksi tuo takapuoli tervehtyi hyvin. Tosin herran tekemisiin on sanansa myös toisella omistajallaan tietysti, joten katsellaan. :)
Maksin saavutukset ihan mukavia, suomessa lukuisa eri ja sijoitus myös pu sijoitus..viimeinen saavutus täällä kotomaassa tänä vuona tuo pu2 sija vara-sertillä joten sen yhden sertin jahtaamista jatkamme ensi vuonna jälleen. Herra myös yhdistyksen yksiväristen top ten listalla hienosti sijalla 7 :) Eikä ruby koiria siinä joukossa montaa olekkaan!
Avarsimme myös ulkomaanmatkailua ja herra siis oli kolmessa näyttelyssä eestin puolella ja kaikista kolmesta nappasi tuon sertin olen kerran vsp ja kaksi kertaa rop valioituen hienosti sielä! Herra myös käväisi Latviassa kolmessa näyttelyssä jossa ensimäisessä sijalla pu5 ja seuraavissa kahdessa vsp joten sai myös latvian valioarvon, tosin se vielä vahvistamaton!
Ensi vuona tosiaan siis jatkamme suomen kehiä lähinnä ja katsotaan mitä muuta vuosi tuo tullessaan.
Neiti Ankini pyörähti myös kehissä, sekä muita kasvatteja tai Maksin jälkeläisiä joita ilo seurata. sekä näyttelyiden, että muiden tulosten puolesta, joista agilityssä useampi tulilapsi pyörähtänyt.
Sanomattakin selvää, että terveystutkimukset aina enempi kun kultaa arvokkaampaa tietoa ja jokainen kasvatti tai koirani jälkeläinen käydessään on enemmän kun upeeta, joista iso kiitos heille.
Ossi myös astui ensimäisen nartunsa hienoin saavutuksin ja pentuja ultran mukaan tosiaan tulossa ja ei montaa päivää, kun lapsosten pitäisi syntyä ja niitä siis jännitellään vielä hetken aikaa :)
Myös toiset Fireboy's lapset saaneet alkunsa kera Mellin ja S-pentueen pienet ultralla masussa todettu, syntymäaika tosin viikolla 5 ja ei
voi kun peukuttaa molemmille mammoille tietysti lopuun saakka :) Yritän saada jossain vaiheessa uusittua tuota pennut osiota sivuilla.
Ensi kesänä sitten tältä näkymältä Ankin vuoro jatkaa tulilasten jatkuvuutta kolmannen pentueen toiveissa, mutta se on sitten kesän asia
se ja vielä hiukan jahkailen tuon uroksen valinnan kanssa pikkaisen :)

Vaikka sivuilla muulta näyttää, niin koira maailma on aikas pieni osa kuitenkin tätä elämää vaikka arjessa mukana aina pyöriikin, perhe on melkosen iso vaikkakin sen jäsenenet nuorimpaa myöten alkaa olemaan muuta kun ihan pieniä,mutta pyörittää näitä päiviä kovasti ja railakkaasti. Tuo äskeinen teksti juontuu siihen, että joillekkin hämärtyy nämä sivut eikä muista ajatella, että nämä sivut pääsääntöisesti
pyörii koiramaailmassamme eikä niissä ihan hirmusti käydä muuta elämää läpi vaikka se muu on aikamoisen laajaa viitaten muutamaan kysymykseen, ehdinkö mitään muuta kun käydä töissä ja koirien kanssa menoa...asioita usein yhdistettävä tottakait ;)
Vastapainoa tietysti kaikkeen antaa ne ystävät/kaverit, sekä koiralliset sellaiset tai ilman niitä olevat, joten iso hali kaikille niille, jotka lukeutuvat niihin ihmisiin ;)

Vielä siis hetki tätä vuotta ja katsellaan mitä ehtiikään meillä vielä tapahtua ja toivotan lämpimästi iloa elämään tähän loppuvuoteen, sekä onnea/menestystä ja kaikkea hyvää vuoteen 2009 kaikille :) Suukko kaikille karvaisille ja iso virtuaalinen rapsu!
Pian päästään siis avaamaan 2009 kuulumiset =)

23.12.2008
Jee nythän se kaivattu joululoma minullakin alkoi, olin toki töissäkin tänään, mutta toimiston suljimme jo klo 12 :)
Töistä tultuani käväisinkin pitkän reippaan lenkin poikien kanssa, jonka jälkeen saivatkin pötkötellä ja mussutella pienet herkut mitkä lie sonninsudin pätkät! Katselin meinaan just ettei dietistä tarvii niiden kanssa murehtia, sillä voivat huoleta syödä tänä jouluna molemmat vaikkapa vähän reippaammin! Jep se on nääs vapaat ja "rääkkiä" tiedossa ja seuraavien päivien aikana hieman useampi pitempi lenkki nääs!
Pennut sivulle tehty muutoksia ja toistaiseksi vain sitä kautta pääsee Sulon ja Mellin omalle sivulle, jahka tässä jaksan ja kerkeen uudistan sivuja hieman juuri pentueiden osalta eli osion josta löytyy Fireboy's pennut erikseen ja itse pennut sivu suunitelmien paikkana ja sekä "ohjeistukset". Tänään saimme sitten yhden joululahjan etukäteen, sillä neiti Mellillä oli tänään aamusta ultra ja sielä sai todistaa paikalla iloisia uutisia ja useampi sydän ja pieni alku näkyi :) Jee...vallan loistavaa! Pusu neidille ja samalla toivotamme neidille ja Riitan perheelle oikein ihanaa lomaa lapin maisemissa.

Lämpimät kiitokset kaikille ihanien joulukorttien lähettäjille korteista ja toivotan heille ja kaikille muillekkin oikein rauhaisaa joulua kera herkkujen ja leväten tottahan toki :)


15.12.2008

Nyt ollaan jo joulukuun puolivälissä ja aika vierähtää kovaa kohti joulua ja ah ennenkaikkea edes sitä muutamaa vapaapäivää!
Viime viikonloppuna olikin messukeskuksen näyttely ja tällä kertaa enpä olltukaan näyttämässä koiruuksiani, mutta paikalla työskentelijän roolissa, sillä olin lauantaina cavalier rotustandillä jutustelemassa ihmisten ja muiden työskentelijöiden kanssa! Kiitos mukavasta seurasta ja vilsketää "rotukopilla" olikin :) Toki messarista, kuten aina tarttuu tuomisia kotiin, mutta noh ne on joulusalaisuuksia ;D
Muutoin meillä ollaan toipuiltu edellisen viikonlopun seikkailusta ja juostu Jessen konserteissa ja tälläkin viikolla osuu kaikkiin paitsi yhteen päivään, joten vapaa-ajan ongelmia ei ole.:)
Laitoin Ankin kuvasivulle 2 vuotiskuvat, joista toinen eli seisomakuva näkyykin täällä jutuissa ja etusivun kuva siirtyi sinne joulutervehdyksen myötä!
Loppu aika huipentuu pikkuhiljaa Ossin tyttöystävällä Meealla joka onkin mennyt synnytyskotiin tottumaan oloonsa...joten kun päästään joulusta alkaa H-hetki lähestymään kovaa vauhtia.
Melli neitosellakin on sen tyylisiä oireita, jotka saa hymyn suupieliin, mutta noh annetaan ajan mennä ja odotellaan rauhassa ultraa..ja siltä tiimoilta olemme viisaampia hieman ennen joulua ;D Vielä siis ehtii sivuilla tapahtumaan uutisten merkeissä ennen kun vuosi niputetaan.
Vielä perään runosuonta ...;)
Joulu vanha ikuinen, aina yhtä kultainen
Kaunis , herkkä, lempeä, pyhä, lämmin,
lempeä. Onnellista odotusta hyvän joulun
toivotusta :)


08.12.2008
Tuleekin nyt hieman pidempi päivitys kuva pläjäyksineen :)
No niin matkoilta eli suurelta seikkailulta on saavuttu ehjänä ja kuten arvata saattaa oli jälleen näytelmien paikka :)
Saimme mukaamma Ullan ja koirat aapin ja mikin ja lastauduimme autooni ja nokka kohti satamaa ja erilaisia maisemia eli määränpäänä
tällä kerta Latvia, jossa ensimäisenä kohteenamme liebaja niminen paikka ja matkaa olikin tallinan satamasta n.550 kilometriä, eli riittävästi.
Liebajassa vietimme aikaa siis vuorokauden ja siirryimme ekan näytelmän jälkeen kohti riigaa jossa toinen näytelmä seuraavana päivänä.
Ilma ei tällä kertaa suosinut vaan ajokelit oli melkoisen hurjat..kaikkea pientä kommellusta sattui lähinä huumoristista, mutta pahimpina
reissun tapahtumista mainittakkoot kuitenkin pimeydestä pompahtavat peurat tielle ja yksi melkosen hurja tilanne meillä :)
Vaikka täytyy tunnustaa, etten kauheasti ehtinyt latviaa nähdä, päivät meni näyttelypaikalla ja ajot ja siirtymät iltaisin kun pimeetä heh,
mutta näyttelythän oli reissun motto ja tulokset sai hymyn suupieliin :)
Maksin tuloksena lauantaina (itsenäisyyspäivä ja fireboy's lasten 2 vuotis päivä muuten) PU1. CAC, VSP (LV-VALIO)
, ja sunnuntaina itse asiassa aivan samalla tuloksella :) Aapi neitonen Ullalta petrasi rotmme,ollen ROP molempina päivinä (onnea) sekä Mikki kingkallen hienot tulokset PU1, JUN CAC, ROP ja takasi Mikille sittemmin JUN VALIO tittelin (onnea :) tulosten puolesta oli siis syytä hymyyn!
Lauantaina jo hiukan Ullan kanssa huolestutiin tiukkaa ja ennen kaikkea tempperamenttista tuomarimme, sillä koiria mittautettiin kovasti ja lennätettiin jos jonkinmoisen tuloksen kanssa. Tuomarimme kävi myös aika ajoin kovin kuumana äänensä ja käsiensä kanssa, ehkä italialaiseen tyyliin tempperamenttisesti. Sitä mainiommalta tuntui hänen edessään saada arvostusta koriimme. Jee !
Vaikka cavoja ei paikalla montaa ollut, oli näyttelyssä koiria rutkasti ja tunnelma sen mukaista. Näyttelypaikat melkosen erikoiset kapeat ovet ja käytävät ja eritoten rutkasti portaita heh! Kiitos Ulla matkaseurasta ja seikkailusta taas on koettu uutta :)
Kiitos vaan uusille tuttavuuksille seurasta kehän laidalla liebajassa, oli mukava tehä suomalaisleiri sinne ja juhlistaa samalla juhlapäivää!:)
Alle kuva sankaristani ..kuvia tosin ei voi juhlia, mutta nämä kertoo päivien rankkuudesta varmasti enemmän kun mikään sanomiseni =)

Tähän vielä veljekset kun ilvekset eli reissaajat Maksi ja Mikki pötköttelemässä peput vastakkain :)

Tulilapset ottivat ja täyttivät tuon kaksi ja sähköpostia oli oottelemassa täällä...
tähän laitan Riitan ja Miian tervehdykset Mellistä ja Nellistä!
Sisarukset Melli ja Nelli
Tässä molemmat äipän eli Minnin kanssa kahdestaan..ensin Minni ja Melli ja sitten Minni ja Nelli :)

Myös kullannuppu Ankiltnia tuli kuva postia perheltään 2 v poseerauksen merkeissä ja etusivun kuvana neitini onkin :)


03.12.2008
Mukavaa joulukuuta kaikille :)
Tämä vuosi lähenee loppuaan pikkuhiljaa ja pian taas aika kerrata vuoden tapahtumat..tällä kertaa toivottavasti positiivisin mielin!
Sen aika ei ole kuitenkaan ihan vielä sillä uskon, että ehtii vielä tapahtua kaikennäköistä, kuten perheessämme tuppaa tapahtumaan!

Ensimmäiset tulilapset
, jotka etusivun kuvassa vuorokauden ikäisinä täyttää itsenäisyyspäivänä (6.12) 2 vuotta.
Syy päivitykseen näin pari päivää etukäteen juontuu siihen, että lähden matkoille pe aamusta kukonlaulun aikaan ja saavun takaisin su-ma välisenä yönä ja sitä ennen on ehdittävä huomena hoitamaan pakkaukset sun muut tohinat ja en siis pääse sankareita onnittelemaan sillon :) Siispä hiukan etukäteen onnea Ralli, Melli,Nelli, Rosie ja Anki täysi-ikään pääsystä ;d
Vaikka matkalla ollaankin kera isukin kuvia olisi kovin mukava saada ja sähköpostissa tilaa..."vink,vink" :)

Tänään sain myös iloisia uutisia, sillä Ossin morsian Meea käväisi ultrassa ja elämää sielä kovasti sykki, joten napakympisti onnistui vaikka ensikertalaiset astutettiin vain tuon yhden kerran! Nyt tsempitykset Meealle odotusajan loppuun asti ja mielenkiinnolla odotetaan näkevämme pieniä laikku- ja pallopeppuja alias ossimeeoja :) Pentujen odotettu syntymäaika osuu uudenvuodenvaihteeseen, joten saa nähdä ovatko pennut -08 vai -09 vuosiluvulla :) Lisätiedot pentueesta siis Zypria's kennelistä!

28.11.2008
Melli ja Sulo kohtasivat tänään vielä toistamiseen varmistukseksi ja kaikki sujui loistavasti ja rauhallisesti jälleen :)
Nyt sitten piina hetket alkaa odottaessa ja seuratessa tilannetta tuleeko merkkejä ja koska ..toisaalta mukavaa, kun joulu ja muut tekee asioihin omat hössötykset ja vie ajatukset muuhun väkisin. Siispä jos kaikki hyvin käy, näkisivät seuraavat tulilapset päivänvalon tammikuun viimeisellä viikolla. Peukut ja varpaat siis pystyyn asian tiimoilta :)
Vielä yksi kuva (Riitan ottama, kuten alempikin) pariskunnasta on pakko laittaa tähän..huomioikaa Sulon ihana ilme <3<3


26.11.2008
Tänään se sitten tapahtui Melli ja Sulo kohtasivat tositoimissa ja astutus onnistui loistavasti ja helposti :)
Sulo herra haistoi neitiä tasan kerran ja tajusi nyt on oikea aika..neiti Melli taas törötti onnellisena paikallaan kääntäen häntänsä
sivuun valmiiksi. Ei ehditty olemaan paikalla kun hetki kun herrasväki ilman apua olivat kiinni toisissaan.
Molemmat vaikka ensi kertalaisia osoittivat myös, että asiat voi sujua hyvin ja yksinkertaisesti.
Jihuu neljä viikkoa sitten ensikertalaiset Ossi ja Meea sujautti mutkattomasti asian ja nyt Melli ja Sulo teki asian rennosti.
Hih oli sitten loistavat herrat Ossi the laikkunen ja Sulo the mustiainen tai päästivät minut helpolla ilman sähläystä!! Hienoa pojat ;D
Nyt vaan sitten sormet kyynärpäitä ristiin, että pieniä tassun vilinöitä saatiin tilaukseen.
Tässä vielä toisilleen hymyilevä pariskunta Sulo ja Melli ::)


23.11.2008
Ihana rentouttava viikonloppu takana, toki siivousta ja sen sellaista, mutta muuten nautittiin ulkoilusta ja lenkkeiltiin runsaasti.
Tänään toki keli yllätti ja Helsinki koki kunnon myräkän, iltalenkillä joutuivat pojat tarpomaan hangessa joka oli masuun saakka :)
Potilas alias Ossi voi hyvin ja pepa ei kiusaa enään, tosin ab-kuuri vielä pari päivää jatkuu. Pönttö saatiin ottaa pois ja nyt jäljellä vain söpö vaaleanpunainen nakupeppu :) Kipee oli siis todella kipee, joten vaiva ei ole kovin pieni ei ja kipulääkkeitä tarvitaan. Nyt vaan sormet kyynerpäitä myöten ristiin, ettei vaiva uusi.
Etusivun hieman heikkolaatuinen kuva saatiin myräkkäiseltä iltalenkillä aikaiseksi ja alle laitan potilaasta yhden juu juu pesulle pian ;D.


18.11.2008
No niin kaikkea sitten sattunut tässä pienen ajan sisällä..ja kaikki ei niin kivoja asioita, sillä viikonloppumme sai ikävän käänteen ja talossa nyt karvainen potilas alias Ossi :( Tokkurainen unesta heräävä laikkulapsi kuvassa.

Kävimme sunnuntaina iltalenkillä, nuori herra intopinkeenä, kuten aina. Lenkin loppusuoralla herra päätti vielä tehdä isommat tarpeensa ja seuraava mitä tajuun, kirkuu Ossi kun sitä olisi teurastettu. Minä säikähtäneenä pomppaan viereen kattomaan, että mitä se vääntää tajuun, että veri suorastaan lentää kaaressa. Nappaan koiran syliin sen huutaessa, ja huomaan vaatteille valuvan veren samalla kun hätäpäin soitan eläinlääkäri herttaan, joka sittemmin sanoikin, että lähtekää tulee sinne. Isäntä nappaa lompakkoni ja auton avaimen minulle ikkunasta ja minä pojun kanssa autoon ja lääkäriin. Päästyämme sinne ottaa lääkäri meiät vastaan huomaten valumisen ja omien vaateiden verisyyden ja hetki oli Ossi tainnutettu uneen ja tutkimukset alkoi.
Noh syylinen oli yllättävä ja asia sellainen, että opimpa taas uutta ja asian jota ennakoidakkaan ei voi.
Kysymyksessä niin yksinkertainen asia kun anaali-asia, MUTTA sillä erolla, että normi anaalirauhaset olivatkin tyhjät, mutta jokin alaontelo oli puhjennut sisäänpäin, joka tarkoitti ylimääräisen reiän avaamista takamukseen ja kivut nyt sitten sen mukaiset :(
Takapuoli sitten tyhjennettiin, karvat tietty ajettiin ja piikkejä tuli jos jonkinmoista, antibiootti, kipulääke ja vaik mitä. Kotiin pääsin töttöröisen pönttöpään kanssa ja mukaan tuli ohjeet huuhteluihin/desinfiointeihin/ruokavalio-ohjeisiin muutamaksi päiväksi,sekä 8 päivää kestävä ab-kuuri ja 4 päivän kipulääkekuuri.
Yö menikin valvoessa ja itkiessä, ossi oli tosi surkee ja kipujen lisäksi suurin syy taisi olla kammotus eli koppa päässä, ei voinut liikkua, olo hutera ja sattui takamukseen. Eilinen päivä onneksi sain otettua lomapäivän akuutisti, meni toisen surkeutta katsoessa ja itkua kuunnellessa.
Huolestuttavinta on se, että mitään ennakoivaa ei antanut vaan tohotti normaaliin tyyliin ja tuollainen ei kehity hetkekssä, joten miksi ihmeessä ei mihinkään sattunut aiemmin?? Vasta nyt kun takamuksessa "räjähtää" ?? Osaanhan minä normi anaalit katsoa!!
Semmoista siis laikkulapsen kuulumisiin ! Tietysti piti sattua ajankohtaan millon vietimme laatuaikaa sen kanssa, sillä Maksi oli maailmalla suuressa alias Latviassa Ullan, Aapin ja Mikin kanssa. Jep näytelmässä tottahan toki. Herra punaiseni lähti lauantai aamuna ja kotiutui eilen illalla. Maksi pyörähti sielä tuloksella PU5. Suurin osa paikalle ilmoitetuista koirista olikin valioita, heh eli casib metsästäjät liikenteesä ;)
Lämmin kiitos Ullalle jälleen Maksin mukaan otosta :)
Herran saavuttua kotiin oli ihmeissään Ossin tilanteesta..arveluttava töttörö päässä ja peppu haiskahtaa kummalliselta. Onneksi Ossi on tiukkana siitä, että hänen takamustaanhan ei nuolla. Pöksyt sai silti jalkaansa tänä aamuna pöntön lisäksi, ettei varmasti kumpikaan pääse sitä lipomaan. Ossi tyyntyi silmiin nähden "veikkansa" palattua kotiin.
Siispä päivitystä tapahtui ennen, kun projektimme astutus tapahtui, mutta sillä edistyksellä, että kävimme hieman sulhon luona tutustumassa ja saivat ottaa leikkirumbaa keskenään. Aika ei ole ihan vielä kypsä, mutta näyttäisi siltä, että viikonloppupuolella jos kaikki menee kuten näyttäisi :) Tässä kuva tosin hieman tumma sellainen tulevasta pariskunnasta!


12.11.2008
Ollut melko hiljaiseloa ja siksi täällä kuulumisissakaan ei ole mitään tapahtunu.
Marraskuu lähenee puoltaväliä ja jatkuvasta sateesta, harmaasta ja pimeestä ilmasta saa nauttia riittävästi pah!
Cavalier väki osa sellainen juhli viime lauantaina yhdistyksen 35 vuotis juhlia riihimäellä hotelli Linneassa ja mukavaa oli kera mielettömän hyvän ruuan ja hauskan esiintyjäjoukon. Kiitos tätäkin kautta järjestäjille :)
Yours'sin viime kasvatit ja Maksin lapsoset täyttivät eilen 9 kuukautta eli junnu ikä saavutettiin ja sen kunniaksi laitoin Maksin pojan alias Remun poseeraamaan etusivulle, heh pallopeppu kun edustaa Maksin lapsista tätä erilaista väriä, kun muut muodustuu ruby ja bläkkäri lapsosista! :) Kiitos Hanne nuoren herran emäntä kauniista kuvasta..auts siis komeasta =)
Mutta uutisiakin tiedossa, sillä neitonen Melli on vihdoin aloittanut juoksunsa itseasiassa muutamia päiviä sitten ja nyt sitten otellaan sopivaa hetkeä Sulo herran kohtaamiseen :) Aika siis lähenee ja toivottavasti seuraava päivitys asiassa on ilmoittaa onnistuneesta astutuksesta!
Lisäys vielä hienolla uutisella sillä mustiainen neiti Nelli F. My Dream on tänään virallisesti tutkittu sydämen osalta ja kaikki kunnossa kuten pitääkin :) Kiitos kun kävitte ja tajusin, että jessus ei kuukauttakaan tulilapset täyttää 2 vuotta jo :o

02.11.2008
Marraskuu alkoi näytelmän merkeissä, sillä lauantaina laitoimme auton nokan kohti kajaanin ryhmä näyttelyä..juup riittävän pitkällä sanoisin.
Suomen viimeinen näytelmä tällä vuodella päättyi siis talviseen kajaaniin, kun se vastaavasti alkoi talvisesta enosta :)
Oli ihana nähdä talvi...toki iisalmen seutuville asti piti mennä, kunnes alkoi näkymään lunta..totaali vaihtelua vesisateiseen kotoisaan kaupunkiimme. Kajaanissa oli mielettömän ystävällisiä ihmisiä ja rento tunnelma. Aamulenkilläkin kukonlaulunaikaan törmäilimme sauvakävelijöihin, sekä iltalenkillä oli paljon ihmisiä liikenteessä. Hotellissa jossa majoitumme oli jopa tuotu koirille pedit, sekä herkkutikut hammasystävälliset tottahan toki :) Ihana ylläri! Halli tosin ei ollut mitenkään kovin lämmin, mutta tunnelma sitäkin parempi =)
Tuomarina meillä toimi tanskalainen uusi tuttavuus (siis meille uusi) ja käytti laajaa skaalaa arvostelussa ja oikein miellyttävän tuntuinen.
Maksin tilanne ja tulos oli kutkuttavan jännittävä siitäkin huolimatta, että tuomarin mieltymys blenheim väritykseen oli todellakin suuren suuri, Maksi voitti hienosti valiot (3kpl) ja hiipi pu kehässä pikkuhiljaa eteenpäin..lopullinen tulos VAL ERI 1, PU 2 , VARA-SERT, juup tiedän lähelle meni ..itse asiassa toooosi lähelle sen oikean saamiseen, mutta heh saavutushan 6:s eli puolitusinas varasertikin on eikö??
Arvostelu on yksi parhaimmista täytyy sanoa...sitä on ihana lukea ja antaa paljon toivoa tuleviinkin ;D
Kiitos jälleen kaikille ihanille kamuille kehän laidassa ja kehässä, aika menee joutuisasti jutustella mukavia juttuja ja erikoiskiitos tietysti matkaseuralaisillemme ;) Nyt on aika sammuttaa kone ja painua pehkuihin..reilu 7 tuntia matkaa ruokatauollakin on ehkä jo melkos paljon!

30.10.2008
Meille on syntynyt taloon uusi "mies" :)) Eli oli Ossin päivä kohdata tyttöystävänsä. Päädyimme kokeilemaan sitten, että menimme itse morsiammen tykö ajatellen, että käydään tunnustelemassa tilanne ilman talossa olevan toisen uroksen (lue maksi) vaikutusta.
Morsian otti sulhon vastaan erittäin innostunein mielin ja kuinka ollakkaan vajaa 10 minuuttia ehdittiin olla, kun ensikertalaiset olivat kiinni ilman minkäänlaista minun mukana oloa :) heh toki olin vieressä, mutta täytyy myöntää, että kaikki tapahtui oppikirjojen mukaan eikä mistään näkynyt epävarmuutta tai sitä, että kumpikaan ei ollut tehnyt sitä aikaisemmin. Ajoitus siis osui napakymppiin ja Ossi ja Meea sanoi toisilleen tahdoon (liekö ehtivät sitäkään heh ja jopa nopeemmin kun emäntä ehti edes hoksata, että jessus nyt :))
Nyt sitten vaan pidämme peukkuja siitä. että parin kuukauden päästä syntyisi pieniä laikku/pallopeppu debyytti lpentuja parivaljakolle!
Eli Meea (Crawford Just a Wish) ja Ossi (Dylan Twm at Tasset).

Pentueesta kaikki lisätiedot löytyy kennel Zypria's sin sivuilta!

26.10.2008
Kohta lokakuu loppuu ja ei hetkeen meillä tapahtunut koirarintamala muuta, kuin totaali rapakeliä ja ainaista kuraisuutta :)
Ensi viikolla tapahtuu näyttelyrintamalla siten, että viimeinen ainakin kotimainen näytelmä starttaa, eli punaiseni (yllätys ylätys "virn") käy
pyörähtämässä kajaanissa ja sitten katsotaan uusia tuulia ens vuonna taas.
Pitkän harkinnan tein jyväskylän, etenkin erkkarin osalta, sekä messarin, mutta tulin tulokseen, että jyväskylä saa jäädä ja messariin menen turisteilemaan tosin ilmottauduin kyllä avuksi talkoolaiseksi cavojen standi ym asioissa
.
Mellillä odotamme edelleen juoksuja alkavaksi, jotta saisimme tuon pentuasian pyörähtämään käyntiin, mutta niinhän se on, että kun jotain odottaa niin aika ja tapahtumat etenee hitaasti ;)
Niissä asioissa ilmeisesti tosin ensiviikolla tapahtuu (ei fireboy's tiimoilta kylläkään) sillä nuori herramme Ossin tuleva morsian niinikään tricolour väritykseltään päätti nyt aloittaa juoksunsa, joten katsotaan mitä ensikertalainen tuumaa niistä hommista. Siitä asiasta kuitenkin lisää laitan kunnes tapahtuu :)
Alla siis sulhokokelas..joka ei usko, että tuo pallo ei mahdu suuhun ;D


18.10.2008
Jälleen yksi koitos ja näytelmä koettu. Käväisimme Maksin kanssa hämeenlinnan ryhmiksessä mukaanmme Mirkku ja Molly, joille kiitos seurasta. Cavoilla olikin uusi tuttavuus tuomaroimassa ja tuomarimme olikin sekä pyörittävä kehäsihteeri,että tuomari. Rotua olikin hienot 90 ilmoitettu, mutta siitä syystä pennut 9 kappaletta olikin siirretty toiselle tuomarille. Kehä kuitenkin sujui vauhdikkaasti ja tuomari jakoi kaiken värisiä nauhoja ja erinomainen ei ollut helppoa saada, joten käytti siis koko skaalaa mikä tietysti aina positiivista. Maksin tuloksena tänään VAL ERI3 mukavan arvostelun kera. Paikkalla oli myös Yours kasvatteja elikkäs Maksin lapsoset Remu the palopeppu ja mustiainen Lempi neitonen. Lempi oli kovin riehakkaalla päällä ja päätti hieman laittaa ranttaliksi, mutta pah lisää harjoitusta ja kyllä se siitä :)
Remu taas rysäytti vallan taidokkaasti ollen PUP1 KP ja VSP
. Super suuret onnittelut koko perheelle :)
Tässä Hannen ottama kuva 8 kk muutama päivä sitten!


11.10.2008
Sateinen harmaa lauantai ja siivota pitäisi...heh päätin siis keksiä kaikkea muuta tekemistä sillai sopivasti ;D
Pojatkin tossa pitkän aamulenkin jäkeen käytyään suihkussa saivat pyyhkeet päälle ja painuivat kerälle päällekkäin sohvan nurkkaan, joten ne taitaa olla ihan yhtä aktiivisia kun minäkin :)
Juuri olen saanut vahvituksen domainista joka minulle tulee, eli kuten aikaisemmin mainitsin palvelin ja linjat muuttui täällä...nettiliittymällä uudella olenkin jo surffailemassa ja sähköpostin näen nyt vielä entisen palvelimen kautta ei tule tähän konelle nyt, ensi viikolla saanen uuden sähköpostin toimintaan ja siirtelen piakkoin sivunikin sitten sinne...uusi sivujen osoite tulee olemaan sitten www.fireboys.fi, joten laittakeehan talteen tuo!! Eli myös sähköposti osoitteeni tulee vaihtumaan!!
Tuleva mamma = Melli odottelee vielä juoksujaan ja nauttii syksystä..alle pari todistetta siitä ;)
Melli Haaveilee Melli revittelee

04.10.2008
Niin se lokakuukin otti ja alkoi ja aloin miettimään, ettei enää montaa hetkeä tätä vuotta jäiks ;)
Nyt onkin ihana vapaa viikonloppu lukuunottamatta Jessen vientiä konsertteihin ja tiedossa sellainen myö ensi viikonloppuna.
Seuraava näytelmä tosin tiedossa, eli hämeenlinna 18.10 johon oletettavasti tulee huikea määrä rotumme edustajia!
Neiti Melli eli tuleva Fireboy's pentueen emo kävi sydäntarkissa 1.10 ja kaikki kunnossa kuten pitäkin, joten enää odottelemme niitä juoksuja, jotta pääsemme asiassa eteenpäin ja kohtamaan Sulon!
Juoksuja odottellemme nyt lokakuun lopun/marraskuun alun tienoissa, joten ei siihenkään kovin pitkästi ole enää!
Ohessa alle kuva joka kertoo, miksi cavoja kannattaa olla kotona vähintään se kaksi ;D
prinssi punainen delekoi veikkaansa putsaamaan silmät ilmeisesti..eli veljesrakkaus parhaimmillaan :)
Pusi pusi veikka

28.09.2008
Liekö sitä tullut vanhaksi ,kun tuntuu, että reissut ovat kovin raskaita ja olo aivan kuitti,naatti ja kun jyrän alle olisi jäänyt! ;D
Olimme siis kokeilemassa jälleen jotain uutta ja teimme seikailumatkan ahvenanmaalle ja koiranäyttelyn tottakait.
Tuttuja sielä oli paljon, mutta meidän autokuntaan kuului emännät Ulla ja minä ja koirat Aapi ja Maksikka. Matkaan suuntasimme torstai iltana työpäivän jälkeen ja lauttamme lähti turusta klo 21 joka tarkoitti sitä, että majapaikkaamme kirjauduimme kahden jälkeen yöllä. Perjantai oli sitten olemisen, koiranlaiton ja ympäristöseikkailu päivä ja lauantaina ajoimme maarianhaminasta eckeröön näyttelyyn aamulla kukonlaulunaikaan ja tietty lauttamme lähti illalla myöhään klo 23,45 ja olimme aamulla sitten 9,45 helsingin satamassa aikamoisen keinunnan jälkeen, joten tuulta olisi riittänyt hieman muillekkin päiville tuosta matkastamme :).
Tuntitolkulla aikaa, rättiväsyneenä jne...heh siis seikkailu isolla S:llä! Loppuhuipennukseksi auto piti vielä peruuttaa ulos laivasta.
Näytelmä paikka oli hyvin tarkoitukseen toimiva eckerö-halli, tosin eriskummalliset muovitukset ja rullalla olevat matot sai omat jalat tekemään pieniä kompastumisia, tuomarin sanoin kovin monella koiralla oli hieman löysiä etuliikkeitä, itse asialla valtaosalla koirista ja mietinkin, että lattia taisi olla syyllinen kovin monen arvosteluun, mutta muuten asiat sielä toimi. Maksi joka oli hyvin tyyni ja rauhallinen uudessa seikkailussaan ja siitä ettei herran mielestä "majapaikka" laivankäytävilläkään 4 tunnin ajan ollut kummallistakaan, saatika ne lukuisat ihmiset joiden oli ihan pakko kosketella, katsella ja herra ties mitä, sekä aikas moni koirakin sielä näkyi, aiheutti sen verran aivojumppaa, että huomasin ainakin itse sen miten väsynyt herra oli kehässä..liikkui hyvin, mutta sitä iloa ja totaali hännäntohotusta ei ollut niin paljon kun yleensä sillä ja tällä kertaa ei kujeellisia pomppuloikkiakaan.
Oli myös mukavaa nähdä paljon uusia kehäkilpailijoita eli ruotsalaisia koiria...sekin on vaihtelua kun ei "tunne" kilpakumpaneita kaikkia ainakaan.Maksin tuloksena mukava arvostelu eli VAL ERI 1, PU3. Vielä siis napakymppi onnistuminen odotuttaa ja vierestä liippaa, mutta olo ihan tyytyväinen tulokseen :) Kiitos kaikille ihanille kamuille kehän laidalla :)
Maksi ja Aapi pääsi mukaviin metsäseikkailuihinkin lenkillä ja tallustelivat pitkinpoikin maarinhaminan keskustaa ja jopa shoppailulla mukana kävivät...tosin ostoskasseja ei syntynyt ;D---pari kuvaa muistoksikin saatiin!
Yritys ja avustus samaan kuvaan ;D

Maarianhaminan ankkuritkin mukana kuvassa ...

Luontopolulla pöytäposeeraus..kuunnellaan sujuvasti selvästi

Maksi vielä haistelee ahvenanmaan tuulia :)

21.09.2008
Tänään mieli pirteenä ja ilma houkutteli ulkoilemaan..pitkästä aikaa aurinkoa ja kerrassaan mieletön ilma. Yksi syy lenkkeilyyn taisi olla myös liiallinen syöminenkin, sillä hääpäivän kunniaksi on ollut eräämpikin syy hyvään ruokaan ja herkutteluun ;D
Pitkästä aikaa oli kuitenkin kamerakin mukana. Etusivulle laitoin kaksi siksi, etten yksinkertaisesti osannut päättää kumpi poseeraa siinä, heh kun ne yhteiskuvat kun oli taas...huoh niin sitä sun tätä ! Muutama mukava otos kuvat 14 kansioissa :)

15.09.2008
Nyt oli aika päivittää sulhon osalta tiedot tulevasta pentueestamme..ja nyt vain odotellaan juoksujen alkamista..ja mitään kiirettä asian kanssa
kun ei ole onneksi jo nuoren iänkin johdosta!
Neiti Melli kisasi viime viikonloppuna viimeisen kisan ennen mammalomaansa tehden hienon nollatuloksen kolmosiin ja siitä heillä sitten mukava taas jatkaa uraa mahdollisten pentuloiden jälkeen. Kyllä mahtavalla vauhdilla neitonen ja emänänsä Riitta tuloksia siltä osin tehneetkin ja heh taitaa tulla vierotusoireita tähän väliin etenkin emännälle luulen..sen verran aikaa tämä vaaveliprosessi kun vie :)
Astutuksen tapahduttua rakennan sukutaulut ja oman sivun heille sitten kun sen aika on.
Kääk ellei kadota britti avaruuteen, joten ainut varma on puhelinnumeroni, isäntä meinaan uhkasi että netti ja muut liittymämme tulee pian vaihtumaan ja se siis tarkoittaa saunalahdelle heippa ja sivut ja sähköposti pitäisi siirtää. Protestoin tietty, mutta veikkaampa ettei siitä kovin pitkälti ollut hyötyä..Eli jos katoamme jossain vaiheessa johtuu se tuosta, mutta toivon saavani morsetettua joka paikkaan uudet osotteet :)

13.09.2008
Huh huh ohi on ja sai palella riittävästi lähes kuusi tuntia näyttelyssä porvoossa. Samalla voi sanoa hei hei kauden ulkonäyttelyille ;D
Tänään olimmekin suomalaisen kasvattajatuomarin edessä kokeilemassa onneamme (joka käsitteli koiria mielestäni ihanasti) ja vaikka ennakkoon epäilin Maksin saavan Eh:n koska epäilin sen olevan kookas makuun, mutta eri sieltä napsahtikin. Tulos siis VAL ERI 1 ..luokkavoitto tosin oli melko helppoa tuossa kohtaa, sillä kaksi ilmottautunutta valiota, josta toinen oli pois "virn" :)
Herraseni aiheutti pienet sydän väpätyksen minulle, koska sillä oli virtaa niin järkyttävästi, aivan uskomatonta kengurun loikkeloita ja jopa seistessä pyöri häkkyränä ja hypähteli pari kertaa päin..apua..nyt valioluokassako sitä temppuilut keksittiin, tarttee vissiin kohta viedä uudestaan cfc:n näyttelyharkkoihimme kurinpalautukseen tai jotain hehee..;D
Anki sai tuloksekseen NUO EH ja oikeastaan ihan mukiinmenevällä arvostelulla, tosin kulmaukset oli hiukan heikentynyt matkan varrella, ja kätellessä kehotettiin mennä kotiin hiukan kasvamaan vielä..Mutta Maksin poika REMU
(alias the pallopeppu) = Yours Maxwell Smart teki debyytit pennuista loistavin tuloksin PEN 1, KP, VSP onnea onnea superisti on se vaan lutunen! Myös remun sisko Lempi kävi esiintymässä hienosti ollen tyttöpentujen kolmas..oli ihana nähdä :)
Myös maksin vanhin tytär Bonny oli esiintymässä tänään tuloksenaan eh, mutta eri oli kovin lähellä tuomarin sanoessa "olisi erin koira, kun vaan olisi ollut hieman säpäkämpi",...Bonny kun tänään oli sitä mieltä, ettei esiintyminen ole kiinnostavaa!
Tänään myös Maksin kasvattaja eli Magnumin kenneli esitti mustan kasvattajaluokan saaden KP.n tullen toiseksi..olimme kannustamassa laidalla maksin kanssa, koska olimme kasvattajan sanojen mukaan "väärän värinen ja kokoinen ryhmääm "virn"", siispä onnea onnea vielä tätäkin kautta =) Maksin ja Ankin arvostelut löytyy heidän omilta sivuiltaan.
Perhe potrettia otettiin eli Remu,Lempi, Maksi ja Mustikki, Lilly,ja Mollykin ja toivotaan, että kuvat saapuisi tännekkin aikanaan "vink,vink"!
Ai niin kiitos Mirkulle valiokahveista ja kakusta..slurps aikas hyvää oli :)

07.09.2008
Syyskuu ja uudet kujeet...vaiko samat?? heh! Sillä olimme tänään näytelmässä jälleen. Mukana Maksi ja Anki, sekä kasvatti Melli ja tyttöjen emo/maksin morsian Minni.
Maksi aloitti joukossamme ja tuoksenaan tänään VAL ERI 2 oikein kivalla ja ennen kaikkea persoonallisella arvostelulla, josta hymyn sain etenkin kohdassa Happy dog ;D
Sitten meni kasvatit peräkkäin eli ensin Melli ja sitten Ankini. Mellin tuloksena erittäin hyvä eli EH
ja Anki loistavasti (esiintyikin tänään emäntänsä Tiinan kanssa) NUO ERI 3. Kerrankin sain itse katsoa Ankin esiintymistä ja mielestäni meni loistavasti, Tiina saakin varautua pyörähtämä kehässä aika ajoin ;DD...heh. Ankin ja Maksin arvostelut löytyykin niiden tuloksista :)
Angility liitämisessä myös eilen ja tänään on tehtyä hienoa juttuja..elikkäs vuorossa kasvattini Nelli (F. My Dream)eilen teki ykkösissä nolla voiton, sekä tänään nollan sijoitus toinen - Serti ja siirto kakkosiin! Onnea onnea hyperisti Miia ja Nelli :)30.08.2008
No niin näytelmä tampereella koettu melko kylmällä kentällä ja tässä kuumeflunssassa aika järjetöntä, mutta ihmismieli on tällainen eikä malttanut jättää väliinkään :) Noh Maksilla ensimäinen valioluokan kokeilu ja tuloksenaan hienosti VAL ERI 1, PU 3 , kolme valiota oli!
Noh aikas kiva aloitus luokassa ja etenkin kun arvostelu oli niin kivaa luettavaa! Tampereen ryhmään oli kaiken lisäksi ilmoitettu 70 cavalieria eli melkoinen määrä! Tällä kertaa Maksin esiintyminen oli tipan haastelinen, koska nuori herra pongasi vierestämme häkin jossa oli ihanan juoksunen ruby neito (terveisiä vaan toiselle puolelle suomea) ja pientä vienoa laulamista oli ilmassa ja pieniä loikkalaisiakin kävellessä ;)
Kaiken kruunasi nuori herra pallopeppu = alias Remu ..6 kk vanha Maksin ja Mustikin poika, joka tuli meitä näytelmä paikalle moikkailemaan ja viettämään aikaan...ihana keskustelija ja suukko poika oli kertakaikkiaan...ja heh kavereita meistä tuli ja sain vähän lahjoa kukkanameillakin :) Ihanaa Hanne kun tulit Remun kanssa oli kerrassaan ihana nähdä!
Nyt tämä pikaisen päivitys ja kohta peiton alle..olo aika järkky, mutta selvittiin matkasta, kiitos Mirkulle ja tytöille kaffeesta jne..ja tietysti kimppareissusta..onneksi suo ei pelottanut lähteä mun kyytiin :)
Ensi viikonloppuna onkin sitten vuorossa jo seuraava kokeilu Maksin kanssa ja mukanaan tyttärensä Anki!
Just kun sain päivityksen valmiiksi tuli kännykkäni mahdoton viesti ...neiti Melli oli kisaamassa jälleen agilityä ja nolla voitto SERTI ja siirto kolmosiin! Aivan käsittämätöntä...neiti kisannut vajaa kolme kuukautta iän täytyttyä ja nyt joo siirtyivät kolmosiin! Iso suukko ja rutistus sinne...ja onnea onnea onnea :)))
Jatkoa taas päivän hienoihin kuulumisiin: Sillä neiti Nelli ( F. My Dream) on tänään myös kisannut myös agility tunnelmissa siskonsa Mellin lailla..saaden 0-tulokset sijoitus toinen. Nelli kisaa ykkösissä :) Onnea Nelli ja emäntänsä Miia :)

24.08.2008
Hassua elokuu käy jo melko loppusuoralla ja meillä on eletty hiljaiseloa:) Toki perheellisenä on aina kiire, mutta viitaten ei hetkeen näytelmiä heh! No sekin korjaantuu ensi viikonloppuna kun lauantaina korkkaamme tampereen ryhmiksen...siitä sitten kohta helsingin kaikkienrotuiseen syyskuun alussa ja perään vielä porvoo, joten siinähän sitä taas hetkeksi tohinaa! Jälkimmäisessä kahdessa on neiti Ankikin mukana, josko saamme petrattua tuon "erilaisen" tuloksemme :)
Neiti Melli tuo tuleva tuliperheen emo on ehtinyt tässä välissä tehdä jo kakkosissa toisen nollansa..joten olisi yhtä vailla sertiä ja siirtoa kolmosiin! Upeeta työtä tehden, kun ajattelee,että vasta pari kuukautta virallista kisaikää takanaan :)
Mellin sulhoon vielä, että malttakee hetki vielä, julkaisemme tiedon piakkoin kunhan kaikki asiat kolahtaa paikalleen ja sellaiset kuvatkin omataan mitkä samalla laitetaan...muutama nippu kun kysymyksiä sadellut aiheesta ;D
Päivitystä tehty pääosin linkki sivuille...uusin kokonaan tyylin ja lisäsinkin linkkejä. Poistin kaikki bannerit, siten sai tipan lisää tilaa (vaikkei vielä ongelmia) ja kiva kun linkit yhteneväisiä eikä osa kuvilla ja osa teksteillä!

09.08.2008
Tänään on sitten koettu näyttelypäivä ja pitkä sellainen saarijärvellä :) Matkaa oli lähes 330 kilometriä suunta ja ees taas ajettiin tottakait.
Aamu alkoi startaten 6,30 ja kotiin saavuin n.20,30 joten tunteja piisas! Reissu tehtiin Saijan ja tyttökolmikon kanssa ja kehässä pyörähti Maksi ja Emma! Pysähdyimme pisuttelemaan koiria ja syötiin matkalla hyvin, joten teki osansa tuosta ajasta ja oikein mukava päivä oli!.
Arvostelu skaala oli tosin hyvin punavoittoinen tai melkeinpä jopa vaaleanpunainen :) Vain sijoituksissa näkyi muutama muun värinen nauha heh! Noh Maksi esiintyi viimeistä kertaa avoimessa luokassaan ja tuloksenaan AVO-ERI
..erittäin mukavan arvostelun kera tosin!
Seuraava koitos herralla sitten tampereella ja sielä debytoimme valioissa ;)
Maksin tytär Bonnykin oli käynyt pyörähtämässä kehässä helsingissä samaan aikaan tuloksenaan erittäin hyvä..loistavaa ja tuosta mukava jatkaa taas!

03.08.2008
Se on sitten elokuukin alkanut...jäiks kohta tämä kesä on jo ohi :o
Tänään oltiin sitten Maksin ja Ankin kanssa näytelmässä ja mielenkiintoinen olikin! Ikinä ei ole vielä tullut koettua mitään niin hidasta, sillä rotua paikalla 41 kappaletta ja tuomari ja harjottelija arvostelivat koiria melkein neljätuntia. Linja oli kova ja ei montaa erinomaista Herunutkaan ja lukuunottamatta yhtä koiraa sijoittuneet pu/pn kehässä muodostuikin blenheimeistä! Mutta onneksi oli mukavia kamuja joiden kanssa turista ja aika meni kun siivillä ;)
Maksi esiintyi avoimissa saaden erittäinhyvän ja luokkavoitto eli AVO EH1. Tuomari kehui sijoitettuaan meidät kuinka erinomainen liikkuja ja kaunista katseltavaa linjojensa kanssa, mutta pää liian jykevä hänen makuunsa ;)) Joten päästä kiinni tuo tulos heh!
Anki teki pohjanoteerauksen saaden hyvän eli H:n, tuomarin mukaan melko hyvä sitä ja tätä, mutta tulkitsi Ankille etuasentoiset lavat.
Noh ei se mitään linja oli tiukka ja tuloksia hylystä eteenpäin..siispä---nokka kohti uusia haasteita!
Neiti Melli eli F.My Honey loisti jälleen eilen agility tunnelmissa tehden kakkosissa nolla-voiton -11 ajalla. Onnea punainen tulineiti ja emäntänsä Riitta! Aika mahoton tahti sanoisin!

29.07.2008
Eilen posti toi mukavan uutisen ja Maksin diplomin ja ruusukkeen valioitumisestaan Eestissä :) Laitoin oitis kennelliittoon kopion ja tänään oli kenneliitto vahvistanut tittelin tietokantaan :)) Jee hienoa ja nopeesti vahvistus tuli!!
Sen kunniaksi piti tietysti ilmoittaa heti ukkeli ja tyttärensä Anki pariin näytelmään ;)
Mutta päivityksen toinen syy oli etusivulla komeileva pieni mustiais poika Eetu virallisemmin Pilliwink's Jazz-Jolifer :)
Pieni suloinen kullannuppu on Maksin tyttären Nupun poika eli Maksin lapsenlapsi ;) Heh ja tottahan toki piti kuvata vaaria ja poikaa!
Maksi taitaa varoittaa" istu paikalla ettei tiputa" vaiko vaarimainen nuuskutus ;)) Ja toinen kuva vielä Eetu yksinään :)
Lapsenlapsi Eetu 3 kk

26.07.2008
Olemme jälleen saapuneet takaisin kotiin lomareissulta etelä-juvalta mökkeilemästä. Mahtava paikka pienen järven rannalla, josta lähimpään naapuriinkin oli yli 500 metriä, joten rauhassa totaalisesti saatiin olla, eikä pojista karvaisista tarvinut siltä osin murehtia.
Paljon sattui ja tapahtui, mutta ehjinä takaisin koko konkkaronkka ;)
Pojat saivat ittensä aivan piipuun, viikkoon ei tarvinut remmejä ja aamusta iltaan ulkona...kolme ensimäistä päivää voisi sanoa ettei pojat malttaneet pysähtyä ei hetkeksikään, jos ei uitu tai seikkailu metsässä, piti leikkiä : jahtaa muo: leikkiä tai jotain muuta...yöt toki kuorsaus iloisesti raikas :) Muina päivinä sentäs hetkeksi pysähdyttiin jos isäntäväki oli paikallaan, esim.ruokaillessamme heh!
Ossi oli koirista ainut joka aiheutti pieniä (nyt jälkikäteen huvittavia) juttuja...heti ekana iltana oli herra haettava järvestä..noin satametriä matkaa ja toki oli varmaan itsekkin kadoksissa..ja minä en skarppina aijai..kolmantena päivänä molemmat karvaiset uivat meidän muiden kanssa ja ossi säikähti sorsaa vedessä ja ampas uimalla kapean laiturin alle, jossa itse mahtui just ja just kääntymään ympäri ja meillä hiki virtas houkutellessa sitä pois sieltä...MUTTA kaikista pahin oli se, että tuo samainen laikkulapsi keksi maailman mahtavimman leikin, jonka välineenä oli maa-ampiaiset ja niiden pesä..voi elämä, että oli hauskaa vaania siinä pesän edessä ja odottaa ampiaisen jompaan kumpaan suuntaan menoa ja yrittää napata ne suuhunsa...mitä enemmän kiellettiin sen takuuvarmemmin herra siinä oli vaanimassa...uskomatonta se, että ossi oikeesti onnistui tainnuttamaan kolme ampparia ja säästymään itse pistoilta :O..uskomaton tapaus. Heh olen sanonut, että sen mielestä elämä ja touhuuminen on ihanaa ;) Maksi touhusi täysiä kanssa, mutta ei aiheuttanut meille harmaita hiuksia sentäs ;)
Oikeastaan viimeisen iltapäivän aikana pojat alkoi olemaan niin piipussa, että jos jompikumpi haisteli puskaa pitempään, yllätettiin siinä pojut silmät kiinni ja käytännössä nukahtivat pystyyn ja tän aamupäivän aikana kun siivottiin ja pakkailtiin ne kuorsas ainoastaan kuistilla...mehut siis pojista käytetty totaalisesti. Pojat saivat oman lomalla kansoin reissuta :) Se löytyy TÄÄLTÄ tai kuvat kansioista tietysti :)
Toistaiseksi ainoastaan yksi punkki löytynyt, ja jäädään odottelemaan putkahtaako niitä vaikka frontlinet molemmat saivat niskaansa ennen menoa.
Itsellä kävi ohraisesti, sillä saimme etsiä päivystävän hammaslääkärin..soitin varmaan 8 yksityisen sektorilla juva-mikkeli eikä kukaan tahtonut ottaa vastaan, mutta loppujen lopuksi mikkeli terveyskeskus päivistys otti, josta super kiitos heille. Hassuinta on se, että suu särki ja kävin hammaslääkärissä päivää ennen reissua täällä helsingissä yksityisellä, jonka mielestä suussani ei mitään vikaa..noh kivuthan yltyi riittävästi eikä lääkkeet mitkään tehonnut...ja niinpä...poskihammas oli juurihoidettavassa kunnossa..juurien ja hermojen väli täysin tulehtunut ja kaikkea...ja syyn löysivät helposti (eli veikkaan ettei hki:läinen hammaslääkäri ollut edes kiinostunut)...avasivat sen ja hermoon ei auta puudute, mutta kun älli lähtee hetkeksi hoidettaessa..voin sanoa ettei satu juuri sillon ;) Noh apu oli korvaamaton ja tulehduslääkkeet saatiin ja vaikka isot hoidot vielä jatkuukin..niiden kipujen sijaan kärsin mielummin sen ;))
Muulla tavoin sanoisin, että reissu oli oikein ihana...ja karvaiset kotiin tulon jälkeen ei ole muuta tehnyt kun kuorsannut =) Noh lenkille on turha haaveilla, mutta kait ne edes pisutuksille lähtevät ;)
Viikon päästä sunnuntaina olisi seuraava näytelmäkin edessä, matkassa isi ja tytär eli Maksi ja Anki!

14.07.2008
Jihuu sanoisin, ei voisi olla mielettömämpi viikonloppu ja loman aloitus :)
Ensiksi Fireboy's lapset Melli (My Honey) ja Ankini ( My Hope) on tehnyt tulipoika-klaanille hienoja tuloksia ja ei voi kun hehkuttaa heitä. Aloitetaan siis lapsista!
Melli neiti oli emäntänsä kanssa siis agility kisaamassa kokkolassa tuon lehtijutun jälkeen aivan uskomattomin suorituksin tehden kolmannen nollansa ja toisen voittonollansa ajalla -15,51näin neiti sai siis kisoissa ensimäisen sertinsä ja "passituksen" kakkosluokkaan.
Täytyy myöntää, että aivan uskomatonta, sillä kisaikä vasta startannut ja mahdottomat suoritukset oitis tehnyt :) Onnea Riitta ja Melli!
Anki oli oman perheensä kanssa ekaa kertaa ilman minua oulun kaikkien rotujen näyttelyssä ja tuomarinaan ruotsalainen Jan Stääv
tuloksenaan erinomainen ja luokkansa toinen = ERI 2 :) Iso suukko neidille ja perheelle rutistus :)
Näitä tuloksia jännäten, teimme jännittävän matkan itse eestiin ja koiranäyttelyt tottakait heh...aika hirmusta oli ajatus selvitä sielä liikenteessä, mutta Saijapa toimi kuskina ja minä leikin kartturia (niin minähän en osaa lukea karttoja heh) ja selvittiin ehjin pellein ja ei ees oikeastaan eksytty. Vau hyvä me :)
Ensimäinen näyttely oli lauantaina 12.07 Räpinassa tuomarina norjalainen Lisbeth Cambell, koiria oli paikalla 17 joista 10 oli urosta...
Maksi oli ainut uros joka sai erinomainen joten urosten voitto ja serti, mutta loppujen lopuksi > AVO ERI1, PU1, SERTI, ROP
:)
Olin onnessani tapahtuneesta ja tuomari ihastui maksissa sen liikkeisiin ja juoksuttikin meitä kovasti siitä syystä, tuomari jakoikin vain kolme eriä..tytöistä yhdelle junnulle ja valiolle :)
Sunnuntaina näyttely oli vuorostaan Ulenurmessa ja tuomarina toimi Venäläinen Aleksei Belkin, koiria hänen edessään 18 kappaletta, ja eriäkin viuhui hieman enempi, tosin laajasti muitakin. Maksi oli innoissaan esiintymässä ja erinomainen kolahti..hymy oli herkässä, mutta tulos ja meriitti jatkui ja kokonaistulos > AVO ERI1, PU1, SERTI, ROP, EST MVA
!!!
Tunne aivan uskomaton molempina päivinä ROP, ja tuntuu ettei sitä voi uskoa todeksi ja kaikki olikin unta :)
Joten voiko oikeesti paremmin loma enää alkaa?? Loppu viikosta hautaudutaan mökkeilemään ja pojat saavat remuta ja ravata mielinmäärin järvessä ja vaikka missä :) Esimakua oli tosin saatu öttiäisistä sillä isäntä kertoi irrottaneensa pari punkkia Ossista viikonloppuna, joten mitähän sielä saadaan turkkeihin auts!
Palaten maksiin vielä niin eestistä sain pari ylläriä ja pari kuvaa lähinnä liikkeistä :) Heh älkää "siistissä" kuvassa katsoko minun ilmeitä (noloa) ja sitten ylväs maksi ja kujeellinen maksi...niissä kahdessa kuvassa on jo tultu pu:ksi tuomari halusi nähdä eri vauhdeilla sen liikkuvan vielä )
Kuvat Kadi Järve/ Eesti ...Kiitos :)

Emännän ilme hah :)
Itse varmana silmät kiinni ja niin ylväästi täältä tulen minä heh...ja mitä lie oikeella taitaa pomppuloikata tuo rop poika ;D
Tämä kuva valaisee ihanaa yksivärisyyttä ! Pu 2 mustiainen on Cessu (Caesar Gamtos Isdaiga)om. Dina lepik

10.07.2008
Mikkelistä on toivuttu ja siirretty katseet kohti uusia haasteita :)
Fireboy's pennuista kolme neitosta Melli, Nelli ja Anki kera emonsa Minnin osallistuivat iloisin meiningein viime viikonloppuna agility rotu-race tapahtumaan. Sisarukset vierailevan tähden kanssa omana joukkueenaan ja Minni osallistuen edistyneempien joukueeseen iloisin ja hienoin tuloksin :) Kiitos Hannelen sain pari kuvaakin sieltä!
Neiti Melli joka juuri teki voitto nollansa kisasi sielä yksilösuorituksensa toisen nollan tullen 38 cavalierin joukosta toiseksi hienosti alittaen ajan -14 sekunttia ja rapiat! Vou hienoa Riitta ja Melli! On siinä neiti liitäjä huh!
Kiertäessään maata kisoissa on ihanasti Fireboy's esillä, yllärinä tieto alla,sillä Riitta ja Minni, ja tulipoika lapsi Melli pääsivät keskipohjanmaan sanomiin, jossa neiti Melli liitää etusivulla :) Seuraava kisa heillä jo ens viikonloppuna Kokkolassa. Peukutuksia!!

Peukutettavaa myös siinä, että neiti Ankini on lomamatkalla perheensä kanssa ja samaisella reissulla mustiaiseni käy pyörähtämässä Oulun näyttelyssä sunnuntaina 13.07 ja ensimäisen kerran ilman minua mukana ! Tsemppiä kehään ruotsalaistuomarin eteen!
Uutisia odottaen :)

05.07.2008
Tänään sitten koettiin jännittävä päivä eli Ossin vuoro käydä näytelmässä ja nokka kohti Mikkeliä! Juuh ei ollut meiän juttu, ko tuomarihan tykkäsi Ossista viime kesänä haminassa sen verran, että laittoi pojan pu-kolmoseksi varasertillä, mutta nyt se kaikella tavalla erinmaiseksi arvostelu poika sai EH:n häntänsä vuoksi (eikä häntä viime kerrasta mihinkään ole muuttunut)!
Etukäteen pelätty peppu painaa liikaa osio eli seisominen meni loistavasti, toinen seisoi niin kauniisti sekä pöydällä, että maassa, että oikeesti sai mut hämmästymään ja häntä heilui :) Mutta valitettavasti herra oli niin pulleella päällä ja häntä totaali kaarella kehässä.
Tuomarin sanat, kun nostin pöytään, että hän piti poikaa siihen astiseksi kauneimpana, mutta valitettavasti huomasi miten korkealla häntä on..noh teimme kävelyt todellakin häntä "korvien" välissä (heh vain aavistus liiotellusti), sen lisäksi ei mitään kontaktia ei vaikka mitä yritin ark, noh kuuntelin tuomarin mahtavan kaunista arvostelua jonka jälkeen tuli vielä juttelemaan, sanoen "että harmittavaa tuo häntä, sillä edustaa hänen ihannoimaa urosta !! Noh tällä kertaa katsoessa muitakin huomasin, että hännän asennolla oli iso merkitys hänelle!
Tässä ei oikeesti tiedä miten suhtautua..siis minkäs teet ..noi puheet tietysti teki asiasta "kirvelevän" vaikka normaalisti suhtautudun siihen normaalisti jos noin käy...Ossi on Ossi ja se kantaa häntää korkeella, eikä tykkää esiintyä, joka tekee tilanteesta haastavan ja tuo kontaktin pito on aivan mahtonta kehässä sen kanssa, joka avittais laskemaan tuon hännän..huoh vaikeata::))
Noh jäämme totaali tauolle uudestaan, katsotaan kuinka pitkä tällä kertaa ..tai sitten pamahdamme taas joku päivä häntärottingilla eteenpäin, mutta jos Ossilta kysyttäis jättäisi varmaan kehät kokonaan, mutta onneksi mammat Marjut ja Saija pättää...vai kenen onneksi?? Totaali mietinnän paikka siis!


28.06.2008
Tänään kasvattini Nelli ( F. My Dream) oli edustamassa tulipoika-klaania Järvenpään kaikkien rotujen näytelmässä esittäjänään isäntänsä Make. Tuloksenaan hienosti erittäin hyvä EH4 tiukan ruotsalais-tuomarin edessä. Arvostelu oli todella kivaa luettavaa.
Samainen neiti osallistui emäntänsä Miian kanssa Hau Openin agility kilpailuun juuri kolme päivää sitten eli 25.06, jossa ensin tuloksenaan mini-möllejen voitto
ja kisaavien radassa (tuomari sanoi 2lk:n radaksi), he osallistuivat ulkopuolisina josta myös 0-tulos..
jos olisivat olleet virallisina tässä jäkinmäisessä olisivat aikansa johdosta tulleet toiseksi :) Varsinainen teho tyttö siis Onnea!!

Loistavasti ovat siis tulilapset näyttäneet tulisuutensa ja tuloksista voi vaan onnitella loistavia perheitään ;D
Kuvia neidistä onkin hiukan tossa alempana eli 10.06 otettuna.

25.06.2008
Tänään on Ossi saanut olla reipas poika ja käväisimme eläinlääkärin pakeilla! Halusin, että kurkkaa sinne nieluun niitä kitapurjeita ja kaikki näytti hyvältä, samalla laiku-ukko sai kaikki rokotukset ja sydän kuunneltiin virallisesti. Herra laikkunen 3v ja sydän ok, kuten kuuluukin. Sillon, kun se tulehdus oli päällä se toki kuunneltiin epävirallisesti ja kaik ok..mutta oli hyvä ottaa nyt virallinen, koska johan pian vuosi täyttyykin edellisestä kerrasta! Heh lääkäri muuten myös rokotti takapuoleen ne :D
Oli siinä se pointti, että oli mukava nähä miten herra käyttäytyy pöydällä ja otti tukevan "haara" seisonnan ja häntä huiskus :) Joten josko se toimisi myös kehässä 10 kk tauon jälkeen = Kr Mikkeli auts...

Perään vielä tämä uskomaton Mellin debytointi agility kisassa emäntänsä Riitan kanssa..ja voitto tunnelma pokaalinsa kanssa kuva :)
Kiitos kuvasta.. mahoton pysti ja niin suloinen Maksitar alias Melli ;D

21.06.2008
Mukavaa juhannuksen jatkoa kaikille. Outo juhannus kun vietämme sitä kaupungissa ja etenkin niin, että lapset kuitenkin maailmalla eli kamujen kanssa eritahoilla mökillä kera niiden vanhempien. Eilen pojat eli karvaiset saivat juhannuspesut ja itse saunoimme ja vaan olimme..heh ihanaa luppoilua jota toisaalta on kaivattukkin. Ainut monimutkaisuus oli ruuan teko..ihan omalaatuista tehä sitä kahelle ;)
Pojat tietty joutui kaatosateista huolimatta parille pitkälle lenkille, mutta eipä noi sateet niitä haittaa päinvastoin :))

MUTTA siis sain aivan mielettömiä uutisia eilen kasvattini F.My Honey "Melli" emo Minnin ja Riitan kanssa asuva ruby neitonen starttasi eilen emäntänsä kanssa ensimäisen virallisen agility kisansa Rokualla (tarkoituksena ottaa harjoituskisa kesken matkan kohti juhannusviettoa mökilleen).
Neiti otti ja teki emäntänsä kera selkeän nolla voiton -13 sekunttia ihanneajasta, joten aivan käsittämättömän upea aloitus pikkaisella, huomauttanen, että virallinen kisaikä täyttyi 6,6 jolloin ikää mittarissa tuo 18 kuukautta. Super suuret onnitteut Riitta ja Melli voitosta ja mahtavasta debyytistä!!! Olitte loistavia ja tuosta mahtava jatkaa :) Nyt on sitten eka muu kuin näyttely kisatulos tulilapsella :)) Neiti voittaessaan sai myös pokaalin ja ehkäpä kuvakin jossain vaiheessa ilmestyy tänne, kunhan perhe saa lomailtua ensin ja kuvan postailtua!! Loistavaa ja iso hali sinne maailmalle molemmille :)

15.06.2008
Joskus elämä on epäreilua..tuumaa ainakin Maksi joka sai vuorostaan jäädä kotiin Ossin päästessä mukaani ja suuntana järvenpää eli
Saijan ja tyttöjen luokse kyläilemaan ja touhuumaan :) Tarkoituksena oli saada muutama kuva Ossista ja tytöissä ja ehkä hiukan harjoitella pitkästä aikaa hieman pöytää ja sen sellaista. Ossin kanssa lähinnä ja tietysti pikkuisen Fannin! Heh sen sujuminen onkin jo ihan oma tarinansa ja täytyy sanoa, että en viitsi sen koommin kommentoida etenkään osiota seiso tuomarin edessä kohtaa ;) Juu mutta muutama onnistunut kuvakin saatiin ja onhan se sentäs jotain..."tirsk"...juu juu Saija myönnän iiiisolla n.10 kk tauolla näyttelyistä olisi ehkäpä muutama tovi pitänyt ehtiä harjoitella auts... :) Minkäs teet jos pepu painaa :o...eihän sellaiselle voi mitään eihän??? :)
Noh alle kaksi temmellys kuvaa..Fanni ja Ossi löysivät toisensa leikin merkeissä ja jaksoivat tehä sitä noin 6 tuntia...tytöt eli Emma ja Iida taisi kerrankin olla onnessaan Ossin kyläilystä sillä saivat levätä rauhassa ja välttyivät hetkeksi edes naskaleista...täytyy myöntää, että koituduttuamme Ossi painui nukkumaan ja tasanen kuorsaus kuuluu heh ;) Kuvat 13 sivulla Ossi poseeraa pöydällä ja maassa laitan jossain vaiheessa omalle sivulleen uudet, mutta ainakin toistaiseksi kuvat kansioon nämä uudet.
Patsastelu Kuka selättää kenet

10.06.2008
Synttäreistä toivuttu ja arki palanut taloon :) Kovasti on lenkkeilty ja sulatettu tiuhaa herkuttelua ...
Tänään kohtasin pitkästää aikaa kasvattini Nellin ( F. My Dream) ja viimeksi on nähty messukeskuksen näyttelyssä ja aikas paljon on neiti muuttunut puolessa vuodessa...tosin kuten tässä iässä kuuluukin! Häntä viuhu ja avoin lutunen cavalieri ihan kuten pitääkin!
Neiti on imoitettu kehiin ja edustaa siten tulipoikia näyttelyrintamalla parin viikon päästä ja mielenkiintosta tietää mitä 18 kk neiti Nellistä sanotaan :) Alle kuitenkin pari kuvaa poseeraavasta neidistä...Hyvin näkee miten tärkeä jalanasento on..ekassa kuvassa aavistuksen pitkällä takajalat ja taas liian alla pöydällä..noiden välimuoto olisi paras :)) Kurjaa, että naama kuva oli heilahtanut..

05.06.2008
Päivitän hiukan taas tunteja aiemmin :) Oma punainen Maksikkani synttärisankari huomena ja ikää mittariin tuolle sankarille jo 4 v. !
Onnea onnea cavalier esikoiselleni ja taas siis syytä herkutteluun ;)
Ihan uskomatonta miten aika menee ja tuntuu että poju jotenkin senkun paranee vanhetessa ja toisaalta vastahan se tuli ja oli taapero :)
Näin siis siirtyi taas aika eteenpäin ja pojat talossa 3 ja 4 kääk...veteraani ikä lähetyy kovaa kyytiä heh ;D
Olen ihan sitä mieltä, että talossa pitäisi vipeltää samaa rotua edustava pikku tassuttelija...mutta voi ehkä se on nyt maltettava vielä ja kateltava ainakin ensivuoteen tai jotain! Sen sanon, että pentukuume on vaarallinen tauti "virn" :) En osaa päättää edes sitä olisiko se unelma värini eli punainen, vai olisiko se väri jota minulla ei ole?? Joten sen aika ei todellakaan ole ihan vielä!
Ehkäpä ne tassun vilinät onkin seuraavaksi pentulaatikossa jo mahdollisesti syksynä...mutta siitä sitten myöhemmin kunhan asiat varmistunee kaikilta osin ja ensi kesänä pentu asiat kolkuttelee myös neiti Ankilleni jos kaikki hyvin käy ;D
06.06.08 on syytä onnitteluun myös Fireboy's lapsille eli Melli,Nelli,Ralli,Rosie ja Anki, koska he täyttävät puolitoista vuotta isänsä syntymäpäivänään...onnea onnea ekoille tulipoikalapsille ;)

31.05.2008
Onnea onnea äidin mussukka, lapsilaikkunen alias Ossi poika tänään 3 vuotta! Isoksi pojaksi laumanvahtiamme saapunut ja samalla juhlitaan neidin yhdeksänneltä pääsyä ja kohta aika juhliin on lähteäkkin!! Karvaisilla veljeksillä nakkikakkua tiedossa :)
Kuvat otettu tänä aamuna lenkillä ja toisessa istumakuvassa ei sitten suostunut kurkkimaan muo vaikka kuinka yritin ;D
Onnea onnea talon laikku -"lapselle" :)) Kieli terveiset koirakamuille alla :)
No en Kato! Tulen tulen

25.05.2008
Toukokuu lähene loppuaan ja emäntä vietti rennon (tosin totaali valvomis) viikonlopun huvimatkalla tallinassa ja koirulit sai loikoilla muun perheen kanssa kotosalla :) Riemu oli pojilla kun mamma saapui kotiin!
Komea Maksin poika ja Fireboy's lapsonen Ralli oli tänään näytelmissä jäähallilla aptuksessa ja tulosta odotettiin mieleenkiinnola ja hienosti poju debytoi nuorten luokassa saaden erittäin hyvän :) Hienoa Rallukka ja tuosta taas mukava jatkaa!
Kuvassa siis Rallin suloinen naama ikä kohta 18 kk (kuva Antti ja Kirsi Smeds)
Päivästä tuli myös mukava siksi, että Saija Ossin mamma 2 tuli Emma neidon kanssa lenkkeilemään kanssamme ja samaisella reissulla päätettiin hieman kokeilla miltä näyttelyhihna tuntuu Ossin kaulassa...sillä edellisen kerran se oli kaulassa viime syyskuussa (kääk), lukuunottamatta hättää päästä Emman luokse supsuttelemaan onnistui tuo melko mukavasti ja kuva satoa treffeistä, supsutuksista jne..kuvat 13 osiossa :)

18.05.2008
Nyt on sitten toistaiseksi viimeinen näytelmä koettu Maksilla ja Ankilla erittäin kylmässä ilmassa Salossa, sateelta onneksi lähes selvittiin lukuunottamatta pientä ripsua vaikka matkalla kohti saloa näytti paikkapaikoin melko pahalta!
Laumastani Maksi aloittaen (jonka turkissa tein ison työn ja parempi kertakaikkiaan) saadessaan tuloksen avo-eri 2, pu 4, jälleen avoimien urosten ryhmä koostui yhdestä bläkkäristä ja loput ruby uroksia, joten erikoisuus jatkui :)
Ankin vuoro startata suuressa junnunarttu luokassa tuloksenaan jun-eri
, isossa luokassa sai 6 narttua erin, joten ei huonosti ei vaikka tällä kertaa sijoitusta ei herunutkaan. Olipa kerrassaa onnistunut lopettelu hetkeksi, kaksikko jäi siis tauolle hieman pidemmäksi aikaa. Emäntä ei ihan ihan kokonaan, sillä vielä yhteen könyän itse ja siis vihdoin ilmoitettu estraadille Ossikka, joka tietty ei enää muista edes miten näyttelyhihnassa kuljetaan ja hehee siitä saa sitten syyttää emäntää..kääk eli minua :) Siitä sitten myöhemmin lisää, koska siihenkin on vielä rutkasti aikaa. Arvostelut isukista ja tyttärestä laitettu heidän sivuilleen ja kuviakin luvassa, sillä Sara (sideway's) kuvasi heidät näytelmän jälkeen (paineitta kiitos jo etukäteen "virn"), joten kunhan kerkeää niin sivuille lisätään! :)
Ai niin kaksi asiaa vielä : Ensiksi super kiitos Anita maksin siistimisestä ja ennen kaikkea opista asiaan ja kiitos mukavalle matkaseurueelle matkasta...eikä ees eksytty ;))

10.05.2008
No niin kesä alkoi ja näyttelyt ulkotunnelmaan..ilma ei olisi enää paljon paremmin voinut suosia ja mitään ei tietenkään oltu opittu aiempiin vuosienkaan kokemuksista...eli jälleen onnistuin polttamaan auringossa poskenpääni, nenänpääni ja korvalehdet :)
Toisin sanoen törppö mikä törppö!
Aamulla oli herätys hiukan ennen viittä ja pojatkin kattoivat silmät ristissä kummissaan, että mitä nytkö ulos ja niin kävimme siihen aikaa lenkillä, kotoolta lähtö puoli 7 Ossi reppanan jäädessä kotiin, sillä näyttelyssä oli jälleen Maksi ja Anki. Noh näyttelyn edetessä totesin oitis, että väärä uros matkassani, sillä pienemmän oli ihanne, mutta tuomari oli oikein mukava ja koiria pusutteleva :)
Poikien avoin luokka oli erikoinen, sillä kehässä pyörähti yksi mustiainen ja rivistö ruby-poikia...Maksi oli jällleen erittäin hyvän arvoinen eli punainen kolahti = EH! Arvostelussa oli paljon hyvää, mutta sakottajat oli turkki, joka oli loistavan värinen ja loistavan tuntuinen, mutta ei kuitenkaan show kunnossa !! Minkäs teet Maksi vaihtaa totaalisesti turkkiaam ja vaikka pahin pöllyyminen on ohi, lähtee sitä edelleen riittävästi sen lisäksi, että on tehnyt uutta karvaa mukavan keon pitkin säkää jne...eikä edes puku auta kunnolla laskeutumaan sitä pah! Sen lisäksi kaikkea muuta pientä.
Tuomari oli tällä kertaa melko tiukka ja erin saanti ei ollut kovin yksinkertaisia..lähes jokaisessa luokassa vain osa oli erinomaisia ja joissain ei saanut ainuttakaan eriä.
Ankin kanssa starttasin melko suuressa junnuluokassa jännityksellä viimekertaisen pöytäongelman takia, ja jännitys oli turhaa..nyt neiti oli täysin normaali itsensä häntä viuhtoi ja pöydällä seistiin hienosti jne...arvostelu on vallan loistavaa luettavaa ainut toivomus oli painon saantia hiukan lisää, mutta tulos erinomainen = ERI 3 :)

Arvosteluissa on taas muutama sana, josta en saa selvää ja virheellisesti yritän arvutella kirjaimia..järkky käsiala :)
Lisays: Kiitos Jouko ja Katja Taskinen kuvista..olipa ihana ylläri :)

04.05.2008
Nyt on sitten mukava erikoisnäyttely cavalierejen koettu, tällä kertaa tosin talkoolaisena eli töissä näyttelyssä! Lauantaina oltiin mukavan joukon kera rakentamassa ja tänään sitten aamusta iltaan...rokotustod.tarkastajana, erilaisissa myyntitehtävissä huipentuen näyttelyn jälkeiseen purkuun/siivoiluun! Pitkä väsyttävä päivä ja kiitos mukavalle porukalle joiden kanssa sujui hommat mukavasti...kivasti järjestetty ja hyvin meillä hommat kaikilla hoitui ja näyttely sujui kivasti ja jouheesti vaikka joitan ylläreitä tulikin, kuten peruutuksia kehäsihteereiltä jne...:)
Ihan outoa oli lähteä kotoolta "näyttelyyn" poikien jäädessä kotiin, mutta sijoituskodista toivatkin neiti Ankini paikalle joka 40 junnunartun kanssa kisasikin junnuluokassaan. Näyttely ei ihan sujunut meiltä, sillä jostain syystä Anki kieltäytyi seisomasta pöydällä, heittikin itsensä aivan veltoksi ja oli täys työ yrittää saada neiti edes jotenkin siihen..ja tuomarin kanssa yhteistyössä tuettiin neitiä ja sai arvostelun loppuun...hetken jo pelästyin, että nyt saadaan "ei voida arvostella" tuloksen, mutta tuomari tuntui Ankista kovin tykkäävän.
Neiti käveli ensin ihan reippaasti (ja aiemmin ennen kehää oli aivan iloinen pirteä itsensä), mutta jostain syystä mennessä kohti pöytää alkoi hieman jarruttelemaan ja köyristämään itseensä ja kun nostin pöydälle oli tosiaan neiti kun löysä makkara :) Hämmennyin kieltämättä sillä tähän saakka neiti on esiintynyt pirteesti ja iloisesti, joten kummallista mistä tuo johtui ja nyt sitte saatiin lisäjänniteitä tuleviin kisoihin eli jo ens lauantaina raumalla :) Neidin tulos kuitenkin erittäin hyvä = Jun Eh, tuomari totesi joutuvansa tiputtamaan sijaa koska pöytää/esiintymistä tarvitsee harjoitella! Arvostelu joka hienoa luettavaa löytyy neidin sivuilta ja kuvia otti Pia Rajamäki, naama poseeraa etusivulla ja pari seisomakuvaa ankin sivuilla omassa kansiossaan :) Kiitos Pia kuvista!

02.05.2008
Mukavaa vapun jälkeistä aikaa kaikille ja ollaankin siirrytty jo toukokuuhun, eli kesä tulee kovaa kyytiä jihuu :)
Hetki vierähtänyt normaalista aktiivisesta päivityksistäni, mutta tämä on se kaikista pahin aika töissä ammatissani, joka nyt helpotti :) Selvitty taas siitä ajasta ja lukuunottamatta minua ja vanhinta poikaani on muut reissaillut, ensiksi Jesse tosiaan muutaman päivän konserttimatkalla saksassa, isäntä sitten kalastusreissulla ahvenanmaalla ja nyt neitimme latvian reissulla palaten sitten sunnuntaina..

Koirarintamalla ei ole tapahtunut ihan hirmu mullistavia paitsi oman flunssan lisäksi ,löytyy kotoolta toipilas koiramaisessa muodossa, tosin toipilas on liioteltu sana jäbä menee täysiä eikä missään tunnu mitään :).
Kovan flunssani kera sain kiikuttaa ossin viime viikonloppu yönä lääkäriin ja oikeastaan päivän aikana aloin kiinnittämään huomiota punaiseen silmään ja ajattelin, että se on vaan jotenkin ärtynyt ja ihmettelin myös runsasta heinän syöntiä, joka muille karvaisille meillä tuttua muttei Ossille ja söi ja kakosi ja ajattelin sen kuitenkin olevan normaalia. Iltaa kohden silmä kuitenkin paheni ja viimeinen niitti oli se, että se melkein kääntyi ympäri ja ei kun soitto lääkäriin ja menoksi noin klo 22 illalla..kiitos jälleen pelastavan aseman hertan, jossa henkilökunta on mahtavaa. Oli hiljainen ilta heillä ja käänne meidän käynnissä oli ihan uskomaton!! Silmä toki tutkittiin nesteet ja muut oli normaalit ei kuivasilmäisyyttä,haavaumia ei ollut ja tulehdus tosin rähmimätön oli se...mutta kerroin sitten heinästä ja kakomisesta jne...ja katsottiin suuhun...seuraavaksi tajusin kun lääkäri päivittelee herran jestas, poika pitää rauhottaa ja kurkussa on jotain suurempaa hämminkiä, eikun painajaiseni esiin ja rauhoituspiikki kankkuun (pelkään kaikista eniten koiran rauhottamista,enemmän ehkä korvienväli juttu kun muu syy, mutta siis kauhusta kankeena asiasta)..toki pojulta kuunneltiin sydän ennen sitä ja kaikki kunnossa..noh Ossi otti ja kuukahti ihan muutamassa minuutissa minun silittäessäni sitä nenänpää valkoisena (vaikkakin nuhasta punaisena)..ja alettiin tutkia kurkkua..lopputulos nielu tulehdus niin voimakas, että kitapurjeet (mitkä lie) oli kääntynyt nurinperin ja tuo ruohonsyönti tietysti repinyt sitä pintaa hiukan auki..syy molempiin tulehduksiin selviää kohta! Ossi kun oli unessa ja asemalla hiljaista todettiin lääkärin kanssa, että putsataan taaimmaiset hampaat koska niissä reilusti hammaskiveä..ossillta kertyy se helposti, mutta aktiivisella pyyhkimisellä (riittänyt pyyhkiminen) kiitos plague off:in on muilta osin hampaat pysynyt loistavassa kunnossa, puhtaana ja valkoisena, mutta ihan taaimpaisiin en yksinkertaisesti pääse..ossilla jotenkin on niin tiukka se hampaiden ja posken väli. Noh siirryimme putsaamaan hampaita tai minun tietysti katselevan toteaa lääkäri, että hyvin lähtee eikä mitenkään tiukkaa, mutta yhden poskihampaan ien oli tipan kärsinyt ja se siis tulehtunut ja lääkäri oli ääri vakuuttunut siitä, että ko yleistulehdus on lähtöisin siitä. Noh hampaat käytiin muuten läpi, ei heilu, ei kiillevaurioita ja kaikki muutoin loistavasti. Poju sai piikkinä antibioottia sielä, 10 päivän kuurin kotiin, sekä lisänä silmätippa punertavaan silmään...nekin huuhdeltiin ja tipatettiin muiden aineiden jälkeen (kun haavaumat ja muut poissuljettiin) sielä. Uskomaton juttu..lääkäriin silmän takia lopputulos ikenesta aiheutunut yleistulehdus kurkkuun ja silmään :o Ossi söi ja joi normaalisti eikä mitään oireita siitä, että nielu kipee ja lähes tukossa huh.
Eli muistakaa hammaskiven muodostuminen suuhun ei ole pikkujuttu vaan hampaiden kunnossapito on enempi kun tärkeetä!
Kotiin saavuimme noin puolikahden aikaa yöllä hohtavineen hampaineen, sydän kuunneltuna ja silmät tutkittuina (puhumattakaan hyvin köyhtyneestä saldostani) ja töttöröisenäkin olisi pitänyt ensimäisenä ottaa leikki painit maksin kanssa huoh! Lääkkeet auttanut hyvin ja poju pirteenä kuten ennen, kun mitään ihmeellistä huomaattiinkaan..silmä ei punota ja nielua kurkkiessani näyttää suht hyvältä :)

Oikeesti käsittämättömäksi asian tekee mielestäni se, että luulisi että olisi oireillut jotenkin tuon kurkkunsa takia muuten..siis kakonut tai aristellut, oli aika tukkeessa ja ärtynyt..ihan ihmeellistä ja voitte arvata oliko mulla silti huono omatunto etten tommosta ollut huomannut ja ainut asia miksi menimme lääkäriin oli tuo silmä :o Näin se on, että koiraperheessä sattuu ja tapahtuu näköjään!

Seuraavaksi tapahtuukin talkoileminen cava- erkkarissa ja odotettavissa siis lähes 250 huiskuhäntää ja tohottajaa..ja vaikka se onkin sisällä sununtaina toivotaan silti kaunista aurinkoista päivää :) Meillä on pojilla aikamoinen sulkasato menossa ja karvaa pöllyyää edelleen heh saa nähä vienkö nakusen Maksin kera Ankin sitten raumalle ja saloon näytelmiin jäiks...:)
Tässä kuitenkin potilas Ossi ja aarre suussa :) Kuva ei tosin ihan uusi!


17.04.2008
Nyt sain muutaman kuvan, josta kaunis kiitos kuvien ottajalle. Sisätila, hämäryys ja nopeat tilanteet ei ole helppoja kuvaajalle, vaikka kuvat ovat hiukan rakeisia olen silti niistä iki onnellinen...sillä niin iloisia onnistumisesta ollaan Rakveressa :) Tuo Ullan ja Maksin kävely kuva on jotenkin ihana...sillä ei mielestäni Maksi pidä tuollaista katse kontaktia minun kanssa...etusivun kuvassa ykköspallilla on Maksilla selkeä tavoite lipaista Ullaa heh! Rop ja Vsp kuvassa on selvästi koirilla jo muuta mielessä...mutta tilanne kuitenkin se hienon hieno :)
Super hyper kiitos kuvista vielä kerran

Vuoroa odottamassa skarppi-ilmeinen herrani :)
Alla kontakti Ullaan ja Ullalla kontakti Maksiin :)kävellessä ja tuomari tutkimassa maksia :)
Tässä vsp ja rop kuvassa jo koirilla muut mielessä :)

13.04.2008
Tänään olimme jälleen näytelmissä Maksin kanssa, kiitos Ullan ja Tuulan jotka huolivat meidän kyytiinsä..päällekkäisten menojen ja auton tarpeenkin johdosta! Noh onnenhumu loistavasta onnistumisesta ei kauan jatkunu, mutta ei nyt oikeastaan voi sanoa, että ihan penkin allekkaan kuitenkaan meni (kait:)! Tuomari oli erittäin tiukka ja jakoi reilusti nauhoja erinvärisiä..T:stä Eriin! Näyttely vuorossa siis jälleen maksi ja avoimissa uroksissa olikin 12 koiraa joista kaksi sai vain erin Maksin tuloksena siis Avo Eh 4 sijoitus kuitenkin ainoana yksivärisenä, joten ihan mukavasti! Maksin suurin ongelma oli tuomarin mielestä runsas karvanlähtö turkista...joka kokeiltiin kovin erikoisesti, eli yhtä-äkkiä muun tutkimisen jälkeen pöydällä päätti tuomari tutkia pepusta niskaan vastakarvaan sormilla haroen.. hämmennyimme kokeilusta molemmat Maksi ja minä ja tunnustan kyllä pöllähti ;) Yritän kirjoittaa arvostelun sivuille, mutta varoitan etukäteen, että käsiala erittäin epäselvä ja virheitä tulee aivan varmasti..mutta kokonaisuus tuntuu ihan ok arvostelulta, yksi sana jota ei olla saatu millään selville merkattu kysymysmerkillä (saa vinkkasta) ja luulisin, ja ihmettelen kommenttia silmistä suunnattomasti, kun herralla niin kauniit pyöreät ja tummat silmät, kun taas nenästä ei mainintaa vaikka nenän pää vaalea talven jäljiltä pah :)!
Maksilla kera Anki neitini edessä vielä pari toukokuussa, yhdessä Salo ja Rauma ja Ankilla lisäksi erkkari joka onkin seuraavana,
pojat eivät päässeet sinne mukaan, sillä olen luvannut talkoilla työnmerkeissä sielä
Noh voin sitten ensi viikolla siirtyä taas edellisen viikonlopun humuun takaisin kuultuani juuri, että kuvia tosiaan tulee alkuviikosta koskien Rakveren loisto onnistumista :)

06.04.2008
No niin johan on huhtikuun alku :)
Ensiksikin Yours lapset eli Maksin ja Mustikin nelikko on lähtenyt nyt viikonlopun aikana maailmalle omiin koteihinsa... lääkäritarkastuksessa kaikki oli hienosti ja nyt sitten uusi elämä alkoi! Ensiksi lähtivät mustiaiset eli bt poika "Diego" ja sitten bt neiti "Lempi" ja seuraavana päivänä pallopeppu "Remu" ja ilopilleri ruby"Osku".,Mirkku sai siis kotinsa riiviöiltä takaisin ja toivotan myös ihanaa jatkoa kaikille pienokaisille :) Kuulumisia ja kuvia saa tännekkin laittaa!!

Jymyuutisina ilmoittanen, että Maksi oli maailman äärissä ilman mammaansa ja lähti perjantaina Ullan (kennel Quiskeen) sekä kingi Mikin ja cava rinsessan Aapin kera kohti Eestiä ja Rakverea näyttely matkalle :) Heh itku oli mammalta päästä ja siksi vissiin luovuttajana toimikin vanhin poikani Joonas, lähtö heillä ainakin helpompaa luulen! Täytyy sanoa, että vaikka laatuaika Ossin kanssa oli mukavaa kaipasin punaista pojuani suunnattomasti (jep pehmo mikä pehmo)...uutisten odottaminen oli aika tuskaa sitten lauantaina! Jessus sanoisin kun uutiset tuli!
Voiko paremmin cavojen kanssa mennä sillä Ulla handläsi Maksin enempi kun olisi voinut kuvitella tai odottaa ja 25 cavalierin joukosta Maksi siis tuloksella avo eri1, pu1, serti ja VSP ja ekstra upeaksi teki sen, että Ullan oma Aapi juuri mammalomalta palaneena debyytin tehneenä tulos val eri1,pn1,ROP, ryp 4:)) Joten sallittakoon tuo häviö rop kehässä hehee! Upee suoritus ja mieletön kiitos Maksin mukaan otosta Ullalle! Kyllä täällä oltiin onnesta soikeena, hetken ajateltuna huijataanko, kateus voi kun olisin nähnyt ja kokenut tuon paikanpäällä! Juhlan kunniaksi täällä kotona pääsi Ossi ekstra kylpyyn ja sai kurmee aterian ja jos siltä kysytään taisi tykätä vaan jälkimmäisestä :) Tänään sunnuntaina sainkin pojan kotiin ja laulettuaan mulle konsertin ja nuoltuuan naamani litimäräksi putosi poju unten maille ja tasainen kuorsaus kuuluu vierestä tosin kahdesta suusta...sillä päällekkäin nukkuminen pojilla tapahtui oitis :)
Kuvia on otettu ja varmaan pian toimitetaan minullekkin, joten lisäilen niitä sitten kun nähdään miten onnistui! Arvostelu löytyy Maksin tuloksista!

25.03.2008
Nyt sitten se pääsiäinen jo meni..pah ja arki alkaa huomena :) Toisaalta nämä pitkät vapaat on mukavat varsinkin jos on ahkera ja meillä sai olohuone kyytiä ja inventoin tavaroita/papereita roskiin ja siis miten mahollista, että ylimääräistä löytyi 3 jätesäkillistä ja irtokamoja päälle..huh mitähän löytyy muista huoneista kääk...noh joku toinen pyhä sitten :))
Muuten ollaan nautittu ulkoilusta ja aivan mahtavat kelit..tosin kevät tuntui pitkälle edenneet, kunnes tuli aavistus lunta toissa yönä..mutta emäntä innoissan pitkillä lenkeillä ja poikien innostuksesta en tiedä, mutta kyllä ne mukana kulki heh!
Etusivun kuva otettiin Maksikasta tänä aamuna, reissulla missä emäntä päätti hävittää avaimensa ja huomata se tietty vasta kotioven takana ja lopputulos pimpotus koirat sisään ja menoksi tutkaisemaan ko peltoa...ja jee löytyihän ne sieltä :)) Ainut paikka missä pengoin taskua siis..joten sain itse tupla lenkin! Noh tänäänkin on tehty jo kolme lähes puolentoista tunnin lenkkiä eikä ole edes ilta...mutta totaalinen kuorsaus kuuluu jostain...joten ehkäpä illalla vaan pisutan enää! Koska etusivun kuvassa on Maksi niin Ossi pääsee tähän..vauhtia herralla suu auki :)) Varsinainen mörökölli silmiäkään ei kunnolla kuvassa näe!

21.03.2008
Mukavaa tipukasta ja munarikaista pääsiäistä kaikille...tämä taas sitä aikaa, kun jesse 11v konsertteja ollut rutkasti, mutta onneksi tänään perjantaina viimeinen ja nyt sitten pieni vapaa edessä :) Tänään vietyäni Jessen keikalleen sujahdin itse vuosaareen kattelemaan pikku yours'sseja ja haikeeta miten nopeesti ne kasvaa! Elli tapansa mukaan piti kuria laatikossa ja möykkäsipä minullekkin siihen tyyliin, että neidillä todellakin on asiaa heh ;) Pojat sulosteli ja paini aina kuten tuon ikäisten elämään kuuluu! Päätettiin kokeilla pientä poseerausta ja niin vuorotellen pienet pääsikin pöydälle..ja siis ihan uskomatonta, mutta kukaan ei ollut sitä mieltä, että siinä olisi ollut mitään outoa ja seisoivat pöydällä konkarimaisesti vaikka ekaa kertaa olivat...aivan ihania :)) Parhaat otokset taitaa olla Mirkun kameralla, mutta otin samalla pari myös omallani! Joten hienot 5,5 viikkois poseeraukset löydät Maksin ja Mustikin sivulla!

18.03.2008
Maksin tauti meni nopeasti ohi kesti vajaa vuorokauden vaikka olikin melko raju...toistaiseksi ainakin Ossi on terve, joten näyttäisi siltä, että toinen säästyi (koputtaa puuta) mutta kerrassaan kumma mikä ripulin aiheutti...kumpikin syö samaa ruokaa, Maksille ei tyypillistä, että laittaisi ulkona mitään suuhunsa..ja molempien nenä lenkeillä tunkee aina samoihin hajuihin..omalaatuista!
Eilen sitten olikin mukava päivä ja jännittävä..oltiin siis virallisilla tarkastuksilla ja samalla Maksi sai rokotuksensa...ikäänkuin nyt sitten Maksin 4 v tarkastus hieman etuajassa..Maksilla peilattiin silmät ja puhtaat kirkkaat oli ja sydän kuunneltiin ja kaikki ok, isukin mukana olikin Anki jonka sydän kuunneltiin kuukausi sitten ja nyt sitten polvet jotka 0/0 ja silmät jotka terveet ok, pieni "langan"pätkä sikiöaikaisesta kalvosta ja siitä varmaan maininta muu silmämuutos uskoisin! Loistavaa isi ja tytär :)
Ralli kasvatti kävi myös oman perheensä kanssa tarkeissa ja sydän ok, polvet myös 0/0, mutta silmissä oli harmittavia poimuja toiseen lasunto mrd ja toiseen ilmeisestikkin grd! Noh onneksi ei mitään mikä haittaisi elämää nyt ja mahdollinen jalostuksellinen suositus on siten, että kumppani olisi ok silmiltään. Ei siis Hc-pra-ja rd:tä joka upeeta mahtavaa!
Nyt sitten kolme kasvattia debyytti pentueesta on virallisesti tutkittu siitä siis kiitos ja kumarrus loistaville perheille :)

15.03.2008
Ilon ja surun päivä sillä tänään oli KV-Tampereen näyttely johon oli ilmoitettu minulta Maksi ja paikalle Minni-kantaemo, kasvatit Melli ja Ralli. Toisin sanoen "perhe" tapaaminen näytelmässä pyörähtäminen! Maksi joutui jättämään näytelmän väliin ja niin kun poika oli puunattu ja laitettu, mutta eilen perjantaina iltapäivällä poika aloitti ripuloinnin...iltaa kohden näytti jo hyvältä, mutta kahden jälkeen ei sitten enää nukuttu vaan tarve ulkoiluun oli aika ajoin :( Siispä Maksi isukki joutui jättämään touhun sitten muille! Harmittavaa sillä vaikka pojilla vaihtui tuomari näytti olevan kaikista väreistä tykkäävä! Itse menein tietysti kantaemoa sekä lapsia tsemppaamaan kiitos Riitan, joka nouti minut matkaansa ja surkuttelimme epäonnea Maksin kohdalla! Noh sainpa tietysti keskityttyä muiden suorituksiin ja kamujen kanssa jutustelemiseen, vaikkakin hankaluutta ja kurjuutta toi sekin, että pojat ja tytöt olivat eri kehissä tuomari muutoksen takia ja seuraaminen lisäksi siitä, että molemmista kehistä oli jonkun verran pois ja vastaavasti usempi niitä koiria jotka ei luettelossa ollut..heh siispä hieman hankalaa välillä tietää kuka nyt vuorossa :)
Minni petrasi Eri-nauhan ja Melli eh:n, mukavien arvostelujen kera vaikka sijoitusta tällä kertaa ei herunut!
Ralli vastaavasti omassa kehässään esiintyi loistavasti ja upeena saaden myös Eri:n
ja vaikka sijoitusta myöskään ei herunut alkoi arvostelu loistavin sanoin Beautiful young male... :)) Uppeta mahtavaa ja tuosta mukava jatkaa! Rallille myös kiitos ihanista suukoista :)
Tässä herra poseeraa..muistettiin juuri ennen poistumista kaivaa kamera esiin...heh parempi myöhään kun ei ollenkaan :))

10.03.2008
Näin ne sivut pikkuhiljaa muokkautuu eli sain esittelyn-osion ja poikien kuvaukset uusittua ja muokattua siistimmäksi.
Tarkkaavaiset löytävät tietysti ne solmuun menneet sanat, mutta jos nyt muutama kirjoitusvirhe on niin sehän just ihan muo heh ;)
Jee nyt voi myös hehkuttaa, sillä nyt olen suorittanut ja läpäissyt kasvattajakurssin jatko-osan, jonka lopputyönä olikin kinkkinen toimintasuunitelman laatiminen laskelmineen. Mutta hyväksytty vastaus saatu ja todistus tulollaan!
Kiitos Tiinalle ja perheelle ihanista rinsessa kuvista ja laitoinkin niistä tuon "sliipatun" version ankin kuvat sivulle, vaihtelua..kun nuo pojat osaa tuon ei komistelun kameralle liian hyvin heh :) Siitä innostuneena se velmuosio tänne..jonka siis pojat juuri taitaa ;))
Maistuis varmaan teillekkin vai liekö tuoksuu hyvältä??

05.03.2008
Taas päivittelemässä :) Pojilla ollut touhukas alkuviikko, sillä eilen olimme tapaamassa ruby cavalier kamuamme Leeviä ja hänen emäntäänsä kaimaani Marjuttia ja suuntasimme pikaisesti pitkäkoskelle, kaiken maailman tieonnettomuuksia oli matkalla, mutta päästiin kun päästiinkin perille ja pojat saiva leikkiä ja remuta pitkin poikin puistoa oikein olan takaa! Juu kamera oli mukana, mutta jo heti yritettyäni ottaa ensimäistä kuvaa ilmoitti se "vaihda patterit" joten yrityksestä huolimatta jäi kuvat saamatta, joten koskahan oppisin latamaan etukäteen...huoh ;)) Oli mukava nähdä Marjut ja Leevi pitkästä aikaa!
Saatuani pojat reissulta kotiin käväisin jälleen pentulaatikon ääressä ja kattomassa ihania yours lapsosia Mattia,Markkua, Simoa ja Elliä ja siitä muistona mukaan sentäs muutama kuvat heidän omalla sivuillaan ja mukanani neitini kamera!
Tänään sai karvaiset pojat taas leikkiä ylpeitä stadin kundeja, niiden tullessa mukaan, kun vein synttärisankari Jesseä 11v treeneihin, ja sillä aikaa talssimme reilu tunnin pitkin hakaniemeä ja päädyimme sen jälkeen Tervasaareen ja sielä pieni puisto pyörähdys! Tosin olimme keskenämme sielä ja nappasin pari kuvaa, kun pojat oli sitä mieltä että jatketaan matkaa, mielenkiintoisimmat tuoksut kun oli muualla :)
tuolla olis vettä mennään pois joko nyt??

03.03.2008
Mukavaa maaliskuuta kaikille! Viime viikonloppu tuli sitten kurssitettua itteänsä koira-aiheisilla jutuilla ja todellakin rankka kurssi huh!
Johtuiko lie siitä kun tiedosti olevan viikonloppu ja 7 aikaa ylös molempina aamuina ja jopa pojat oli silmät sikkurassa lenkille lähtiessä :)
Noh kurssista ei sikäli voi nyt niin kauheesti hehkutella, sillä edessä on vielä suuri lopputyö ja läpäisyn tietää vasta kun sen saa tehtyä ja se hyväksytään...kääk ja armon aikaa ei kovin paljon annettu!
Noh mutta ne tärkeimmät ja iloiset uutiset ja jutut miksi nyt yleensä tulin tänne sepustelemaan..juontuu siitä, että ensimäinen fireboy's kasvatteista eli neiti Melli (F.My Honey) on nyt tutkittu virallisesti niin polvien 0/0, että sydämen ok, että silmien osalta joissa kaikki kunnossa..lääkärin mukaan oli harvinaisen puhtaat silmät ei minkäänlaista sanottavaa :)) Samalla myös Fireboy'ssin kantaemo Minni oli rokotuksissa ja kuunneltiin myös sydän virallisesti ja kaik ok, kuten lähes nelivuotiaalla kuuluukin! Hienoa tytöt ja upeeta Riitta :)
Isukki ja tytär Anki sitten perässä kahden viikon päästä ! Mukavia uutisia kertakaikkiaan!
Maksin lapset matti,markku;simo ja elli ovat tänään jo kolmiviikkoisia ja kovaa menoa alkaa olemaan..jalat kantaa, haukku yrityksiä ja ennen kaikkea painia ja siitä onkin loistavia viedopätkiä Your's sin( < linkki) sivuilla! Painotkin ovat jo mielenkiintoisia heh ;)

27.02.2008
Tänään neiti Anki oli virallisessa sydänkuuntelussa sijoitusperheensä toimesta ja kaikki kunnossa sydämen osalta loistavaa!
Maaliskuun aikana on tarkoitukseni viedä neiti sitten polvi ja silmätutkimuksiin! Neidillä tutkittiin tosin myös polvet tänään, jotka lääkärin mukaan kunnossa, mutta hän ei kirjoita virallisia lausuntoja polvien osalta!
Nyt on sitten kaksi ensimäistä Fireboy's lasta tutkittu sydämen osalta eli Melli ja Anki,, josta kiitos kuuluu perheilleen!
Ensi maanantaina sitten neiti Melli (F. My Honey) käy ensimäisenä lapsosista täydentämässä tutkimuksensa silmien ja polvien osalta! Mukavaa :))
Rapakelit senkun jatkuu ja ensi viikonloppuna emäntä käykin kurssittamassa itteensä koira-aiheisilla jutuilla ja sitten ja reilu parin viikon päästä onkin tarkoitus pyörähtää tampereella kera Maksin ja kattomassa kahta Fireboy's lapsen esiintymistä!
Ankin seuraava koitos onkin sitten enon jälkeen suuniteltu erkkariin toukokuun alussa ja sinne ilmeisestikkään en ota kumpaakaan pojista ...tarkoituksena kun muuten talkoilla työläisenä sielä!

22.02.2008
Lapsilla ollut hiihtolomaviikko ja pojat ollut sitä mieltä, ettei talossa saa edes nukuttua..ei kerkee nääs! Muuten pidelty hiljaiseloa tässä
nyt eikä tapahtunut mitään hirmu extraa, muuta kun mamman mielestä taistella pentukuumeita vastaan katsoessa Yours pentujen kasvua.
Mammakin otti lomaa torstain ja perjantain, koska talon pienin ihmislapsi (Jesse ens kuussa 11v) oli musiikki leirillään tullen keskiviikkona kotiin ja onhan se kiva viettää aikaa vähän yhdessäkin! Noh se taas on tarkoittanut sitä, että emäntä rääkkää karvaisia poikia ja lenkkeilee extrasti, koska ulkonahan pitää olla..sataa tai paistaa :) Siispä aloitimme tämänkin aamun yli pulentoista tunnin lenkillä ja ossi löysi elämänsä rakkauden...suuren blenheim neidin jolla värit hieman poskellaan ja silmä laputkin puuttui...tirsk oli siinä tytöllä kokoa, harmi että mamma ei ehtinyt kameran kanssa tilanteeseen vaan saatuaan ison lipasun kuonolleen oli järkytyksestä hieman peruutettava..sen verran oli karhea naisellinen lipasu ;))) Alle todiste joka siis tuli liian myöhään enää vaan morsetetaan silmillä :)
Juu ja tottakait pojista piti saada parit hienot ;D kimppa poseeraukset ihan näin totaalitalven kunniaksi, kun kerran hiihtolomakin on!
Siis voi elämä tosiaanko tämä on tätä märkää pitkää syksyä...eli helsingistä etenkin puuttuu yksi vuodenaika kokonaan kera lumen ark!
Heh ja vaikeeta se meinas olla ossi kun söpösteli maksi katto muualle ja ossi kun mutruilee suullaan maksi jotenkin ees vilkaisee ;D

11.02.2008
No nythän se vihdoin tapahtui :) Mustikki otti ja purki päärynämahansa! Täysin ongelmitta siitä ei selvitty ensimäisen tarjotessaan itseensä hiukan nurinkurisesti ulos ja jouduttiinkin turvautumaan lääkärin osaaviin käsiin! Mustikki jouduttiin leikkaamaan ja pennut saatiin turvallisesti ulos! Tukkijana se ainukainen prinsessa joukosta! Saldona siis kolme komeaa potraa poikaa ja yksi jämäkkä rinsessa :)
Toki sitä tiedostaa, että ruby ja trikki yhdistelmästä kaikki värit on mahdollista, oli se etenkin siis minulle jotenkin yllätys, että nelikossa oli kaksi bläkkäriä (jotenkin ajattelin ettei sieltä nyt mustiaisia kuitenkaan) lisäksi yksi ruby ja yksi trikki :)) Tytön värinä tuo mustiainen ja muut sitten arvanettekin jo aiemmasta"tirsk" !!

Maksi omaa nyt sitten ensimäisen erilaisen = erivärisen == eli lue pallopeppu värisen :))
Mirkulle suuret kiitokset, että sain olla jakamassa tämän lopputulokseltaan ihanan tapauksen ja sain edes yrittää olla pikemminkin auttamassa kun tiellä :) Uusi kokemus ja on se vaan niin liikuttavaa (etenkin tälläsen herkkis lällykän silmin) kun emo vaikka on töttöröö niin ekaksi kun havahtuu tähän päivään alkaa hoivaamaan ja putsaamaan piiperoita huoh, miten liikkistä (joo joo olen pehmo)!:)
Kaksi kuvaa tietty ja nekin Mirkun omaisuutta ja tietysti käytetty nopeasti oman käden oikeutta :)) Kiitos Mirkku "virn"!!
Nyt Mustikille voimahaleja toipumiseen, vauvojen hoitamiseen, sekä pennuille tsempityksiä kasvu-urakkaan!!
Voiko tälläsiä siis todellakaan vastustaa??? tuo trikki eikös se ole selvästi jo isänsä näköinen he hee ;)

03.02.2008
Anki saapuikin vieraaksemme torstaina 31.01 ja hurmasi pojat, erityisesti Ossin totaalisesti...vierailun syynä reissumme kohti näytelmiä enoon perjantaina 01.02 ja kotiin saavuimme la 02.02 illalla! Ensiksi kotona riehuivat aivan suunnattomasti, eikä minkään asteista ujostelemista Ankilla ollut joukossamme vaan vedätti poikia täysin 6-0 :) Pojat unohtivat hurmuritouhunsa vaan riehuivat neidin kanssa täysiä siksi, että neiti teki selväksi että häntähän ei leihitellä, siltikin vaikka itse teki sitä aika-ajoin...pojat kun väsähtäneenä yrittivät käydä lepäämään piti Anki huolta siitä, että sehän ei käy asiaan :) Noh toki pieniä pörinöitä saatiin etenkin ossin toimesta lähinä perjantai aamuna kun yritti tehdä selväksi Maksille, että Ankihan olikin vain häntä varten täällä :)
Perjantaina sitten aamupäivästä Ulla ja Mikki-kingkalle tulivatkin hakemaan meitä suunnataksemme enoon ja lähtöä varjosti hieman surkea Ossin itku, joka tälläkertaa jäi kotiin ja minulla alkanut suunnaton flunssa! Perille saavuimme hienosti (mitä nyt pienen tai vähän isomman mutkan kautta heh) ja pesu ja muut viimeistelyt pitivät huolen loppuillan kulusta...sekä suunnattomat leikkiriehut tottakait.
Aamusta ulkoilujen ja loistavan aamupalan jälkeen suuntasimme kohti näyttelypaikkaa..johon matkaa ei ollutkaan kun kilometrin verran
, paikalla näimmekin runsaasti tuttuja ja uusia kasvoja ja aika menikin kun siivillä ja oli aika aloittaa kehät! Pääsin avustamaan junnupoikia kiitos Katjan joka antoi tähän mahdollisuuden ja sielä sainkin pyörähtää sekä blennheim että trikki pojan kanssa, kunnes sitten alkoi vihdoin avoimet pojat ja Maksin vuoro...yllätys yllätys maksi oli jälleen viimeinen luokassaan (ja pelästyneenä huomasimme jo aiemmin, että anki taas narttujen eka, joten kiirettä pitää)..noh Maksi otti ja petrasi tilanteen hienosti ja tuloksenaan AVO ERI 3, PU 4 ..ilo oli ylimmällään ja samaa tohinaa jatkettiin Ankin kanssa...kiitos Ullan joka toikin minulle Ankin valmiiksi ...ja voi elämä Anki esiintyi niin luontevasti ja kauniisti, joten olen ihan vakuuttunut sen olevan neidillä verissä tuo esiintyminen..tuloksena JUN ERI 1 ainut erin saanut junnu tyttö ja en tienyt mitenpäin olisin ollut luettuna loistavan arvostelun! Aivan mahtava reissu mielestäni ja erityisesti tuo Ankin tulos ilostutti...neidillä kun on asiat kohdillaan vaikkakin vielä tarvitsee massaa ja aikaa niin tuosta on ilo jatkaa! Luonne neidillä mitä parhain ja se iloisuus ja avoimuus oli koko ajan nähtävillä..joten voin vaan lähettää kiitokset sijoituskotiin loistavasta neidin hoitamisesta :))
Noh iloiset uutisen jatkui, sillä matkassamme ollut kingkallemme Mikki 7 kk (joka aivan älytömän ihana luonteinen, suukotteleva, äärettömän avoin ja jopa näyttelypaikalla kellitteli maassa masu esillä ihmisten rapsutettavana heh) ja hänen tuloksenaa PUP 1 VSP
!
Alla loistava kuva herra Mikistä ja uskon ettei Ulla pistä pahakseen kuvan laittoa tänne??
Näyttely vuosi siis korkattiin erittäin iloisin tunnelmin ja tuosta on mukava jatkaa ja suunitella eteenpäin tilanteita...seuraavaksi Maksi lähtee poikansa Ralli kanssa ja mitä ilmeisemmin Riitta lähtee tyttären kanssa! Sitten taitaakin olla pikkuhiljaa aika siirtää katseen Ossiin ja mihin herraa ruvettaisiin viemään! Hänen viimeinen näyttely kun oli syyskuussa jossa sai tuon sertinkin!
Nyt kuitenkin siirrämme katseet hetkeksi H-hetkeen Mustikin kanssa sillä aika alkaa käymään melko vähiin, kun pentujen olisi aika syntyä ja Maksille mahdollisesti erivärisiä jälkeläisiä...saa nähdä! Mustikki näyttääkin masun kanssa nyt tältä..kuva kennel Yours :)
Lutunen vauva-masu

27.01.2008
Ei meille kummosia kuulu, mutta kohta varmaan hiukan tapahtuu muuallakin kun töissä, jossa tässä tämä kiireisin aika on alkanut!
Viikon päästä lähdemmekin seikkailemaan kohti enoa ja käymme sielä näytelmässä kera Maksin ja tyttärensä Ankin! Matkaseuralaisemme edustaakin vain melkein saman rotuista ;) Siitä vastaavasti noin viikko olisi aika Mustikin "puhjeta" ja jännityksellä ootamme pieniä tassuja ja tietenkin sitä, että kaikki sujuu hyvin! Mustikin masu onkin kovasti alkanut pyöristymään ja näyttääkin niin odottavalta mammalta :))

Päätin urakoida ja muuttaa kaikki nuo sivujen linkki-nappulat ihan tekstiversioksi, sillä jokseenkin ärsytti ne aiemmat napit..ja tuohon on sitten helpompi lisätä tarvittaessa niitä! Ystävät nappula hävisi, mutta ehei ei ne kuvat mihinkään kadonnut vaan yhdistin ne kuvat sivulle omaksi kansiokseen..joten ne löytynee sieltä! Lisäsin tietysti teemaan eli nimeemme sopivat tulenlieskat index ja etusivulle ja vaikka välkkyvät jutut monesti on ärsyttäviä en voinut vastustaa sitä...ja varsinkin siksi kun en osaa kuvista rakentaa yhtikäs mitään :)
Mukavaa tammikuun loppua ja eiköhän taas juttuja seikkailuistamme ja tapahtumista ala taas tuleman tiuhaa tahtia, kuten meille ominaista :)

15.01.2008
Aika aloittaa uusi vuosi, palaamatta sen enempää viime vuoteen...ainoastaan toteamalla, että iloisista asioista jäi mainitsematta se seikka,että Maksi oli Cavalier Yhdistyksen näyttelyiden top ten listalla yksiväristen jaetulla 9 sijalla aika mukavaa ja siitä kiva jatkaa :)
Tai sitten paineita hehee..kaksi rubya oli edessään, muuten lista koostuikin bt-koirista! Sekä tietysti toisella eli seuraavalla asialla joka tavallaan koskee myös viime vuotta..ainakin osittain :))

Tämä seuraava kuva kertoo omaa tarinaa...maksin kanssa olimme kahvilla, jossa sukukokous ja mahdollisen tulevan morsiammen suku tutki maksia...eli neitosen äippä,mummo ja pikku-sisko neuvottelivat siitä onko maksi mahdollisesti heidän mielestään sopiva sulhanen talon yhdelle neitoselle, sen lisäksi, että ihmisemännät olivat yhtä mieltä soveltuvuudesta ...ja maksin ollessa kilttinä poikana myös valokuvauksessa antoi talon vanhimmat ja nuorimmainenkin asiaan suostumuksensa ...kuvassa siis sukukokous :)
Niin siinä sitten kävi, että 09.12.2007 Mustikki (Yours Bee Happy) ja Maksi ( Magnumin Agent) sanoivat toisilleen tahdon...
Eilen maanantaina 14.01 Mustikki kävi ultrassa ja sekin osoitti tiineyden ja muutama pieni "liskolainen" kuvaruudusta näkyi :))
Pentujen odotettu syntymäaika on helmikuun toisen viikonlopun tienoilla! Kaikki tiineyteen, pentuihin jne..asioista vastaa
Mirja kennel Yours (< linkki)! Nyt toivotaan mukavia hetkiä loppuodotukseen, voimia masun kasvattamiseen ja tietenkin siihen, että kaikki sujuu hyvin loppuun saakka ja saamme nähdä pieniä suloisia tassuja viipottamassa :)

Nyt samalla kun muistan niin ylihuomena (17.01.08) Maksin esikoiset ruby neito Rosan kanssa täyttävät jo kaksi vuotta! Ihan uskomatonta miten aika menee joten paljon onnea kaksi vuotiaat neidot Nuppu ja Bonny ja nuorimies Age :) Tästä kuvasta on melko paljon aikaa eikö??
 

takaisin etusivulle