Kennel Fireboy's
Esittely Kuulumiset Maksi Ozzy Atte Tytöt Pennut Pentueet Muistoissa Linkit Kuvat

Kuulumiset 2009 :)

( 2005) + ( 2006) + (2007)+(2008)


Takaisin 2010
30.12.2009
Taitaapi olla vuoden viimeinen päivitys jolla vuosi -09 on aika kuopata ja ottaa vastaa uusi vuosi -10 ja samalla toivotaan kaikille ihanaa ja onnellista uutta vuotta..ja uuden vuoden motto voisi olla vaikka toisista välittäminen ja elämän ilo.:)
Erityishuomion osoitus tietysti vielä erikseen kaikille tulilapsille kera perheineen..olisi kiva järjestää kunnon joukko tapaaminen kera M.S.A pentuiden kera vai mitä mieltä olisitte??

Ensin Nelli neidin neuvola kuulumista hiukan ja sitten pikkaisen katsastamiseen tähän kuluneeseen vuoteen ja tapahtumiin.
Nelli neidillä siis kaikki hyvin ja paino olikin harpannut enempi kun veljellään eli nyt 4,2 kiloa. Ihanaa että kaikki hyvin sieläkin.

Tämä vuosi on ollut kaikenmoista täynnä tässä vaan pientä kelaamista:.
Maksi
kan kanssa kehien kiertäminen alkuvuonna/kesällä aikamoinen ja tuloksistakin sen huomaa, että aikas erinomainen :) Tavoitin sen kanssa unelmani ja paljon ylikin..eli muiden maiden valioitumisen lisäksi myös kotimaan valioksi! Ehei sen kanssa kokonaan kehiä jätetä varmaan uusia seikkailuja/ valloituksiakin voidaan kokeilla, mutta sillä menttaliteetilla, että ollaan onnistuttu siinä mitä salaa olen toivonut. Maksi tykkää näyttäytyä kehissä ja siksi sitä on ihana viedä ja kun vielä ei enää tavallaan tulostavoitteita sellaisia on se myös rennompaa. Seikkailut taas on sitten mamman ja maksin "lomailua" ja hauskan pitoa ja niissä reissuissa on niin paljon muutakin kun vaan sitä kehätouhua ...joista monet saa kyllä hymyn suupieliin! Sen lisäksi Maksi on niin loistava reissailija luonteeltaan..ja ehkäpä Atte rupee kulkemaan vaarinsa kanssa, sekä tietysti Bertta Neiti.
Maksi myös ruby-cavalierejen top ten listan 3 (urosten toinen) ja kaikkien yksiväristen jaetulla 10 sijalla. Vaikka sijoittuminen siinä ei ole ollut ajatuksellakaan :) On se vaan ihana punanuttu.
Ossi on ollut seikkailukoira kotona ja nauttinut olostaan ja huomiostaan ja kehiin sitä kun on turha viedä edelleenkään kun ei siitä hommasta tykkää. Kovan onnen "lapsi" tietysi surullisena tuo silmä asia, joka hieman avoin ja mennäänkin tulevana tarkistamaan sitä asiaa..koiramaailman kurjuus ja kauhu koettu tuossa pahassa purutapauksessa jonka käsittely edelleen kesken, josta jälkkäteen en voi kun kiittää, että mulla ylipäätään on tuo rakas kaksikko hengissä. Liian lähellä oli poikien menettäminen!
Tulilasten maailmassa koettu kaksi pentuetta elikkä S-pentue viisikko yhteistyöpentueena Riitan kera kasvatti Mellin äitinä, ja nyt tämä jälkimmäinen M-pentue kaksikko jossa äitinä sijoituksessa ollut Anki, joka sitten siirtyikin haltijaperheensä omistukseen ja molemmista pentueista laumammekin sitten päätti kasvaa eli toisella sijoitusnartulla S-pentueesta eli neiti Bertta ja sitten kotilauma Atte pojalla M-pentueesta sekä tietty omaan tuon jalostusoikeuden vielä Nelliinkin :)
Koettiin myös mieletön BIS 3 kasvattajaryhmä onnistuminen suuressa pentunäyttelyssä jossa kokoonnuimme kera S-pentuelaisten kanssa ja kiitos siitä heille <3 Toivottavasti tekisimme sellaisen tulilasten laumakokoontumisen nyt " isonakin" kehiin :)
Aika näyttää miten koiramaailma ylipäätään, harrastukset ja kasvatus tästä jatkuukaan :))
Kaiken näiden lisäksi
on ollut ihana kuulla kuulumisia ja nähdäkkin osaa "muista" Maksin ja Ossin jälkeläisistä ja harrastavien niiden hienoja tuloksia on ollut ihana kuulla ja tsempata ja ei harrastavien kuulumiset ja onnellisuudet muuten vaan.. Siispä kaikki kuulumiset, kuvat ja live näkemiset on enempi kun jes juttu :)

28.12.2009
Kuulumisten aika jälleen, johan tässä pari päivää lähes pyörähti..hehee..
Tänään kuitenkin oli Aten "neuvola" päivä eli vuorossa oli jälkimmäiset rokotukset. Meillä siis annettiin molemmat rokotteet samaan aikaan, kuten tähän mennessä kaikille muillekkin on annettu. Viime kertaisen kirkumisoperaation johdosta muistin mainita lääkärille, että jos haluaa sälyttää korvansa kuulon voisi korvatulpat olla kova sana :) Lääkäri moinen nauratti tietysti.
Nauroin, että edes haaveet tuon pojan kehiin vieminen voi tosiaan olla haaste, sillä nanosekunttia ei ollut pöydällä paikallaan, piti maistella, haistella, tohottaa ja sun vaikka mitä ja jo ihan perusasioiden katsastaminen, kuten hampaat, masu, raajat ja sydänkuuntelu oli hikeä aiheuttava, oli nääs niin hauskaa..ja joo tunnustan en juuri muista koska viimeksi on seisty pöydällä ((noloo)) :)
Noh lääkäri antoi muutaman extra namin ja siis käsittämätöntä ei edes huomannut varmisterokotusta ja olin änkyrä ihmeissään, mutta ihmetys katosi rabieksen myötä, sillä ääntä lähti siis todella lähti, huvittavinta että söi välissä namin ja muisti taas, että piti hetken kirkua..kun huomasi ettei aiheuttanut tohotusta meidän puolelta päätti jatkaa stetoskoopin maistamista lääkärin kaulalta, joten ääri vakuuttavaa oli hänen huutonsa :)
Pienellä jännityksellä kävimme tietysti vaalla ja mietinkin, että ruokahalu on reippaasti kasvanut, mutta meillä on ongelmana ollut sen myötä löysä maha..tekee pari - kolme kertaa päivässä aika määrän ja kovin löysää, joten aattelin miten lie painon kanssa, vaikka nyt poika näyttää kovin sopusuhtaselta, eikä kylkiluut paista vaan tipan kerrosta jopa päällä, testailin ruoka-asiaa ja toden totta Aten masu reagoi kurjasti kuivamuonaamme,,eli muutaman päivän vain sai muut =kana-riisi-kasvismixiä masu kiinteyty ja kun annoin puoli desiä muonaa joukossa, heitti löysäksi taas..joten tänään siis haimme kokeeksi toista ruokaa, katotaan kuinka käy.
Mutta höh se paino..vaaka näytti pojulle tänään 3,7 kiloa joten noussut kuitenkin tuon 700 g 3,5 viikon aikana ja tällä kertaa selkeesti mennyt runkoon eikä korkeudenkasvuun :) Nyt jännityksellä odotetaan mitä vaaka ja neuvola reissu sisko Nellille sitten osoittaa :)
Pakko laittaa pari kuvaa jälleen.joista eka kertoo että hm..onkohan noilla kahdella ihan kaik palikat aina kohdallaan ;D

Ossi myös keittiössä läähyksissä jo pelkästä katsomisesta reppana..

Ja mamma ilkiö pesi urakalla kaikki kolme koirapoikaa putkeen, ja atte kuukahtanut omaan pesäänsä, saattoivat isot huokaista totaalisesti ja käpertyivät yhdessä omaansa <3<3<3


26.12.2009
Niin se joulu tekee loppuaan tältä vuodelta :) Yhtänopeasti se meni kun tulikin..aivan ihana rauhallinen vaikka samalla tohottava olikin!
Ihka ensimäinen joulu isovanhempina nääs ;D Masut tietty pullottaa kovasti herkuista..onneksi lumessa tarpominen sulattaa hyvin.
Ulkoiltu on valtavasti ja nautittu valkoisesta lumisesta joulusta ja toki kuljetettu vielä joulupäivänä Jesseä konsertoimaan, mutta näin heillä on jouluohjelmisto pulkassa lukuunottamatta pienellä kokoonpanolla suoritettavaa oratoriota heti tammikuun alussa, johon myös Jesse osallistuu. Maanantaina alkaisi minulla työt, muu perhe jatkaa lomailua, mutta toisaalta 4 päivää töitä jonka jälkeen olisi 6 päivän vapaan putki, joten neljä päivää kestetään sen voimin hyvin :))
Atte otti ja täytti eilen 15 viikkoa ja nappasin salaa herrasta kuvan seistä kököttäessä ja laitan pari jo pimenevästä illasta otettua yhteisulkoilu kuvaa...Atte pääsee kerran päivässä hieman pidemmälle lenkille kera isojen poikien, mutta on nin tohkeissaan niiden kanssa kävelystä, sekä tarve kävellä rintarinnan, että unohtaa tehdä omat tarpeensa sinne :) Muutoin kaikki tulee hienosti ulos, kun itekseen viedään..Niin Ossi kestää Attea hyvin ulkona, mutta kotona sisällä se on edelleenkin melkosen nounou juttu...
Ensiviikolla olisikin jo aika hoitaa toinen "neuvola"käynti sillä..vielä siis tän vuoden kunniaksi! Ja kun saisi avattua sen Aten kasvukuvakansionkin..heh..noh asia kerrallaan :)
Tässä Atte 15 viikkoa :)

Luminen mustiainen kera laikkusen pepan heh...ja koko kolmen kopla kapeella rinteellä nousemassa minua kohti:)

Lisäksi onnittelen huomena 27.12 Ossin lapsia jotka saavuttavat yhden vuoden iän :) Onnea onnea taaperoille niin se aika rientää!
Siispä iso suukko kolmikolle niin Ossi iskältään, kuten emännältänkin !

21.12.2009
No mutta nyt tuli oitis syy päivitellä uudestaan, sillä Aten sisko alias Nelli neidosta saapui pari kuvaa, jotka ehdottomasti päivitettävä tähänkin Kiitos kiitos tuhannesti :)
Samoin isukki Onnilta tuli aivan ihana joulukortti..jonka laitoin joulutervehdyksiinkin, mutta laitan sen tännekkin :)
Tässä neiti Nelli 3 kuukautta..lelua maistava nassu ja poseerauskuva..:)) Pusu ja rutistus rinsessalle ja nähään pian <3

Ja alle punanuttu <3 Onni joka välitti jouluterveiset myös tyttärelleen Nellille!! Oo rutistus isukille ja Atelta iso pusu :)

20.12.2009
4 yötä jouluun, kuten ensi kuussa neljä vuotta täyttävä kummipoikani ilmoitti minulle oitis käytyäni sielä kahvilla ja salaisilla tonttuiluasioilla tottahantoki ;D
Maksikka taisi saada jo ensimmäisen lahjansa, tosin se "avautuu" vasta viikolla 3..sillä mustiais morsian Ilonan (Kennel Lodette's) masu on kovasti pyöristynyt ja tiineys varmistunut <3 Täällä tsempitykset mustiaisneidolle loppuaikaan!
Viikonloppu lähenee loppuaan, peruskoululaisellamme vielä pari koulupäivää, tosin juhlat ja sitten todistustenjako jollon pääsee hänkin nauttimaan joululomasta, vaikkakin tosin joulukonserttinsa pitää vielä senkin jälkeen aikataulua kiireisenä.
Jenni neitosemme aloitti loman ja me vielä uurramme töissä alkuviikon, mutta edes muutama päivä lomaa tiedossa. Tosin sitten vasta kade olo onkin, kun joulunjälkeen painun itse heti töihin, siinä missä koko muu perhe lomailee murr...:)
Joulutervehdyksiä olen kovasti päivittänyt sivuille, jonka linkki löytyy etusivulta ja joista iiso kiitos kaikille <3 Niitä on mukava saada:)
Pojat nauttivat lenkkeilystä pyryisessä lumikaaos helsingissä ja maksikkaa ei tahdo saada eteenpäin, kun se rakastaa tehä "lumienkeleitä" hankessa..toisin sanoen ellinkellitellä siitä, Ossilla taas vastaavasti meinaa palaa "hihat" kun sen taas tarttis saada tohottaa eteenpäin, nenä hangessa vilistäen. Atte taas ei tiennyt pitääkö olla järkyttynyt vai onnessaan, sillä valitettavasti lunta meidän etupihalla ja poluilla on enempi korkeudeltaan kun hän itse ;) Hih pienet on ilot haukuillamme!
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

17.12.2009
Jälleen pikainen päivitys, sillä Atella oli seikkailu...oltiin meinaan Riitalla kylässä ja Atte tapasi mumonsa Minnin, tätinsä Mellin ja serkkunsa Mandin ja Redin. Ujostelusta ei ollut tietoakaan vaan pikkumies marssi sisään, kun olisi aina ennenkin ollut, ja lelut löytyi kätköstä ja etenkin serkut haastettiin totaalisesti riehuleikkiin :) Kiitos Riitta kun saatiin tulla..pari kuvaa herrasta Riitan ottamina :)
Lelu suussa juoksutetaan neitosia...
atte juoksuttaa serkkujaan
Maltettiin jopa hetki maistella lelua vaan..ja vasemmalla hieman väsynyt herra pois lähdössä :)
toisten lelu on mukava kotiin ja nukkumaan
15.12.2009
Viikko alkanut pakkashurjimuksella ja ihanat ulkoilukelit viikonlopulta muuttui aikas kylmäksi pah! Isot pojat kyllä tykkää, mutta varpaita niilläkin alkaa palelemaan, Atte reppana ei tykkää..minuutti alkaa kintut nousta ja pisun tehtyään alkaakin hamuumaan jalkoihin. Kaksipiippuista siis..pakkanen ja lumi on ihanaa, mutta kohtuus pakkasissa kuitenkin :)
Jouluisen etusivun sijaan laitoin vielä sunnuntaisen Aten ulkoilukuvam etusivulle hetkeksi ja tänne todisteeksi moisen ihmetyksen, sillä oikeesti herra valtaosan ajasta nostaa kinttua pisutessaan..haistelee hajuja ja pissaa millon kumpikin jalka pystyssä..heh..tämä kuva ei kuitenkaan ihan ollut etusivuni ainesta :))


13.12.2009
Oli tänään jännittävä päivä kaikella tapaa, alkaen jo viime yöstä totaalisesti :)
Bertta kuitenkin ensin joka siis jatkoi tänään hienosti messukeskuksessa pohjoismaiden voittaja näytelmästä ja oli haikeeta olla poissa paikalta :) Esiintyi siis erittäin tiukan norjalais tuomarin edessä isossa 10 junnunartun luokassa. Tulos oli mielestäni erittäin mukava ja ennen kaikkea mahtava arvostelu...Bertta jun eh 4. Tuosta todellakin mukavaa jatkaa, heh kunnes aletaan miettiä ens vuotta ja näytelmiä ylipäätään, mutta oikein mukava junnukehien aloitus neidillä omasta mielestäni!!
Viime yönä tosiaan jännitys alkoi sillä oli tullut perheen vauvan tulon aika ;D Toisin sanoen esikoiseni ja vaimokkeensa synnytti viimeyönä suloisen poikalapsen..näin ollen pääsimme nuoresta iästämme huolimatta mummin ja vaarin iloiseen maailmaan <3

12.12.2009
Taas viikkovierähti kiireisissä merkeissä. Ehdin tässä välissä vanhetakkin vuodella ja Jesse konserteillaan pitää liikkeessä. Pojat voivat hyvin vaikkakin Ossi vielä "kuoriutuu" ihollaan aiheesta. Atte kasvaa ja muuttuu tohinalla ikääkin jo peräti 3 kk :)
Tänään kuitenkin on saatu Maksikan kanssa näytelm vuosi päätökseen joka vuotena sillä onkin ollut melkoisen huippu. Osallistuimme meinaan voittaja 09 helsingin messukeskukseen, jossa oli myös Bertta esiintymässä. Tuomarina meillä tällä kertaa toimikin kotimainen kasvattajatuomari. Meno paikalle meni enempi kun jännittäväksi vaikka olin varannut 10 minuutin matkalle yli puolitoistatuntia ennen rodun alkua..ehti rotukin alkaa ennen perille pääsy', hieman paniikki soittamisia ja kaunis kiitos Mikaela kun avitit ja kävit hakemassa maksin purkupaikalta rotumme kun oli jo alkanut siinä kohdin seisoessani ruuhkassa...noh parkit kun oli täunnä lähdin sitten etsimään paikkaa, mutta loppu hyvin ja kaikki hyvin saikkopaikalle jätettyäni auton ehdin kuitenkin itse sitten paikalle:)
Maksin tulos tänään VAL ERI oikein kivalla arvostelulla ja Bertan tuloksena JUN EH :)
Maksi siis päätti tämän vuoden ja ensi vuotta ei olla vielä suuniteltua yhtään , mutta Bertta ottaa vielä koitoksen huomena messukeskuksessa. Ei enää pitkä matka jouluun :))
Huomena kuitenkin lisää kuulumisia varmaankin ja peukutetaan Bertan kehään huomena..mistä tuli mieleen, että bertan sillamäen arvostelu-suomennos on saatu sivuille, kiitos asianosaiselle :)
Yksi kuvalisäys vielä sillä tulilasten perhepotretti...valtaosa siis tuosta 3 täyttäneestä M-pentueesta kera emon <3
vas. Ralli, Nelli, Melli , Emo Minni, S-pentueen Mandi ja Anki...M-pentueesta puuttuu vain Rosie ja isukki Maksi!
Kiitos kuvasta Riitta

05.12.2009
Lauantai ja märkä sellainen päivä pah..hyvä syy siis tehdä kotihommia kiinosti ne tai ei heh :)
Piti tulla kertomaan sisko Nellin kuulumisia elänilääkärireissulta ja sieläkin kaikki hyvin ja paino 3,1 kiloa eli samaa tahtia menevät veikkansa kanssa edelleen :) Saa nähdä vieläkö sitten 16 viikkois rokotuksilla menevät noin rintarinnan <3 Pusu neidille!
MUTTA huomenna on se päivä eli itsenäisyyspäivä jolloin M-pentue eli tulikodin debyyttipentue Maksin ja Minnin lapset näkivät päivänvalon kolme vuotta sitten <3 Siispä suuren suuret onnittelut Ralli, Melli, Nelli, Rosie ja Anki 3 vuotta 6.12.09 <3
Minni ja armas viisikko
Pikkumies Atte on kovasti tulossa miesten mieheksi..vauva vaikka onkin, mutta merkkailee ja jopa tassukin välillä aavistus nousee, tekee meinaan hienosti hädät ulos, pisuja lirauttaa pikkukävelyllä pariinkin otteeseen..haistelee tiiviisti jotain kohtaa tai ruohonkortta ja kyykkää viereen ja pinnistelee pari tippaa aikaiseksi :) Samoin jos vaan ajotus toimii tekee isommat hädät mennen tullen ulos myös..niin reipas pienen miehen alku. Virta pikkaisessa tuntuu kasvavan päiväpäivältä ja siis ihmettelen, ettei Maksi sano sille mitään, niin kovaan pyöritykseen Aten kanssa joutuu..toisaalta Maksi ihan hakee sitä leikkimään, joten taitaa pitää siitä kovasti :)
Alle pari suuleikkikuvaa! Samalla siis toivotan huomiselle oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!!


03.12.2009
Ihanaa joulukuuta kaikille! Niin se vuoden viimeinen kuukausi otti ja starttasi ja jee viimenkin kera valmistuneen keittiön! Tavarat on valtaosaltaan löytäneet paikkansa jne...joten pikkuhiljaa paikat saadaan kuntoon. Pieniä hyllyrakennusprojekteja jää tipan myöhemmäksi.
Sillamäestä sain ihanan kuvamuiston jonka laitan tähän päivityksen loppuun...Maksin ja Mamman hetki..jossa ilmeet kertoo enempi kun tuhat sanaa ja vaikkei itseään ole kivaa katella kuvasta välttämättä ja turkkikin vesisateisen pissatuksen jälkeen tuossa jo vähän miten sattuu on se jotenkin niin hurjan liikkis kuva...ainakin omasta mielestäni!
Tänään kuitenkin oli SE päivä, eli Aten neuvola ;D toisinsanoen ensimmäinen rokotuskerta...mentiin lääkäriin melko reippaasti ja nenu sylissä vipotti ja silmät tapitti moista kummastus paikkaa, lääkärinvastaanottohuoneessa oli pöydällä ihan toho toho ja siimahaäntä vispas ja kovasti seurusteltiin lääkärin kanssa, sen verran huomasi, että jännitti kun selkään tuli aavistus hilsettä..mutta voi elämä sitä nanohetkellistä kirkumista rokotuksesta..heh se oli aivan järkky loukkaus häntä kohtaan vaikkakin unohtui oitis saatuaan pari herkullista keksi namia..sitten taas jo suukoteltiiin lekuria :) Kaikki tutkimuksessa oli kunnossa...ainut tosin mihin itse hieman rypistelen kulmiani on paino..toki kasvanut poju hurjasti, mutta enempi jalkojaan ja hoikistuu siis entisestään. Paino meinaan herralla oli vain 3 kiloa! Syö kuitenkin neljä kertaa päivässä tosin annos ei mitenkään hirmu iso..mutta kun ei mene enempää niin ei mene.
Nyt odotellaan sitten siskon kuulumisia huomena miten heillä sujuu, sekä eniten kiinostaa neidin paino :))
Mutta tässä vielä reissukuva ylläri mammasta ja maksikasta <3


29.11.2009
Viikonloppu lähenee loppuaan ja seikkailullinen sellainen ollut meillä. Keittiö ei tietenkään valmistunut määräaikaa mennessä, mutta uusi luovutusajankohta luvattu tiistaina, joten katsotaan kuinka käy! Noh sikäli hyvä, koska teimme pienen seikkailumatkan eestin sillamäkeen kera ullan ja king kalle poikien ja mukanani matkassa Maksi ja neitoseni Bertta. Matkaan lähdettiin perjantaina ja lauantai yönä sitten kotiuduimme. Hieman huolestuneena mietin, sekä pitkän mietinnän tloksena päätin kuitenkin ottaa Maksikan mukaan näytelmäreissuun jonne oli ilmoitettu lauma iän ikuisuus sitten, mutta tuo purutapaus ja valmiustila henkisesti sillä mietitytti..noh kuten myöhemmin luette oli huoli täysin turha ;)
Bertta siis lähti mukaan ensimäiselle reissulleen "yksin" matkassani debytoiden juniorikehät. Kolmen pojan kanssa pärjäsi vallan loistavasti ja aiheuttikin muutamia hymynväreitä suupieliin. Kehässä neitiä alkuun selvästi jänskätti ja kävelymme ei ihan onnistunut kieltämättä alkutaipaleella, josta tuomari sitten sakottikin harmittavasti, ja tuomarikin harmitteli sitä miten parasnarttu kisassa neiti oli kun erikoira iloisesti tarpoen kehässä..tein varmasti itse virheen, että annoin nukkua häkissä, sillä aikas mitkä taival kuitenkin edellispäivästä oli ollut ja selkeesti väsyneitä oli..olisi ehkä pitänyt leikkiä ja kävellä vilinässä tarpeeksi ennen kehää. Neidin tulos oli kuitenkin loistava Jun Eri 3. jun-sertikisan 2, PN 3, joten aihetta hymyyn oli kuitenkin rutkasti. Maksin reippaus teki sen, että kehään mentiin vai sitä intoa!! herralle kun laittoi näyttelyhihnan otti ryhdin ja näytti täältä tullaan, hauskin tapaus oli se, että Maksin mennessä pöydälle kysyi ensimäiseksi onko tämä junnunartun isä :) Hymyä aiheutti tuomarille korjatessani asian isoisä ;D
Tuomari ihastui maksiin rutkasti ja sainkin maasta taivaseen kehut ja monet selitykset pojan rakenteesta ja liikkeistään ja lopputuloksena Val eri 1, PU1, ROP ja RYP3.
Harmittavin asia oli se, että kun rotu oli arvosteltu tuli erikseen tuomari kysymään kait olemme ilmottautuneet parikilpailuun kera junnun ja ukkelin..noh eihän me oltu, en edes tajunnut moista mahollisuutta ark!
Ryhmäkehä tunne oli uskomaton, sillä maksikka johdatti ison ysiryhmän kehään ensimäisenä ja matka ja tila olikin mahdoton, saatiin siis todella näyttää liikkemme :) Samainen tuomari otti siis ysiryhmän josta saimme kunnian ottaa sijan ryp 3 <3
Päivän kruunasi Ullan loistava tulos poikien kanssa cavojen perään, joista Mikki oli ROP-> EE MVA, sekä Darcy rop-Juniori pu2.
Maksia kuvattiin kovasti ryhmässä ja nyt odotellaan luvattuja kuvia meille asti! Tiukkaa meinasi keretä laivaan ja ennen ryhmiä jännitettiinkin loppuun saakka keretäänkö pyörähtää vaiko ei! Onni, että kerettiin =) Kiitos Ulla taas ihanasta seikkailullisesta matkasta ja rop-poikien kuva onkin tällä kertaa tällainen (toistaiseksi )...hehee ja kuten arvata saattaa, skoolattiin kyllä ko. puteli ;D
Rop pojat Maksi ja Mikki <3
Ai niin, koska tuomarimme oli venäläinen on arvostelummekin venäjän kielinen, lisään ne kunhan saadaan suomennettua, venäjäksi meinaan en edes yritä kirjoittaa niitä sivuilleen.
Ja jotta elämä ei olisi turhan tylsää aletaan jännittämään ja siirtämään katse ihan muuhun maailmanmenoon...siitä sitten lisää tuonnempana ;D

25.11.2009
Pikkainen päivitys heti eilisen perään. On meinaan pakko kertoa, että pieni mies Atte koki suuren seikkailun päivähoidon merkeissä :)
Mamma joutui tänään menemään kurjiin menoihin, eli hautajaisiin ja remontin takia en halunut jättää pientämiestä kotiin, niin herra "kutsuttiin" pilliputtilaan päivähoitoon ;D Noh herran vietyäni otti oikeastaan kodin suoraan haltuun reippaana kera karvaisen nelikon, ja yhteinen leikkisävel löytyikin samanvärisestä lajitoverista alias Sandystä :) Herran kanssa kotiuduttuani suorastaan moikkasi maksin , söi pienen ruuan silmät sikkurassa ja kiipesi petiinsä ja veti munaskut taivastakohden rellotellen lähes kolmen tunnin päikkärit...sanoisinpa kaiken antaneen pikkumies..toivottavasti nykkuu yhtä hyvin ja sikeesti ensi yön...alla pari vastustamatonta kuvaa päivän leikeistään! Kaunis kiitos kuvista ja ennenkaikkea Aten päivähoitoon otosta Bigi..ja oo tietty tuosta ihanasta etusivun kuvasta!
Ensin Atte tarkastaa hoitotätinsä suun ja kielen pituuden ja sitten itse asiaan..eli lempi suuleikit alkakoon :)


24.11.2009
Kuulumisia jälleen, on ollut niin hektistä, että päivityksetkin olleet pannassa totaalisesti.
Remontti ja sen kestävyys alkaa käymään hermonpäälle pikkuhiljaa, mutta loppusuoralla sentäs..joten eiköhän valmistune tällä viikolla aikataulussaan..tai ainakin paree on...ahdasta ja sotkua on ja riittää ark! Koti siis yhtä patentointia :)
Ossi kotiutui viime perjantai, ja viikonloppu oli aivan karmasevaa..kaikki se stressi ja muu puhkesi, poika oli pelkkää murraavaa meteliä, itkua ja panikointia, kaikki äänet sai stressaamaan, yhtä-äkkiset liikkeemme pelästytti ja metelöi kaikelle ja kaikille..
Ei hyväksynyt ketään eikä mitään, selvästi ei jotenkin luottanut meihin ihmisiin eikä koiriin. Ulkona hätäreissulla panikoi, pisusi alleen ja sähläs ja raapi itseensä...alkoi jo näyttää todella huolestuttavalta. Varsinkin kun Saijan luona kaikki näytti jo niin hyvältä, paitsi tuo ulkonäkö joka toki sekin tipan parempaan suuntaan menossa :(
Meillä kun nuo portaat huomasi rasituksen ja kipeytymisen lisää heti ..lihakset selkeesti kipeenä, mutta onhan ne ihan mustanakin.
Sunnuntai iltana oikeastaan alkoi jo pikkuhiljaa kääntymään asiat ja alkoi hakeutumaan Maksiin kiinni ja haki kontaktia ja lohtua siitä ja ensimmäinen yö yliväsyneellä pojalla oli su-ma kun nukkui suorastaan levollisesti. Eilen maanantaina oli melkeinpä tohottava itsensä, vaikkakaan ei rento ulkona vieläkään, mutta elämänhalua on ja sitä omaa tuttua intopiinä oloa ja sitä totaali normaalia tuittuumistakin ilmassa. Ainut mikä on täydellisen nounou juttu on Atte. Toisaalta Aten ylienegisyys ja se retuuttaminen ja riekkuminen mitä maksiin kohtaan on .on parempi kun eivät yhdessä olekkaan vahinkojen vättämiseksi, sillä ossi on täynnä rupia, tikit edelleen ja kaikkea muuta, joten otetaan iisisti asian suhteen ja laumautetaan sitten kun kroppakin kunnossa.. Ab-kuurikin loppuu kohta ja särkylääkkeitä ossikan kanssa vielä tarvitaan vaikkakin ollaan puolitettu annos jo sentäs..
Atte herra kasvaa ja on niin totaali reipas ja utelias nuorukainen, hurmaa töissä asiakkaat (on siis mulla töissä pois remontin alta) ja tekee hienosti tarpeensa ulos työaikaan..kotona ollaan oltu hieman laiskoja sen ulkoiluttamisessa näin arkisin, kun kiirettä joten sen johdosta vahinkoja tulee, tosin 99 prosenttisesti paperille. heh tosin remonttipaperille tai sanomalehdelleen :)
Nappasin pari kuvaa 10,5 viikkoisesta hetki sitten lennossa , valitettavasti ei ihan skarpit huoh, mutta suloinen pikkumies itse.
heh ai niin..pikkumies on ristitty Ateksi, mutta isäntä kutsuu Aatuksi,,,hänen mielestään se on enempi sen näköinen ark :o

Maksi sai ekstra terapiaakin kuntoutumisensa suhteen, sillä luonaan kävi nuori suloinen mustiaistyttö Ilona juoksuisissa merkeissä..ja todellakin pojasta huomasi olevan kunnossa vaikka lihaksissa varmasti vähän tuntui ja asiat meni ihan mukavalla tavalla ;D
Lisätietoja löytyy Lodette's kotisivulla ja me täällä peukutellaan kohtaamisen tuovan pikkaisia nassuja ja tassuja <3

19.11.2009
Torstai menossa ja päivitän kuulumisiamme. Maksi on oikeastaan kaikella tapaa jo kunnossa, kropassaan toki muistona reiät, jotka tietysti karvat peittää pääosin alleen. Ulkona vielä hämmennyksissä selkeesti, ei kuitenkaan mielestäni pelokas. Toisaalta emme ole vielä lenkki-lenkkejä tehnyt vaan pieniä 15-20 minuutin rauhallisia kävelyjä lähinnä juuri kipeenä olleiden lihasten takia.
Käveltiin myös tapahtuma paikan ohi kertalleen, tosin teimme sen eripäin kun tapahtuman tapahtuessa, eikä mielestäni juurikaan reagoinut paikkan. Koirakoihin ei olla vielä oikein törmätty, joten suhtautuminen vastaantuleviin koiriin en vielä tiedä.
Ossi kotiutuu tänne remontin keskelle huomena ja lukuunottamatta tuota remonttia, saataisiin normi kokoonpano taloon. Ossi myös kuulumisten myötä suht pirtee ei niin kipeän oloinen, tosin näyttää kamalalta kauttaaltaan ja pitkään tulee näyttämäänkin.
Molemmilla antibiootit jatkuu viikon verran jonka jälkeen Ossilla olisi tikkien poisto vielä edessään.
Poliisin kanssa asia etenee pikkuhiljaa ja aika ajoin sydän pampahtaa kun näen koirakon joka tilanteemme aiheutti..ja joka kerta se pelästyttää ja miettii koska tapahtuu uudestaan. He eivät ole olleet kiinostuneet tapahtumasta ja tästä kuinka koiriemme kävi :(
Maksi on tällävälin löytänyt totaaliyhteyden Atteen ja hartaasti leikkii ja leikittää Attea ..suuleikit on in. Atte tosin riiviöhetkinään kiskoo tietysti korvista ja muuta ja välillä oikein näkee Maksista ettei niin ihanalta tunnu, silti ei sano mitään..viisaana hakee tosin välillä jonkun vetolelun tai sukan ja houkuttelee aten repimään sitä kanssaan :)


16.11.2009
Surullista päivitettävää ja nyt kykenen vasta kirjoittamaan tänne siitä tapahtumasta, mihin sydämestäni toivon ettei kukaan joutuisi kokemaan mitään vastavaa!
HUOM!
Laitan yhden kuvan jutun alaosaan, joka ei ole kaunista katsottavaa, vaikka ei näytä koko karua totuutta Ossista vaan pienen osan siitä..eritäin paljon kuitenkin, vain varoitukseksi herkkimmille :(
Onnellinen vapaapäivä lauantaina ja lenkille lähtö kera Minun ja Jessen 12v sekä tietysti karvaiset Ossi ja Maksi kanssa loppui ennen kun ehti edes alkuun..emme päässeet taloyhtiömme kotipihaa pidemmälle, kunnes elämä muuttui painajaiseksi ja elämän kamppailu totaalisesti alkoi. Vieläkään en pysty kirjoittamaan itkemättä tapahtumaa vaikkakin laitan siitä ääriviivat vain :(

Eli kaksi taistelu koiraa oli irti ja hyökkäsi puskista, kumpikin ottaen oman koiransa saaliikseen, eikä pojat ehtinyt niitä edes näkemään saatika kyennyt tekemään mitään, kuten en minäkään...molempia riepoteltiin ja ravisteltiin ilmassa kun tiskirättiä kera lukuisten uudelleen hyökkäysten saattelemana, pojat eivät tekemään mitään , kuten en juurikaan itsekkään... Koiran omistaja saapui viiveellä paikalle, pystymättä toimimaan itsekkään juurikaan, ei minkäänlaista kontaktia koiriin, jotka verissä suin jatkoivat vain.....
Tilanne totaali kaaottinen eikä kukaan meistä ole henkisesti selvinnyt tästä..pelkkää shokkitilaa koirilla hoidettiin kolmisen tuntia ennen kun päästiin toimenpiteisiin ja tarkistamaan vaurioita,,,
Molemmat hengissä siis mikä on ihme tilanteen huomioon ottaen, ja oma voimattomuus on järkyttävä tila, sekä pelko siitä että käyvät Jessen eli poikani kurkkuun tai jotain..8 tuntia vietettiin päivystyksessä koirien kanssa kaikenkaikkiaan- sillä pitkä posessi oli saada shokki tila alas, ennen totaali tutkinnan aloittamista...

Maksi koirista selvisi melko pienillä vaurioilla...avohaavoja joita ei voida tikata, vaan syytä pitää auki saikin iskuja ja sitä raahattiin peräpäästä...pahin niistä peppureiän ja pallejen väli-iholla, hännässä ja lonkilla.. ..
mutta Ossin tilanne paljon surkeampi...naksautettiin toinen etukäpälä olkapäästä paikalleen, sillä avo haava kurkussa, josta hammas pääsi rikkomaan toisen puolen kitarisaa, huuli revennyt ja läpi reikä poskessa ( tikattu)..rintakehä täynnä puremareikiä jotka pidettävä auki ja ruvetta, olkäpäät auki, kainalo toinen, kuten etutassut ja toinen kankku jajaja..eli joka puolella..ja ne missä ei ole reikiä , on verenpurkautumia jne..ja poika on todella kipeä..kuvauksissa todettu kuitenkin sisäkalujen olevan ehjät, hermot ei olisi ilmeisemmin vaurioitunut, verta ei ollut virtassa..ossin huolena on vielä tila ettei reiät ala täytymään ja tee paiseta..siinä ne pahimmat...tämän lisäksi henkisesti ottaa aika koville, varmasti niillä saatika jessellä ja itselläni..saatika kropat muutenkin melko hellinä...nyt syödään pitkät ab-kuurit ja kipulääkityksillä..

Se täytyy myöntää, että niin shokissa oltiin, että minulla ei ole täysin tarkkaa selkeetä kuvaa siitä miten kaikki saatiin loppumaan, muutakun naapuri sai hälytettyä miehenikin paikalle, tosin siinä vaiheessa olin luotsaamassa maksia ja jesseä pois alta, ja palaamassa kohti Ossia, mutta mieheni nähtyäni lakkasi omat jalkani hetkeksi toimimasta..voima vain hävisi...lähtiessämme kohti eläinlääkäriä taisteli mies omien koiriensa kanssa ainakin niiden kiinni saamiseksi jos ei muuta...

Ossin vein eilen eli sunnuntaina toiselle mammalleen pariksi päiväksi, ongelma kun se, ettei sille voi laittaa pantaa, ei valjaita ja meillä kun omaa pihaa ei ole asumimuotomme takia...ja se että aavistuksen pelkää muutenkin paukkeita, ja meillä tämä viheliäinen keittiöremontti alkoi tänään joista maanantai ja tiistai on totaali koko keittiön purkupäiväksi laitettu, voitte vain kuvitella sitä stressin määrää kipeänä, pelokkaana jne...:(
Olo jättää oli surkea vain siksi, että kanaemo kun sitä itse on tuntui, että kaikkien tuskien kanssa vielä äippä hylkää vaikka sielä saa totaali hoidon ilman stressiä tästä metelistä täällä, mutta hymyilytti surun keskellä kuulla kuinka karvaisten tyttöjen läsnä olo kuulumisten perusteella on tuonut paljon lisäpuhtia..eli kivuistaan huolimatta yrittää kosioida kovasti laikkuneiti Fannia...

Nyt hoidellaan fyysiset asiat pojilla kuntoon, jotka erityisesti Ossin kohdalla vie pitkän aikaa..henkiset tilat asioihin nähdään niiltä vain pikkuhiljaa ja niissä on työstämistä pitkään myös meillä itsellä :(

Mutta tässä surullista katsottavaa : Rikosilmoitus on tehty!!

Tästä johtuen monet meilit on vastaamatta, tai en ole jaksanut vastailla puhelimeen...mutta ehkei enää kukaan ihmettele, ja ne jotka vastausta eivät muista saada, muistuttakaa!


12.11.2009
Terveisiä vaan kaikille flunssalasta :) Enemmän ja vähemmän nenät niiskuttaa ja päitä jyskyttää, mutta lääkäriä toistaiseksi tarvinnut vaan kuopus jolla lisäksi kieli turpos :o) Nielutulehdus nuorukaisella ei ilmeisemmin nöffiä kuitenkaan, sillä kuumeettomia ollaan vaikka voipuneita!
Ollaan Aten kanssa nyt käyty pikapikaa kokeilemassa pari kertaa ulkoilua eikä tunnu kovin ihmeissään olevan edes piuhastaan, tosin kylmä tulee tietty heti, mutta kyllä on raaka keli ollutkin hyrr...Mamma hommasi hienon neulepaidan avittamaan ja näyttää siltä, että herra hukkuu sinne heh..paita ei ole koolla pilattu, mutta siitä huolimatta töpselikin menee "väärälle" puolelle!;D

Tässä vielä yksi otos..vaarin kanssa on niin kiva touhuta leluilla, ajaa takaa, juoda samasta kupista samaan aikaan vettä jne
ja ainakin se touhu väsyttää kovasti <3

10.11.2009
Tiistai ilta ja pieni Atte on yritellyt opetella elämää ainoana pentuna, pikkumiehelle siskon lähtö otti sen verran koville, että laittoi ruoka-hanansa kiinni ja oli lähes 1,5 vuorokautta syömättä, muutamaa houkuteltua murusta lukuunottamatta. Eilen sain sen syömään houkutellen hieman paremmin ja tänään vasta ensimmäisen kerran jonkinlainen omatoiminen syömispäivä. Reppana ikävöi siskoaan.
Kieltämättä määrä saisi olla omasta mielestäni isompi, mutta hän kai määrää itse minkä verran masuun mahtuu :)
Maksin kanssa touhuaa ja seuraa kun hailaivaa, kiipeilee maksin päällä hieman, tutkaisee hieman ohimennen masun alustaa vielä, mutta Ossin ja Aten elämän sielu ei toistaiseksi juurikaan pitkään toimi. Ossi stressaantuu pennusta suhteellisen nopeasti ja toinen ei saisi tulla liki, ei haistella ei maistella, kun tulee ärrämurri ja teilaa pienen nurin..siltikin hän voi mennä Aten luokse kosia leikkimään, haistelee ja kovin on kiinostunut, mutta Aten puolelta kaikki omatoiminen kiinostuminen hänestä on nounou juttu.
Hieman yritää vielä rajottaa totaali yhdessäoloa, enkä viitsi altistaa suurempiin teilauksiin tai ainakaan kokoaikaisiin. Kaikki kolme ovat usemman kerran päivässä yhdessä rajoitetun ajan. Liekö toimin oikein, mutta en näin alkuvaiheessa halua suurempaa sätkyä kuitenkaan, vaikken sillai varsinaiseen tahalliseen sen vahingoittamiseen usko. Maksikan kanssa voisivat olla koko ajan yhdessä, mutta en viitsi erottaa kovasti Maksia ja Ossia muuttamalla järjestystä.
Atte kävi seikkailulla jo ensimäistä kertaa ja lähti isänpäiväkahville isäni luokse, kopasta päästyään otti kodin heti valtaansa ja tutki rohkeena ympäristöä, kävi maistelemassa kaikkien varpaat jne..ja sitten ne nou nou löytämiset kuten kukkapurkit, kasvit jne :)
Reipas rohkea ja ennen kaikkea utelias pieni mies. Jollain tavalla muistuttaa luonteeltaan kovasti Maksia tietyiltä Osin, mutta onpahan äippä Maksin tytär heh :) Ihana kakara on siis kaikella tapaa...totaali riiviö vaihetta odotellen :)
Noh entisetään stressaavaan tilaan joudutaan ensi maanantain alkavan keittiöremontin vuoksi, tilat siis pienenee entisestään, kaikki kamat poistettava keittiöstä, muutenkin täysiin huoneisiin auts..ja lattiasta kattoon se uusitaan..siispä tosi loistavaa aikaa seuraavat kaksi viikkoa tiedossa :( Hihkutaan toki sitten kun valmis..mutta etukäteen ajateltuna ilman keittiötä tuo aika...kääk.
Hieman pelottaa miten kaksikko eli isot karvaiset suhtautuu remonttimiehiin saatika siihen metellin joutuessaan jäämään tänne porttejen taakse. Atte tuleekin töihin remontin ajaksi mukaan. Hieman hikoiltava hätäratkaisu päiviksi jos tulee ongelmia...

07.11.2009
Niin se aika menee ja taloon iski iso haikeus, sillä neiti Nelli muuti tänään omaan kotiinsa. Neiti muutti melko liki eli vantaalle Sadun ja koko nelihenkiseen perheen iloksi! Onnea Nellille uuteen kotiin ja perheelle hauvalliseen maailmaan :)
Suru tuli luopua toisesta kaksosesta vaikka sen aika olikin, mutta sitä kiintyy kieltämättä niihin persooniin totaalisesti.
Hieman outouksissaan Atte täällä hakee siskoaan onhan se olo ollut niin totaalisen tiivistä yhteiseloa reilu kahdeksan viikkoa!
Torstaina olivat molemmat kylvyssä, eilen hoidettiin vielä kynsienleikkuut ja tänään on vaan nautittu yhteiselosta lukkuunottamatta vaaalla käyntiä. Neiti painio siis lähtiessään 2105 g ja poitsu 2095, joen melkosen rintarinnan nuo painot mennyt kieltämättä!
Kuvata kovin piti vielä ennen lähtöä, mutta se sitten unohtui lukuunottamatta viimeistä yhdessä pötköttely kuvaa..heh mistä toinen alkaa ja toinen loppuu??

Ja tähän vielä märkä isoisi..ilmeellä Ai miten niin en saa muka maistella ja tyhjentää tätä hauvaa?

02.11.2009
Mukavaa marraskuuta kaikille! Nyt sain tehtyä suuren uurakan ja uudistettua sivuja tai siis avattu Atelle oma sivu, sekä ratkaistua tuo
"tyttö" asiani. Eli avasin sivun tytöt, josta löytyy tietysi neidit jotka on tai on ollut sijoituksessa/jalostusoikeudella..
Ratkaisin sen noin, kun pojat halusin pitää omana linkkinään siksi, kun ne on ne jotka kanssani elää kuitenkin..ja tytöt omissa perheissään eikä alati kanssani. Joku päivä kait pitäisi uusia nuo nassukuvat tuonne ylös..mutta hih se on todellakin sitten joskus, samoin kait tarttisi tiivistää nuo kuvagalleriatkin, mutta mietin niitä sitten kun alkaa sivuilla ahistaa tilan takia...;D
Pentulassa kaikki hyvin, meteli yltyy ja keksitään uusia koltosia. :) Päivät huolestuttavasti vähenee, kunnes neiti Nelli muuttaa omaan kotiinsa..nessupaketit on jo otettu esille tulevaa varten, mutta on vielä vähän aikaa onneksi sillä neiti muuttaa ensi maanantaina ;)

31.10.2009
Lokakuun
viimeisenä päivänä eli tänään käytiin ensimmäisen kerran kaksosten kanssa ulkona, sopivasti suht kuivaa ja aurinko paistaa, vaikkakin ei mikään kovin lämmin. Kuljetettiin kopassa ne pihalle ja kun tulivat sieltä ulos, eivät olleet moksiskaan uudesta asiasta, samantien juoksuhepulia, nuuskuttelua ja painia :) On ne mahottoman reippaita rohkelikkoja kertakaikkiaan! Molemmat myös tekivät pisut sinne ja heh myös kuopivat pisun jälkeen :o
Ruoka uppoo molempiin erinomaisesti ja syövät neljä kertaa päivässä aikamoisen satsin. Päivät muut hetket meneekin riehuessa ja virtaa nissä on aivan älyttömästi. Toki uni on iso osa päivää vielä kuitenkin. Kaksosten kuva-albumiin laitoin muutaman ulkoilukuvan ja nyt sitten "pentulan" kuvagalleria siltä osin tuli päätökseen..toki joitain satunaisia laittelin tänne kuulumisiin uskoisin :)
Rekisteripaperit tuli kaksosille vuosisadan nopeesti. Omakoiran kautta tein ennakkoilmon, Onnin "äipät" kävit hyväksymässä sielä ja lääkäri laittoi siru merkinnät keskiviikko iltana, torstaina kävin painamass lähetä nappulaa, siitä 10 minuutin pästä tuli tieto, rekisteröinti hoidettu ja laskun voi maksaa omakoiran kautta ja kun maksu kirjautunut heille toimittavat paperit. Maksoin samantien ja siis käsittämätöntä, mutta perjantaina rekkarit kolahti postiluukusta.

29.10.2009
Torstai toivoa täynnä päivä ja hieman enemmän tarmoa ja aikaa ollut. Eilen olimme sankareiden kanssa suurella seikkailulla, eli eläinlääkärikäynnillä. Autossa eivät olleet moksiskaan vaan matkustivat kun olisivat useimminkin olleet ja mukana kopan vieressä kulkeutui Maksikka. Maksilta meinaan kuunneltiin sydän, tosin epävirallisesti sillä Lääkäriltä oli mennyt ohi maksikan tulo ym..mutta voimassahan sillä on lausunto vielä lähes puolivuotta ja kaikki oli kunnossa kunnossa edelleen. Kaksoset olivat hetken hämmennyksen jälkeen suorastaan riehakkaita ja pienet naskalit maistelivat minua sekä lääkäriä tohkeissaan. Kaikki oli hienosti hampaat ja sydämmet jne...ja saivat samalla sirut niskaansa, sekä passit kaksosille otettiin. Nyt on sitten rekisteröintikin hoidettu ja jäämme odottelemaan papereita saapuvaksi! Sen verran jännittävä ilta oli kuitenkin, että kotiin päästyä parin tunnin seikkailun jälkeen jaksoivat hetken touhuta, iltaruoka ei maistunut ja kuukahtivat sikeeseen uneen ja kun kotiutuminen niiden kanssa oli vasta 20,30 aikaan ja edellinen ruokailu oli ollut 17 aikaan niin heräsivät nälkäänsä puolen yön aikaan ja olihan se ruoka annettava..joka tarkoitti, että ruuasta saatiin energiaa ja kun sitä off nappulaa ei ole leikkivätkin sitten reilu kahteen..joten hiukkasen pieneen jäi unet kun kuudelta oli herätys =)
Poikien kanssa otetaan leikkiä ja maksikka alkaa sulamaan selkeesti tippasen ja vetoleikkikin jo muodostui tosin Maksikka järkyttyneenä seisoi lelu suussa paikallaan, kun natiaset veti heh..Ossilta sitten vastaavasti opitaan lukemaan koiraa sillä hetken se yrittää leikkiä ja sitten alkaa ahistamaan ja murraamisia ja ojennuksia tulee herkästi. Hieman liian raju on ja joutuu tippasen varomaan kuitenkin, enkä kauhean pitkään viitsi altistaa tilanteiden muodostumiseen, mutta päivä päivältä enempi.
Neiti on varsinainen persoona, sen ego on isoa ja kekseliäs neiti..sen lisäksi, että seikkailevat ja tekevät jäyniä molemmat ja antavat toisilleen kyytiä minkä kerkeevät ja vetoleikit on suurta hauskuutta. Neitiä ei pitele mikään, millon vetää rätin päällä keraamista vesikuppia, tai on raivannut tieltään esteen ja karkaa sängynalle, johon en tohtisi niitä päästellä ja ossille kokeilee egoilua takas jne..
Kova on neiti myös keskustelemaan erivariaatioilla äänensä kanssa ja osataan myös vienosti haukahdella..siis voi, että kun muuttaa kotiinsa sen puuttumisen huomaa heti. Toisaalta löytyy se herkkä puoli ja suukotellaan ja sylitellään niin mielellään..Pikkumies tekee koltiaisia myös, mutta huomattavasti hiljaisempi tapaus.,,äänen eri variaatioita huomattavasti vähempi, samoin haukahdusta en sen suusta ole kyllä kuullut, ossin sanomiset uskotaan heti ja jäädään miettimään. Hampaitaan käyttävät kyllä molemmat enempi kun ahkerasti ;) Nuori mieshän ei mihinkään muutakkaan eli ukkelille avataan oma sivu sitten vähän myöhemmin:)
Tänään kävi vieraita Bigin muodossa ja saimme otettua loistavat poseerauskuvat..kiitos Bigi avusta..meni tovi miettiessä mitkä laitan sivuille ja kuinkahan monta reikää jäi sun varpaisiin käynnistä :)
Tässä nassu kuvia mamman roikottaessa piristämään tähän..poseeraukset A-O sivulla ja heidän kuva galleriassaan nuo touhukuvat :)

Tähän vielä kuva Isistä ja tyttärestä, alias pentueen äiti ja vaari jonka ehdin ottamaan ennen kotiutumistaan <3
Anki + Maksi
27.10.2009
Kuulumisia tippasen. Aika menee vauhdilla, että en perässä pysy. Päivät töissä ja illat tiivisti sosialistaen pentuja ja hoitaen aikuiset koirat, siinä välissä vähän kotia, treeni/konsertti kuskauksia jne :)
Pennut ovat saaneet haistella ja ennen kaikkea riittävästi maistella vieraita ja ihmiset kiinostaa kovasti. Ujostelua ei ole tosiaan nähtävillä. Välillä juoksentelevat oikeastaan päivttäin pitkin kotiamme, tosin vauhtia ja vaarallisia tilanteita syntyy. Aamusta otetaan tunnin sessio ruokailun jälkeen eli jo ennen kuutta (murr) ja sitten illalla tietysti pitempi sessio, muuten seikkailevat meidän huoneessa pääosin. Pojat tosiaan arkailee niitä edelleen vaikka selvää leikkiin kutsumista ja haisteluun kiinostusta löytyy, mutta niiden liikkeet on se juttu mikä niistä tekee arveluttavan ilmeisesti, sekä niiden suunnaton kiinostus tutkia masun alta :)
Ossi hieman hermoilee enempi ja myös nyt pari kertaa pientä pärinää kuulunut, siitä johtuen otetaan ja edetään hieman varovammin, Maksi aamulla unisena juostuaan karkuun naperoita aikansa, otti ja nosti kinttua ekaa kertaa elämässä kotiin astiksen kulmaan ;)
Päästi ehkä t-lusikallisen ja tajusi noloilla tilannetta samantien..joten mikä lie tää on mun koti ja mä oon tosi mies tilanne tai jotain ;D
Pentujen jumalaton vauhti saa hien aikaan ja siis ei voi uskoa miten lujaa ne kimpoilee ja ne pienet hampaat käy jokapaikassa heh!
Eilen tosiaan Tuula tuli avukseni ja ihka ensimmäistä kertaa kokeiltiin tuota kuvausta ja ylipäätään pöytäharjoittelua ja ei se ollut ihan helppoa, olisi kiinostanut haistella ja muuta ei seisoa..kameran kanssa oli hieman ongelmia jne, mutta uusi yritys jahka tässä vähän harjoitellaan asiaa lisää, mutta A-O sivulta löytyy muistot ensi kokeilusta :) Kiitos siis Tuula avusta!
Uusia tuulia myös siitä, että nyt on tenavilla tullut aika ja olemme luopuneet äidistä, olisin toki itse mielelläni pitänyt tonne 7 viikkoiseksi asti eli ensi viikonloppuun, mutta meistä johtumattomista syistä kultainen mustiaismamma on palanut jo nyt kotiinsa.
Huomena pikkaisilla jännittävä ilta eli sirutus ja lääkärintarkastus, joten toivotaan reippautta seikkailuun kaksosille :)
Muistin myös nyt laittaa Bertta neidin arvostelut viime viikonlopun näytelmistä sivuilleen ja nyt pentuilu on historiaa ja neiti saavutti junnuiän, kuten muutkin S-pentueesta. Siispä onnea junnuikäiselle S-pentueelle <3
Bertta juoksijalla unohtui takajalat metrin päähän ;D
Kuva: T.L-L

24.10.2009
Kiireinen viikonloppu alkanut, kiireinen siksi, että ei niin vapaa, tänään poikkeava koulupäivä jessellä ja huomena pieni esiintyminen ja pitkät treenit sillä.
Pentuset täyttivät eilen jo 6 viikkoa ja aivan mahottomaksi riiviöiksi ne on tullut, hihi mistä lie tuota virtaa tulee..eilen olivat hetken aikaa molemmat taapertamassa täällä poikien joukossa ja pojat olivat hieman kauhusta jäykkänä vaikkakin pikkuhiljaa ne haluaa tutustua enempi ja enempi. Pennut ovat keksineet tietysti kiukutella moista vääryyttä pysyä pentulassa eli pelkkä juoksentelu ei makkarissa innosta vaan mieli tekee tohinoimaan muualla :) Arttu tietysti karannutkin jo sieltä kaksi kertaa...on meinaan portissa yksi leveämpi väli josta aikansa ähelleltyään mahtuu tulemaan! Siispä syytä tehdä patentti siihen, jotta eivät itekseen ollessaan sieltä karkaa,
Keskiviikkona tiedossa jännä päivä tai siis ilta, sillä pennuilla onkin lääkärintarkastus ja sirutus edessään..samalla pääsevät sitten autoilemaan. Nyt siis menemme lääkärin tykö eikä toistepäin :)
Bertta ja Jymy ovat tänään edustanet tulilapsia näytelmän merkeissä hämeenlinnassa. Pentuja olikin ilmoitettu sinne 13 kappaletta joista 7 tyttöä ja 6 poikaa. Bertta sijottui tällä kertaa neljänneksi ja Jymy pätti pentuilu-kisat vallan loistavasti pojissa toiseksi kera KP.n :) Onnea onnea superisti Maija ja Jymy!! Bertta starttaa huomena viimeisen pentuilun sitten seinäjoella, joten peukutusta jatketaan sinne asti :) Järkyttyneenä vaan tajusin, että S-pentue on tiistaina jo junioriikäisiä eli täyttävät jo 9 kuukautta..uskomaton ajanjuoksu!
Bertan tulokset päivitetään sitten sivuilleen jahka reissulaiset kotiutuvat jne...
Tähän loppuun vielä laitan yhden kuvan "kauhu" kaksikosta...sisko jyrää...veikka puree jalkaa jne....;D

20.10.2009
Tiistai ilta ja suihkun raikas raukea olo :) Hih..ollut jälleen melko toimelias päivä, joista viimeisenä käväistiin Ankin, Maksin ja Ossin kanssa lähes puolentoista tunnin lenkki...olivat sitä ennen riehuneet keskenään, pienten nukkuessa ja pentujen syötyään ja äipän hetken leikittyään lähettiin tarpomaan. on se vaan niin hellyttävä kolmikko ulkona, posket vastakkain isillä ja tyttärellä välillä, hetkittäisiä suuleikkejä kahdestaan ja kolmistaan...Ankin pelastaminen tolpilta, kun hänenkin pitää haistella kun pojatkin, mutta kun se mukavat suihkautukset pojilta hajujen perään saa vipinää aikaiseksi..meinaan muuten Anki olisi helposti melkosen kostea ;D
Kolmistaan kävellään siten, että anki on nakkina sämpylän välissä, eli turvallisesti molemmat pojat eripuolillaan <3
Syöminen on saanut pennuilla hieman suupieleni hymyyn, sillä huolestuttavan kiinteäntappelun tulos näyttää positiivista, ovat alkaneet tajuamaan kiinteän olevan ruokaa, ja vaikka se nyt koostuukin lähes jauhelihasta ja kermaviilistä vielä ainoastaan, alkaa se menemään melkosen kivasti. Tisutellaan vielä jälkiruokana hetken aikaa aamulla ja illalla, tosin Anki pikkaisen alkaa jo sitäkin selvästi säänöstelemään. Ajattelin, että viikonloppuna tisuttelu sitten loppuu kokonaan arvaten. Tänään myös uusia tuulia siitä, että neidin ruokailu kärsi inflaation ja se päivän toinen eli yksi kolmesta ruokakerrasta jäi pois. Oikeesti protesti oli aikamoinen ja Jesse joka tuon päiväruuan tarjosi, sai osakseen murjotusta ja komentelua :) Illalla oli täysin mahdoton odottaessan kuppeihin laittoa, meteliä, hyppimistä ja vaikka sun mitä...Toki voisi syödä kolme ruokaa muuten hyvinkin, mutta tisuja ajatellen on määrää pudotettava. Toivon, tosiaan, että myös omaan kotiin tuo erinomainen ruokahalu säilyy, eikä tarvitsisi aloittaa sielä taas taistelua ja päänvaivaa aiheesta.
Nyt on aivan sama mitä kuppiin laittaa, kaikki menee.
Pennut saivat tänään seikkailua jälleen ja saivat vuorotellen kirmailla pentulasta muualle, pojatkin jopa teki tuttavuutta alun jälkeen, molemmat aivan ihanan reippaita ja ei ne paljon mieti loikkiessaan "yksinään"...samalla vietettiin hetki tuota kahdestaan olo aikaa käsittelyn ja muun merkeissä :)
Valitettavasti kamera ei heti ollut mukana jutussa, sillä akut oli tyhjät, mutta sain ikuistettua tuon etusivun kuvan <3 ja pari muuta, jotka laitan tähän..Ossi kyllä oli taustalla myös :)
Oo tämmöisessäkö sitten reissataan maailmalla ?

Vaarin kanssa jopa leikkihetki Artulla :)


18.10.2009
Pieni päivitys heti eilisen perään :) Koirat kaikki viisi olivat meidän ihmisten lisäksi innoissaan isännän saapumisesta, joten perhe jälleen onnellisesti koossa ja arjen pyörittäminen taas kummasti helpottuu;D
Aamulla käytin pienet peppupesulla ja sain kuningasidean ottaa hetkeksi ne kaksin kirmeltelemään pitkin keittiötä, molemmat olivat sitä mieltä, kun olisivat olleet sielä aina ennenkin, ei mitään ujostelua asiaan vaan tohotettiin hännät heiluen pitkinpokin..
Ilo ylimillään, kun Jessekin sinne saapui ja riekkuivatkin riittävästi sen kimpussa, pusutellen ja maistellen naskaleillaan...etusivunkuvassa esiintyikin neiti Alma maastoutuen tuolinjalkoihin ja tähän laitan toisen kuvan...uusi ihmetys , joka on kulkuri erilaisessa vesikupissa :)

Pojat eivät halua tehdä lähempä tuttavuutta kaksosten kanssa, pelkäävät niitä selkeesti..sylissä kun ovat voivat pikaisesti haistaa, portin takaalta niiden touhuja on mukava katsella, mutta samassa tilassa irralleen hetkenkin on totaalisen nounou juttu ...reppanat!
Tässä alla sitten tyypillinen tila lenkkeilyn jälkeen ennen ruuan saantia..Ankilla kun ei ole leikkihetkiä ikäänkuin riittävästi ;) täytyy sitä selvästi jatkaa etenkin isänsä kanssa...pari todistetta siitä...tässä enää painitaan, sitä ennen kolmikko rullautti matot jälleen joka paikasta ;D Märät läntyt siis tässä...ossin silmät valottu salamasta,,ja katsoo, etkö mamma vois jo antaa sitä aamupalaa...<3


17.10.2009
Vierähti taas muutama päivä ja viikonloppu kopsahti ihanaa ja tänään illalla myöhään saan isännänkin kotiin:)
Pienet kasvaa kovasti vaikka ihmettelen, koska imettäminen alkaa olemaan vähäistä ja kiinteen syöminen sitä sun tätä..se vaan ei ole kivaa eikä hyvää, mutta jatketaan harjoituksia ;D
Uusi tuuliakin täällä koettu, sillä toissayönä tosiaan sain sätkyn kunnolla..heräsin aamuyöstä siihen, että aivan ääretön kiljuminen laatikolla ja kukapas muu kun Alma :) möykkää istuen keskellä petipuolta ja möykkää, kipittäen sitten laidalle kurkkimaan..hetken ihmettelin mitä ihmettä kunnes tajusin, että neiti on yksin laatikossa, että mitä?? kunnes huomasin pienenmiehen juoksentelevan onnessaan pitkin makkaria kera lelun ;)
Herra oli siis ottanut ja kupsahtanut laatikosta ja leikki sitten vapaudessa tyytyväisenä.
Neiti siis huusi vääryyttä, koska muuta hätää ei ollut..hieman sydänsykkyrässä mietin, että eipä ollut kovin turvallinen laskeutuminen sillä reunat ei ihan matalat, mutta patjalta on hyvä kiivetä turvalaudalle ja siitä kupsahdetaan yli. Näytti tuo herra meinaan sen sitten miten onnistuu, siispä oli laatikosta luopumisen aika ja muutto "wankilaan" eli pentuaitaukseen.
Pennut on tietysti viisaita möykkäyksineen, koska saavat painaa pääosin makkarissa ja herättyään laatikosta ja nyt tuolta aitauksesta, protestoidaan heti "vapauden-riistosta" :)
Ovat nyt väliaikaisena aitauksena, sillä aitauksemme hiukka hankala, on meinaan sitten varmaan aikuisen noutajan pitävä eli äärettömän korkea, eikä yhtään mukava käytössä, sillä aitaus voisi olla sen korkuinen, että minä pääsisin kätevästi siitä yli, ainut positiivinen, että tilaa leikkiä on :) Pentujen jäädessä yksin tai yöt ovat suljetussa aitauksessa, sekä syödessä, mutta muuten saavat juoksennella vapaasti leikkien "mekkosen" äipän kanssa makkarissa...ihania leikkiviä, seurustelevia natiaisia, joiden hampaat ovat kieltämättä aika terävät.:)
Imetyksen suhteen on Anki alkanut selvästi säänöstelemän tipan, vaikkakin heltyy sitten hetken päästä kyllä, mutta nyt on pari päivää pidetty äitiysmekkoa ja ajatuksena muutama päivä imettää vain aamuin ja illoin ja sitten jätämme sitä pois kohtapuolin senkin.
Vaikka imetetään huomattavasti vähempi ja maitoakin selkeesti tulee vähempi on emo edelleen pohjaton syömään, neiti syö kun hevonen ja varmasti kaksi kertaa enempi kun pojat, niin siltä protestoi ja kiukuttelee juuri syötään vaikka, kun tarjoo pennuille ruokaa.
Samoin koettiin sekin, että pennuilla ei ole asiaa liki emon syödessä sillon saavat kyytiä :o
Ruokaa laittaessa esim.aamulenkin jälkeen möykkää neiti vienosti, pomppii kahdella jalalla vaikka kuinka komennan odottamaan rauhallisesti, kuten pojat ja vaikka järjestys on aina sama, lasken Maksille kupin, Ossille kupin ja sitten Ankille on se jo rohmuumassa poikien kupista vaikka se on meillä ehdoton kielto. Varmaan mikään säännöistä tässä talossa ei pidä niin hyvin, kun se että meillä ei kukaan mene toisen ruokakupille piste, se on ollut aina ja tulee olemaan..jokainen saa omansa ja asiaa toisen kupille ei ole..ei edes tyhjälle ja pojat tietää sen vallan oivasti. Lukuunottamatta piiperot jotka syövät toki yhteisestä kupista :)
Muutama ehkei niin hyvälaatuinen mutta kuva natiaisesta otettuna kuitenkin..löytynee siis A-O kuvagalleriastaan....
Josko kohta saisin ensimmäiset seisomakuvatkin aikaiseksi, tosin se ei onnistu itekseen ei..:)
Lisäys myöhemmin :
Oli toimealias ilta, sillä ensin äippä joutu koville naskaleiden kanssa..ja pienten kuukahdettuaan lähdettiin kunnon lenkuralle..reilu tunti vierähti ja kuraisina kun saavutiin sisään, pesin kaikki kolme alusta loppuun...sen jälkeen ottivat puolen tunnin täyshepuli juoksut pitkin kämppää kaikki kolme, meteli oli sen mukainen, sekä matot rullalla totaalisesti. Sitten saivatkin iltaruokansa ja ei kauaa kun kaikki kolme tuhisivat pyyhkeet päällän autuaan rauheeta unta :)
Tässä kuitenkin leikkituokiosta pari kuvaa valahtaneen "mekkonsa" kanssa äippä ja riiviöt...:)

Tässä taitaa olla äipän hampaiden tutkinta menossa :)


14.10.2009
Hyvää meille kuuluu, vaikkakin aikas kiirettä :) Kaikki aika menee pulatessa koiruleiden kanssa töiden jälkeen ja tuntuukin ettei muuta juuri kerkee :) Isäntä ollut reissussaan jo puolet ja viikon yh:na olemisen huomaa kyllä!
Tenavat kasvaa kovaa kyytiä ja vauhtia riittää ja on ne niin ihania persoonia kieltämättä...välillä ovat melkosen hurjia toisilleen ja tuntuu, että mitä enempi toinen kiljuu toisen repiessa sen enempi siihen saa pontta :) Äippäkin menee välillä tökkäsemään, että jo riittää.
Äippä niin mielellään vielä imettää kovasti joka ei yhtään helpota tätä meiän kiinteen syömistä, joka ei selkeesti mitenkään kauheasti innosta heitä. Siispä aika alkaa keksimään patentteja imettämisen estämiseksi pikkuhiljaa ylihuomena kun ne täyttävät jo viisi viikkoa.
Toisaalta kaitpa se raja äipällekkin rupee tulemaan ja kiintee maistuu sitten kun sen aika..heh..!
Äippä alkaa selkeesti olemaan enempi ja enempi muuten kiinostunut muusta ympäristöstä ja haluaa kovasti leikkimään ennemmin poikien kanssa, samoin nähdessään poikien remmin kädessäni alkaa hieman möykkäilemään varoiksi, etten vaan unohda ottaa mukaan häntäkin...enkä unohda en..sillä lenkkeilään yhdessä.
Pojat seurustelevat pentujen kanssa portin takaalta..etenkin ossia kiinostaa katsella..ja haistelevat toisiaan portin raoista, pienten pongatessa pojat, maksikin katselee kiinostuneena touhuumista. Vielä en ole päästänyt Ossia pentulaan kuitenkaan, ja Maksihan ei sinne halua vaikka saisikin mennä ;-) Otetaan varovasti ja pikkuhiljaa..Ossi vaan on niin vilkas ja ylienerginen...
Nappasin kaksi sulosta otosta naperoista...ja heh melkosen monta kuvaa jossa ei näy koko pentua tai sitten siltä näkyy tyyliin vaan häntä tai nassu kiinni kamerassa..viuhahtelevat siihen tahtiin lattialla saatika tulevat kohti kameraa ja minua oitis kun huomaavat :)
Siispä kuten huomaatte kuvaaminen jälleen vähenee, kun vauhti kovenee :)
Ensiksi pikkumies Arttu...ja viekuun pienempi kuva kiipeilevästä Almasta .. <3
Arttu Alma

10.10.2009
Viikonloppu vihdoin, tosin tänään ei vapaalta tuntunut. Heräsin 4,30 siihen, että kova loppupakkaus oli menossa, sillä isäntä lähti "poikien" kanssa jokavuotiselle kalastusreissulleen ahvenanmalle :) Sitten kun isäntä lähti 5,30 muisti pienet herätä ja kaikkea...toisaalta oli siinä se etu, että käytiin 6:lta tunnin lenkki korien kanssa ja ennen 11 olin jo jynssännyt kämpän totaalisesti ja neljäs koneellinen pyykkiä oli jo pyrimässä heh tarmokasta nääs.
Täällä on myös eletty nyt pari päivää uusia tuulia, sillä nyt lenkkeillään kolme kertaa päivässä reilumpi lenkki sekä Anki, että pojat kimpassa, ja täytyy myöntää, että Anki on onnesta mykkäränään..kävelee poikien välissä ja leikkii aina ohimennen isänsä kanssa suu leikkiä ja muuta. Ossin mielestä oli outoa alkuun ja ohimennen pitää haistaa neitiä takamuksesta, mutta muutoin rauhamaassa lenkeillä.
Anki alkanut kovasti leikkimään pienten kanssa ja pienten riehuminen, kurina, murina ja muu alkaa selkeesti kiihtymään. Lattialla vaapotetaan millon mihinkin ja totaalisen enrgisiä pieniä koiralapsia <3
Toki leikkituokiot ei vielä niin hirmu kauan kestä, kun jo kuukahdetaan, mutta monta kertaa päivässä ja kääk pari kertaa yölläkin.
Kiinteä ruoka maistuu erittäin huonosti..ovat sitä mieltä, että tisutus on maailman napa. Kovasti yriän rytmittää ja pitää äippä tissien kanssa pitkien unien jälken pois, jotta saatais edes vähän menemään usemman kerran päivässä ja heh tosiaan vähän sana pitää paikkaansa. Tässä vielä yksi kuva juuri pikkuhiljaa heräävistä nassikoista...


07.10.2009
Taas on jo puoliväli viikkoa, aika menee käsittämättömän nopeesti hui! Ylihuomena pennut ovat jo neljäviikkoa vanhoja.
Leikki alkaa olemaan laatikolla ja lattialla hurjaa, ärrämurreilua kuuluu ja toisten raajoja nakerretaan, lelut alkavat kiinostamaan ja nirunarulelut selvästi ihanempia. Ruokaa kiinteetä maistellaan kaksi kertaa päivässä hieman vaihtelevalla menestyksellä..välillä ihan kivasti ja välillä ei oikein kiinosta. Ajottaminen on välillä vaikeeta, sillä tisulla ollaan kun silmä välttää vaikka emo selkeesti säännöstelee, koska on syömisen aika. Tarpeet tehdään pääsääntöisesti toiselle puolelle laatikkoa papereille, ihan satunainen vahinko saattaa leikin tiimellyksessä käydä pedin puolelle. Eikä muuten lätäköt ole enää ihan pieniä.
Uni kun yllättää käperrytään toisiinsa edelleen tiiviisti, ihan joskus saattavat kuorsata eripuolella petiä. Äippä on oikeastaan laatikolla enää syöttämisen ajat ja huollot mitä tekeekään. Pennut pääsevät myös lattialle riehumaan joka päivä ja eivät ole moksiskaan ja sillon intoudutaan riekkumaan yhdessä ja äipän kanssa. Tänään annoin poikien haistaa natiaisia, kun käväisin huuhtasemassa takamukset kylpyhuoneessa, kovasti olivat kiinostuneita, mutta tyypillistä oli, että Maksi haisto kerran ja lähti muualle tyyliin "yök vauva" ja Ossi haisteli pitkään mielenkiinnolla moisia kummastuksia. Vielä ei Äiti ole selkeesti sitä mieltä, että pojat saisivat tulla huoneeseen , pikkuhiljaa sentäs sallitaan jo intensiiviinen kattelu portilla sentäs.
Neiti on saanut kasvuun aimo spurtin, sillä paino eroa ei ole kun parikymmentä grammaa ...joten vilahtaessaan ympäri laatikkoa tai lattiaa ei meinaa heti päältäpäin erottaa kumpi vilahti heh ;-) Vallan vallottavia tapauksia siis!!
Leikkituokiosta otettu albumiin taas kuva pläjäys ja niistä todellakin huomaa tuon kasvun ja muutoksen!

03.10.2009
Viikonloppu menossa ja rauhallinen sellainen! Flunssa yrittää kovasti pukata päälle, joten näinkö se nyt onnistuu vaikka jo kerran yritti ja väistyi kuitenkin kääk! Eilen pikkaiset sitten saavuttivat jo kolme viikkoa ikääkin, aika menee vauhdilla.
Kaksoset kasvaa siis yhtä vauhdilla kun ennenkin..pienimies on liki 900 grammaa ja neitonen 800 joten hetki kun kilo täytyy..hienosti käyvät tarpeillaan laatikon toisella puolella, eikä juurikaan lorota nukkumapuolelleen, tosin jalat joskus luikastuu ja rötkähdetään lätäkön päälle huoh. ja isommatkin tehdään jo omatoimisesti, tosin Äippä kovin mielellään putsaa nekin vielä, joten nopsa saa olla huomatessani vatsantoiminnan. Pienillä olikin tuossa hieman löysähkö maha mitä ilmeisemmin liiasta syömisestä!
Suuhun on puhjennutkin muutama naskalihammas, joten uusia ulottuvuuksia tiedossa äipällä ja muullakin mitkä saa hampaat osakseen.
Molemmat pienet ovat varsinaisia nuolukoneita..syyliin ottaessa esimerkiksi saa pikkukieli lipaisuja oitin. Kuunnellaan sujuvasti ja kuristaan kun kaksosille puhuu, erityisesti kurina ääniä pitää pieni mies ja satunaisia ei hallittuja pikkuhaukahduksiakin on kuultu :)
Tänään oli kuitenkin jännä päivä, sillä pienet saivat maistaa vauvapuuroa, nuoriherra oli sitä mieltä, että mielenkiintoista ja sukelsikin lautaselle tassuineen päivineen lipomaan, neiti maistoi hillittyyn tyyliinsä ja suuttui selkeesti moisesta "moskasta"...hieman piti avittaa maistelemaan, mutta neiti oli enempi sitä mieltä, että parempaa ja paremmin tarjottavaakin tiedetään olevan. Äippä taas sai slaagin moisesta vääryydestä, että hänelle ei ko.ruokaa tarjottu, eikä millään tahtonut uskoa, etteikö hän muka saa tulla syömään sitä, todettuaan ettei saa, heitäytyi murjottamaan vääryyttä lattialle. Sotku lopuksi oli melkoisen mielenkiintoinen, mutta kokeiltu on ja huomena uudestaan josko sitten muistaisi ottaa kamerankin ko touhuun mukaan.
Sellaista meille eli hyvää viikonlopua kaikille!

30.09.2009
Se on niin kuin syykuun viimeinen päivä ja huomena alkaa lokakuu..jäiks sanoisin talvi tosiaan tulee pian ja kylmät hyrr!
No toisaalta syksy pahimmillaan ja koirat onkin koko ajan kurasia..kurjinta oikeastaan Ankin kohdalla, kun käymme useamman kerran päivässä ulkona aina kastuu kauttaaltaan ja jos ei kastu on kuitenkin huuhdottava takamus ja tassut..se taas tarkoittaa sitä, että neiti on märkänä..sillä kun ei ole minkäänlaista kura- tai suojapukua ainakaan meillä. Poikien vermeet on armottoman isot. Tosin en nauti niitten pukemisesta ja kuten poikien kanssa laistaisin useimmiten pukemisesta kuitenkin, mutta pentujen kohdalla kurjaa alati märkä äiti, toki kuivailen föönillä välillä korvia ja muuta, mutta en ihan joka kerta edes jaksa. No mutta aikaansa kutakin ja peukutellaan enempi kuivia päiviä :)
Kävely alkaa olemaan koko aikaista ja laatikossa myös löytyy istuvia tenavia..murraus ääniä kuuluu ja repivät toisiaan korvista jne..eli selvästi leikkiä enempi ja enempi ja tänään ekaa kertaa pääsivät hetkeksi kävelyharjoitukselle ja ennen kaikkea leikkihetkelle lattialle, jotta sain vällyt vaihdettua laatikkoon..ensin äippä katsoa syyttävästi mitä ihmettä teet, mun vauvat lattialla apua ne karkaa, mutta sitten sai riehumavaiheen päälle =lue juoksuhepulin jota oli pakko kieltämättä rajottaa..ja sitten keksivät hienon leikkituokion josta nautti sekä äippä , että kaksikko ja vallottava kuvasarja laitettu tietty albumiinsa :)
Ensi viikonloppuna on tarkoitus aloittaa vauva puuron maistelu, samalla mietin, että äippää on kohta alettava preppaamaan kevyemmälle tai ainakin vähemmälle ruualle..tosin sekin ajatus hikoiluttaa, koska tuntuu, että äippä on pohjaton vaikka syö kolme kertaa päivässä ihan reilun annoksen, mutta kun saa vahtia ulkona, sillä sieltä meinataan imuroida suuhunsa kaikki vähänkin syötäväksi kelpaava, joten soveltaminen asiassa...toisaalta kiinteen määrä kun alkaa kasvaa, imemisen määrä tulee vähenemään, niin ei kuluta äipänkään energia samallalailla. Hauskaa Lokakuun alkua huomena siis kaikille :)

27.09.2009
Jep päivitystä taas...hyvä syy sillä tänään on S-pentueen 8 kk päivä!! Suuret onnittelut s-lapsille :))
Sain meinaan Jymystäkin ihanat kuvat ja siis päivitän ne S-pentue kasvaa sivulle!
Pötköt on alkanut harjottelemaan tosissaan kävelyä ja nouseekin melkosen hienosti jo pystyyn, toki eteenpäin sillä ei vielä pääse oikein, mutta puoliseisonnassa muutama askel ennen kuukahtamista. Ens viikonloppuna taitaakin olla aika kasvattaa laatikko tuplaksi, niin saavat hoidella asiansa toiselle puolelle ja enemmän liikkumisharjottelu tilaa. Saapi nähä mitä äippä tykkää. Meinasin laittaa naperoille jo pari lelua maisteltavaksi, jotka ostin viikolla, mutta totesin ettei vielä kannata..äippä omii ne totaalisesti..ja jotta niistä jää jotain jäljelle sitten, kun aletaan leikkiä...laitoinpa siis naperoiden lelut vielä pois.
Nappasin pari kuvaa, ensin pötköt punnausten ja syömisten ja kuukahduksen jälkeen, mutta mitä tekee äippä!!?? :)

Mitä siis tekee hän??..on löytänyt huoneen jostain sopesta sählypallon ja leikkii itekseen...

kaipaa selkeesti muuta tekemistä jo..kaksikko melkosen helppo ;D


26.09.2009
Kaksoset
täyttivät eilen 2 viikkoa ja tänään operaationa oli leikata ensimmäistä kertaa kynnet. Aikamoiset torakynnet jo sanoisin ja alkoi jo säälittää äipän massu kaksikon leipoessa syönnin ohella. On ne pienet kynnet leikattavat.
Pienet ovat kovasti tyytyväisiä oloonsa ja kasvutahti on melkonen...kitinää ei juurikaan pentulasta kuulu, pitsi jos nälkä yllättää ja emo ei ole saatavilla, etenkin Alma neiti ilmottaa palosireenisti kyllä tilanteen. Toissayönä pelästyin pystyyn mitä tapahtuu, sillä aikamoinen meteli tuli pentulaatikolta ja molemmat kertoivat vääryyttään nälästä..ihmettelin tovin missä ihmeessä mamma on, kunnes tajusin äipän nukkuvan sängyssä selälleen iloisesti kuorsaten...sain siis herätttää äipän, että haloo natiaisille tarttis tehä jotain :o
Liekö emo erityisenväsynyt vai mistä moinen..sillä sitä ennen eikä sen jälkeen ole vastaavaa tapahtunut. Mamma tosiaan nukkui sikeesti!! Havahduttuaan tajusi oitis tilanteen ja rynnäsi laatikolle syöttö ja putsaus hommiin.
K aksoset harjoittelee kovasti kävelyä ja nostaneekin itseään aikas hienosti ennen nurin menoa, samoin pienen pieni suuleikki hetkiä ottavat, hereillä olo aika tosin vielä melkosen pieni...ja melkosen usein toinen lutkuttaa toista tassusta, korvasta tai muuta.
Arttu ukkeli on saavuttanut jo 650 grammaa ja neiti Alma jo 540, joten kovasti ovat kasvaneet. Laitan alle kaksi viikkois kuvan!

S-pentue
joista parista Bertan lisäksi olen saanut kuvat, täyttävätkin huomena jo 8 kuukautta..paljon onnea S-tuliset :))
Neiti punanuttu Bertta komeileekin etusivullani ja lisäsin parit kuvat kasvu albumiin samalla...Mandista ja Jymystä kuvat otettaisiin mielelään vastaan myös :))

23.09.2009
Jälleen pikaiset kuulumiset..tahti ehkä jo päivittää liiankin runsas, mutta minkäs teet :)
Tänään pentulaatikolla nähtiin uutta, sen lisäksi että kaksoset ottivat hetken leikkituokion, eli nokkivat päät pystyssä toisiaan hetken oli riemukasta huomata, että molemmat avanneet silmänsä :) Toki ne on vielä osittain puolitangossa, mutta auki kuitenkin ja niin se oli otettava pienistä kuvat (kiitos apurini Jessen) ja julkaistava samalla kaksosten tulevat viralliset nimet :)
Sain myös S-pentueen Redistä ja Remusta kuvaterveisiä, josta olen ikionnellinen, ne löytyvätkin kuvat sivulta S-pentue :)
Oli myös laitettava tuo hellyttävä kuva Redistä isoveikkansa kanssa etusivulle!
Tänään tehtiin hieman pitempi lenkki Ankin kanssa ja aletaankin lisäämään liikuntaa pikkuhiljaa ja lenkin jälkeen neitiä odottikin kylpy, josta tuntui nauttivan suunnattomasti. Toki päivittäin pesastaan jalat ja takamus, sen lisäksi, että hoidan turkin myös päivittäin..eli kampausta, harjausta ja muuten vaan hellimistä! Katselin, että vaikka turkkia tippuu rutkasti, tekee myös uutta turkkia samalla, joka erikoista mielestäni ja kiilto mielettömän ihana..kiitos startterin ja erinomaisen ruokahalun, joka näkyy neidissä muussakin kun turkissa. :
Reilu viikon päästä onkin ensimäisen matokuurin aika jollon pennut alkavat maistelemaan pikkuhiljaa kiinteetä, joten tarkoittanee myös sitä, että mamman ruokamäärää on alettava tiputtelemaan. Mutta onneksi vielä siihen on kuitenkin tovi aikaa!

22.09.2009
Kaksi päivää työarkea takana ja hienosti ainakin nyt sujuu, mutta toisaalta helppoa, kun tenavat on vielä tisutuksilla täysin ja mamman hoidossa ylipäätään :) Tietenkään ei lasketa sitä, että vaikka natiaiset ei nyt valvota varsinaisesti on silti hieman katkonaista nukkuminen, ehkä enempi se että emo menee ees taas kaikkuun sänkyyn ja laatikolle hoitamaan... ravaamista :)
Mammalla tuntuu ruokahalu senkun kasvavan ja en kyllä yhtään ihmettele, sillä tänään punnittuna neiti painaa jo 396g ja nuorimies rikkoi puolenkilon rajan ollen 522 g. Nuorimies eritoten pitää kiirettä isoksi pojaksi tuloon ;D
Ihan ei vielä simmut ole auenneet, mutta uskon, että melkosen pian, koska ovat jo selkeesti ihan erilaiset ja ne sitten jo muistuttaakin enempi ja enempi koiranpentuja.
Eilen ilmeisesti hääpäivämme kunniaksi kolahti kivaa postia ja Maksin Liettuan Mva ja Baltic Mva vahvistukset tupsahtivat kera ruusukkeiden jee..vahvistunee koiranettiinkin sitten melkosen kohta!
Tässä vielä tuo etusivun kuva kokonaisuudessaan..kera emon..mutta leikattuna noin näkee selkemmin kuinka kaksoset kasvaneet.
Seuraavan kerran laittanen kuvia pienistä kuva-albumiin, kun nuo silmät aukenee kokonaan :)


20.09.2009
Kuulumisia jälleen niin kaksosista kun muutenkin :)
Pentulaatikolla syödään ja nukutaan tehokkaasti ja painot alkaa kiipimään enempi kun hurjasti ylöspäin...tisulla ryypätään niin hurjasti, että sitten vaan makkarana pudotaan masu pullolaan ääriä myöten täynnä rellottamaan kunnes taas ajan päästä muistetaan elämän vääryys ja tisut tänne heti asenteella, eritoten neitonen, joka saa kilarit jo siitä, jos hapuillessaan tissiä ei heti osu suuhun kuten haluaa, nuorella herralla malttia aivan selkeesti enempi hommaan, eikä hänen suustaan mitään ääniä kuulukkaan kljumis mielessä! :)
Painoa täällä hetkellä on 346 neitosella ja ukkelilla lähes 450 grammaa..joten jep maitoa napaan tosiaan menee ja kasvu hurjaa!
Hih sanoisin että massut aika pömpölään lapsilla kieltämättä <3
Mamman ruokahalu on loistava ja näin ollen vaikka turkkia hieman tipahtelee, on kiilto turkissa ja kunto muutenkin erionomainen, ei uskoisi, että vasta hetki sitten neiti on synnyttänyt. Ollaan hieman lisätty kävelyä ulkoillessa..ja tänäänkin oltiin ulkona jo vartin lenkkejä ja lisäillään pikkuhiljaa kävelyä neitiä ja kaksosia silmällä pitäen. Pikkaiset alkaa myös kovasti nostamaan etukroppiaan mönkiessä tai jumpatessa peppuuaan ja kiipeilevät ihan äipän päällekkin rellotellessan! Hauskan näköistä.
Otinpa valloittavan kuva sarjan hetki sitten natiaisista..jossa näkee nukkuminenkin on kuntoilua omalla tavallaan.
Tulilapsia tuloksissa tai tuloksilla on taas edustanut Melli agilityradalla viikonloppuna tehden kaksi kertaa nollan tampereella, joista toinen oli voitto ja toinen kakkos-sija. Näin ollen taitaa neidillä olla mm-nollatkin kasassa :) Onnea Riitta ja Melli!!
Maksin poika Remu the pallopeppu (Yours Maxwell Smart) on korkannut tänään myös ensimäiset viralliset starttinsa niinikään agility rintamalla tehden isännän kanssa oitis ensimäisen nollansa ..siispä onnea onnea Remu ja perheensä tuosta loistava jatkaa :))))
Huomena alkaakin sitten se arki..eli minäkin palaan töihin (kääk) joten kiirettä pitää, työt, Jessukan treenit, kotijutut kaikkineen..joten järjestelemistä arkeen tulee hieman! Kaiken lisäksi meillä huomena vielä hääpäivä..vuosia 24 oo..miten aika meneekään <3
Mutta natiaisten jumppa unet siis kuva-albumissaan :))
Tässä kuitenkin Maksikan pallopeppu alias Remu :) Kiitos kuvaajalle ja kuvasta <3


17.09.2009
Se olisi taas jo torstai, en ymmärrä miten nää viikot vierähtää kovasti..tarkottanee sitä myös, että "äippäloma" vähenee ja maanantaina olisi tarkoitus taas startata osin töissä.
Ei minua tässä kovasti edes tarvita selkeesti , äippä hoitaa pikkaiset loistavasti ja minä nyt vaan lällytän ja olen punnannut kerran päivässä. Kiipesipä äippä eilen illalla jo viereen nukkumaankin hetkeksi, joten liekö alkaa vauvojen hoito pelkästään olla puuduttavaa..
Toisaalta pienet tankkaavat maitoa niin hurjasti kerrallaan, että kuorsaavat sitten pitempään ja hartaasti!
Eilen myös teimme pienen pienen lenkin äipän kanssa, joka hieman uutena asiana ilmoittaa vastaan tulevat ihmiset haukahtamalla heille, ei siis räksytä vaan kimakka haukahdus...tullessamme sisälle päin pitää ilmoittaa hyvinkin terävästi rappumme edessä pyöriville ihmisille olemassaolostaan.:) Koiraäippien ajatusmaailma on mielenkiintoinen ja olisi kiva ymmärtää sanoma! Äippä on myös lupaavasti alkanut tiputtamaan karvaansa, joten sijotukoti varautukoon entistä enemmän nakuseen tyttöön sitten hetkellisesti ;D
Painot siis noussut oikein mukavasti ja pennut voivat erittäin hyvin. Tämän aamun punnauksessa Arttu oli jo 301 grammanen ja Alma neitonen 211suunilleen..pyöri kun häkkyrä, joten paino neidillä on suuntaa-antava..tuo arvo olin alin mitä vaaka näytti.
Huomena kaksikko onkin jo viikon vanhoja..tässä yksi kuva tältä aamulta..eritoten iskä Onnille terkkuja pojaltaan :)

Pojat voivat hyvin ja aika-ajoin kuulostelevat kiljumis ääniä pentulasta, pojilla kun ei ole vielä näköyhteyttä pentulaatikolle..vaikka siis maksikka ylettää hiukan kurkahtamaan portin yli. Nappasinpa eilen "vaarista" kuvan lempipaikallaan (sylin jälkeen lempparinsa :) ja kainalossa kukas muu kun rakas tyhjennetty tikrunsa..usein pojat tuossa pötköttelee keskenäänkin!


15.09.2009
Taas päivittelemässä :) Selvä käänne tapahtui eilisestä..rytmitystä aavistus...lapsoset syö pitempään ja hartaasti ja vastaavasti nukkuvat pidempiä väliä. Äippäkin on aikaajoin pötköttelemässä jopa lattialla pienen pieniä hetkiä...hakee varmasti viileyttä laminaatilta.
Tänään leikimme tovin itseksemme Ankin kanssa..lähinnä leikki oli hellittelyä ja syilttelyä <3 Ja vaan seurusteltiin...harjattiin turkkia, siistittiin korvat, leikeltiin tassukarvat anturoiden välistä ja ylipäätään tassukarvoja..ja neiti nautti olostaan ja samalla kuulosteli laatikon tuhinoita! Kaksikolla siis kaikki loistavasti ja painoa Almalla jo 180 rapiat ja Artulla 240 rapiat :)
Tehopäivä muutenkin karvaisten huollossa, sillä koirapojat joutuivat kylpyyn, sekä karvojen siistimis operaatioon myös..äippä nauttii puhtaista pojista ja pojat tietysti sitä mieltä, että hyvät aromit heissä pilattiin :))
Olevinaan
yritin kuvata pienet sillai yksilökuvalla..ja joo täysin epäonnistuneesti tietysti..ja sain aikaiseksi epäskarpiksi ei vaan sähläyksellä ja vaudilla onnistu...tässä kuitenkin 4,5 vrk ikäinen ei skarppinen neiti Alma :)

14.09.2009
Täällä sujuu hyvin ja painot alkaa kivuta ylöspäin hitaasti mutta varmasti..pikkarainen Alma neiti ylitti 150 grammaa siinä missä Arttu rikkonut 200 gramman rajan ;) Voipi sanoa, että samaa tahtia lisäävät painoaan tässä vaiheessa oikeastaan...
En ole mitenkään ahkerasti punninnut pikkaisia, koska ovat ahkeraan tisulla ja tyytyväisiä oloonsa..mutta se mihin syylistyn on aikaajoin nappaamaan kuvia tietysti! Äippä hoitaa niin tyytyväisenä ja hyvin pikkaisiaan, ettei minun tarvii kun vaihdella alustaja ja välillä seurustella Ankin kanssa ja voi kaikella tavalla hyvin muutenkin...ulos ei millään meinaa malttaa tai ylipäätään nousta laatikosta, joten saapi houkutella sen käymään pisulla ja tehtyän tarpeensa onkin vauhtipäällä takaisin....tunnollinen suloinen äippä!
Pojat ovat tietysti tyytyneet kohtaloon, että makuuhuoneeseen ei ole asiaa eivätkä metelöi sen johdosta, mutta ovat suunnattoman ihmeissään sieltä kuuluvisa piipitys äänistä..ja aika ajoin ne yllättää istumasta kuuntelemassa ja päät kääntyilee kuulostellen :)
Hyvin on jäänyt siis aikaa touhuta kotiaskareita, sekä seurustella koirapoikien ja perheen kanssa..vaikkakin huomaan havahtuvani useamman kerran yöllä pentulaatikon tohinaan...sellaiste siis tänne ;D
Siispä pari valloittavaa kuvaa lisätty taas heidän albumiin!!

12.09.2009
Pikakuulumisia jälleen! Ensimäinen vuorokausia sujunut hyvin. Painot mielestäni lähti tipan laskuun ja nyt ylitetty tosin parilla grammalla vasta nuo syntymäpainot...suunta siis kuitenkin kääntynyt oikeaan. Nyt vain peukutellaan sille, että painot lähtisi harppomaan eteenpäin.
Emo hoitaa kuuliaisesti natiaisia, putsaa omatoimisesti hyvin ja tisuille meno sujuu hyvin ja pennut on virkeitä ja myös vaativia :)
Täytyy myöntää, että pieniä sydämentykytyksiä välillä tulee katsoessa kun neiti haluaa "tunkea" pentunsa johonkin tiettyyn kohtaa laatikossa ja kantelee niitä siis suussaan ja jemmailee vällyihin, mutta arvatenkin siihenkin on tarkoituksensa :)
Muokkasin siis nyt pennut ja pentueet sivuja..eli Ankin ja Onnin oma sivu löytää pentueet sivulta kohdasta A-pentue.
Niille jotka eivät vielä tiedä ja parille jotka siis kysyneet miksi aakkoset menevät noin...sanottaneen, että muodostavan nimikirjaimeni ja myös oma loogisuuteni heh..ja tästä sitten menemme aakkos r
aiteille ;-)
Kuvat pennuista myös lisätty sivuilleen..mutta pikaiset otot eikä niin skarpit ja samoin kimppa 1 vrk kuva! Kuvailen sitten paremmin jossain vaiheessa.
Esimerkki kuva pitää laittaa..heh kuvaus entisestään vaikeeta, eipä suloisesta äipästä erotu nuo pikkaiset kunnolla...erotatko hännät:)


11.09.2009
Pikainen päivitys silmät hieman ristissä..taaperot ovat siis syntyneet tänään ja maailmassa kaksi mustiaista Alma ja Arttu :)
Avautumisvaihe oli melkoisen hidas ja pitkä, mutta muutoin kaikki sujui hienosti! Melkoisen pieni kokoisia kaksoset ovatkin..lilliputti viime pentueestakin oli tipan isompi! Molemmat tenavat ovt terhakoita ja tisuissa kovasti kiinni..eli sekä emo, että lapsoset voivat nyt hyvin! Nyt vain peukutellaan kaiken sujuvan ja painojen nousevan! Pennuista lisätiedot tulevat myöhemmin omalle sivulleen!
Tässä väsynyt äippä kera lapsosten..kuva hieman huono, mutta kertonee asian...heh lapsoset ei meinaa erottua äipästä :)
äippä ja vastasyntyneet

08.09.2009
Pari päivää plopsahti hieman kiireisissä merkeissä. Poikien vieroitus makuuhuoneesta kieltämättä näytti melko epätoivoiselta hommalta sikäli, että kyllä kaksi koirapoikaa voi olla "surkeita" itkiessään erinäisin versioin mamman hylkäystä. Viime yö kuitekin tuotti hedelmää ja pojat todetessaan mamman menevän nukkumaan huokasivat syvään ja etsivät omat paikkansa..eikä kertaakaan itkua kuulunut portin takaa! Työvoittoko?? vai liekö niin väsyneitä, että keräsivät voimia ens yön vastustamiseen...kääk ;D

Kuten etusivun kuvasta näkee, voi mamma tänä päivänä erittäin paksusti. Masu on humahtanut kokoa ja iloisesti pompahtelee potkujen tahtia, eli jotkut onnelliset sielä melskaa vuorokausia tänään siis 57 :)
Lämmöt suht tasaiset pieniä sahaamisia toki ja neiti on sitä mieltä, että aina voisi olla ruoka-aika joten ruoka maistuu erittäin hyvin. Eilen ensimäistä kertaa neiti otti ja kävi melskaamassa kaikki vällyt pentulaatikossa omaan tyyliinsä...ja kun siinä lopetti touhut jne..vaivihkaa petasin...niin ei kauaa kun ne käytiin muokkaamassa uudelleen, siipä nyt en niihin koske, sillä neidillä on selvästi jokin oma järjestys asiaan :)) Käy myös päivällä ja illalla ottamassa laatikossa torkut, mutta yön nukkuu visusti vieressämme. Tämän petaamisen lisäksi myös hieman selkeesti esisupistuksia, joten asiat etenee. Kävely ei kovasti innosta enää, ja teemmekin vain pieniä pyrähdyksiä useammin. Neiti on niin ihana ja reipas ja niin monessa asiassa samanlainen, kun isänsä Maksi <3
Vaikka etusivun kuva kertoo paljon...otin vielä erikseen pelkän masu kuvan..ja kertoo siis tilasta enempi kun tuhat sanaa :)

Vielä olisi kaksi työpäivää jäljellä, jos asiat yhtä hyvin kohdillaan kun nyt ja lämmöt ei vilahda alas tai muuta sellaista ...ja sitten alkaisi pienoinen lomani!

06.09.2009
Viime yö menikin jo selkeesti paremmin..nukkumaan mennessä maksikka jaksoi protestoida pari minuuttia, tyytyi sitten , kunnes 5 päätti tulla nurisemaan/itkemään portin taakse, mutta se etten olisi ikinä uskonut Ossin protestoivan, kävikin ulisemassa vähän väliä ja nukkuikin nenä kiinni portissa koko yön :) Että osaavatkin oikeesti pitää sydäntäsärkevää ulinaa!! Jep mamman sydäntä raastaa..pehmo mikä pehmo! Onneksi on hyvä syy joutua olemaan tiukkana asiasta...muuten en ehkä pystyiskään ;D
Äipän ruokahalu on melkosen reipas..vettäkin juo suht runsaasti...masuasukit melskaa masussa sujuvasti ja hellyyden kaipuu on kova!
Syy päitykseen tosin oli eilinen näytelmä siltä osin, että muutama kuva on pakko lisätä :))
Kuvaaja siis Aliina Raunio :) Kiitos kuvista!!!
Jymy kera emännän..loistava seisonta <3 ja Nuori mies ihanuus myös maassa <3

Herran nassu vielä tässä :)

Bertta kisakumppanin "Millin" kanssa tuijottelu kuva <3
Milli ja Bertta
Bertan hieno poseeraus :))

05.09.2009
Se on siis syyskuu ja aika rientää. Mamma Anki on nyt muuttanut tänne äitiyasioihin ja hieman on sekavuutta ilmassa poikien osalta.
Neiti on ihana reipas suloinen itsensä, syö hyvin ja kaipaa hellyttä. Pojat menivät tosin tuoksuista täysin sekaisin ja muutaman tunnin jälkeen totesin, ettei ole mitään mahdollisuutta pitää niitä yhdessä ei. Maksikka ei ole härski, tosin haluaisi vain haistella ym, mutta Ossi on sitä mieltä, että neiti on tullut juuri häntä varten ja "siihen" hommiin. Ja kuten Ossin tapoihin kuuluu, niin maksillahan ei siinä kohtaa ole asiaa neidin lähellekkään, siispä erotin toisistaan jotta ei mitään satu. Pojat siis keskenään ja Anki itsekseen...näin turvaan kaikkien olon ...neidillä kun masunsa takia ihan tarpeeksi tukalaa muutenkin, jotta ei tarvii kestää kahta sekopää poikaa :)
Suurin murhe osottautui siihen mitä epäilinkin, eli pojat kun nukkuneet mamman kainalossa siitä kun ovat tulleet tänne..eli tosi kauan..ja nyt siten ensimmäinen vierotusyö siitä mennyt...=lue meillä ei juurikaan nukuttu. Paitsi Anki joka tuhisi/kuorsasi tyytyväisenä...aika ajoin vaihtaessaan asentoa tosin. Vauvat painaa masussa, ja aiheuttaa jopa hieman röyhtäilyjä :) Pojat siis itkivät, kitisivät, kaapivat porttia ja kaikkea siltä väliltä...luulin, että ongelma on lähinä maksikka , mutta ei vaan molemmat :)) Siispä katsotaan monta yötä menee heidän turtuessa, että makuuhuoneestamme tullut muunlainen valtakunta.
Neidillä siis vuorokausia nyt 54, ruoka tosiaan maistuu kivasti ja olo ei vielä ole ainakaan tuskainen..toki läähätyttää, röyhtätyttää ja asentoa tarvii nukkuessa tosiaan vaihdella, mutta muuten kaikki normaalia! Nyt sitten ootellaan ja katsotaan mitä tuleman pitää!

Bertta pyörähti veikkansa Jymyn kanssa tänään kr vantaa näytelmässä...tuomari oli melkoisen tiukka ja jakoikin vain pojista kahdelle ensimäiselle ja tytöistä ensimäiselle Kp :n. Jymyn tulos pen 4 loistavan arvostelun kera, jossa puhuttiin eleganttisuudesta ja erinomaisuudesta monessa kohtaa, mutta tuomarin mielestä silmät saisivat olla suuremmat. Bertan tuloksena tänään pen2 niinikään mukavan arvostelun kera, joka löytyneekin neidin sivuilta. Nuorukaisesta otettiin myös kasa kuvia kiitos Aliinan ja kunhan nähdään mitä niistä tuli, tupsahtanee sitten tännekkin jotain :)
Maksi oli myös ilmoitettu näytelmään tänään, mutta päätin jättää herran kuitenkin kotiin, turha ottaa riskiä pöpöistä ja varsinkin kun tällä tuomarilla kävimmekin jo KV aptuksessa, tosin mukavan tuloksen kera. Maksi siis ei kipeä eikä mitään muutakaan sellaista...joita huolestuneena ehdittiin kysäistä :))

Ensimäisestä pentueestani nuori mies Ralli oli tänään purinalla starttaamassa ensimäiset agility kisansa, ja virallisessa mittauksessa todettiin miniksi..ja vaikka hylyt tupsahti oli kuulemma yhteistyö ja radat ollut mukavaa katsottavaa :)) Onnea siis starttauksesta ja siitä vaan suunta eteenpäin.

30.08.2009
Tänään on vietetty lähinnä siivouspäivää, jostain syystä viime aikoina se joku on aika heppoisesti laistanut hommasta..pöh :)
Samalla myös saimme rakennettua (=lue talonisäntä) turvalaidat tuohon pentulaatikkoon ym..viimeistelyä. Pojat oli tietysti raivostuttavana apulaisena kaikella tapaa, se kun on niin meilettömän kivaa osallistua kaikkeen mukana.
Laatikon lähes valmistuttua ja kun silmä vältti sieltähän ne pojat löytyi, josta siis todisteena tuo kuva etusivulla...noh täytyyhän kait jonkun koe käyttää vaikka mukavat pehmusteet vielä puuttuikin :)
Iltapäivän lopulla tapasin tuon tulevan mamman eli Anki neiti kävi tapaamassa minua..ja sovimme siitä kuinka ensiviikolla neiti nyt sitten muuttaa tänne meidän laumaan..kaikkin hyvin neidillä, ruoka maistuu ym..joten pieni jatkoaika ennen "muuttoa" oli sallittua :))
Vuorokausia odotuksessa nyt 48 tänään..eli huomena 7 viikkoa täyttyy...alla kuva hieman nolostelevalla mammalla sylissä kera masun.
Nyt sitten loppu aika kasvatetaan masua rotinalla varmaankin..ja odotellaan viime metrejä.

Siirretty tämä laatikon korkkaus tänne kuulumisiin..todisteaineistona nääs :)) Ankin sitten turvallista saapua!
Kuva ei skarppi, mutta kun silmä vältti oli asukit sielä

29.08.2009
Lauantai ja terveisiä tervakoskelta tällä kertaa..olimme siis kotimaisen tuomarin edessä esiintymässä kera Bertan ja Maksikan :)
Pakkasimme punanutut autoon aamulla vasta puoli yhdeksän jälkeen ja suuntasimme auton nokkani kohti tervakoskea. Tällä kertaa saimmekin auton melkoisen viereen kehäämme, ja ei sentäs ihan jääty kinnikkään pehmeään nurmikenttään..vaikka kerran suditinkin poislähtiessä heh :)) Meidän onneksi aurinko paistoa valtaosan aikaa ja vasta lähes poislähtiessä paikalta saatiin pieni sadekuuro niskaan jee miten loistava ajoitus sanoisin.
Pentuja oli ilmoitettu paikalle 5, mutta paikalle saapui vain kolme joista kaksi poikaa ja neitokaiseni itsekseen tällä kertaa.
Bertta esiinyikin vuorostaan Tuulan kanssa tänään ja hienosti meni sillä tuomari pienestä temppuilusta seisomisen suhteen lopussa huolimatta tykkäsi neidistä ja KP napsahti. Loppu tuloksena neiti siis tänään PNP 1 KP VSP. Loistava aloitus isoissa pennuissa siis..jee hyvä Bertta! Arvostelu löytyy neidin sivulta ja kuvaaja lue minä ei oikein onnistunut kuvauksessa, en ymmärrä miten sain otettua kuvan aivan kummalisesta kuvakulmasta ja kaiken ikääkuin vinoon taustoineen päivineen ja pepun pystyyn heh..mutta tässä neiti kera pystien kuitenkin.

Maksi starttasi kahdeksan muun valion kanssa tänään, joten melkoisen ruuhka luokassamme ja edustikin ainoona rubyna ryhmään..maksin tulokseksi jäi tänään VAL ERI , oikein mukavan arvostelun kera muuten, mutta persoonalliseksi teki arvostelussa se, että sanoi takaosan olevan hieman kapea ja suullisesti lisäten, että hän tarkoittaa sillä muhkeampaa peppua toivoo heh :))
Esiintymistä kehui tuomari kovasti ja nauratti, sillä omasta mielestä jäbä temppuili aikas runsaalla pomppuloikkailulla a, mutta noh sekään ei riko useimmiten herran kävelyä...ja sitä paitsi herra odottaessamme vuoroamme yksilöön heitti itsensä sammakko asentoon eli munaskut maahan jalat levälleen rentoilemaan :)) Mamman rentoreiska siis :))
Ai niin iso suukko ja rutistus Mikaela ja Anne ihanan ihanasta lahjasta, niin ja tietty kaffesta ja pullasta as-autolla..nähdään taas pian ;D

26.08.2009
Toissapäivänä eli 24.8 oli 60 000 kävijän käynti rullaantunut laskuuriini :) Kiitos vaan kovasti kaikille jotka viihtyvät kurkkimassa tulisten maailmaa sivujen välityksellä!
Tänään sai hieman taas uudelleen hymyä aikaan suupieliin tuo Maksikan kotimaan valioituminen, sillä paljastavaan koiranettiinkin se on nyt printattu, eli vahvistuminen FI MVA sitä myöten selvä! Vielä odotellaan liettuan ja baltic arvojen kolahtamista luukusta.
Anki voi hyvin ja erittäin paksusti...neiti on nostanut painoaan mukavasti ja ennen kaikkea masu kasvaa kovaa vauhtia. Kohta neiti sitten muuttaakin tänne poikien joukkoon äippäloman ajaksi ja saa nähdä miten innoissaan pojat on moisesta tapahtumasta :)
Kaikki siis hyvin ainakin tällä hetkellä ja lauantaina oli vuoro sitten KV Tervakoskella kera Bertan pennuissa ja Maksin valioissa..ja määrät kun on pysynyt melkosen alhaalla eli lähelle 40 on tuonne ilmoitettu kotimaiselle tuomarille 82, joten erittäin mukavaa sanoisin..
öööö... etenkin nyt kun kaik paineet ohi Maksikan kanssa ja tavotteet/haaveet saatuna hehee ;))

22.08.2009
Nyt on taas pyörähdetty näytelmässä auringonpaisteisessa kouvolassa ja valtavan päänsäryn kera! Pitkään aamulla vetkuttelin lähtöä ja mietin mennäkkö vai ei! Tavotteet kun on saavutettu ja Berttaa ei ikänsäpuolesta tonne voinut ilmottaa..niin mietin viitsiäkkö, mutta toisaalta uutta oli maltalainen tuomari ja kun kerran maksettu tuo kuitenkin, siispä viime tinkaa vauhdilla sitten pistin töpinäksi ja suuntasin Maksikan kanssa paikalle kuitenkin. Tuomari oli oikein mukava koirien käsittelijä ja laittoi melkosen vipinällä eteenpäin, tosin liikkeitä katsoi melkosen paljon. Päämottona taisi suomalaiset cavat olla hänelle pitkä nenäisiä, ainakin valtaosa sai arvosteluunsa erilailla laitettuna tuon pitkä nenä osion..heh :) Valio luokassa starttasi tänään neljä urosta..joista Maksin sijoituksena Eri 2.. valtaosa koirista nappasi tuon erinomaisen ja muutama eh saapui joukkoon...pu kehään valitsi tuomari 6 jatkoon, joista me olimme yksi...mutta putosimme siitä sitten viidenneksi...eli Maksin tulos tänään val eri 2!

20.08.2009
Päätinpä päivittää tässä muuten vaan kuulumisia, jota on ehditty jo aktiivisesti kysellä..vaikka ei meille ole nyt tapahtunut mitään maata myllertävää kuitenkaan :) Hengissä ja kaikki hyvin siis!!
Arki alkoi talossa myös tenavien osalta eli koulut alkoi...luulen että karvaiset pojatkin huokaisi helpottuneena, sillä vihdoinkin on "aikaa" nukkua päivät...loma-aikaan kun ne unet tuntuu jäävän ihan liian pieneen määrään..ja jos kuka perheen mamma ja isäntä tuntee sitten sen korvissaan yön saapuessa jollon pojat ketarat ojossa kuorsaa onnellista untaan ja korvan juuressa tietysti :)
Maksikkaa ehdin ilmoittaa kolmeen näytelmään ennen tietoa tavotteen täyttymisestä, joista ensimäisenä on tuo kouvola ensi lauantaina, sitten Maksi kera Bertan ilmoitettuna tervakoskelle ja vantaalle. Sitten jään pitemmälle tauolle näytelmätouhuista poikien osalta.
Bertta liitää parissa pentukokeilussa lisäksi vielä! Outoa tulee olemaan ihan varmasti, mutta monen monituista viikkoa taitaa mennä ihan muissa touhuissa jos vaan kaikki hyvin menee ja laatikossa tuhisee OnniAnkeja :)
Anki on muuttunut mammamaiseksi eli masu kasvaa kovasti, ruoka ronkelille maistuu oikein hyvin ja paino nousee tasaisesti ja sillei sopivasti ja kaikki muutenkin loistavasti mammalla.Tiedoksi siis kaikille, jotka ovat ehtineet vointia kysellä:)
Kanto ajasta on kohta kuusi viikkoa kulunut, joten loppusuoralle siirrytään, eikä enää kauan kun neiti muuttaa tänne poikalaumaan masunsa kanssa ja aletaan valmistautumaan tulevaan synnytykseen kaikessa rauhassa :)
Tässäpä kantava emomme..ensin seisoen..himan pyöristynyt :) Sitten neidin omaehtoinen masun esitys revitellen :)) Kiitos Tiina!!

Omaan masuasukit
Kiusaksi laitan ihan väärän värisen vauvan tähän jatkoksi, sillä tällaista väri ei masusta odotella :)..arkistostani löysin kiitos Anun :)
Pikkarainen Ossikka kera oman ihaan :)

12.08.2009
Hyvä uutiset jatkuu, sillä tänään tuli päivä jollon kävimme Ankin kanssa ultassa..ja onni oli matkassa :) sillä muutamia sykkeitä sydämmistä näkyi mukavasti :) Siispä odotettavissa on pieniä OnniAnkeja viikolla 38-39!!!

10.08.2009
Hyvät
hyssykät, kun aika harppoo! Viikko taas vierähti, niin kaksi viikkoinen lomanikin. Loma aloitetiin hurjalla pentudebytoinnilla näyttelyissä ja päätettiin huippu viikonloppuun myös näytelmien merkeissä, joten arvanette päivityksen aiheen kait?? :)
Lauantai 8.8
aamuna silmät totaali ristissä nousin siis kello neljä, jotta kaikki aamutoimet ehtii tekemään ja pakkasin itseni ja Maksin autoon 05,20 ja nokka kohti hakemaan reissukamujamme Tuulaa, sekä Bertaani ja Briitä..siitä seikkailumme alkoi!
Nokka siis kohti honkajokea 300 kilsaa, jossa Bertta hoiti turistin virkaa, sillä ikä kun ei vielä riitä kun pentunäytelmiin.
Olimme ajoissa perillä ja paikalla tavattiin monta tuttua mm.Maksin kasvattaja Auli kera koirien. Maksi starttasi vuoronsa ollen erinomaisen arvoinen ja lopputuloksenaan "yllättävä" :) Val Eri 1, PU 2, Vara-serti. Jep siis todellakin meidän kymmenes sellainen!
Sain myös kunniakseni esittää Aulilta suloista punaista Aliisa neitoa, josta kiitos luottamuksesta tähän kunniaan..lopputulos meinaan neidolla oli myös huippu kera varasertin ;) Hetken väännettiin kyllä vitsiä monen kanssa siitä, johtuukohan tuo maksin varalaiskeruu sittenkin minusta eikä koirasta auts! Saimme myös onnellisesti edustaa Magnumin hienoa päivää myös kasvattajaryhmässä, josta lopputulos siis Rop,Bis 1 kasvattaja. Onneksi olkoon Auli :) Asiaa hieman ensin varjosti se, että meillä oli määränpäänä jatkaa matkaa kohti Kajaania (juu luit oikein 450 kilsaa läpi suomen maata)..heh! Hieman suunitelmat siis muuttui ja mukavan ajoissa perillä muuttui lähes puolen yön aikaa perille tilanteeseen. Joo ja hieman pienen eksymisen jne..johdosta ;) Pitkästä aikaa siis pieni mukava jonkin risteyksen pieleen menon johdosta..heh..mutta päästiin perille kuitenkin!!
Sunnuntaina 9.8 hieman töttöröisenä, mutta mukavan aamiaisen saattelemana putkahdimme kajaanin näyttelyyn joissa siis sekä kaikkien rotujen pentunäyttely, että ryhmä näyttely. Bertan kanssa pääsimme aloittamaan päivän ensin 10,30 aikaan ja paikalle ilmoitettukkin 9 pentua joista 6 narttua ja 3 urosta ja Bertan tuloksena huippu PNP 1, KP, ROP-PENTU :) Ainut kp.n saanut neitokainen :) Ensimmäistä kertaa olin itse piuhan päässä...kiitos Tuula..ei tullut käsirysyä tai muuta hehee ;)
Hih kuva saldomme jäi hieman heikohkoksi ja tässä lähes ainut julkaisukelpoinen kuva :)
Tuomari tutkii neitiä
Siirryimme
sitten aluueen toiseen päähän, jossa aikuisten vuoro startata 12 aikaan ja niin täpinöissä oltiin Bertasta, että aika meni siivillä ja unohtui hermoilla Maksin kanssa kehään menosta. Esiintymisvuoromme tuli ja hieman pimennossa oli mitä tuomari oikein jakoi uroksille, kun ajatukset oli Bertassa joten avarin mielin mentiin valio kehään, jossa kaksi luokassamme tällä kertaa..noh mutta vaikka tuomari aloitti lauseella 5 years...BIG..(sen jälkeen en kunnolla uskaltanut kuunnella)oli laatuarvostelumme erinomanen ja sijoitus 1:nen.
Asteltiin perään oitis pu kehään jossa rekisteröin, ettei hirmu määrää poikia ja tapahtui mystisyys..tuomari valitsi neljä jatkoon ja pyysi kiertämään kerran ympäri Maksin johdattaessa nelikkoa..ja seuraava mitä ymmärän on, että järjestys on siinä.
Eli tapahtui SE ja kun sitä kelailin hitaalla hetken jakoi jo kehis käteeni punaista nauhaa, sertiä lappuineen ja mva ruusuketta :))
Tulos siis VAL ERI 1, PU1, SERTI = FI MVA ja lopulta VSP . :)) Voi hyvät hyssykät, että koikkaloikkasin kera riehaantuneen Maksin siinä kohtaa...riemulla ei rajoja ja taidan vieläkin leijua. Samalla meinaan vahvistunee myös liettuan ja baltic valioarvot.
VSP ja ROP
Ihan mieletön viikonloppu
kertakaikkiaan. Ylläolevasta kuvasta kiiros Sari Järviselle..ihana muisto:) Ja meiän tapauksessa siis piti saada kasaan se 10 kotimaan varasertiä, kunnes natsas, kuten moni vitsillut :) Kiitos superisti runsaasta onnittelumäärästä ja ihmisille kehänlaidalla kajaanissa..olin ehkä sekaisin riemusta, mutta tiedän teiän ymmärtävän sen :))
Päivä siis jälleen venähti iltapäivälle pitkälle kunnes pakkauduimme autoon änkyrä iloisena..ja matkaa sellaiset 550 kilsaa edessä, joka tiesi sika myöhäistä kotiinpaluuta. Siitä huolimatta otimme useampia pysähdyksiä, ruokailuja, ulkoiluja ym.
Maksille lupasin "mitä vaan"...ja ensimäisellä tauolla päätimme uittaa koiria..kamera tosin missasi ne, mutta yksi napattiin JOKA siis maksikan selvästi haluama palkka :)) Hehee mielenkiintoista jatkaa matkaa..mutta koirat onnellisia ja uni tämän jälkeen maistu :)
uinti ja sen jälkeen hiekka ihanaa...
Kiitos kiitos Tuula seikailusta , joka oli kaikkineen taas raskas, tietä reilut 1300 kilomertiä, mutta kyllä oli huippua punanutuilla :)
Shamppanjat ikävästi jäi korkkaamatta, mutta tällaiselle matkalle se muodostui mahottomaksi., mutta eiköhän se tavalla tai toisella korjata, johon tarvitsemme ehdottomasti myös Ullan :)
Halit myös kaikille mukaville juttukamuille kehien laidoilla..nähdään taas :)
Seuraava päivitykseni taitaa olla keskiviikko..ja aiheena taitanee ollakkin sitten pentuasioita vihdoinkin ...peukutelkaahan :))

02.08.2009
Viikko vierähti taas vauhdilla lomasellainen kaikkea pientä puuhaa tehden. Tämä viikonloppukin rauhallisesti ilman näytelmiä itsellä.
Ankia kävin tervehtimässä eilen ja hyvältä neiti näyttää! :D Siispä hyvää elokuuta kaikille <3
Näytelmistä vapaa viikonloppu ei kuitenkaan ollut täysin, lähinnä jännityksen osalta, silti punainen toivoni alias Bertta neiti lähti Tuula emännän ja Tarjan kera partisten ja havannlaisen kanssa valloittamaan ja oikeastaan tutustumaan "ulko"maailmaan = Eestin kamaralle. Osallistuen siis kahteen näytelmään ensin kaikkien rotujen ja sitten cavalier erkkariin. Jälkimmäisessä tosin reissukamu koirat hoitivat turistihauvojen virkaa :) Ei turha reissu ei..Lauantaina kr näytelmän uutisina oli tulos PNP1 KP ROP Henrik Johansson /Ruotsi tuomarin edessä ja tänään sunnuntaina erkkarissa PNP3 KP Zidy Munsterheim- Ehnberg/ Suomi tuomarin edessä ja erityisesti hurjinen palkintoineen, isoineen rusukkeineen, pokaaleineen ja herkkuineen vau!!
Ihanaa Tuula ja kiitos iloisista uutisista heh...paineitahan ei ollut ;) Ensi viikonloppuna sitten jatkammekin taas yhdessä..mukana Maksi, Bertta ja Brii ja uudet kujeet :))
Arvostelut saapuu bertan sivulle, nyt oitis tämä erkkarin arvostelu ja sitten kun saapuvat lisään tietysti tuon rop arvostelun!
Huomena suuntaan itse eestiin, tällä kertaa ilman autoa, ilman koiria jne..eli matkassa minä ja tyttäreni mottona huvimatka moninaisten hemmottelujen ja ennen kaikkea yhteistä aikaa viettäen :))

26.07.2009
Mieletön
viikonloppu takana kertakaikkian..eli pääosin hyviä uutisia tuutintäydeltä :)
Oma lukunsa toi perjantai josta hihkutaan (jutut alla :)..mutta eilen lauantaina Maksin poika alias Remu (Yours Maxwell Smart) oli näyttelyssä KV Mikkelissä mielettömän tuloksen omaavana kaatosateisissa tunnelmissa. Tuloksenaan Nuo 1 pu2 serti vara-casib..aivan mieletön uutinen ja siitä super suuret onnitelut Hannen perheelle..ollaan Maksikan kanssa toooosi ylpeitä teistä <3 Alla kuva ukkelista kiitos Hannen :) Ei kun samaa rataa jatkakaa ;D
Upea ukko oih :)
Tänään jännittävä paikka jälleen edessä, sillä Maksi, morsiammensa Minni ja heidän tyttärensä (m-pentueen) Nelli (F. My Dream)
osallistuivat niin ikään näytelmään KR Helsinki tuomarinkartanossa jossa myös pennut perjantaina pyörähti.
Maksilla kävi huonosti, sillä juuri kehään astuessamme onnistui samaan inhottavan piikin tassuunsa, ja kehä joutuikin hieman odottamaan kun taituroin sitä irti...valitettavasti aiheutti sen, että Maksikka seisoi vain kolmella jalalla ja liikkeemme jouduimme tekemään hitaammin. Tuuria meillä oli siinä, että tuomarin sanojen mukaan pitää urosta niin erinomaisena ja joutuu kuitenkin sijoittamaan luokassaan viimeiseksi eli kolmanneksi! Mutta meidän onni, että näin oli sillä oikeampi tuloshan olisi ollut Eva = ei voida arvostella...mutta tulos siis meidän onneksemme Val eri 3 kera hienon arvostelun kuitenkin. Poika edelleen aristaa tassua ja sitä tutkin kohta lisää! Potilas ja mamma vaikkei tästä kuvasta näe :))
Punanuttuni <3
Minni emo starttasi avo luokan seuraavaksi kera Riitan ja siihen samaan siis minä kasvatti kullannuppuni Nellin kera (sivuhuomautus sainkin hieman vitsiä siitä, että taasko mustiaisen piuhan pässä, minä kun aina vannon punaisten perään :)...Minni komeasti nappasikin erin ja me hetken perästä myös Nellin kanssa..kilpailuluokassa koettiin upean upea tunne sillä nelli sijottui toiseksi :)
Nellin tulos siis Avo eri 2. ottaen huomioon, että luokassamme oli 15 narttua ja neiti on startannut nuorempana vain parissa tätä ennen!
Arvostelu aivan käsittämättömän upea..aivan mahtavaa ei voi muuta sanoa::
"Kookasrakenteinen. erittäin hyvän tyyppinen narttu. Kaunis femiininen pää. Erinomainen ilme. hyvät korvat. Erittäin hyvä ylälinja & rintakehä. Vankka luusto. hyvin kulmautunut. Erinomainen hännän asento ja kiinnitys. Hyvä väri ja karva. Liikkuu hyvin ja tehokkaasti. Erinomainen luonne ja esiintyminen. Viehättävä kokonaisuus "
Tässä vielä perhepotretti..ja oma ilmeeni niin sampuran typerä..että irrotin pääni :)) Kiitos Miia, luotosta neitisi kehiin kassani toivottavasti vielä uudestaankin...hieno neiti !!! :))
vasemmalta...Minni-äippä, Nelli-tytär ja Maksikka-isukki <3
isi, äiti ja tytär <3

24.07.2009
Uskomaton mikä päivä takana!! Ei voi kun hymistellä, hihkua, olla puusta päähän lyötynä ja herra sun mitä tunteita :)
Osallistuimme siis eucanuba pentunäyttelyyn tuomarikartanolla kera S-pentue nelikon kanssa. Sinne olikin ilmoitettu 12 cavalieriä, sekä kaksi kasvattajaluokkaa. Jymy starttasi neljän muun poikapennun kanssa sijoittuen hienolla esiintymisellään neljänneksi ja tytöt 6 kappaletta pikkuisia aloitti vuoronsa..Bertta sijottui neljänneksi, Mandi kolmanneksi ja Redi mustiainen kanssani loistavaksi ensimäiseksi kera kp:n..Redin jälkeen esiintyi vanhempi tyttöpentu saaden myös kp:n joten menimme kilpailemaan tyttövoitosta jonka Redi onnistuikin nappaamaan. jatkoimme siis Rop kehään jonka tiukan mietinnän jälkeen Redi nappasikin ROP pentuuden!!
Neiti oli vallan ihana esitettävä eikä yhtään ollut kummissaan minun kanssa liikkumisesta, siispä kiitos Terhille ja perheelleen, että sain esittää pienen mustiaisenne..ens kerralla teiän vuoro näyttää vai...?? :)))
Tuomarilla olikin selkeä mieltymys kieltämättä mustiaisiin. Mutta vaikka tuomari jakoi kp:n vain kahdelle ensimmäiselle pojalle ja tytölle oli kaikki nelikostamme kuitenkin hienosti sijoituksella, hienoilla arvosteluilla jotka laitan myös tähän!
Eikä siinä kaikki...jatkoimme siitä oitis kasvattajaluokkan voitosta kilpailemaan..ja suureksi iloksemme tuomari päätyi valitsemaan meidät ROP-Kavattajaluokaksi :) Jäimme toki ryhmiin, jossa pikkainen Redi alkoi olemaan melkosen väsynyt nukahdettuaan hieman ennen sen alkua, mutta siitä huolimatta esiintyi sieläkin erittäin upeasti..ryhmässä sijottuikin sitten ihan muunlaiset pikkaiset!
Vielä oli edessä yksi koitos, sillä tottahan toki jatkoimme BIS kehään myös ryhmällämme, ja riemu oli sanoin kuvaamaton sillä ryhmämme oli BIS 3 :)) Siispä suuren suuret kiitokset päivästä koko porukallemme !! :)
Tässä työt tosi toimissa...ja jymykin näkyy taustalla sopivasti...

Tässä ROP. BIS 3 ryhmämme :)
"Ryhmä kauniita cavalierejä. Yläkinja voisi olla jollakin yksilöllä hieman parempi Hieno kasvatustyön tulos"
vas. Mandi, bertta, Jymy ja Redi :))
ryhmämme

Tässä totaalista fiilistelyä koko porukan kera..myös Redin emäntä mukana :)

Kuvia on otettu ziljoona kuten arvata saattaa, tuossa kuitenkin pari ja laitan tähän perään vielä arvostelut!
Jymy: (pen 4)
Erittäin hyvän tyyppinen urospentu. Hyvä pää, joka voisi olla hivenen vahvempi. Hyvä kaula ja eturinta. Hyvä runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu hyvin. Esiintyy erinomaisesti.
Bertta : (pen 4)
Erittäin hyväntyyppinen narttupentu. Hyvä pää ja ilme. Erinomainen kaula ja eturinta.Hyvä runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Selkälinja saisi olla suorempi liikkeessä. Liikkuu hyvin. Iloinen luonne.
Mandi : (pen3)
Erittäin hyväntyyppinen narttupentu. Kaunis pää ja ilme. Hyvä kaula ja eturinta. Hyvä runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Hieman kauhovat etuliikkeet. Liikkeessä selkälinja ei ole aivan tasainen. Iloinen luonne.
Redi : ( PNP 1, KP, ROP)
Erinomaista tyyppiä oleva narttupentu. Kaunis pää ja ilme. Riittävä kaulan pituus. Hyvä runko ja kulmaukset.
Liikkuu hyvin. hyvä häntä ja hännän kanto.
Redi :))
Sitten tähän loppuun vielä se pentujen ehdoton palkka päivästään :) Vauvat on vauvoja ja leikki on niiden juttu :D
Ilo irti koko joukolla...

mandi ihmettelee kun toiset laulaa voitto serenaadia ;))

Aika kostaa päivän rop prinsessalle...

Jymy rakastui Berttaan...bertta kertoo mitä mieltä...

ja viimeiseksi..kun tantereella ruuhkaa muodostuu ketjukolari :)


22.07.2009
Tänään olin harjoittelemassa nätö-asioita parin pikkaisen S-pentuelaiseni kanssa, sillä joukkomme tottatosiaan starttaa s-pentuelaisten tai oikeammin neljän niiden kanssa perjantaina 24.07 tuomarinkartanon pentunäyttelyssä :) Ensimäinen virallinen pentuetapaaminen s-pentuelaisten kanssa ja piknic tunnelmainen kera kehäpyörähtämisen! Melkosen ihanaa. Paikalle on ilmottautunut, Jymy, Redi, Mandi ja tietysti Bertta. Olisi toki ollut kiva tavata myös Remu :)
Tarkoituksena minulla on viedä mustiaisemme Redi kehässä ja Berttaseni menee emäntänsä Tuulan kanssa, joka upeasti viimeviikonloppuna korkkasikin näytelmät meidän valloittaessa Maksikan kanssa maailmaa :)
Harjoittelusta sainkin otettua ihanan kuvan mustiaisesta ja se onkin etusivulle laitettuna. Perjantaita odotan siis kovasti ja on ihana nähdä sisarukset yhdessä, jotka onkin kovasti toistensalaiset :)
Huominen enää töitä ja sitten kaivattu ja odotettu lomani alkaa..tosin kaksi viikkoa vain..A-ei mahdollisuutta pitää putkeen pidempää, tuokin on jo lähes liikaa ja toisekseen piti jättää mahdolliseen äippälomaan alkuun Ankin kanssa.
Pitäkäähän meille peukkuja vauveli kehiin sitten eucanuba showhun perjantaina!! :))

19.07.2009
Upea tapahtumarikas viikonloppu jälleen takana. Kuinka ollakkaan pääosin näytelmä pohjaista. Tällä kertaa piti perjantai aamuna herätä kello 04,30 aikaan, jotta lenkitykset, ruuat ja muut asiat saa hoidettua ja oltua autossa valmiina kello 6 johon saapuikin reissukammme Ulla ja the king's pojat :) Lastasimme siis autoni ja starttasimme kohti satamaa..lopullinen määränpää siis liettuan "hornantuutti" Ukmerge jossa näyttely pidetään! Tiesi ajoa lähes 600 kilometriä suunta ja yöpymispaikaksi oltiinkin valittu Panavezys, josta näyttelyyn oli alle 50 km sitten aamulla.
Perille päästiin loistavasti, ottaen mukavia taukoja, niin syömisten, kun kahvittelun tai muuten vaan johonkin tutustuen :) Lauantaina sitten hieman erikoisen aamiaisen lähdimme kohti näyttelyä pienin jännityksin..kuten löydetäänkö perille, sillä paikalliset eivät puhuneet englantia eikä tunteneet paikkaa, mutta niin vaan alue tupsahti eteemme loppujenlopuksi ja leiriydyttiin kehän reunalle helpottuneina.
Tuomarihan ehti tietysti vaihtua alkuperäisestä, ja tiesimme, ettei tämä mitenkään erikoisesti välittänyt yksivärisistä, mutta sinne kun kerta mentiin, mennään tietysti kehään avoimin mielin.
Tulos olikin sitten Maksilla huippu VAL ERI1, SERTI, PU1, ROP, N-CAC , SHOW WINNER...siispä tulee myös liettuan ja baltic-valioksi aikanaan :) Siispä voisi sanoa, että seikkailu liettuan puolelle, ajoa n. 1200 kilometriä 1,5 vuorokauteen, kaikkineen hauskoineen tapahtuneiden juttujen lisäksi oli tuloskin täydellinen . Kiitos Ulla..taas oli hauskaa ja uutta heh :))
ROP- kuva on tällä kertaa hieman erilainen, sillä eihän kaiken tarvii olla niin perinteistä :) Kertoo myös kuumuudesta, joka oli käsittämätön sielä ja väsystä joka matka aina tuo tullessaan!
Tässä siis poseraaus: The BOB "Agent" and his king's :D
Sankari cavoissa simmut kii ja kaikilla kieli tullettelee :)
ja tässä vielä tällainen :))

Sillä aikaa ja sen jälkeen :...
Debytoi neiti Berttani pentukokeiluissa. Lauantaina siis heinolasta tuli reissulleni iloisia uutisia ja neidin tulos PNP 1, KP, VSP
(mikä huippu aloitus :)
tuomarinaan Kristiina Niemelä ja sitten sunnuntaina erinomaisella arvostelulla PEN 2 tuloksellaan tuomarina Taina Nygård jatkoimme. Jälkimmäinen tuomari piti kokoa isohkona tässä ikävaiheessa , muuten kaik ok. Arvostelut neidin sivuillaan.
Tästä on taas mukava jatkaa..niin Maksin suomen tahkoilua, kun bertan vauvakokeiluja :)

14.07.2009
Anki sitten aloitti juoksunsa ja hieman yllättäen ja vauhdilla huomattiin ajan tuleen ja ei kun eilen nokka kohti sulhasen luokse kennel Blenmarille :) Anki tohkeissaan kyläilystä ja riensikin heti morjestamaan sulhastaan joka komeana odottikin meitä saapuvaksi :)
Täytyy myöntää, että punanuttu Onnille riitti tasan yksi nuuhkasu, kun jo tiesi mitä kukakin haluaa :) Erityisesti hän itse heh...Astutus sujui loistavasti myös tänään uusittaessa! Kaunis kiitos Marianne kahvista ja kaikesta muusta...
Nyt jäädään sitten odottelemaan tilannetta ja tulen ultraamaan neidin mitä todennäköisemmin noin 4 viikon päästä ja aika mahdollisten pienten olisi sitten viikolla 38-39 eli lähelle syyskuun puoliväliä :) Nyt sitten peukkuja pystyyn <3

12.07.2009
Miten yllättävää, että on viikonloppu ja aiheena päivitys nimeltä koiranäytelmä :))
Starttasin Maksikan kanssa tänä aamuna kohti kr karjaa näytelmää..ja vaikka iki "luotettava" navigaattorini yritti ensin höykyttää koko ajan pois motarilta ja kun tyytyi uhmakkaaseen ajooni väitti minun ajavan pellolla koko ajan..selvisin silti perille ilman ylimääräisiä mutkia..jee hyvä mä :)) Mähän alan petraantua kohdepaikkoihin löytämisestä, ilman että aina menee muutamia mukavia kierroksia.
Koiria oli ilmoitettu paikalle 40 kappaletta ja tuomarina uusi tuttavuus irlannista..ja jee heh me teimme sen siis meidän kohtalomme ja vastaanotimme hienossa joukossa jälleen varasertin sillai niinkun 9:s Maksille :) Ihana hieno punanuttuni tarpoi loistavassa blennheim joukossa ja taisi sielä pari trikkiläistäkin olla..tuloksenaan siis val eri1, pu 2, varaserti!! Niin möksöttää vai ei?? Ei pysty..tossa joukossa jälleen ainoana yksivärisenä ylipäätään sijottua koko ilmoitetun rotumme joukossa ..joten ei huonosti punaiseni:)
heh nyt alamme siis hartaasti toivomaan sitä kymmenettä varalaista..josko se sitten vahingossa lipsahtais :)) Sitä paitsi melkosen hienoa tasaista tulosta herra on tehnyt viime aikana, lukuunottamatta tuota up to size näytelmää eli kotka! Lohduttako...hm.. ;D
Melli neiti on tarponut hienoja kisoja emäntänsä Riitan kanssa tällä kertaa kokkolassa..ja tapahtuipa niin mieletöntä, että neiti ylsi tulokseen 2/40 saaden toisen sertinsä kolmosissa (koska eka oli ava siirtyi se toiselle) joka taas tarkoittaa sitä, että agility valio arvo lähestyi harppauksella..nyt joutuvat odottamaan viimeisen sertin saanti mahdollisuutta siihen että aikaraja täyttyy 1.5.2010!
Mieletöntä mamma Melli ja emäntänsä ja super suuret onnittelut ja halit!!!!

09.07.2009
Nyt ovat vihdoinkin Ankin juoksut alkaneet ja oletettavasti ensi viikolla on Onniin tutustumisen aika..huh kyllä niitä odotettukkin :)
Onnille siis terveisiä..täälä morsian saapuu ja toivotaan onnea matkaan ja onniankeja alulleen heh!
Posti toi muutama päivä sitten ihanan yllärin ja nuori mies Arttu kera perheensä löysi meidät..Kysymyksessähän tietysti tuo super suloinen Ossin pallopeppu poika. Kuvan huomasittekin varmaan etusivulla ja lisää pojasta löytyy ossin sivuilta kohdasta jälkeläiset.
Kuulumisia vaihdellessa ei jäänyt epäselväksi kenen jalanjälkiä herra käy..niin oli ossimaiset jutut hyvällä ja pahalla. Pikkumies siis todellakin ihanan kuuloinen persoonallinen tapaus isänsälainen <3 Kiitos superisti kuvista ja kuulumista..ja toteutetaan ehdottomasti tuo tapaaminen!!!
Nyt myös toinen tulilapsi on luonnetestattu aiemmin testatun (M-pentueen) Rallin sisko Melli alias S-pentueen emo mukavin tuloksin :)
Mellin arvio:
toimintakyky - 1 pieni
terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäystä
puolustushalu +3, kohtuullinen, hillitty
taisteluhalu -1, pieni
hermorakenne +1, hieman rauhaton
temperamentti +3, vilkas
kovuus +1, hieman pehmeä
luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
laukauspelottomuus +++ laukasuvarma
137 -25, pisteet 112


06.07.2009
Ihanaa heinäkuuta kaikille..se ois niinkuin keskikeä', eikä loma edelleenkään alkanut :) Toiset lomailee ja lopetteleekin ja itse kärvistelen sorvin ääressä edelleen. Noh mutta kaikki hyvä siis edessäpäin sen suhteen :)
Viime viikonloppu oli harvinaista herkkua eli vapaa näytelmistä sellainen..heh lähinäyttelyt toki olisi ollut, mutta olin päättänyt tähän saumaan pitää vapaan ja itse asiassa niin tylsää kun onkin tuli siivoiltua ja tehtyä rästihommia kotona ja ennen kaikkea vietetty aikaa perheen kesken. Toki nuo viheliäät lapset huitelee, kuka missäkin eikä ne nyt ollut mitenkään innoissaan meiän kanssa touhuumassa..höh kummallista ;D Niin, että huolestuneet kyselijät..ei me ihan vielä jääty eläkkeelle Maksikan kanssa, vielä vähän jäljellä pyörähtelyitä, joista ensimäinen karjaa jo ens viikonloppunaa.
Operaatiomme pennut..etenee hitaasti.. juoksun kaikki merkit on nyt olemassa, kuten itsensä putsaaminen, turvottukkin jopa, merkkaillut ja ennen kaikkea uroksia kiinostaa haistella...joten eiköhän ne ole näillä hetkillä alkamassa..joten hitaasti hyvä tulee ilmeisesti :) Olen tullutkin tulokseen, että neiti Anki haluaa pitää jännityksessä ja ajoittaa H-hetkensä sulhasen luokse pahimpaan mahdolliseen rakoon! Siispä ootellaan.
S-pentue ottaa ja kasvaa kovasti ikää heillä siis jo yli 5 kuukautta...24,7 starttaakin sakkimme epävirallisessa pentunäytelmässä ja vasta ensimäinen pentuetapaaminen ajoittuu siihen.tiedoksi siis isi Sulon emännälle, että meidät löytää sitten tuolloin tuomarikartanosta :)
Bertta tosin starttaa yhden kokeilun jo viikkoa ennen :))
Etusivullani kaunisteleekin neiti Redi, ainut mustiaisemme S-pentueessa..kuvasta iso kiitos Terhi ja perheensä...pian nähdään!!

28.06.2009
Taas yksi näytelmä takanapäin, eli kurvasin Maksin kanssa kr Hämeenlinnaan ;) Tällä kertaa ei tarvinutkaan lähteä kukonlaulun aikaan vaan pikkuhiljaa 9,30 aikaa lähdimme köröttelemään. Näytelmäpaikka oli kun sauna, aivan mielettömän kuuma, kehät oli hienot, ihana nurmialusta , sekä riittävän iso kunnon liikkeisiin :) Harmittavasti pennut ja junnut oli siirretty toiselle tuomarille, mutta silti "aikuisiakin" riitti 32 kappaletta. Maksin tulos oli tänään hienosti VAL ERI 1 PU 3 :) Ei siis Se taaskaan osunut, mutta heh voiko näihin tuloksiin olla
tyytymätönkään..sen verran pu sijoja pukkailee, joten nokka kohti eteenpäin taas ;D Tälläkin kertaa korren vei kaksi blenheimiä edessä ja yksi blenheim vielä takana, joten kolmen laikku-ukon väliin sitten yksi punainen läiskä! Tuomarin toimi norjalainen mies, ja nauroin kippurassa arvostelua..puolitoistariviö ja sekin ampaisenkokoisilla kirjaimilla, joten ei montaa sanaa =)
Noh maksilla ensi viikonloppuna autuas vapaa me kun päätimme jättää tuusulat, hyvinkäät jne väliin ja seuraava koitos 12.7 karjaalla!
Tällä hetkellä siis enää kaksi mihin ilmottauduttu ja mietteet hieman avoimet mihin laittaa, vaiko laittaakko..vaiko olisko tosiaan nyt pidemmän tauon paikka hm...nyt sitten kärvistellään palanein ihoin..mutta huom en unohtanut rasvata en!!
Pu sijoituksen palkinto odottikin Maksia sillä kohtasi sen jälkeen nuoren suloisen punaisen neidin..joka juoksuissaan H-hetkeineen odotti sulhastaan saapuvaksi :)) Veikkaan sen olen päivän kohokohta punanutulleni...nyt jäämme sitten odottelemaan mitä kohtaaminen tuo tullessaan..!
Hups tärkein jäi kertomatta, sillä kasvattini Jymy 5 kk ja emäntänsä Maija tulivat näytelmäpaikalle meitä moikkaamaan ja voi elämä miten suloinen ja herttainen nuorimies onkaan..toki on tämä ihana jalkakasvuvaihe tehty, mutta niin ihana kun olla ja voi :)
Ensi kuussa päästäänkin sitten kehiin kokeilemaan kera pikkaisten..jännittävää :) Sanna nappasi jymystä ja maksista muutamia kuvia heidän riekkuessaan...lue jymy riekku ja maisteli maksia ja maksi siristeli silmiä ja nosteli arvokkaasti päästään :) Lisäilempä jotain, kunhan näen kuvat! Niistä kiitos jo etukäteen Sannalle :)

26.06.2009-27.06.2009(lisäyksiä)
Valoa tunnelinpäässä
selkeesti tapaus Ossin kanssa. Tänään Ossi siis teki seikkailumatkan toiselle emännälleen ensin pienten
leikkien muodossa ja sitten nokka kohti silmälääkäriä ja toisen arvioinnin hakemiseen, sekä tietysti haluttiin laajempaa tietoa tän hetkisestä tilasta ym.... tarkoitus tietysti oli olla kertomatta aiempaa diagnoosia ja ensin kuulla tämän lääkärin tulkinta ja sitten keskustella laajemmin asiasta.
En siis itse ollut silmätutkimuksessa mukana vaan tosiaan herra laikkunen oli kera Saijan lääkärissä tällä kertaa..
Silmät tarkattiin perusteellisesti ja tulos melkosen huojentava vaikkakin tietysti samalla herättää paljon lisää kysymyksiä.
noh mutta itse tarkkiin tiivistetysti:
"Silmissä todettiin heijastemuutokset molemmilla verkkokalvoilla ja vasemmassa silmässä 2 pientä retiniitti pistettä. Verkkokalvolla pra:n tyyppinen rappeuma ( oma kommenttini: ei varmuutta siis pra:sta), verisuonitus ja näköhermonpäät ovat hyvässä kunnossa."

Toisin sanoen näkee normaalisti, tässä vaiheessa pra tulkinnanvarainen ikäänkuin.., mutta joka tapauksessa tämä romutti sen, että ossilla olisi agressiivinen pra ja että olisi lähes sokea kokonaan, eli sen näössä ei ole mitään vikaa tällä hetkellä ainakaan. Ossin silmiä siis seurattava tässä vaiheessa ja tutkimus suositeltiin tehtäväksi 6-12 kuukauden kuluttua.
Tietysti tämä herättää kysymyksiä, miten saamme varmuuden, miten specialistit saa näin eri tulkinnan, kuka specialisti sitten antaa sen oikeamman lausunnon, annetaanko ajan nyt rauhassa mennä ja tarkkaillaan/ seurataan silmiä , otetaanko ehkä geenitesti asiasta, kuten tollerit ja moni muu.. ja paljon muuta, MUTTA
oli kuten oli tämän päivän onnellisuus oli kuitenkin tieto, että kaikki on NYT hyvin ja vahvisti sen, että olin ja olen oikeassa tuon näkemisen suhteen ja oli se sitten pra tai ei loppujenlopuksi olisi edes sitten sen normaalimpi muoto ja antaisi meille ehkä vuosia lisää aikaa silmien suhteen ...:) Askel siis eteenpäin ja murheellisen asian suhteen paljon paljon parempi mieli ikäänkuin.
Oli todellakin syytä herkutteluun kimppa jättis-tuutin syöntiin minkä tekivät paluumatkalla kotiinpäin ;D

Lisäksi herra laikkunen oli osottautunut värirasistiki kertakaikkiaan..Saijalla leikkiessään ei ollut muut karvaiset juurikaan merkinnyt kun laikkuneiti Fanni...aijajai :)

Toisenlaiseen uutiseen ja loistavaan sellaiseen : tulilapsi M-pentueen Nelli (F. My Dream) oli loistamassa agility radoilla tehden viimeisen voitto nollansa kisoissa eilen perjantaina ja näin ollen serti ja siirto kolmosiin, jossa vastustajana onkin jo siskonsa Melli sekä äippänsä Minni...super suuret halit emäntä Miialle ja sankari Nellille :)

22.06.2009
Niin se juhannus oli ja meni..ja perheemme jakaantuihin vähän jokainen eri suuntiin tällä kertaa :)
Mieheni, Jesse ja laikkuherra Ossi suuntasi ristiinaan mökki tunnelmiin..ja herra laikkunen ottikin kaiken ilon irti..uiden, juosten ja pummien herkkuja tietysti. Kokipa tuo laikkunen ensimäisen kerran ajelut moottoriveneellä, saaressa kun sukutila on. Kuvia reissusta onkin ottanut Jesse ja kunhan näen ne niin ehkäpä jokin tännekkin pääsee!
Neiti Jenni menikin ystäväperheensä kera mökkeilemään myöskin ja tämä perheen emäntää lue minua kera punanuttuani Maksia odottikin taas uusi seikkailu päivää myöhemmin kera seikkailukaverimme Ullan, Aapin, Mikin ja uutena tulokkaana Darcy 6kk ja suuntasimmekin nokkamme kohti joulupukinmaata alias rovaniemeä ja mikäpäs muu kun näytelmä asiat :)
Lähdimmekin extemboree suuniteltua päivää aiemmin ja ajoimme "vain" about 650 kilomertiä ja majoiduimmekin haukiputaalla ensimäisen yön...näin saimme aikaa ulkoilla ja pestä koirat ym..mukavaa..lauantaina sitten matka jatkui suht hyvin nukutun yön jälkeen ja suuntaimme loput pari sataa kilometriä kohti rovaniemeä. Koirat kun oli pesty saimme ihanasti viettää aikaa ulkoillen, syöden mukavasti jopa saunoen ja mikä tärkeintä pääsimme myös visitille itse "joulupukkilaa" samalla kun kävimme kurkkimassa missä näytelmä paikka sijaitsee :) Ilta menikin leppoisasti koirien laittamisessa ja mitä tärkeintä niin "lyhyttä" matkaa ei näytelmä paikalle paljon ole ollutkaan...vaivaiset 9 kilometriä...edellisiä päiviä kun ei siis muistella...siis helppoa vai mitä ? ;D
Jeps noh keskityimme sitten näytelmään...ajatelematta tietenkään sitä mukavaa 850 kilsan ajomatkaa kohti kotia sitten iltapäivällä kehien jälkeen:) Noh näytelmä tunnelman oikein mukavat vaikkakaan itse näytelmä paikkana ei mitenkään kovin loistava..sillä kehät ja koko alue oli pikkukivikkoa kera hiekan, mutta ilma kuitenkin suosi meitä koko reissun ajan..ja pelätyt mäkäräisetkin pysytteli piilossa.
Darcy pikkuisena oli turisti, Mikki "väärän"rotuisena eli kingkallena PU1, serti,casib ROP, Aapi loistavasti jälleen PN1, casib, VSP...
ja sitä ennen Maksikka hienosti PU 4...tyypillisesti edessään kolme blenheimiä, mitä parasta turkin laitot pohjoisessa sai aikaan arvosteluunkin Quality coat Maksikalle :) Voiko siis olla pettynyt tähän autkokuntaan?? Ei voi ei..vaikka punaisena ei ihan yltänyt mustiais-matkaseuralaistemme "tasoon" ;)
Ajomatka 850 meni kun siivillä, ruoka ja kahvi, ulkoilutustaukoineen..ja siis kotonahan tuossatuokiossa noin kolmen aikaa yöllä :)
Kiitos Ulla jälleen uudesta hauskasta suur-seikkailusta joulupukkimaahan...ja mitähän mielenkiintoista seuraavaksi keksitään!:)

13.06.2009
No nyt on kokeiltu helteiset olot kotkassa..vuorossa siis KV Kotka näytelmä...uusi tuttavuus tuomarina eli liettualainen nainen.
Tuomari olikin sitten riittävän tiukka..käyttäen sitten ihan jokaista nauhan väriä rodussamme. Poikia oli paikalla 11 joista vain kolme nappasi erin..muuten tuomiot olikin melko kovia. Jeps mekään emme saaneet eriä ei...mutta tiesin sen siinä kohtaa, kun arvostelumme alkoi...ensimäiset sanat tuomarilla oli "Up to size",,,joten olin aivan vakuuttunut siitä että nyt napsahtaa sitten nolla..jos kerran ollaan yli-isoja....mutta ei sentäs...ja sanoisin että siinä kohtaa erittäin hyvän nauhan saaminen tuntui hyvältä :) Maksin tulos siis tänään Val Eh 4.
Tuula kera Bertan tuli turistiksi mukaan ja kokeiltiimpa rodun jälkeen hieman kehää ja pöytää..eikä pieni täydestä unesta herätetty neiti ollut moksiskaan hälinässä harjoittelustaan :) Hienon hienoa neiti tulinen..odotellaan kovasti ensi kokeiluja pentukehissä :)!
Bertta myös kohtasi isänsä joka myös turistina paikalla..ja saatinpa onnistunut kuvakin heistä napattua. :)
tytär bertta ja isänsä Sulo
08.06.2009
Synttärimatka 5 vuotiaan punaisen sankarin kunniaksi tai jotain ;D
Maanantai ja uusi viikkoa alkaa. Tänään tosin väsyneenä aamuisesta saapumisesta maailmalta, mutta hymyillen, sillä melkosen hauska nelipäiväinen matka juuri tehtynä.
Lähdimme siis torstai iltana kohti punavalkoista satamaa tai oikeimmin alusta ja sielä siis odotti laivamme mariella, jonka tarkoituksena seilata meidät kohti Ruotsin maata eli tukholmaa.
Auto oli pakattuna iloisella joukolla, ihmisinään Marjut ja Ulla, kera karvaisten Maksin, Aapin ja Mikin. Ilta ja yö vietettynä laivalla alkoi tarmokas ajomatka...ruotsin poikki kohti norjaa ja suurta kansainvälistä näytelmää eli KV Drammeniin...ajomatka sujui loistavasti taukoineen ja ei niin kiirettä pidellen määränpäätä eli majoituspaikkaamme joka olikin hövik nimisessä paikassa. ilta meni hauskuutellen ja koiran laittoineen ja aamulla sitten kohti upeita maisemia noin.40 kilsaa drammeniin....kuva kertonee maisemista näytelmäpaikalla

Matka
tällaisissa maisemissa, hellepäivät, sekä näytelmäpaikan ihanat näkymät oli hauska kokemus. Cavoja oli ilmoitettu hienot 60 paikalle, ja nyt täytyy sanoa, että mitään niin mahtavaa en ole nähnyt oikeesti. Norjassa on todella upeat koirat...ainakin tuolla..mielettömän kauniisti liikkuvia koiria hurjasti. ylväät ryhdit ja ennen kaikkea todella suorat selkälinjat. Rakastuinpa melko moneen ruby mieheen, ja joo kieltämättä muutamiin erivärisiinkin :) Tuomarina meillä tiukka Yvonne Larsson/ Ruotsista.
En varmaan koskaan ole katsonut kehissä koiria niin tiiviisti kun nyt, oikeesti ei voinut kun ihailla..huh kauheeta suorastaan...ei näkyunyt ahtaita liikeitä, ei kapeita vaan vahva luustoisia ja kaikella tavalla ryhdikkäitä. liekö ko näytelmä sellainen vai mistä johtui koko lauman taso..mutta kauniita ja komeita koiria toden totta.. Maksi ja Aapi ainoina suomalaisina joukossa pyörähti tuloksinaan hienosti ykköset ja luokkiensa neloset..ja ei tarvinut kalveta saatika hävetä yhtään...mahtavat kilpakumppanit. Hassuja asioita nähtiin..eli samallalailla neljä sijotettiin, mutta tuomari myös käytti jonkun kumman jokerin sijoittaen "virallisesti" narttujen valioluokassa myös viidennen koiran kera ck:n. Tehtiin tuttavuutta kasvattajiin ja sielä turisteilikin myös pieniä "vaaveleita" nuorin taisi olla 10 viikkoinen joka kirmelteli jopa kehässä leikkien..ja täytyy myöntää, että vaikka yksi niistä olikin ossin värinen olisi niin tehnyt mieli tuoda mukana :) Noh sivuja seikkaillaan nyt vielä jälkikäteen ja katellaan koiruuksia! Myös pitkään ja hartaasti vaihdoimme pitkänlinjan king kalle kasvattajan kanssa kuulumisia ja mielenkiintoisia kuulumisia ja suunitelmia sieläkin: Hassua tosiaan, että sielä vapaasti turisteili niin pieniä pentuja ja juttelimme sellaisesta, että sielä ei pentu luokkia olekkaan olekkaan isoissa näytelmissä.
Mahtava synttäripäivä siis punaiselle kera saadun ykkösruusukkeen ja prinssilleni kera kamujen...ja herkuttelujen lisäksi seikkailtiin ja tehtiin sun vaikka mitä. Näytelmän jälkeen ajoimme taas lähes 600 kilometriä ruotsiin jossa yövyimme vielä toisen yön ja vasta sunnuntai iltana majoiduimme taas tuttuun viking mariellaan :) Harvapa karvainen taitaa tehdä neljän yön synttärireissua 5 vuotis päivän kunniaksi ;D
Kilometrejä saatiin sielä n.1200 aikaiseksi ja seikkailuja, kokemuksia vielä varmasti enempi heh...muutama kuva alle... nyt olisi tosiaan kiva vertailun vuoksi kokea joku suurnäyttely jossain muuallakin vastaavassa ehkäpä ensi vuonna :)
Tässä muutama kuva tunnelmista vielä perään...
ulkoilumaastoa.... ja jännä sää efektio ruotsin puolella yhdessä kohtaa palatessamme ..muuten lähes helteen helliessä meitä

Karvainen kolmikko, edes jotenkin naamat kameraan päin, sekä vankka menopelimme pöpelikössä :)

Maksikan synttärikuva kera nassunsa :) Häikäisee ja väsyttää...ja toinen versio mammasta ja maksikasta...
The one! 5 Vuotis päivänään. Äippä kera maksikan
Laivalla takastulomatkalla oli karvaiset sankarimme niin väsyneitä ja me siinä hihitystilassa, että otimme hieman pienet biletyksetkin
kera parin lasillisen sitten tanssahdellen...joten saimme myös kuntoiltua autossa istumisen lisäksi..ihan vaan tasapainona nääs :))
Heh superisti kiitos seikkailusta Ulla ja näin hauskoja reissuja kera kommellusten on ehdottomasti kokeiltava uudestaankin!!!
Nyt on synttärit vietetty ja arki alkaa...huomena siis töihin mitä todennäköisemmin silmät ristissä..ja mikä hauskinta..pienimies Jesseni palasi ruotsinkiertueeltaan samaan aikaan..tosin sinivalkoista alusta, eli siljaa käyttäen...noudimme hänet siis joukkoomme samalla:)
Nyt siirrymme taas siis kotimaankehiin sitkeenä..ja seuraavana toden totta Kotka jo ensi viikonlopuna huh!
Ai niin onnittelut Maksikan pallopepulle eli Remulle hienosta PU4 sijasta viikonloppuna...loistavaa ja siitä taas eteenpäin <3

04.06.2009
Pieni pikainen päivitys tähän kohtaan. Shokki hellittää ja järki toimii jälleen vaikka surullisia asiassa ollaankin ja tosiaan kuten moni pelästyi niin mitään hätiköityä ei tässä olla tekemässä, joten siitä huoli pois! Kunhan hetki aikaa menee tullaan Ossi vielä tarkastamaan uudelleen, eli haetaan vielä lisää mielipiteitä. Tuomio oli niin vakava ja vaikka sairaus sielä onkin , en tahdo uskoa, että tila olisi noin vakava vielä..sillä mitään sellaisia merkkejä ei mielestäni pojussa huomata.
MUTTA se päivityksen syy on talon toinen karvainen alias pieni Maksi.... The rakas punaiseni Maksi täyttää lauanatai 06.06.2009
5 vuotta ja netittömyyden takia vkl en sitä tänne pääse hehkuttamaan :) Onnea siis etukäteen tuliselle punaiselleni :)
Tässä sankari hieman erilaisin kuvin taas tällä kertaa...ja samaisena päivänä M-pentueen tulilapset jo 2,5 vuotiaita onnea myös heille.
Vasemmalla debytoimme harrastuksemme juuri 9 kk täyttäneenä KV lahdessa Jun eri 2 tuloksella...ja oikealla sitten tätä päivää :)
Maksi 9 kk kv-lahti debyyttikuva 03.05.09

02.06.2009
Elämä ei ole aina reilua, kuten kaikki tietää..ja nyt sain koiramaailmassa jo toisen äärettömän surullisen iskun ja tuntuu, kun isku olisi tullut suoraan palleeseen eikä happi kulje!
Syntymäpäivä sankari Ossi kävi päivän yli 4 vuotiaana rutiini tarkastuksessa eläinlääkärillä ja sydän ON täysin kunnossa, joka tietenkin lähinnä on se joka ensimäisenä voi juolahtaa mieleen..ehdin jo hetken hymyillä, että jee hienoa niin sen kuulukin olla ja siirryimme silmien pariin. Tulos oli kaaottisen järkytys... Ossilla todettiin erittäin agressiivinen muoto PRA:sta, joka Ossin tapauksessa tarkoittaa lääkärin mukaan sitä, että sen silmät olivat jo täysin surkastuneet, hämäräköä ei juurikaan olisi, sekä näkökenttä olisi jo pienentynyt suoraksi suppeaksi näöksi joka lähinnä toimii sameesti normi päivänvalossa. Ennuste täysin sokeutumiseen oli hyvin hyvin pian :( Valitettavasti sitä ei näe ulospäin, ja mitään sellaista en todellakaan ole huomannut. Toki nyt diagnoosin jälkeen miettii jotain pieniä asioita, jotka mitä todennäköisemmin selittyisi tuolla, mutta kun oikeesti en voi ymmärtää asiaa :(
Tauti joka ei taatusti ole missään muotoa tyypillistä cavaliereille, pikemminkin tullut tutuksi tollereiden yhteydessä geenitutkimusasioiden myötä ja se että sen agressiivinen muoto kaiken lisäksi? Ossi kun aiemmin peilattu täysin puhdas-silmäiseksi.
Nyt herää kysymys se suurin ja järkyttävin..onko parhaassa iässä olevan 4 vuotiaan koiran sokeus sitä täysipainoista elämää, miten tämän kestää, miten tässä tulee toimia jne...? Pra:n kanssa, kun ei voi auttaa, ei ole mitään tehtävissä. Juhlat siis vaihtui suureen suruun.


30.05.2009
Jeps taas otettiin varaslähtö..sillä huomena 31.05 kaiken muun kiireen ohella herätään aamuun, jossa sankarin roolia elää Ossikka :)
Juu synttärisankarin muodossa ja rakas THE Ossi täyttää 4 vuotta :) Aika menee hurjaa kyytiä ja kohtahan mulla on kaksi veteraania täällä ennen kun huomaankaan ;D The Ossi pääsi etusivulle sohva poseerauksen muodossa ja tähän laitan pari muuta kuvaa herrasta!
Synttärilahjaksi saavat pojat taas kurmeet herkun muodossa ja Ossikka pääsee terveystarkkeihin (silmät ja sydän) heti maanantaina!
Ensiksi pieni poseeraus :)..jos ei muuta hyvää niin ainakin häntä heiluu...(ja kerrankin laikkunen puoli)

Ja sitten hieman tutunpaa..joka kuvastaa herraa enempi..kujeet, kepposet ja hamppari-ilme

Mutta sitten muita ilmoituksia: Sillä ensimmäinen tulilapsi-kasvattini alias Ralli (F.My Heart) on käynyt luonnetestissä!
Melkosen mielenkiintoista ja olisipa ollut mukavaa olla paikalla kattomassa...tässä kuitenkin herran tulos:

Toimintakyky: +1 kohtuullinen
Terävyys: +1 pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +1 pieni
Taisteluhalu: +2 kohtuullinen
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Temperamentti: +1 erittäin vilkas
Kovuus: +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys: hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausvarma +++
yhteensä 156

23.05.2009
No niin taas on yksi näytelmä käytynä ja aamulla vesisateisissa tunnelmissa auton nokka kohti KV Aptusta! Kiroilin eilen Maksia laittaessa, että pah pitkin ilmoittaa sisänäytelmään, kun sen kanssa on niin kiva mennä ulkona etenkin jos kelit kohillaan, mutta aamulla vesisateisella lenkillä ekaksi aattelin jo ihan toisin ;D Ei tosiaankaan olisi siinä sateessa ollut kivaa olla ulkona hehee....
Jeps ei tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa...siis loistava tulos tälle päivälle jälleen, tiukkis Ranskalais tuomarin edessä vuorostaan..joka löysi tänään pojistakin vain 5 erinomaista yksi nuorten ja neljä valiota. Maksi erittäin kova tasoisessa valio luokassa tuloksella Val eri 3 perään pu4 ja varaserti jep totta TAAS :) Se ainukainen nuorukainen otti ja voitti ollen upeasti myös ROP joten hehee ei voi valittaa, mutta jälleen meni sivu suun se oikea ja jo kahdekas vaarlainen :) Noh lopettaakaan ei voi..sillä sen verran läheltä vilisee..ja totta on se, että kieltämättä tulokset ollut loistavia jokatapauksessa Maksikan kanssa. Hih ei kun eteenpäin!
S-lapsista vielä kuulumisia sen verran, että myös pojat Remu ja Jymy olivat käyneet toisilla rokotuksillaan..Remun painona 5,2 kg ja Jymyn 4,9..siispä melkosen tasaisia ovat. Koko viisikko myös vaihtaa hampaitaan ahkerasti!

21.05.2009
Mukavaa helatorstaita kaikille :) Jos ei muuta ihanaa niin se, että ylimääräinen vapaapäivä ja aamulla tulikin nukuttua melkosen pitkään.
Jokseenkin kiirettä koko ajan. Pojat täällä voi hyvin ja pian talossa synttärisankareita karvaisten muodossa tiedossa. Lauantaina olisi Maksilla taas seuraavan näytelmän vuoro KV aptuksessa. Jälkikäteen ajattelen tässä, että miksi ihmeessä ilmoitinkaan sinne, sillä ulkonäyttelyt on omiaan meille eikä nuo sisäpaikat pah! :) Noh, mutta onpas tässä ilmoitettu muitakin lähinä kesäkuulle ja heinäkuun turneita hiukkasen mietin vielä, mutta veikkaan, että nyt hieman jarrutellaan sitten menojamme, onhan tässä riittävä putki ollut ja edessä vielä.
Pääpaino tähän päivitykseen on lähinnä uutisia kasvateista jne. Emo Melli agility liitämisten ohella aloitti jo ensimäisen juoksunsa vauvaloman jälkeen ja kaikki emolla siis hyvin...siskonsa Nelli mustainen on tehnyt agiradoilla loistavia tuloksia..viimeviikonlopulla ensin harmittava voitto 5 vp eli nousunolla jäi tulematta siinä , mutta perään hieno nousunolla toisella sijalla, joten neiti on yhtä nollaa vailla siirtyäkseen kolmosiin...isot tsempitykset täältä :) Anki suloiseni olikin viime viikonlopun kanssani tuolla näytelmä turneella ja nyt odotellaan juoksuja rauhassa.
S pentueesta ainakin tytöt Redi, Mandi ja Bertta kävivät toisilla rokotuksillaan ja kaikki hyvin heillä. Painot neideillä Redi 4,9 kg, mandi 5,0 kg ja neiti Berttani 5,7 kg. Kovasti ovat muuttuneet ja kasvaneet. Ensimäisiä pentutreffejä jossain muodossa on alettu miettimään.
Tähän perään vielä yksi kuva neiti bertan nassusta, hm..olis varmaan aika ottaa kasvukuvakin pitkästä aika :)


17.05.2009
Aika taas vierähti kuulmisista, mutta onhan tässä muuta päivitelty kuitenkin :)
Ihana viikonloppu vietetty ja reissua siis pukkasi, eli viikonloppu turnee näytelmän merkeissä ja yö välissä ihanassa mökkitunnelmassa järven rannalla ja isi ja tytär järveä sitten käyttikin uiden, paikasta kiitos Tuulalle . Matkassa mukana siis Tuula ja minä ja koiria siis Maksi ja Anki ja Brii. Aloitimme näytelmällä haminassa ja sielä tulokset olikin tiukkaakin tiukemmat..tuomari muuttui kotimaiseen ja slovenialainen tuomarimme siis pois...tuomarillamme olikin yllätykseksi harjoitusarvostelija ja uskon, että teki nauhojen värit tiukemmaksi entisestään, näin ollen H oli päivän kova sana! Koiria ilmoitettu näytelmään 30 ja vain kolme urosta ja neljä narttua ylsi eriin. Koiristani Ankin kohtaloksi koitui H kaikella tavalla liian pieni tuomarille, luustoltaan olemukseltaan ym, Maksi ylsi erinomaiseen ja sijottuen pu3 ja sain myös ennen Ankia kunnian esittää briin :).
Haminasta sitten ajoimme mökkeilemään lähelle varkautta ja nautittiin ihanasta kesäillasta terassilla koirien kirmellessä pitkin metiköitä ja maksin ja ankin uidessa :) Aamulla sitten "epätoivoinen" turkkejen kunnostus ja nokka kohti kr varkautta.
Tällä kertaa olikin melko kutkuttavaa Maksin osalta, sillä pitkään tahkoimme pu1-pu2 sijasta kera blenheim uroksen ja jeps niin sinä kävi, että pu2 oli tuloksemme kera varasertin heh..se oli niinkun seitsämäs varalainen ja tuon "lähemmäksi" oikean osuminen ei voi enää mennä ark!
Jeps kisat siis jatkukoon entisellään. Sain lisäksi pu kisan jälkeen reilu viisiminuuttisen luennon maksin upeudesta tuomariltamme :)
Luennon jälkeen sain rientää junnukehään jälleen kera Briin ja olimmekin ensimäisiä narttu esiintyjiä tuloksena neidille mukavasta eh2, Ankin taas kokeilun vuoksi esitti Tuula ja esiintyminen olikin loistavaa ja erinomainen pukkasi, sijoitusta tosin ei.
Kiitos Tuula Ankin esittämisestä ja ennen kaikkea seikkailustamme. :) Pian lisää seikkailuja (ja se isompi viinipullo!!! ;D) ja kohtahan se Berttakin pääsee matkaan mukaan jihuu :)

03.05.2009
Nyt sitten on turengissa käyty pyörähtämässä kehässä tuomari muutoksesta huolimatta...virolaisen sijaan arvosteli cavat kotimainen Markku Kipinä! Mietin ensin että jätän väliin, sillä ajattelin maksikan olevan sille iso ja vähän se sitä olikin vaikkakin arvostelu todella hieno! Tuomari halusi kokeilla kaikilla cavoilla painot, eli hän nosti koirat pöytätutkimisen jälkeen syliinsä ja siitä sitten maaha. Hylystä eriin oli tulokset, joten käytti kyllä koko skaalaa hyväkseen hui! Ensin kuvittelin että kääk nyt ei mene hyvin, sillä siinä kohtaa kun mentiin pöydälle sanoi tuomari minulle, että sinulla on melko kookas uros ja olet varmaan kuullut sen usemman kerran, ekaksi kuvittelin tarkoittavan painoa ja silmät vissiin laajeni, sillä tuo ei ole tuhteutta nähnytkään, mutta ei takoittanutkaan sitä vaan jatkoi, että mutta loistava sopusuhtaisuus ja erinomaisilla linjoila :) Silti hieman jäi mietityttämään mikähän nauhan väri :) Kaiken lisäksi muuten keksittiin taas uusia hikoilun aiheita..jee nyt kyllä pääosin seisoi kauniisti, noh vähän kyllä vaihto suuntaa, mutta päätti sitten harrstaa kakkosharrastustaan hieman eli kevyttä kuorolaulantaa..pieni vieno sopraanomme nääs ja ottaa usein yhteistreeniä poikamme Jessen kanssa...jeps mutta siitä irtos ylimääräinen hymy tuomariltakin.."punainen häntää heiluttava kauniisti seisova sopraano kehäss" :)
Noh vaalenapunainen sieltä kolahti ja ollessaan ainukainen luokassaan oli tuloksena siltä osin VAL ERI 1, noh pu kehään päästyämme käteltiin sieltä osa ulos...ja myös meidät sitten sijalta pu 5! Maksia myös kuvattiin kehässä alias Sanna (kiitos kiitos, odotan innolla seisomakuvaa ja varsinkaan kun en tienyt kuvauksesta heh ) ja Maija kävi tervehtimässä ja kävimme kuvaamassa maksia, joka tosin oli jo ehtinyt juomakupissaan kastella muunmuassa korviaan..lisäilen tohkeissani kuvia, kun nähdään kuinka ne onnistui :)
Lisäys: Kuvia Sain monta mahtavaa..Sannan ottama otos etusivulla (super kiitos) ja vaikka jalka vähän vinksin vonksin..viehättää tuo kuva muo suunnattomasti...ja heräsipä sellainen mieleen tarttisko noita karvoja eturinnass lyhentää siis nuo etujalkojen välissä roikkuvat pitkät?? Sitten sain super super monta ihanaa kuvaa Maijan ottamana kehien jälkeen (kiiiitos) joista super ihanan laiton maksin tulos-sivulle kuvista lempparini ja pakko laittaa tähän pari myös...ruby-aurinko-vihreää ah ihana :)))
Katson ja poseeraan...namia please..jee slurps nyt se niitä kaivelee...Eli Maksi ja rakas kielensä :)


01.05.2009
Mukavaa vappupäivää kaikille ja ihanaa keväistä toukokuuta! Olin kovasti päättänyt päivitellä vasta sunnuntaina, mutta sen verran mahtava uutinen tuli liitäjä Mellistä, joten olihan se nyt laitettava kuulumisia tietenkin :)
Mammalomalta juuri palanut Melli siis emäntänsä Riitan kanssa jälleen liitelemässä ja juurihan tuon nollan tehneenä teki sen vielä hienommin tänään. Kisasivat käsitykseni mukaan hakunilassa? ja tänään nappasivat nollavoiton joka tarkoittaa kolmatta nollaa kolmosissa ja ennen kaikkea AVA-kellon käynnistymistä :) Kisoissa käsitykseni mukaan 23 kisakumppania ja muutama nollan tehnyt koirakko..Melli siis Riitan kanssa tuo nollavoitto ajalla -8,33! Super suuret onnittelut <3
Huomena sitten erkkariin talkoilemaan ja tsempitykset kaikille ziljoonalle cavalle kehäpyörähtämiseen ja Maksikka kehissä sitten sunnuntaina..toivottavasti "kelpo" tuloksin tuomarimuutoksesta huolimatta.

26.04.2009
Nyt on käyty aurinkoisena päivänä Kv lahdessa uusin kujein :) Tuomari oli erittäin perusteellinen arvostellessaan ja tulokset melkosen kovat H ja Eh nauhoja viuhu hurjan tiheeseen tahtiin eikä erinomaista kovinkaan paljon näkynyt. Valio luokka koostui viidestä koirasta, joista Maksikan kohtaloksi jäi tuo viides sija tosin erinomaisella tuloksellaan! Maksi esitti händleri Maatu (super kiitos), jolla kieltämättä oli kädet täynnä töitä. Eipä tuo olekkaan yksinkertaista minun ollessa paikalla. Maksi on niin mamma riippuvainen eli meteli oli ero tilanteessa mielenkiintoinen ja vasta kun olin aikani ollut kadoksissa tyytyi se keskittymään händleriinsä! Sanoisin, että vielä pahempaa on jännittää ja katsoa "salaa" sitä menoa kun on tottunut olemaan itse piuhan päässä! Maatu on loistava esittäjä ja yhteistyö toimi kivasti...ja seisominen oli mun mielestä maksilla nyt hyvä ilman temppuilua. Uskon, että erinomaisen kolahdus juontui pitkälle hänen ansioistaan vaikka sijoitus jäikin saamatta..niin tiukkaa sen laatuarvostelun saaminen oli. Noh tästä jatkamme kohti seuraavaa koitosta ;) Seuraava koitos tosin on näytelmä ilman koiraa heh...eli erikoisnäyttelymme ensi lauantaina ja sielä olenkin talkoolaisena, mutta seuraavana päivänä olisi tarkoitus mennä turenkiin..vaikkakin pieni mietintämyssy tuomarimuutoksen takia.
Sitten meillä onkin yhden viikonlopun tauko, kunnes startataan tupla turneessa sektorilla Hamina-Varkaus ja tällä kertaa Maksikan mukana kulkeekin tyttärensä Anki :)

21.04.2009
S-pentueesta kolme ensimmäistä kävivät tämän 12 viikkoispäivän kunniaksi ekoilla rokotuksillaan ja olivat olleet hyvin reippaita ja kaikki hyvin muutenkin :) Loistavaa ja hienoa! Kolmikko joka tänään kävi eli Bertta paino 4,4 kg, Mandi 3,9 kg ja Jymy 3,5 kg saivat myös uudet kuvat S-pentue kasvaa galleriaan! Vink-vink Redi ja Remu teistä kuvia kaivattais myös :)
Tähän kuitenkin pakko laittaa Maksikan kuva...herralla tuo näytelmä putki alkoi ja tarkoittanee siis turkin laittoa enempi ja vähempi...herra kun on käynyt "kylvyssä" ja sitä aletaan kuivamaan, kampaamaan jne...ei mene kun hetki kun alkaa pilkityttämään..ja tässä todisteeksi kuva siitä :) Kamut nauttikaa buunauksista :))


19.04.2009
Taas on yksi erittäin raskas reissu tehtynä...tänä aamuna kun nousin karvaisten kanssa 04.00 aattelin jo hetken, että kuka hullu keksinyt idean näihin näytelmä touhuihin, etenkin siis hevonkuuseen :) Noh aamutoimet, poikien lenkitys ja reppu selkään ja Maksikka mukaan ja auton nokka kohti outokumpua :) Tälllä kertaa meinattiiin, että kyllä tuon nyt ees taas ajaa...kehäkin kun oli arviolta vasta 13 aikaan :) Jep ajoi kyllä..ja kotona olinkin noin klo 20,00 aivan järisyttävän väsyneenä. Outokummussa olikin vuosisadan vähiten cavoja paikalla, outokummun halli ja sen lattia oli oikein mukava ja toimiva! Tällä kertaa Maksin tuloksena siis VAL ERI 1, PU3 melkosen ihanalla arvostelulla. Hm...tuo punainen kullannuppuni liikkuu ja kulkee yhtä ihanasti, kun ennenkin, mutta seisomisesta pöydällä puuttuu skarppeus...ei keskity siinä...miettii omian ja tsuumailee muualle..ja poseeraaminen unohtuu..en millään viitsisi namien kanssa pulata, kun se niitä yleensäkkään tarvii..mutta tarttee vissiin muistutella taas sitä hieman touhussa tai keksittävä joku muu sen kanssa kehiin ja kokeilla miten herra sitten toimis?? Noh katellaan...tästä vaan eteenpäin seuraavaan, joka onkin jo ens viikonloppuna Lahdessa :)

15.04.2009
Nyt ovat vahvistukset latvian ja valkovenäjän valioarvosta Maksille saapuneet ja ihan koiranettiinkin laitettuna oitis:)
Hetki vierähti lähinnä latvian kohdalla, sillä muuttelivat ees taas sääntöjän ja vahvistumisen siksi kesti, mutta loppu hyvin ja kaikki hyvin...valkovenäjän tulikin aika nopsasti jos ajattelee :) Nyt sitten jatkamme kotimaan kehiä lähinnä ja odotettavissa ehkäpä jokin seikkailukin vielä tälle vuodelle, mutta pääpaino kotimaan kehissä. Putkemme alkaa siis jo ensi sunnuntaina Outokummusta, sitten vuorossa Lahti, jossa tapaamme myös poikansa Remun the pallopepun esiintymässä (jeee :) ja sitten Turenki...niiden jälkeen seikkaileekin sitten Maksi kera tyttärensä Anki viikonloppu turneena, mutta siitä sitten lisää myöhemmin :)
Harmittavaa, ettei mulla ole ihan uutta tuoretta poseraauskuvaa rakkaasta punaturkistani, mutta ehkäpä joku päivä saadaan sellainen aikaiseksi, "vink,vink" vaan kanssa kilpailijoille, jos jollain kamera matkassa kehän äärellä :) Toisaalta tykkään tuosta isännän ottamasta etuviistokuvastakin ei sen puoleen!

13.04.2009
Niin nämä pääsiäisen pyhät meni taas ja huomena arki alkaa! En muista koska olisi ollut näin rentoa, kun nyt oli...perjantai hieman kiireistä, mutta oikeastaan lauantaina kaupassa käynti, muuten vaan ollen, leväten, pitkiä lenkkejä poikien kanssa, ja hyvää ruokaa syöden, joten kerrassaan vaihtelua ja joop tunnustettava kyllä, että myös sika outoa :)
Noh näyttely putki taas alkaa ensiviikonlopusta ja niin taas totuus iskee heh...seikkailuja tiedossa kotimaankamaralla, ja varmasti vaihtelevilla tuloksillakin heh :)
Mutta
nyt täytyy hehkuttaa tulilapsista neiti Nelli (F. My Dream) on tehnyt hienoja tuloksia pääsiäiskisoissa agility-liitämisessä kakkosissa , jossa kisaa...lauantaina hieno nollatulos, mutta harmittava (toki hieno mun mielestä sekin heh) neljäs sija, joka ei
tehnyt nollasta nousuversiota, mutta tänään sitten onnistunut nousunolla toisella sijalla :) Onnea onnea mustiaisneiti Nelli ja emäntänsä! Tässäpä neidistä kuva, joka tosin muutama kuukausi sitten otettu ja vieressään siskonsa ..ei näy kun tippa:)


06.04.2009
Heh jeps ei kauan mennyt edellisestä päivittämisestä, mutta onhan se nyt pakko laittaa neiti mustiais Redistäkin kuva jatkoksi.
Okei ei ihan poseerauskuva samanlainen, mutta ryhti ja muu esille kuitenkin. Veikkanpa, että neiti Redi on perinyt isänsä turkki asiat sillä neidillä aikas hienot töyhtöt jne :) Riitalle itse asiassa kiitos kuvasta, olivatkin tänään tavanneet redin pesueen kanssa!
Nyt avasin kuvat sivulle kansion myös S-pentue kasvaa / terveiset kotoolta kuvat osion ja laitoin sinne pari!


05.04.2009
Vielä sunnuntai iltaan pieni päivitys :)
Tänään käväisin moikkamassa Mandia ja toki koko perhettä samalla ja kuinka ollakkaan pitihän neidistä myös ottaa melkein 10 viikkois poseeraus myös :) Kuva tulee tähän alle...mutta huomena 6,4 Minni eli Fireboy'ssin kantaemo eli ensimäisen tulilapsi pentueen kantaemo täyttää 5 vuotta...suuren suuret onnittelut Minnille..tulilapsi perheen toisen pentueen "mummille" ja Maksikan morsiammelle :)
Mandi pian 10 vko
Hauskaa pääsiäisen alusviikkoa ja tulevaa pääsiäistä kaikille..liekö nyt sinne asti näillä sivuilla ollaan päivittämättä, mutta siltä varalta toivotan jo valmiiksi heh :)

04.04.2009
Harmaa sateinen viikonloppu, mutta ihanan vapaa sellainen :) Sai nukkua pitkään ja kiire ei tänä viikonloppuna mihinkään..harvinaista herkkua ja niitä pari tiedossa sitten alkaakin näyttelyputkemme pikkuhiljaa..ja kuten arvata saattaa Maksikka on ilmottu vaikka mihin ja kokeilemme..osaan niistä tulee neiti Ankini matkaan ja bertan ikää odotellaan ;)
Ja jep juuh..kyllä Ossiinkin olen siirtänyt mietteitä pikkuisen ja ajatuksena olisi saada sitä johonkin..vaikkakin itse on ihan toistamieltä asiasta jos siltä kysyttäis! Tarttis varmaan houkutella Saija ottamaan sen matkaan josko ei rutisisi esiintymistä vastaan niin paljon ja olisi skarpimpana, kun mun kanssa en tiedä hm...??
Rekkarit otti ja putosi vihdoin postiluukusta ja sepäs laittoikin hyvän syyn käydä moikkaamassa paria taaperoa heh ;) Ensiksi käväisin moikkamassa Bertaani ja tietysti joutui myös kameran käsittelyyn, siispä neidin kuvakansioon sain "ikiliikkujasta" pari kuvaa..voinen sanoa 9,5 viikkois poseeraukset. Neiti oli kasvanut jalkoja ja kuonoakin selkeesti samoin ei niin pullukka enää ;)
Sieltä sain luvan lähteä käymään myös Remun luona..ja voi niin suloinen taaperoa sielä olikin vastassa! Kiitos Kirsi ja perhe, että näin nopasti sain tupsahtaa..juu juu ihan sillä rekkarin tuomis varjolla ;D Josko seuraavaksi saatais vauvapaini treffit aikaiseksi.
Jymystä saan kuvia josta hypin kattoon innosta...vaikkakin vihreenä siitä miten joku voi saada niin mahtavat kuvat saatika joku hauva-vauva sellainen super malli -poseeraaja tapaus :) Tähän alle vielä Jymyn 9,5 viikkois poseeraus. Kiitos Maija kuvista.


31.03.2009
Olipas hankalaa samaan aikaan kaksi niin ihanaa kuvaa, etten tiennyt kumman laitan..mutta hypin ilosta Rallikan kuvasta pitkään aikaan..vau mikä mies siitä jo tullut ..noh heh onhan hän eno jo ;)
Laitanpa tänne sitten pari kuvaa....tuon pienen miehen, jonka ura ilmeisesti jo alkanut 9 viikkoisena lue malli vai liekö johtuu pitkälle myös kuvaajastaan, joka saa kohta varautua siihen, että on tämän talon pojat kuvattavana ;) Hm..missäs sen Bertan kuvat?? :)
Jymy 9 vko
Noh nyt kun olette sulostelleen puhdasta lutuista 9 viikkoista voinkin palauttaa teidät takaisin maanpinnalle sopivasti :)
Ihanaa kun kevät siis alkaa..tarkoittanee toki myöhemmin kesää...mutta onko niin ihanaa?? Esimerkki alla...olimme juuri lähes parituntisen lenkkeilemässä olkaatte hyvät...pojumme poseeraa ;D voitte arvata oliko kylpy edessä...


29.03.2009
Sunnuntai ja taivaallinen lököilypäivä :) Poikien kanssa toki käyty lenkuroilla, mutta muuten vaan oltu ja niin totaalisen hyvää tekee!
Flunssa yrittää vallata minua, pää hiukka jyskyy ja nenu meinaa niiskuttaa..mutta josko tuurilla se väistyis kuitenkin.
Tänään tuli puhelinsoitto tulosten merkeissä, sillä neiti Anki on ollut agility-liitämässä emäntänsä kanssa tehden toisen nousunollansa, siispä super suuret onnittelut mustiais-kullalleni ja emännälleen..hyvä te!!!!
Poikien kotoolta tullut myös uutisia ja pienet kullannuput valloittaneet uudet kotinsa rohkein mielin ja nukkuneet yönsä yhtä hienosti kun pentulassa...eli aamuun asti :)
Tässä vielä Jymystä ja uudesta veikastaan Kaaposta kuva, heh kaapon ilme hieman epäileväinen:)..kuvasta kiitos Maija-emännälle!!!


28.03.2009
Yhyy nyt ne sitten pojatkin lähtivät maailmalle ja uusia tuulia haistelemaan toki ikääkin jo 8,5 viikkoa :) Jeps eli poikien luovutus oli tänään. Eilen nuorukaiset kävivät kylvyssä, tänään vielä kynsien leikkuut ja reppujen "pakkaaminen" ,ja omat perheet kävivät noukkimassa pojat kotiinsa. Sanoisin, että hieman haikeeta..sillä niin työntäytteinen aika takanapäin ja aivan mahottoman suloisia, energisia ja joo riiviöitäkin ko.lauma on ollut. Nyt ei voi kun toivottaa hyvää elämää ja seikkailuja s-pentueelle. Ja tavataan pian :)
Haku oli hieman höseltävä ja hieman kiirehtiväkin tavallaan, sillä tänään on vietetty keskinmäiseni eli ainukaisen neitoseni 17 vuotispäiviä ja tekemistä ritti ennen juhlien alkua :) Ehdin jymyn kuulumiset tässä jo kuullaakkin ja kotiutuminen sujunut yhtä reippaaseen tyylin kun tytöilläkin..eipä siis juurikaan maiseman vaihdosta ihmetelty :) Linkeistä löytykin heidän kotisivut!
Tässä vielä poikien ei tosin enää kuviin keskittyvä kimppa poseeraus heistä! Lähtö tiedot heidän sivulleen eli s-pentueen sivulle!

Riitalle mieletön kiitos koko tästä ajasta ja toisen Fireboy's pentueen operaatiosta :) Paljon koettiin nähtiin ja ennen kaikkea tunnettiin mielissämme :) Yhteistyö yhtä loistava, kun viimeksikin..siispä kiitos ja rutistus :) Nyt siirrymme aikaan katsomaan, kuinka tämä pentue kehittyy ja mitä kaikkea heidän kanssa koetaankaan ja heistä kuullaankaan :) Sniff....haikailee..ihanaa elämää S-pentue :)

24.03.2009
Viikko taas viennyt mennessään ja huomena on jo keskiviikko. Redin ja Bertan kodeista tullut kuulumisia niiden reippaudesta ja aktiivisesta touhukkuudesta :) Muutoksista ei suuremmin olla oltu ihmeissään ja kaikki siltä osin hyvin..ihanaa..laitanpa tämän kuulumisen loppuun perheen pienet kuvaterveisetkin perheiltä :) Armonaika vähenee ja ensi lauantai tulee hurjan nopeesti, jollon pienet kullannuppu pojummekin lähtee voi sentään. Pojat olivatkin melko ihmeissään ensin alkuun lauman pienentymisestä selvästi.
Viime sunnunaina osallistuin cavalier yhdistyksen järjestämään kasvattaja/harrastaja päivään jonka luennoitsijana oli Juha Kares ja täytyy sanoa, että erittäin mielenkiintoista asiaa koiran kasvattamisesta ym..kannatti siis heräti kukonlaulun aikaa ja mennä totta tosiaan, sekä kilttinä tyttönä jäin vielä yhdistyksen kokoukseen, joka ko.tilaisuuden jälkeen alkoikin!
Noh kohta karvaiset pojuni Maksikka ja Ossikka saavatkin minut taas "omakseen" ja hieman siis enemmän läsnäoloani, kuten muukin perhe :)
Tässä kuitenkin kuvaterveiset ensin Redi "veikkansa" Rickyn kanssa ulkoilemssa ja neiti Berttani "siskonsa" Briin kanssa vetoleikeissä:)
Kiitos kuvista <3<3


21.03.2009
Viikko vierähti mojovasti. Maksin vasta-aine testin tulokset ja oli rittävät jee! Melkosen nopeeta toimintaa Eviralta sanoisin vau!!
Pennut ovat kasvaneet hurjasti ja siirryttiin päivään jolloin kaksi ensimmäistä taaperoa lensi pesästä :(
Toki myönnän, että virtaa ja vaarallisia tilanteita oli jo niin hurjasti, että sai huokaistua, että ainakin kaksi ensimmäistä saatiin ehjinä maailmalle vaikkakaan ei se eron hetkeen lohduta, jokainen niistä kun on oma persoonansa. Ensimmäisenä lähtövuoroon tulikin sijoitusneitini Bertta ja juodessamme kahvia neiti riehui minkä kerkesi ja näytti varmaan kaikki temppuilunsa mitä osaa ja tohkeissaan käpertyi tuttuun peittoonsa ja Tuulan syliin ja oli aika sanoa heihei..tätä neitiä tulen tapaamaan paljon, sekä tulee matkaamaan kanssani pitkin poikin kehiä, niin emäntänsä, kun ilman häntä kera minun :) Ensiterveiset "siskoonsa" briin kohtaamiseen saatiinkin ja johan sitä oitis riehuttiin pitkin kotia. Neiti siis yhtä reipas mitä pentulassa on näyttänytkin olevan..heh ja ehkä paljon paljon muutakin ;D Välimatkaa meillä on vajaat 10 minuuttia joten läheltä löytyy :)
Toisena vuorossa väriläiskämme alias Redi neiti...Perheensä tullessa hakemaan näytti neiti viattoman puolensa ja kuorsasti tyytyväisenä kera jo hyytyneiden muidenkin :) Neiti käpertyi tutuksi tulleeseen boksiinsa ja terveisten mukaan automatka ja kotiutuminen sujui loistavasti..ja videoterveisenä hurjat leikit. Iso suukko neidille uuteen kotipaikkaansa Mäntsälään ja tavataan pian :)
Lähtökuvat molemmissa painoineen löytyy tutulta S-pentueen sivulta. Viikko ja poikien vuoro.
Tähän vielä pienet vetoleikki kuvat eiliseltä illalta, kun tytöt oli käynyt kylvyssä...kolmisin vedetään Redi, Bertta ja Remu <3<3


15.03.2009
Viikonloppu lähenee loppuaan jälleen ja kiireisissä merkeissä, kuten aina. Lauantaina lähinnä yhdistyksen tilintarkastuksen merkeissä, hieman kyläillessä ja jouduinkin pitämään välipäivän pentulaatikolta. Tänään sitten aikaa pentujen kanssa ja ulkoilimme ensimmäistä kertaa. Heh pennut ei paljon ihmetellyt vaan purkautuivat kisailemaan lumeen, kun olisivat usein sielä muutenkin :)
Muutamia kuvia laitoin kuvagalleriaan, mutta valoitus ei oikein onnistunut, mutta pointti selvä kuitenkin. Sisälle kun menimme oli toisen kerran ja samalla myös viimeisten poseerauskuvien oton aika. Toki viimeisen vain siinä mielessä, että vauvalassa niitä otettiin..heh tulevaisuudessa odotetaan saavamme niitä tietysti ;) Kuten näkyy pennut poseeraavat hienosti itse pöydällä eikä siinä jännitetä yhtään. Taso päällä kun kammataan ja hoidetaan reilusti muutenkin :) Poseerauskuvat siis sulo-melli sivulla..muut kuvat heidän galleriassaan.
Huomena vielä kolmas ja viimeinen madotus ja sitten siltä osin kaik selvää. Nyt sitten kauhulla odotetaan muuttoja, tytöt Bertta ja Redi muuttavatkin jo ensi lauantaina ja Pojat Remu ja Jymy sitten siitä seuraavana lauantaina!

12.03.2009
Pikainen päivitys. Kuten etusivulta tai tämän kuulumisen yläosasta näkee tulee siis päivitystä yläpalkkeihin. Nyt en kuitenkaan jaksa muuttaa kaikkia sivuja, joten sen teen hieman myöhemmin. Päivitän ne nyt niinhin sivuihin mihin päivitystä yleensä tulin tekemään.
Tänään oli siis jännittävä päivä jälleen pennuilla eli tuo neuvola alias lääkäritarkastus ja sirutus. Maksikka pääsi tutustumaan lapsenlapsiin, sillä hänen kohtalokseen tuli saada rokotukset ja sydänkuuntelu ja otettiinpa verikoekkin kaupan päälle. Ei ei hätää otimme vain tuon rabies vasta-ainetestin. Rokotukset otti kiltisti kuten lähes viisivuotiaan kuuluikin ja sydäntarkastus virallinen kertoi kaiken olevan kunnossa :) jee!! Pennut saivat siis sirunsa kaulaan ja sen myötä myös passit :) Kaikki oli pennuilla kunnossa myös purennat ja pojilta löytyi "pompulat" sieltä mistä pitikin :) Nyt sitten kasvetaan ja valmistaudutaan muuttopuuhiin heidän kanssaan pikkuhiljaa ja kahden viikon päästä ovatkin kaikki porrastaen lentäneet pesästä lukuunottamatta Mandi joka emonsa kanssa kotiin
jää. Ja saan laittaa pentue rekisteröinnin eteenpäin. Myös pentusuunitelmat alustava sellainen laitettu pennut sivulle.

09.03.2009
No niin nyt on varmaan aika päivittää ekstra uutisia jotka tosin kiirinyt jo eteenpäin. Sillä aikaa kun täällä itse jännäsin pentutestiä, seurustelimme pentujen tulevien kotien kanssa ja vietimme sukulaisten kera nuorimmaisemme 12 vuotis synttäreitä , oli Maksi hoitelemassa maailman valloitusta tai yrittämässä sellaista ja lähti siis torstai iltana reissuun kohti valkovenäjää ja kahta kv näyttelyä sielä. Juup mamman mussu Maksikka matkasi siis maailmalle konkareiden ja iloisen joukkion kanssa ainoona cavalierina kera Kimin , Janeten ja hm..sorry en ole varma miten erityiskiitoksen sunnuntaina händlännyt nimi oikein menikään, mutta annettaneen anteeksi ja oikaisen tämän vääryyden oitis kun varmistan sen "noloushymiö" Vääryys korjataan eli Matleena tieysti :) Poika oli molemmille päiville erinomainen laadultaan tuomareiden mielestä, mutta tuloksen lauantaina Val eri 2 ongelmana nenunpää vaika muuten pojulla kaikki hyvin ja esiintyminen hienoa, joka tiesi kisan päättymistä siihen, koska luokkavoittajat vain jatkoivat eteenpäin. Sunnuntaina sain vallan iloisia uutisia sillä tulos oli oikein mukava suorastaan jahuuta aiheuttava Val eri 1 SERTI pu2 VARA-CASIB ja BY MVA.
Siispä matkaseuralaisille tai oikeimmin mukaansa ottajille super suuret kiitokset herran valioitumisesta valkovenäjällä ja vaikka eräs peitto sai lobotomian osakseen ja korvat koville häkkikomentelun johdosta, ette tuntuneet saaneen traumoja kuitenkaan :)
Kuvia tulossa mitä ilmeisemmin ja lisäilen sitten, kun sellaiset saan!
Nyt sitten odotamme tietysti vahvistumisen saapumista, mutta oikein mukava vuoden jatko näytelmän merkeissä ja tästä jatkamme taas nokkinemme kohti uusia haasteita :)

07.03.2009
Lauantai päivä ja flunssa meinaa nostaa päätään pah! Pennut riiviöityvät päivä päivältä enempi ja nyt on avarrettu maailmaa enempi ja saadaan jo juosta pitkin kotia..ja sepäs nyt tietää sitä, että herättyään omasta huoneestaan ei enää tyydytä olemaan sielä vaan aletaan kiljumaan ja vaatimaan pois sieltä :) Liekittäjiä vieraiden myötä löytyy riittävästi.
Pennuilla oli eilen jännittävä päivä sillä aiheena oli pentuetesti myös tälle joukolle. Laumaviettisyyttä ja muita viettejä löytyi enempi ja vähempi ja päällepäsmärit laatikosta osottui testissä hyvin :) Tämä testi taas antoi sen osviitan kuka pennuista jää kotin emon ja mummon kanssa ja yksilö on Baula alias Mandi :)..itse mietin sitten asioita eri kantilta ja näyttää siis siltä, että oma valintani sijoituksen suhteen on Bertta the paksukainen. Haaveeni oli kuitenkin tuo ruby saada jatkoon ja Bertassa löytyy se kaikki mitä haaveilin ja omasi myös vähiten viettejä, jottei Tuulan tarvitse juosta niin paljon perässä kera Briin heh! Bertta myös säilyttää "lempi-nimensä".
Testi myös oivasti antoi sitä vahvistusta ja saatiin ajateltua kunkin yksilön sopivuutta tuleviin perheisiinsä. Pennut pääsääntöisesti jäävätkin melkosen lähelle, joten jatkossa tulemme näkemään monissa merkeissä.
Pennuilla on vielä yksi jännittävä hetki edessään sillä pennuilla on "neuvola" alias lääkäri ensi torstaina, saavat sirut kaulaansa ja kukin oman passinsa :) Viralliset nimet lisään sivuille jo nyt ja kutsumanimiä sitä mukaan, kun niitä ilmoitetaan :)
Tähän vielä yksi kuva pätevästä lilliputistamme keittiössä häntä töröllään...

01.03.2009
Maaliskuun iloksi Riitta ahertanut videokameran kanssa ja saamme jaettua todisteeksi, sen että paaperoisista on tullut nimensä mukaisesti tulisia :) Tässä siis pari video linkkiä riiviöistä touhuumassa...Tutiskaa!!! :)
Retuutusten kohteeksi joutuu välillä vaikka mikä, mutta tässä kohtaa emon ja mummon lisäksi saa tuliaisnallukka kyytiä, jonka pennuille toi tulevan sijoituspentuni koti, tällaisen yhden "riiviön" saa siis cavalier Brii pikksiskokseen ja hänen emäntänsä Tuula ilokseen :)
Riiviöt 1 jatkuen Riiviöt 2 jatkuen Riiviöt 3

28.02.2009
Aika kuluu kovin nopeasti ja pääsemme huomena jo maaliskuun saloihin :)
Pentulaatikolle kuuluu hyvää..pennut lähenee viiden viikon ikää ja nyt riiviö vaihe, vauhti ja vaaralliset tilanteet on joka päiväistä!
Meteliä alkaa olemaan aikamoisesti, hampaita käytetään joka paikkaan, painitaan tapellaan ja ollaan hurjana toisia kohtaan.
On alettu hyppiä ja juostaan ei niin hallitusti ja muksahduksia käy. Emo alkaa olemaan melkoisen kovilla, sekä mummo-Minni ohjaa ja avittaa oman kykynsä mukaan :) Syödään jo useamman kerran päivässä kiinteetä, välillä paremmin ja välillä hieman heikommin.
Kuvaaminen on alkanut vähenemään siitä syystä, että pennut ovat niin kovin vauhti päällä ja nyt niiden kanssa vietetään paljon aikaa, harjaillaan jakkaralla ja hoidellaan yksilöllisesti ja yhdessä. Kameran kanssa ei niin ehdi enää mukaan..ja sitten kun ehtii saa ziljoon ihanaa pilkkivää tai kuorsaavaa pentua kuviin :) Siispä nyt kuvien tahti hidastuu.
Ensi perjantaina pennuilla onkin jännä päivä ja pentutesti toteutetaan myös tämän pentueen kohdalla. Hauska kuulla mitä heistä sanotaan ja ovatko yhtä tasainen pentue kun viimeksikin. Toki luonteita nyt katotaan itsekkin ja tempperamenttia, mutta tässä vaiheessa toinen päivä ollaan "mahdottomia" ja toinen päivä taas selvästi laiskempia :) Ihana riiviö kasa siis!
Painot ovat 1,1-1,5 kilon välissä kaikilla , joten ei enää ihan minejä olla! Mukavaa helmikuun viimeistä iltaa!

22.02.2009
Nyt ollaan taas yhtä näytelmää rikkaampi ja käväisimme sitten sielä Tuusniemen tunnelmissa. Kiitos Tuula ja Brii matkaseurasta ja vaikka majottuminen olikin mielenkiintoista outokummussa kera kunnon biletyksen hotellissamme. Meteli oli aikamoinen sillä sielä oli esiintymässä Laura Voutilainen ...ja kuuluipa loistavasti myös kolmanteen kerrokseen ja siispä nukkumisemme jäi aika pieniin huoh.
Tuomari olikin melkosen tiukalla päällä jaellen hankaasti H-nauhoja. Maksin kanssa siis aloitettiin kokonais tuloksena Val eri2,pu4 ja
onnistuminen noinkin oli oikein mukavaa..edessämme kolme blenheimiä :) Arvostelu värinsä jälkeen on hieman hämmentävä heh :o Ankia hetken mietin kuinkahan käy, sillä siitä oli taas hetki kun oli pelkästään minun mukanani, mutta esiintyi valtavan loistavasti eikä mitään ujostelua tulos hienosti Avo ERI 3 joten syytä hymyyn oli kertakaikkiaan :) Niin ja olipas se Ankikin luokassaan ainut yksivärinen sijottuja! Noh nokka kohti uusia seikkailuja vaikka just nyt tuntuu jyrän alle jääneeltä ja kun olisi ollut reissussa enempi kun vuorokauden heh :) Maksi ja Anki konkareita reissatessaan ja Anki niin hellyttävä käpertyen maksikan kaikkuun ja niin luonteva mukanamme kun tehtäis sitä kovinkin usein ;d

19.02.2009
Aika taas vierähtää ja jo on torstai huh! Olenkin lomalla tämän torstain ja perjantain..joten mukava 4 päivän viikonloppu edessä :)
Pennut ovat saaneet vierailijoita ja hurmanneet pienillä touhuillaan ja uteliailla nenillään..kovin on vielä lyhyet leikkihetket, mutta nukkuminen ja syöminen kun on pennut tärkein toiminta..kiinteätä maistellaan edellen kerran päivässä :)
Leikki-sarja kuvia laitoin juuri pentujen kuva-galleriaan..ja kääk ehkä hiukan tiuhassa tahdissa kuvi plopsahtaa..mutta noh mietitään raaskinko olla laittamattakaan??
Muutin myös pennut osiota tekstin osalta , sekä suunitelmaa tulevasta laittettuna..vaikkakin kovin vähäisesti heh =)
Anki käväisi tänään eläinlääkärissä..saaden rokotukset ja uusitiin sydänkuuntelu joka täysin puhdas :) Kiitos Tina kun käväisit neidin kanssa ja tämäkin nojaa sitä tulevaa neidin kanssa :) Viikonloppuna menenkin neidin ja isänsä maksin kanssa tuusniemelle näytelmöimään joten ei montaa hetkeä siihen!

15.02.2009
Päivityksiä kuulumisiin lähinnä S-pentueen tietysti joka ei taida olla kovin yllättävää :)
Perjantaina kävi ensimäiset viralliset vieraat, eli isukin perheen emännät kävi kurkimassa miltä pienet naperot näyttää :) Maanataina tulee sitten sijoitustaaperon tuleva emäntä ;-) Ja siitä sitten pikkuhiljaa muutkin tulevat kodit ja muuten vaas katsojat.
Pennut ovat nyt lähes kolmeviikkoisia ja tänään otettiin viisikon naamakuvat, jotka laitoinkin heidän sivuilleen vastasyntyneiden kuvien alle, sekä muita kuvia taas roppakaupalla tuli otettua ja muutamia touhukkaita laitettu niiden albumiin!
Nyt ne alkavat muistuttaa enempi ja enempi koiranpentuja suut käy ja kaveria maistellaan, jalasta, hännästä ja vaikka sun mistä, painia käydään hereilläolo aikana ja kävelyt sujuu paremmin ja paremmin koko ajan. Suusta löytyy kulmurit jotka tulleet esiin, sekä ylä ja ala- hampaat näkyy ja on hollilla. Siispä nyt voi sitten purekella mitä mieli tekee :) Kokeiltiinpa hampaita jopa minuun ;D
Pieniä ääniä eli vingahduksia sun muuta alkaa kuulemaan suusta ja nyt aloitettu tämä ihanuus eli kynsien leikkuut heh onneksi ne vielä toistaiseksi nukkuu kun uppotukit hetken touhuttuaan ja syötyään ittensä tainnoksiin, sekin vaikeutuu siis koko ajan.
Ensi viikolla pienet saavatkin ensimäisen matokuurinsa sekä pikkuhiljaa aletaan maistelemaan kiinteitä alias velliä..joten kohti isoksi koiranpennuksi tulemista saavutamme koko ajan :)

Mutta mitä kuuluu pojille?? Hyvää ja normaalia elämää, ulkoillaan riittävästi minkä keretään ja koska aikani menee melko pitkään muiden asioiden lisäksi pentulaatikko maailmalla eli Riitan kotona on onneksi niiden kanssa perheessä muitakin touhuujia ;)
Ensi viikonloppuna on taas näytelmien vuoro eli Maksi ja Anki starttaa kanssani (sekä Tuulan ja Brii neitosen) kohti Tuusniemeä, joten matkaa riittävästi ja katsotaan mitä tällä kertaa on tuloksina tuomisia! Pojat huokaiseet innosta, kun koti normaali ja remontti loppui ja nyt on taas tilaa temmeltää ja painia..opittu uuden liukkaan lattian kujeet ja mukavat mahaliut saakin aikaan vauhtiaottaessa :)

10.02.2009
Pikkainen päivitys kuulumisiin tällä kertaa.
Ensiksi Maksin lapsoset viimeisimmät eli pentue Yours täyttää huomena 11.02 jo yhden vuoden...siispä super suuret onnittelut koko nelikolle Remulle, Lempille, Oskulle ja Diegolle :) Niin se aika menee hurjaa kyytiä..
Tulilapset ottaa ja kasvaa aivan valtava kyytiä, nyt harjoitellaan kovasti kävelyyn lähtemistä, joka ei tosin niin helppoa, hereillä ollessa päät on pystyssä ja silmät ammosen auki. Kamua maistellaan kun silmä välttää ja emon tisut on parasta ikinä :)
Riitta nappasi otoksen joka kuulema tarvii laittaa sivuille...mutta eiks se ollut niin, että kuvassa huomataan vaan suloinen pentu?? ja käsissä kun on näkee hienosti tuon koon...eli kovasti kasvavat :)
Kuvan nimenä loistavasti kasvattajan onnea ja selvä ehta cavalieri olla möllöttää ja nauttii halituksesta :)

07.02.2009
Lauantai ja lähes yö...talo hiljainen ja kaikki muut kuorsaa. Oli pakko vielä hiukan päivittää kuulumisia.
Lattiat saatiin tänään valmiiksi ja onneksi sanoisin, sillä tuntui, että alkaa jo hiukan kiristämään tunnelmia totaalinen kaaos, meteli ja sotku..eikä pojatkaan voinut ymmärtää saarroksiin joutumista aika ajoin...meillä kun niin harvoin suljetaan mihinkään :)
Noh jäljellä toki se kaaos ja huominen päivä menee pitkälle tavaroiden paikalle laittamiseen, mutta se on kuitenkin remontin paras puoli heh...koska se tietää valmista sitä mukaan ;)
Pentulaatikolle kuuluu hyvää, naperot kasvaa niin kovaa kyytiä, ettei perässä meinaa pysyä. Pian täyttävätkin jo kaksi viikkoa tai no tiistaina, mutta kuitenkin. Silmät on jo oikeastaan kaikilla auki, nyt selvästi rytmiä tullut, että syödään hartaasti ja sitten nukutaan pitkään. Osa nostaa itsensä totaalisesti ylös ja "laiskimmatkin" laittaa hienosti tassut rungon alle ja siten mennään eteenpäin. Mustiainen jopa otti kunnon askeleet, kunnes hienosti kopsahti nokalleen ;) Vinkeli on kovin hauska värityksensä kanssa on selkeästi vaaleampi kaikella tavalla. nenu alkanut nyt pikkuhiljaa tummumaan ja onkin melkoisen kirjava, kun muila rubylaisilla jo ihan tumma. Oma myös masun alla pienen valkean kravaatin, pienen maitoparran ja niin totaali vaaleanpunaista nakut kohdat :) Hellyttävä sanoisin!
Pari kuvaa siis jälleen pentugalleriaan todisteeksi, enkä voinut vastustaa tuota poikien kuvaa laittamasta etusivulle!

05.02.2009
Pikainen päivitys jossa pääpaino tietysti muutamassa uudessa tulilapsen kuvassa, jotka omalla sivullaan tietysti komeilee!.
Pennut voivat erittäin hyvin ja paksusti..kasvuvauhti on uskomatonta ja maito maistuu! Vaaka taitaa kohta sanoa "tilt" hehee..:)
Silmät ovat nyt alkaneet rakoilemaan, joten varmaan pari päivää niin uskoisin silmien olevan kokonaan auki, ah..sitten ne muuttuu ihan erilaisiksi koko natiaiset, niin iso vaikutus on silmien aukeemisessa.
Syy pikaiseen päivittämiseen ja kiireisyyteen juontuu siihen, että koti on totaali remontin alla tässä samaa aikaan ja koti siis saa uudet lattiat joka onkin nyt reippaasti yli puolivaiheessa. Voitte arvata iso perhe, karvaiset ja ne ziljoonat tavarat/huonekalut, joten operaatio ei ole ihan kauhean nopea ja tekemistä riittää :) Noh hihkutaan sitten kun kaik valmista, nyt hiukan meinaa vielä hiki tulla!

01.02.2009
Niinpä se kuukausi otti ja vaihtui..heh kovaa vauhtia kohti kevättä ;) Esikoiseni täyttää tänään 22 vuotta ja muuttopuuhat menossa, eli ensimäinen "vauvani" ottaa ja lentää pesästä sniff ja haikeeta. Näin se elämä rientää eteenpäin ja uusia tuulia tapahtuu!
Päivityksen syy ei tienkään ollut tuo eikä edes tuliset vauvamme ;) Vaan lapsi-laikkuset!! Elikä me Ossin "äipät" Saija ja minä olimme tapaamassa Ossin viisi viikoisia lapsia ensimmäistä kertaa! Täytyy kyllä rehellisesti myöntää, että olisin voinut kyllä ihan "vahingossa" ottaa nuorenmiehen alias Artun matkaani...toki tytötkin, mutta nääs mun kullannupuilla tarttee olla ne tapit :) Arttu muistutti niin kovasti isäänsä ja virtaa etenkin kahdella lapsosella oli muidenkin tarpeeksi ;) Kolmikolla oli mahtavat pörröturkit ja niin kauniit päät!
Toinen tytöistä oli varsinainen pusukalle, kun silmä vältti kieli kävi ja pusuttelu tuolle tytölle oli kovasti mieleen samoin sylittely.
Kamera kävi tottakait ja Ossin sivuille muutamia otoksia, jotka pääsääntöisesti saikin Saija napattua!
Laitetaan tähän kuulumisiin yksi otos kuitenkin, Arttu parka tytöt kiusaa ;)...ja loput löytyy Ossi sivulta jälkeläiset.

Kerrottaneen kuitenkin tulilapsi kuulumisia hieman vaikka päivityksen aihe muuta, eli kasvavat kohisten ja kaik hyvin :)
Isoimmat eli Paksu-Bertta ja Vinkeli lähestyvät 400 grammaa kovaa vauhtia, keskinmäiset eli Puna-Baula ja mustiainen lähenee 350 grammaa ja lillputtimmekin omalla käyrällään pian 250 grammaa :) Kaikki kasvavat samassa suhteessa syntymäpainoonsa nähden!

29.01.2009
Pari jännittävää päivää pentujen kanssa takana ja jokaisella pennulla on painot lähtenyt mukavasti käyntiin..painavin ylitti jo 300 grammaa parissa päivässä heh...ja pienin taapertaa omalla käyrällään perässä ja ylitti 180 gramman rajan, muut siltä välillä, mutta tasaisesti painot nousee kaikilla. Jep voitte kuvitella kuinka hurjalta kokoero tuntuu:). Pikkumiestä eli Lilliputtiamme on nyt vaan seurattava ja toivottava, ettei takapakkeja synny. Melli on kyllä osottautunut erinoimaiseksi äipäksi ja loistavasti hoitaa pienet.
Nyt siis annamme ajan vyöryä eteenpäin ja toivotaan parasta jatkoonkin.
Pentukyselyjä tulee tavattoman paljon ja kodit löytyy jo olemassa olevilta kyselijöiltä, joten enää enempää emme ota niitä vastaan.
.Jos muuta tapahtuu ja joku vailla kotia ilmoitamme oitis täällä sivuilla. Olemassa olevia kyselijöitäkin on enemmän, kun pentuja riittää,
Tästä pentueesta, kun jää yksi kotiin kera Mellin ja yhden tytön tulen sijoittamaan jo olemassa olevaan sijoituskotiin.. Otan kyllä yhteyttä sitä mukaan kun tilanteet selviää. Annetaan siis ajan kulua ja katsotaan tämä kriittisin aika. Kuulumisia ja muuta saa toki kysellä ihan niinkun ennenkin :)

27.01.2009
Nyt se sitten on tapahtunut eli tulilapset ovat nähnet päivänvalonsa ja syntyneet tänään :)
Eilen tippui lämmöt todella alas 11 aikaan, ja siitä alkoi totaalinen odottaminen. Tilanne oli rauhallinen, joten olin normaalipäivän töissä ja sen jälkeen vein vielä Jessen harjoituksiin ja sitten menin Riitalle ennen kahdeksaa illalla. Olimme varmoja, että synnytys osuu yöhön.. ja vielä mitä! Melli neiti kyllä aik-aajoin petaili ja läähätti ja piti meidät varpaillaan koko yön :) Aamulla meinasi jo tulla uskonpuute ja alkoi pieni epävarmuus kaihertaa onhan kaik hyvin. Melli kuitenkin reipas ja tyyni ja jatkoi puuhiaan aika-ajoin. Kellon tullessa melkein puoli kaksitoista alkoikin tapahtuman rytinällä, neiti meinaan synnytti ensimmäisen pentuna ruby tytön kello 11,50 ja siitä tiiviiseen tahtiin jatkoi ahertamista ja ennen kello 14,30 olivat tulilpaset = S-pentue syntyneet ja saldona tuo 2x ruby tyttö ja 2 x ruby poika ja BT tyttö! Melli emo tiesi heti mitä pennuille kuuluu tehdä, ja aloittikin hienosti putsailut ja syöttämisen salat!
Nyt olen valvonut siis reilu 1,5 vuorokautta putkeen ja olen aivan mahdottoman puhki!
Pennuista yksi oli melkosen pieni 132 grammaa tosin terhakka, painavin 238 grmmaa ja muut 200 gramman tienoissa,Pennut olikin hyvin virkeitä ja tisuilla oitis kiinni, joten sen puolen, sekä pennut ja emo voivat hyvin ja nyt sitten toivotaan kasvun käynistyvän hyvin. Yksityiskohtaisemmat tiedot pentukohtaisesti sitten myöhemmin kunhan tästä toetaan:)
Etusivulla, pennut = Sulo ja Melli sivulla kuvat viisikosta, sekä en voi vastustaa tähänkin laittamasta!
Iso suuko ja rutistus tuoreelle ensikertalais Isille eli Sulolle vielä tätäkin kautta :)
Viisikko siis juuri syntyneinä :)25.01.2009
Tänään oli sitten päivä jollon korkattiin tämän vuoden näytelmät. Päätimme aloittaa sen siis KV-Turusta! Paikalle oli ilmoitettu Maksi ja neiti Anki oman perheen kera! Pientä jännitystä aiheutti se, että päästäänkö Maksin kanssa lähtemään riippuen Mellin tilanteesta.
Noh tillanne oli sellainen, että uskallettiin lähteä ja aamulla sitten hieman silmät töttörössä nousin viiden pintaan ylös ja puoli 7 starttasin Maksi kyydissä kohti turkua. Noh heh tuomari oli tiukkaakin tiukempi erit olivat kovin kortilla ja t, h, eh viuhu sitäkin enempi jopa valioluokassa. Noh Maksin kanssa kävi ohrasesti ja hieno eri putkemme valioissa katkesi ja Maksi tuloksella VAL EH4 noh sijoitus kuitenkin runsaslukuisessa valioluokassa. Tuomarin mielestä suurimmat virheet oli pystyasentoiset lavat ja hieman raskas pää, sekä sakoitti maksia myös haaleasta nenä pikmentistä..huoh no joo mitä tuohon sanoaa, korkeintaan "kauneus on katsojan silmissä tai jotain heh". Anki vastaavasti starttasi ekaa kertaa avoimen luokan jossa ilmoitettu 21 narttua huh! Tälläkin kertaa ko määrästä vain 4 sai erinomaisen eikä kovin montaa enempää erittäinhyvääkään. Ankin tulos tänään AVO EH. Ankin avaus mielestäni avoimeen luokkaan oli kuitenkin hieno ja tuosta kiva jatkaa. Ankille toivottiin täytettä naamaan ja hänelläkin oli pystyasentoiset lavat.
Tuomari raaski jopa sanella arvostelua rivin/puoltoista ja siinäkin pääosin vaan ne viat. Laajempi arvostelu olisi kieltämättä mukava. Tämä tuomari näki mielestään paljon koiria joilla puutteita kulmauksissa ja pystyt lavat.
Noh tää on tätä ja tulokset vaihtelee eikun rintarottingilla miettimään seuraavaa koitosta ;)
Noh nyt ensiksi kuitenkin keskitytään toistaiseksi mamma -Melliin joka lähenee ja lähenee synnytystään, hieman jo läähätyttää välillä, hieman myös petailututtaa ja lämmöt käy melko alhaalla..mutta katsellaa koska alkaa tapahtua :)
Ehkäpä se ja niiden uutiset on sitten seuraavan päivitykse aihe :-)

21-22.01.2009
Keskiviikko ilta ja kello pian 23...olen saapunut vasta kotiin sillä yllätys yllätys olin hieman Melliä moikkaamassa, juu en asunut sielä vielä vaan pääsin vasta melko myöhään kylään heh :)
Mellissä olikin tapahtunut selkeä muutos ja masu oli laskeutunut ja muoto muuttunut vuorokausia takana 56 ensimäisestä astutuksesta! Nyt alka huomaamaan liikkumisessa hyvin tuo totaali mammamaisuus ja pennut alkaa paimaan selvästi jo takaosassa!
Viimoiset masukuvat nyt laitettu Mellin ja Sulon sivuille ja nyt alkaa lähtölaskenta H-hetkeen pikkuhiljaa! Muistakaahan peukuttaa sitten kaiken sujuvan hyvin :)!
Jep päivä vaihtui jo ja on 22 päivä yritin meinaan illalla myöhään päivittää sivuja niin ftp sanoi työsuhteen irti eli palvelimella oli jotain eikä päivittäminen onnistunut. Sopivasti on sitten taas yksi päivä odotusta enempi eli vuorokausia 57 :)

18.01.2008
Mukavaa sunnuntaita. Aamu lenkki tulikin suoritettua lumisateisissa tunnelmissa ja tajusin että viikko vierähti viime kuulumisista :)
Viikko vierähti nopeesti, töissä kun taas tämä kiireisin aika pikkuhiljaa startannut ja Jessen treenit pyörähti käyntiin niin viikko
vilahtaa sutjakkaasti ja normaalilenkki/leikki ulkoilua lukuunottamatta, ei kummempaa poikien kanssa tapahtunt.
Eilen Jenni neitini päätti ottaa Maksin maailmalle ja menivät kamuja moikkaamaan, seikkailivat Maksille epätyypilliseen tapaan, sekä bussilla, että junalla ja kävivät vaikka sun missä! Herran päästyä kotiin olikin hyvä mennä petaamaan sohvalle peitto ryttyyn ja mennä peiton ja tyynyn väliin rellottamaan, josta todisteena tuo etusivunkuva :) Otti muuten mukavan pitkät unet siinä!
Ossi oli kyllä totaalisen loukkaantunut jäämisestään ja pitkään istui eteisessä ja inisi perään, asiaa toki lohdutti se,että sai viettää mun kanssa totaalista laatuaikaa ja käytiin ekaksi tunnin lenkillä ja sitten leikittiin lempileikkiä eli imurointi ;)
Päivityksen syy on varsinaiset ilouutiset jotka hetki sitten sain, sillä neiti ANKINI oman emäntänsä ja perheen kanssa oli kisaamassa agilityä KKK:n kisoissa tuloksenaan toiselta radalta nousunolla sijoitus 2/24 (ensimmäinen rata sijoitus 6/25) Onnea onnea pieni mustiaisliitäjä ja emäntä :)

10.01.2009
Ihanaa viikonloppu ja tänään auringon paistaessa oltiinkin aamusta jo ensin tunnin lenkki poikien kanssa, sekä päivällä lähes toisenmoinen sellainen..nyt tosin vielä iltalenkki edessä vaikka kello yhdeksän jo!
Siinä samalla oli syytä ottaa kamera mukaan ja jälleen kerran tuli todistettua mamman =minun viisaus siinä lajissa hehee,,,,
nyt kun sain pjat jotenkin samaan kuvaan saatika pari melkosen hauskaa yksittäiskuvaa niin...sitten joku törppö ei ottanut
huomioon valaistusta ihan siten miten piti ensimäiseen todisteeseen törmäsittekin jo etusivulla ;)
Kuvat kertonee kuvat 14 kansiossa tarinansa ja sen mitä teinkään "virn" :) Noh omat rakkaat karvaiset niissä kuitenkin!
Tänään kävin vähän suukottelemassa...öö tai kuka suukotteli ketä?? mamma -Melliä joka oli energinen itsensä ja odotusta nyt takana
45 vuorokautta ensimmäisestä astutuksesta...ja heh melkoinen masu sanoisin :) Kiitos Riitta jälleen ja vaikka melkein jäin asumaan
niin muistin , ettei ihan vielä ollut sen aika! Mukavassa seurassa, kun ei aina huomaa ajankulua olkoot se loistava puolustus ;)
Kuten arvata saattaa löytyy pennut sivulta/pariskunnan omalta sivulta tuoreet masukuvat!

03.01.2009

Mukavaa tätä alkanutta vuotta vielä kerran, eli uusi vuosi ja uudet kujeet :)
Ensimäinen päivitys vuodella 2009 eikä mitään ole ehtinyt tapahtumaan sentäs. Uusi vuosi meni rauhallisissa merkeissä, eikä pojat jänskänneet raketteja tänäkään vuonna. Toki ulosmeno ajoitettiin iltapäivään kuten nytkin olimme lähes parin tunnin lenkillä 15-17 aikaan ja sitten jaksoivatkin odottaa noin klo 01 kunnes mentiin pisulle vielä. Helsingissä kun asuu alkaa se jyske tosin jo muutama päivä ennen sallittua ja vielä tänäänkin kunneltiin jonkun onnellisen paukuttelua huoh! Pahin jyske totaalinen tauoton ajottui kuitenkin 18-24 väliselle ajalle!
Vuoden näytelmä korkkauskin on aikas lähellä ja Maksikka starttaa KV turussa, paikalle saapuu myös Ankiliinini, joka starttaa avauksen avoimessa luokassa! Muutoin näytelmä rintamalla kaikki onkin melko avoimena, mutta suurin ajatus keskittyä kotimaankehiin lähinnä Maksikan kanssa ja toivoa sitä yhden kolahdusta (heh haaveita saa ja pitää olla), Ankin tarkoitus pyörähtää muutamassa ennen tulevaa kesää ja vauva-suunitelmia ja Ossikkaa mietitään miten ja missä sen kanssa otettais pari kokeilua :)
Nyt vain odotellaan tammikuun loppua ja sitä ennen Melli kasvattelee masuaan, joista yksi kuva koristaakin Mellin ja Sulon sivulla :)
Poikien pieni kuva tervehdys vielä loppuun..napattu tänään...


takaisin etusivulle