Kennel Fireboy's

Kuulumiset 2011 :)


Aiemmat kuulumiset:
( 2005) + ( 2006) + (2007)+(2008)+(2009)+(2010)31.12.2011
Ei pitkää hetkeä kun vuosi vaihtuu..itse asiassa puolisen tuntia tätä kirjoittaessa. juuri tultiin kolmikon Maksin, Bertan Ja Aten kanssa pisutuslenkiltä ja tasaiseen tahtiin pauke kuului ympärillä, mutta nämä kolme ei niille korvaansa lotkauttaneet. Ikkunan allakin paukkuu eikä pienemmätkään hätkähdä leikkejensä ja torkkujensa ohella.
Kirjoitan tähän aikaan, sillä lapsemme on kaikki omalla tahollaan viettämässä tätä vuoden vaihdetta ja perheen isännän kanssa olemme viettäneet kera karvaisten rauhallista ja leppoisaa oloa :) Masut pullollaan syömisistä ja muuten vaan olosta!
Tämä vuosi ei ollut poikkeus siinä, että paljon se on antanut ja paljon siihen mahtuu, mutta myös menetys eli surultakaan ei vältytty. Tänä vuonna rakas laikkusemme karvaisen muodossa eli Ossi saatettiin sateenkaarelle.. ja toivon sydämestäni, että ensi vuosi antaisi meidän olla menettämättä ketään läheistä niin ihmistä kun karvaista!
Maksi voi hyvin ja on pysynyt terveenä, näyttelyssä pyörähti vain parissa muisteloimassa ja jos kaikki hyvin käy starttaa hän veteraaneissa sitten kesän alussa seikkaillen ja ihan kotimaassa ken ties.. Tuli myös isäksi suurehkolle pentueelle ja toinen morsmaikku käväisi tässä joulun kynnyksellä, joten saadaan tovi ootella miten siinä kävi..peukkuja siis sinne :)
Atte on sitten pyörähtäny hieman enemmän tosin tänä vuonna ei ehkä ihan niin paljon kun vimevuonna, ja sinetöiden viimeiseksi tuon valio arvonsa aikuisvalioksi Liettuassa, kotimaassa kuitenkin plopsien ihan mukavasti SA:ta , pu sija, sekä varaserti plakkarissa, joten tyytyväinen pieneen mustaa olen kyllä. Kuten arvata saattaa uusi vuosi ja uudet kehät taatusti tuttuun tyyliin... mutta ehkei ihan tuhottomasti kuitenkaan. Atte myös sai ensimäisen pentueensa ja siellä pienet ovat vasta pari viikkoisia <3
Noh kuten joka puolelta kuuluu sai "tulikoti" Eli Fireboy's kaksi pentuetta sijoitusnarttuni Bertan ja jalostusoikeusnarttuni Nellin myötä joista kiitos suuresti heidän omielle perheilleen <3 Nellin lapset eli muskettipojat ovat muuttaneet omaan kotiinsa hetki sitten ja 4,5 viikkoiset miniläiset täällä meitä ihastuttaa oloonsa vielä tovin ainakin!

Täten toivotan kaikille oikein paljon Onnea, terveyttä, rakkautta ja kaikkea mahdollista hyvää tulevaa vuoteen 2012.. kera viisaiden sanojen..alla.. miettikää..näin se menee :)
Edessä on sata ovea, tuhat tietä. Valitse sydämelläsi, punnitse tunteella, käytä hiven järkeä. Ovet on tehty avattavaksi, tiet tallattavaksi, elämä elettäväksi. Jos erehdyt, uskalla itkeä, uskalla nauraa, uskalla muuttaa suuntaa. Ei mikään kasva ilman vettä, ei ihminen kypsy kyynelittä. Mutta silti odota parasta, äläkä pelkää pahinta, niin saat mitä ansaitset."<3
Palataan asioihin tulevana vuonna !!!

28.12.2011
Tänään on sitten päivä kun kaksi seuraavaa eli viimeiset musketit lähtivät omiin koteihinsa.. nessuja hieman kului, mutta uskon, että pennuilla on hyvä olla ja kodit mitä parhaimmat. Konusta ja Kallesta päivitetty B-pentueen sivulle myös lähtö tiedot.
Kaikkea hyvää Pikkaiset B-pentuelaiset, olette vallan mahtavia persoonia.. kuulumisia odotellen <3
Eilen ja tänään ovat pienet 4 viikkoiset ja 8 viikkoiset saaneet touhuta ja leikkiä yhdessä..ja esimauksi pari kuvaa nyt tähän pikaiseen päivitykseen <3<3 Ihania kertakaikkiaan...
Leo pikkainen ja Kalle "iso" Poika :))

vain yksi puuttuu kuvasta, mutta Luna pikkainen pusuttaa Konua isompaa :)


26.12.2011
Pieni jatko päivitys.. Lisätty kasa kuvia minipossujen albumiin elikkäs C-pentueen jotka alkaa olemaan jo niin koiranpentuja myös :)
Pikkarainen Pete lähti ja hänestä laitoin vielä kuvan ja painon B-pentueen sivulle...
Konu selvästi etsiskelee leikkikamuaan sillä sielä missä oli Pete siellä myös Konu ja Kallelle käy kaikki <3
Haikein mielin sanottiin yhdelle heihei.. mutta pääsi ihanaan perheeseen ja toivon,e ttä pete tuo heille yhtä suurta iloa, kun tässä lyhyessäkin ajassa meille <3
Alle kuitenkin pari erilaisempaa kuvaa.. (siis ei vaaveista )
Äiti..edes yksi pieni..joohan joohan... (nuori musta ei voinut ymmärtää ettei ole hänen)

Tässä taa murjottavat punaiset.. kinkkuvahtina kuinkas muuten :) Bertalle selkeesti tämä joulunaika on ollut kärsimystä herkkuja sielä ja täällä ja mitkään kujeet ja kepposet ei varkauteen sallittu... omat kurmeet ja myös herkut kuitenkin saatuna :)

25.12.2011
Iloista joulunjatkoa kaikille :) meillä aatto oli täyttää vliniää.. hyvinä apulaisina aikuisten koirien kanssa pienet musketit :)
Atte oli haltioissaan kuusen tulosta ja etenkin siitä, että palloleikkejä = koristeet kuusiin ;D Ja kaikilla erivariaatioilla niitä yritettiin ottaa.. koputtaa puuta ainakaan toistaiseksi kuusi ei ole kaatunut!
Koirille teimme jouluaterian myös, nöin hekin saivat herkutella turvallisilla eväillä meidän ahtaessa masuja täyteen!
Kilttejä olimme vissiin olleet myös, eritoten koirat, sen verran paketteja tuli kaikille <3

Ensiksi asia, jota en ole ehtnyt hehkuttaa, sillä kuinka ollakkaan meillä on kun onkin uusi muotovalio tälle vuodelle, sillä Atte oli matkoilla kera Sonjan (kennel sonza's) Joulu vilnassa Liettuassa, siellä 2 x KV näyttelyt.
Ensimmäisen päivän tuomari oli kovin tiukalla päällä Ruotsalaiseen tyyliin sakottaen hännästä ja antaessaa EH tuloksen, mutta toisena päivänä osui ja uppos kovassa seurassa ja Atte Avo eri 1 serti = LT Mva <3 Tuosta hyvä jatkaa sitten ensi vuonna!
Vahvistus säpöllä tullut liettuasta ja lähetivät viime vikkolla diblomin ja ruusukkeen sitä ootellessa :)
Kiitos Tuhannesti Sonja jatki reissukamu Anna Aten mukaan ottamisesta!

Tänään kuitenkin olemme muskettejen kanssa ulkoilleet ja pienessä tihkusateessa se hoitui reippaasti.. olivat tohkeissaan tottakait, hyvin rohkeita ja luottavaisia pienet on. Kovin kauaa ei voitu olla, aivan liian kylmä ja sateinen ilma...
Huomenna lähtee Pete ja keskiviikkona muuta kaksi.. kovin haikeena on jo minun mieli ... edessä heillä vieä tänään kylvyt :)
Pannat tuottavat edelleen pienille päänvaivaa eikä se ole kivaa yhtään ;D Kovin vähän olen raaskinut niitä kaulassa pitää kuitenkaan..

Miniläiset ovat jo pian neliviikkosiia, ekat matokuurit maistelltu tovi siten, karataan laatikosta kun silmä välttää ja nyt kuristaan muristaan ja painitaan kovin keskenään <3 Alkuviikosta aloitetaan maistelemaan hieman kiinteetä pikkuhiljaa.
Vallottavia ja ensi viikolla sitten muuttavaki aitaukseen vuorostaan!

Alle pari ulkoilukuvaa ..kamera mukana mutta ei tällä kertaa juurikaan onnistuneita kuvia

Valitettavasti tärähtänyt, mutta keppi leikki mustiaisilla <3

Konu ja Kalle tuumailee...


18.12.2011
Taas on yksi viikonloppu lähenemässä loppuaan ja eikä ole kun tovi jouluun :)
Lauma täällä tohinoi ja yksi on meiltä vähentynyt.. Nelli emo kotiutui torstaina ansaitusti omaan rakkaaseen kotiinsa, ja joten itse huomaa hänen puuttuvan! Nelikko aikuisia sopi niin loistavasti yhteen <3
Reilu viikko alkaa lauma vähentyä entisestään, sillä musketit alkaa kotiutumaan myös, mutta onneksi sentäs tovi aikaa, eikä ihan veilä tarvitse nessuja kaivaa esille!
Tänään ollut vilkas päivä ja tenavat saanet vieraita urakalla ja se jos jokin tekee hyvää ja ihan vaihtelua kun muut toimii purukalustona kun itse reps ;D
Atesta on tyllyt myös isi, sillä tyttöystävänsä masusta putkahti 8 pientä (jep luit oikein) yksi heistä enkelinä pari päivää sitten , mutta 7:llä kaikki hyvin ainakin tällä hetkellä! Värijakauma oli mustiais tyttöystävän kanssa kaksi rubya ja 6 mustiaista... olemassa siis nyt punainen poika + 4 mustaa poikaa.. sekä kaksi mustaa tyttöä <3 Voimia emo Sirulle hoitamiseen ja seitsikolle kasvuun!
Hm..paree kait toivottaa myös tsemppiä kasvattajalle urakkaan.. reps :))
Kuvapläjäystä taas lisätty pentueiden B ja C sivuille.. kovasti vauhti kasvaa ja tohinaa riittää! Meillä siis kaikki hyvin!
Tässä vielä tuo nelikosta otettu kuva ennen Nellin kotiutumista <3

Vielä ei ole kuitenkaan vuoden lopputilityksen aika.. siispä päivityksiä tiedossa vielä tänä vuonna lisääkin :)

14.12.2011
Päivät vierii ja paljon hommaa.. tänään oli kuitenkin taas yksi etappi ja tärkeä päivä, sillä musketit pääsivät seikkailulle autoon ja kohti eläinlääkäriä :)
Hyvin hyvin reippaita pikkaraisia sanoisin ja pöydälläkin melkoisen ihmettelemättömiä.. sirut saivat pienet iu äänet, mutta muuten ei niin järkyttävää :) Kaikki oli pienillä kunnossa, niin sydämet, purennat, pampulat ja kaikki.. joten hyvällä mielin jatketaan eteenpäin :)
Vaikka syöminen on sitä sun tätä, välillä hyvin ja välillä huonommin nousee painot oikein kivasti <3
Tässä siis vielä posekuva kimpassa kun ei niin vakaalla tuolilla harjoiteltiin seisonnat...
Järjestyksessä kuvassa Kalle, KONU, ja Pete... (vain yhden pennun kutsumanimi muuttui tulevassa kodissaan) Painot tältä päivältä laitan tähän eli 6 viikkoiset tasan :) Pete 1865 g, Konu 1769 g ja Kalle 1408 grammaa :))


12.12.2011
Hengissä me ollaan kiitos vaan kysymästä ;D Olemme vain kovin työntäytteisiä jota tämä viheliäinen flunssa joka jatkunut jo viikon ei yhtään helpota :)
Musketeilla alkaa olemaan enemmän virtaa kun laki sallii ja temmellys sen mukainen, vierailleen osataan näyttää kaikki mahdolliset kujeet ja kepposet..ja kuten arvata saattaa vauvahauvamaisen hurmuritaidotkin toki <3
Leikitään, kisataan, murrataan, kiljutaan ja kaikkea siltä väliltä.. äippä on melko pitkälle saanut tarpeekseen heistä :) Silti uskolliseen tyyliinsä pitää tarkistaa , että peppuasiat on hyvin ja muutenkin asiat. Nyt ohjataan äristään ja kerrotaan mikä sallittua ja mikä ei pennuilta, silti selkeesti huomaa, että on aikuisten poikien kanssa mielummin heh..Musketeilla on nyt imetyksen liki tyrehtyessä ruokakin alkanut paremmin maistumaan.. alle laitan kuvan ruokahetkestä :)
Nelli neiti lähteekin kotiin palauttamaan itseensä loppuviikosta ja pojat Maksi ja Atte jatkavat leikkisetien roolissa, kuten nytkin välillä :)
Bertta mammalla miniläiset kasvaa sellaista kyytiä, ettei tosikaan...syövät ja nukkuvat edelleen valtaosin ja huomenna he vasta kaksi viikkoa ovatkin, erittäin tyytyväisiä oloonsa eikä he pahemmin ääntä pidä. Mamma Bertta on tosiaan jo yhtynyt lenkuroihinkin mukaan, on niin valtavan hyvässä kunnossa. Ei toki mitään revitellä, mutta iltalenksulla puolisen tuntia jo käydään ja nauttii suunnattomasti :)
Siispä kyllä me ollaan olemassa vaikka meistä tipan vähemmin kuuluukin, mutta kun on työ, jessen konsertti putki, 10 koiraa joista kuusi vaavikaista, ensi viikon valmistujaiset ja vielä joulukin.....väitän, että ollaan aika ylityölistyneitä <3
Musketit papanoiden ja jauhiksen kimpussa..Atte taustalla :)


05.12.2011
Valtakunnassa kaikki mukavasti, nyt on avattu kuvagalleria myös C-pentueelle, lisätty heidän sivuilleen pääkuvat sekä viralliset nimet
Tuulalle myös kiitos vierailusta ja pääkuvaamisesta :)
Samoin B-pentueen galleriaan on lisätty muutama uusi kuva musketeista <3
Nelli emo on saanut uuden loogin hieman siis helpotetaan mamman taakkaa repimisen suhteen, vahvistetaan myös pienten kiinteen syömistä joka vielä ei tosiaan kovin hyvin suju tai ainakin vaihtelevasti, vielä toki myös tisutellaan :)

Mutta huomenna on taas SEkin juhlapäivä kun Fireboy's ensimmäinen eli M-pentue syntyi.. viisi vuotta siitä on... super suuret onnitteluhalit koko My- kullannupuille <3 Ralli, Nelli, Melli, Rosie, ja Anki...hyviä vointeja ja iloa elämäänne edelleen<3


02.12.2011
Oo se on tosiaan vuoden viimein kuukausi ja muskettimme tänään tasan kuukauden ikäisiä pusukalleja <3 Seurusteluhalu on valtaisa, keskenään kahinoidaan minkä keretään ja äiti saa kyytiä jos on hollilla :)
Äippä Nelli selkeesti on aloittanut osittaisen vierotuksen, imetetään siis vähemmän ja vähemmän, mutta on se imettykkin tyhjiin jessus.. vaikka maitoa tullut paljon on pojat niin jöriläitä ettei tosikaan <3 Nyt alkaa huomaamaan leikin ohjausta ja yritetään kertoa kuinka paljon ja miten saa purra ja ohejistetaan suu leikkeihin.
Musketit ei vielä oikein ymmärrä eikä edes välitä kiinteestä ruuasta, Jaska tosin siinä hieman edellä ja maistelee välillä hyvin mallikkaasti, kaksi kertaa yritän päivässä tarjota mutta vielä melko heikoin tuloksin. Pojat kun on sitä mieltä että äiti ja tisut on se juttu kaikella tapaa ja niinhän se vielä tässä vaiheessa onkin <3
Nelli äiti kuten aiemmin sanoin on tyhjennetty aika hyvin ja siis pelkkä ajatus puistattaa, että olisi aika muuttaa ruokailua hällä jättämällä tuo ylimääräinen päivän ruoka pois.. puistattaa siksi, että melkoisen hoikka on ja tällä hetkellä vielä "komentaa" senkin lisäksi kaikkia jotka vähänkin syö ja on sitä mieltä, että hänen kaikki maailman ruoka :) Voi kullannuppua, mutta kun maidon tuotantoa saadaan alas helpottuu siltä osin.
Mamma Bertta alkaa voimaan enemmän kun hyvin, toki ei ole huonosti voinnutkaan, mutta lähinnä jälkipoltot on historiaa, masun löysyys ohi ja pentujen kanssa on syntynyt selkeä harmonia. Tuore äiti on oikein loistavasti huolehtinut pienistään, tosin hieman hakusessa oli tuo putsaaminen, mutta ilman kommervinkkejä alkaa sekin hienosti ja omatoimisesti toimimaan <3 Pari ekaa päivää piti hieman avittaa pyllyjen kanssa... Painot nousee ja kovin ovat tyytyväisiä ovat nämä lapset.. hyvin pientä ääntä sillon tällön kuulee ja sekin möykkääjä useimmiten rinsessa , kun tisu ei heti osu suuhun tai ole hollilla ;-)
kuva galleriaa en ole vielä heille avannut, mutta kohta puolin, syynä se että kovin vähän on kuvattavaa..pötkötellään, syödään eikä mitään erikoista tapahdu :)
Tähän alle kuitenkin yksi kuva "Leo" pojasta.. hieman ei skarppi, mutta matelee eteenpäin...ja jatkuva pimeys ja salama..huoh


29.11.11
Huh pitkä ja vaiheikas päivä takana, tarkoittaen sitä, että C-pentue otti ja syntyi <3
Melko tiheällä tahdilla pitkän avausvaiheen jälkeen tulivat maailmaan toinen trio.. saldona kaksi poikaa ja yksi tyttö, punanuttuja vanhempiensa lailla. Oma sivu heille avataan piakkoin, kunhan tässä päästään palanssiin..
Emo ja lapset voivat hyvin ja lapsoset ei ihan pieniä olleetkaan :) Nyt peukkuja heidän alkutaipaleelle eiks jee ;D
Kuva tietysti nyt etusivulla ja yksi pennut sivulla kera emon...
Hieman huvitti kolmen muskettisoturinjälkeen synnytys kun se alkoi poika, poika ,,,ja onneksi mausteeksi edes yksi tyttö.
Meidän kahden karvakorvaparin lauma on siis muuttunut hetkeksi 10 karvakorvaparin laumaksi :)
Musketit täyttävät huomenna jo 4 viikkoa ja temmellys on sen mukainen...kurina, murina, haukunyritys, vaaniminen, hyppely, toisissaan ja mammassa roikutaan jne..on jokapäivästä arkea ja sitten vähän tisutusta ja unta..avot päivät on ihania heidän mielestään :)
Alle yksi kuva joka kertoo enempi kun tuhat sanaa...<3

26.11.2011
Pikaisia kuulumisia jälleen :) Valtakunnassa kaikki hyvin ja laumamme siis kasvoi toissapäivänä punanuttu tuleva emo Bertalla!
Bertan ottivat Nelli ja aikuiset pojat vastaan samaan tyyneen tyyliinsä ja Berttakaan ei tulostaan ollut moksiskaan.
Eilen oli kuitenkin työpäivä ja Bertta pääsi töihin mukaan, ihan vaan siksi, että saatiin sekin aika viettää yhteistä aikaa ja lujittaa suhdettamme ihan ilman muita karvakorvia..<3 Maanantai on vielä työpäivä tosin varauksellinen sellainen riipuen mikä tilanne, muuten olisi tarkoitus jäädä reilu viikon lomalle tiistaista alkaen!
Bertalle maistuu ruoka hyvin, pisulla käymme melko usein ja lämmötkin normaalit. Masussa tosin aika kiivasta menoa välillä ja huomaan neidin tukalan olon aika-ajoin.. tänään on jonkin verran hakeutunut meidän sängyn alle nukkumaan.. hellittelyjä ja viekukkain oloa ihan vaan olleen harrastellaan. Siispä katsotaan millon tapahtuu, melkosen pitkällä jo ollaan!
Pennut taas saavat valtavaa vauhtia hetki hetkeltä lisää, Pete the joka paikan ehtijä on keksinyt karkureissut ja tulee jo mennen tullen pentulaatikosta heittämällä aitauksen puolelle.. Jaska yrittää kovin , mutta ei ihan onnistu.. 10 senttiä tuo kynnys siinä onkin..
Hampaita löytyy niin ala kun ylärivissä ja niitä onkin kiva jysäyttää vaikka mihin :) Pisutkin mennään tekemään alustoille jo...
Tänään 3,5 viikon kunniaksi saivat maistaa kiinteitä ja ahneus mielenkiinto lautasta ja sen antia kohtaan yllätti ja syötiin hyvin hanakkaasti pienet maistiaiset :)) Äiti joka juuri oli syönnyt oman ruokansa oli tosin sitä mieltä, että sekin kuuluisi hänelle :)
On ne vaan niin ihania nyt <3 Muutama kuva jälleen laitettuna heidän galleriaan...tää on kyllä niin mainiota aikaa!
Jos siis meistä ei hetkeen kuulu tätä kautta ei hätää meillä on vaan niin kiire ja hektistä <3

23.11.2011
Tänään on sitten rakennettu kaksiosainen pentuaitaus ja pennut siirtyivät kolmen viikon iän kunniaksi siihen ja keittiöön, tilaa tuli harjotteluun liikkumisen suhteen ja pääsevät seurustelemaan isojen poikien kanssa :) Nelli tuttuun tyyliinsä ei ollut moisesta moksiskaan sitä paitsi vielä parempi paikka olla toiveikas asiaan "aina ruoka-aika" :)
Laitan B-pentueen kuvagalleriaan muutaman touhu kuvan tietysti myös!
Eilen sain mukavia uutisia myöskin sillä Aten ensimorsiammen masussa näkyi useampi sydän, kantoa Sirulla takana jo reilut 5 viikkoa, joten upeeta ja onnea loppu odotukseen Siru emolle ja kennel Fringe Paw klaanille :)
Makuuhuone tai lähinnä pentulaatikko ja muut on nyt samalla laitettu kuntoon odottamaan huomista tulijaansa eli Berttaa.. aloitetaan siis kaikki alusta ja jatketaan musketeitten kanssa :)

21.11.2011
Pikaisia kuulumisia jälleen, sillä tänään on ollut taas toiminnallinen päivä :)
Töiden jälkeen kävin poikien kanssa rokotuksilla ja muutenkin yleissilmäys katsottiin kaiken olevan kunnossa kuten olikin, Maksilla myös kuunneltiin sydän tosin epävirallisesti, asemalla oli kiire ja olin tilannut vain rokotus ajan eikä heillä sitten ollut aikaa tai mitä lie alkaa siinä vaiheessa enää virallisia lomakkeita tehdä, kun siitä ei oltu etukäteen sovittu ja olivatkin aikataulusta reippaasti jäljessä, mutta sehän on vielä mukavasti voimassa edellisestä kerrasta, mutta tänäänkin 7,5 vuoden iässä (muutamia päiviä vajaa) ja kaikki kuulosti hyvältä ..<3
Pennut saivat myös ensimmäisen kerran vieraat, kuten Nellikin, sillä Nellin oma perhe kävi katsomassa klaania... ilo oli kaikkien osapuolien mielestä ylimmillään :) Kiitos vierailusta ja oli mukava nähdä..ja superisti kiitos minun ja koirien (pienten ja isojen) puolesta vielä kertalleen tuliaisista <3 Kohta taas uusiksi :)
Bettta kasvaa tai ainakin sen masu kovasti.. vuorokausia about 53 ja hieman tukalaa alkaa olemaan pikkuhiljaa enempi ja vähempi..
ja Tuulan ottamana kuvatodiste lötköttelevät erittäin tukevasti odottavasta mammasta.. pitäkäähän peukkuja sillä oletettavimmin viimeistään alkuviikosta ensi viikola alkaa tapahtumaan <3


20.11.2011
Se ois jälleen sunnuntai ilta ja kovasti on ollut tekemistä, lähinnä tuntuu että koti räjähtää käsiin, siispä kera karvaisten apulaisten saatiin kämppä taas hetkeksi kiiltämään tosin kuten tiedetään eihän se ikinä pysy :)
Myös koirakolmikko Maksi, Atte ja Nelli käväisi kunnon kylvyssä ja teki kyllä sen efektion, että nyt täällä vasta turkki leijuukin heh!
Pennut saivat tänään ensinmäisen matokuurinsa ja nam tuntui canex tahna maistuvan, sellainen lätsytys ääni suusta kuului :)
Kuvattiin myös hieman ja otettiin lötkötys kuvat B-pentueen sivulle johon muuten saivat myös viralliset nimensäkkin näkyvin ;D
Kaikki sujuu loistavasti pienet kasvaa ja aletaan olemaan hetkittäin hereillä muulloinkin kun vaan sillon kun syödään, Isommat harjoittelee kävelyä kovasti ja ketterin asioissa tuntuu olevan punanuttu Jaska.. hänelle selkeesti kiire joka paikkaan.
Ensi viikolla viimeistään keskiviikkona Nelli ja pennut muuttavatkin kaksiosaiseen pentuaitaukseen muun lauman joukkoon ja aletaan vastaanottamaan erittäin pulleeta kantavaa Berttaa ja odottelemaan sen tuomia tapahtumia :)
Tähän vielä yksi kuva joka kertoo enempi kun tuhat sanaa... poseeraaja pikkuisin Kalle <3


16.11.2011
Päivät harppoo ja touhua riittää. Pennut täyttivät tänään kaksi viikkoa ja alkaa hetkittäisiä touhuumisia, toistensa maistamisia ja pieniä kävelyharjoituksia näkyä :) Kaikki kolme ovat aukaisseet simänsä ja korvatkin ovat auki, siispä pentujen elämässä uusia tuulia :)
Erinäisiä kurinoita ja murinoita alkaa kuulumaan ja ääniskaala siis vaihtelee.
Nelli voi hyvin tosin nyt alkaa tuntua, että neiti laihtuu vaikka kolme kertaa päivässä tuhdin ruuan saa, mutta pojat kyllä siihen malliin hörppii tisuja, ettei mikään ihme. Siinä lisänä kun riehuu Aten kanssa kera lelujen ei ihme että energiaa kuluu :)
Hieman ollaan jo kasvateltu kävely määrää ja Nelli kovin tyytyväisenä villapaita päällä poikien kanssa kulkee aina ensimmäisenä lenkuralle lähdössä :) Ulkona hänen pitää kävellä Maksin vieressä, jos Maksi vaihtaa puolta niin tekee nellikin, veljestään ei niin kauheasti ulkona piittaa. Atte kuitenkin sai eilen putsata yhden pennun..ja tällä kaksikolla Atte ja Nelli niitä pusuja ja nuoluja riittääkin, varsinaiset pusumaakarit <3 Maksi tyytyi tällä kertaa vain katselemaan ja nuuskaisi pennut pikaisesti :) Maksi tosin aiemmin putsasi Nellin , että Aten silmät, joten näin kaikki pitää toisistaan huolta.
Pentujen kuvagalleriasta löytyy muutama uusi kuva kaksi viikkoisista... :)

13.11.2011
Viikonloppu lähenee jälleen loppuaan ja tänään sunnuntaina toivotammekin kaikille Isille oikein hyvää isänpäivää <3
Muskettisotureilla kaikki hyvin kovasti kasvaa, sekä erilaisia uusia äännähdyksiä kuuluu palosireeni-huudon lisäksi...
päätä yritetään aika ajoin pitää tikkana pystyssä ja jalkoja yritetään laittaa rungon alle, vaikka eipä sillä ihan vielä runkoa pystyyn nosteta, silmät arvatenkin aukee melkoisen pian, sillä eivät ole enää niin umpeen muurautuneet <3
Emo viihtyy aika ajoin hyvin pitkään aikuisten poikien kanssa touhuten ja ulkoillaankin vähintään kaksi kertaa päivässä pikkulenkurat yhdessä.. aikaa siis jää hyvin trion hoitamisten välissä. Ruoka maistuu emolle enemmän kun hyvin ja maitoa tietysti tulee sen mukaisesti ja pennut ovatkin enempi ja vähempi pyöreitä :)
Reilu viikon päästä pennut kera emon muuttavatkin jo kaksiosaiseen pentuaitaukseen muun lauman yhteyteen ja valmistaudumme pikkuhiljaa vastaanottamaan Bertan tänne masuasukkeineen ..näin siis laumamme kasvaa ensin yhdellä..ja sitten... :)))
Siispä kun unet jäävät aikaajoin himena pienempään kastiin nytten niin sitten ehkä valvotaan vielä enempi..heh!

09.11.2011
Nyt on tosiaan arki alkanut ja elen siis aloitin työt, hieman silmät ristissä tästä kaikesta, mutta kotona kun kaikki on hyvin ja valvojaa löytyy mikäs hätä siinä vaikka toisaalta olisin niin mielelläni kotona näiden kaikkien kanssa :)
Mamma Nelli on rento kultainen itsensä ja erityisesti eilisestä alkaen ottaa riehuntahetkiä veljensä ja maksin kanssa.. vaavit alkanut nukkumaan syönnin jälkeen niin pitkät unet, että äippä on sitä mieltä, että muutakin voi tehdä. On se kyllä niin hieno rento äiti <3
Tänään olen pojat ja Nellin myös pariin kertaan yhdessä käyttänyt pisulenksuilla ja aletaankin sitä lisäämään pikkuhiljaa.. Neiti lähtee mielellään ja sitten tullaan tohisten tarkistamaan kaikki olevan kunnossa. Pennut on niin hauskoja, että nukkuvat tuolla täysiä, mutta äippä kun pyyhältää heistä liki alkaa selvästi hajuaisti toimia ja aina ollaan vähän maitoa vailla ;D
Tänään meidän pienet muskettisoturit ottivat ja täyttivät ensimäisen viikon :)
Toinen mamma elikkäs Bertta taas voi hyvin ja paksusti :) Näin tänään ja masuasukit ovatkin pian 6 viikkoa, joten ei niin suunnatonta aikaa hänen puhkeemiseen! Masu alkaa olemaan melkosen iso, joten saapi nähdä kuka ja mitä sieltä putkahtaa...
Tässä odottavan äidin kuva pötkötellen :)


07.11.2011
Valtakunnassa kaikki hyvin :) Tänään viimeinen vapaapäivä ja huomenna raaskittava lähteä töihin, pennut tai ylipäätään koirat eivät kovin kauan itekseen olekkaan.. aamulla tovin vävykokelaan vielä nukkuessa ja sitten arviolta pari tuntia iltapäivästä..siispä turvallista sen puolen :) Tosin äippä Neli on niin loistava lasten kanssa ettei mitään hätää sen suhteen olekkaan.. kasvattajana en juuri muuta tee kun punnaan pienet aamuisin ja vällyjä vaihtelen.. Nyt alkaa selkeä rytmi löytyä..syödään itsensä pyörryksiin mahat ylitäynnä ja nukutaan pitkä tovi ennen seuraavaa syöntiä.. Nellikin ottaa jäähyä ja happea välillä lattialla pötkötellen ilman huolen häivää..
Nelli myös lähtee enempi kun mielellään pisutusreissulle jonka jälkeen tohotetaankin moikkaamaan pojat ja vauhdilla laskemaan lampaansa laatikossa :)
Nyt alkaa neidillä karva putoilemaan ja onkin harjailtu, putsailtu ja muuta ahkerasti.. näin myös kullannuppu emo saa omaa aikaa hellittelyineen rauhassa <3
Painot otin siis lapsilta jälleen tänä aamuna 5 vuorokautta ikää.. ja melkoisen nasevia lukuja näyttääkin Pete 480g, Jaska 378 g ja pikkarainen Kalle jo 324 grammaa.. joten hyvin tuplaantunut <3
Nyt avasin pienille tuon oman kuvagallerian johon pääset B-pentueen sivujen kautta sen alaosasta :)

Eilen osallistuinkin Cavalier yhdistyksen yleiskokoukseen joka oli pitkä ja harras tärkeiden asioiden puolesta, sieä vierähtikin 4,5 tuntia sillä näkemys ja mielipiteitä on erilaisia ja äänestyksiä jouduttiin suorittamaan moneen otteessen. Paljon hyvä rakentavaa muutosta kiristyksineen jalostusasioissa saatiin aikaan. Hyvä me kokoustelijat :)
Iloisia uutisia myös vanhempaa tulikatrasta ajatellen, sillä jälleen yksi tapaus S-pentueen mustias neiti REDI on tehnyt loistotyötä agility maailmassa ja nousten myös kolmosiin kisoissa! Mahtavaa kertakaikkiaan.. myös muiden iloisia nolla tuloksia sain kuulla.. on se vaan hienoa ja upeeta <3 Paljon paljon onnea.. mihin kaikkeen vielä pystyttekään!!

05.11.2011
Pikainen päivitys näin lauantai aamuna kukonlaulun aikaa, nukkuminenhan on yliarvostettu laji vai miten se meni :)
Pikku natiaiset aamutuimaan ovat sitä mieltä, että herää talo ja toki mamman ensisijaisesti on päästävä aamutoimilleen <3
Pienet vastaavasti olivat aamutoimillaan alias punnauksessa, sillä punnitsen heidät aamuisin katsoessani hieman kuinka painot nousee, vaaka tosin on kovin herkkä ja pentu täysin paikallaan on mahdottomuus likimain, välillä taas on just syöty välillä siitä on tovi, mutta suuntaa antavasti tietää kuitenkin. Tänään ei oltu juuri syöty ja ihan mukavia lukemia Pete painoi 356 grammaa (synt. 230) Jaska painoi 292 grammaa (synt. 203) ja pikkainen Kalle painoi 253 (synt.167) joten kasvun heissä tosiaan huomaa!
Työnimethän lapsille tuuli juurikin persoonista, PuuhaPete tohottaa vauhdikkaasti pitkin laatikkoa, Jaska taas rauhallinen löllytelijä joka nauttii punkea muiden päälle ja pötköttää tyytyväisenä millon missäkin, KiukkuKalle taas omaa melkoisen äänen ja ilmoittaa epäkohdista kuten" tissi ei osu jut nyt heti tässä suuhun" hyvin hyvin tiukkaan tyyliin :)))
Pojat siis aikuiset karvaiset ovat kiinostuneita protesti äänistä, noh Maksi ei ehkä niinkään tietää jo homman nimen, mutta Ate on suorastaan intopiinä, että mitä se sisko aina leikkii sielä niillä vinkuleluilla.. terävimmät kiljumiset saa aikaan päänkallistelun ihmeissään.
Hyvin siis voivat kaikki karvaiset 5 poikaa ja yksi tyttö tässä taloudessa :)))
Perustan tuon kuvagallerian pentueelle piakkoin, mutta nyt laitan tähä höysteeksi pari kuvaa kuitenkin...
Täsä mustiaiset kimpassa...punanutun kuorsatessa omineen äipän korvan alla...

Ja tässä pienen pieni nassu...alias Kalle..eilen kuvattuna...<3

Maksin ja Jaden seitsikkokin täytti 7 viikkoa ja ovat käyneet sirutuksissa ja tarkastuksissa kaiken ollen hyvin...kohta he siis muuttelevat omiien koteihinsa..ja toivotankin meidän osalta ihanaa seikkailua omiin perheisiin..ja perheilleen toivotaan ihanaa pennuntäytteistä elämää <3

03.11.2011
Pentueelle on nyt avattu oma sivu johon pääset vaikka tästä .. oman kuvagallerian heille avaan myöhemmin, sekä julkaisen oikeat nimet kuviensa alle jotka tosin triolle on jo keskitty :)
Täällä on kaikki hyvin ja pienet ovat saaneet erittäin hyvin painoa lisää, äiti Nelli voi myös hyvin, ruoka maistuu ja pieniä kävelyitä tehdään ulkona josta vauhdikkaasti pentulaatikkoon tullaankin :) Nelliä ei selkeästi häiritse mikään ei edes se, että veljensä ja isoisänsä kurkkii portin takaa tai jopa yli vaan ihan luontevaa ja kun ollaan Nellin kanssa lähdössä ulos käy molemmat myös suukottelemassa
ennen lähtöä <3 Ihana tapaus ja niin rento ja luottavainen! Pieniä jälkipolttoja on tänään ollut havaittavissa ja toivotaan, että niistä päästään pian eroon kiusaamasta.

02.11.2011
Pikainen päivitys, mutta tulikodin neljäs pentue on syntynyt aamuyöstä pitkän kaavan mukaisesti.. maailmassa on kolme pientä tappisankaria = urosta Nellin ja Kasperin rakkauden hedelmät.<3
Masussa oli viisi pentua, mutta valitettavasti kaksi niistä enkeleitä , ensimmäiset menetykset meillä ja aina kovin surullista :(
Värijakauma oli kaiken kaikkiaan 4 x bt ja 1 x ruby ... nyt katsellaan miten kaikki lähtee käyntiin ja toivotaan parasta.. nyt kuitenkin kaikki näyttää hyvältä ja kovin terhakkaita pojat ovatkin.. Lisätietoja ja kuvia myöhemmin.. tähän alle vielä tuoreesta äidistä.joka jälleen tiesi oitis mistä on kysymys --Äiti ja lapset voivat siis hyvin ja ruokakin äipälle maistui<3

Lisätietoja tarkemmin laitan myöhemmin, kunhan saan kuvattua pienet jne.. nyt en viitsi moisella häiritä sillä saavat tutustua äipän kanssa tosiiinsa täysin hetkin <3 Haleja Nellin omaan kotiin!

30.10.2011
Viikonloppu jälleen loppusuoralla ja lauma tosiaan on kasvanut emon verran.. Perjataina hain neiti Nellin masuineen tänne ja toinen tuli kuin kotiinsa! Pienet leikit ottivat Aten kanssa, mutta valitettavasti tuota leikkiä on rajoitettava ja joudun pitämään erillään pääosin.. sillä masun kanssa on tukalaa. Maksi tiesi selkeesti mistä on kysymys ja vaikka menettivät nukkumapaikansa = makuuhuoneen nuo pojat ei Maksi tilanteesta ollut moksiskaan, mutta eka yö meni kuunnellessa pientä vienoa Aten itkua aika-ajoin tosin sen verran mitä Mamman kuorsaukselta kuuli ;D Ulkoilut hoidetaan kahdessa osassa myös ja neiti kannetaan takaisin sisälle, meinaan nuo meidän portaat tuottavat ongelmaa eikä riskiä viitsi ottaa,, Pentulaatikkoon mamma menee mielellään ottamaan torkkuja.
Sadulle ja perheelleen terveisiä, että täällä kaikki hyvin ja kuulumisia taas laittelen <3
Ruoka maistui eilen erinomaisesti, mutta tänään selkeästi vähempi..itseasiassa iltapäivällä vasta halusi syödä, selkeesti myös masua tyhjennetään ahkerasti eritavalla. Lämpöä mittaillaan ja selkeesti alemmaksi menee, joten veikkaampa että parissa päivässä on purkautuminen tapahtunut! On se vaan ihana neiti.. niin välitön.. ja huomaa, että läheisyyttä tukalan olon kanssa kaivataan <3
Pidelkäähän peukkuja tuleviin päiviin.. tarkoitus olisi olla vielä ma ja ti töissä ennen pientä lomaa, mutta saapi nähdä eritoten tuon tiistain osalta pääseekö enää!
Käväisin myös pikaisesti moikkaamassa emo Berttaa eilen jonka tiineyttä nyt reipas 4 viikkoa ja hyvin menee mammalla, ehkä hieman rauhallisempi entisestään ja ruokahalua riittää tuttuun tyyliinsä <3 Kiitos Tuula kaffeesta jne...
Alle vielä Sonjan terveiset Maksin (ja jaden)seitsikon kaksikosta pikkuneiti ja herra ..niin ne kasvaa .. Kuva (C) Sonza's


24.10.2011
Taas arki alkanut ja päivät menee vauhdilla :) Viikonloppuna on koti muokattu uuteen uskoon valmistellen tulevaa eli Mamma-Nellin jakautumista ja pentujen saapumiseen maailmaan. Reilu 7 viikkoa kantoa takana ja emo voi vallan mainiosti. Tosin lenkit ei tietty enää oikein maistu ja ruokakin syötävä pienistä erissä. Masussa temmellys on aikamoista selkeitä tulisia alias aktiivisia pieniä siis :))
Ensi viikon puolivälin jälkeen saattaapi alkaa tapahtumaan eli ei kovin kauan enää! Etusivun kuvassa tuo mamma pötkötteleekin kera muhkean masunsa <3 Poikakaksikko = Maksi ja Atte tarkistikin jo pentulaatikon turvalliseksi saapua ;D
Mamman massu reilu 7 viikkoisena :)

Eilen oli tulisia M ja S pentueesta kisaamassa vallan loistokkailla tuloksilla.. M-pentueen Nelli tehden tupla nollat, Anki saaden sertin siirtyen kolmosiin kisaamaan ja S pentueen Redi niin ikään nollavoiton <3 Riitta kera Mellin ja Mandin mahtavien tulosten lisäksi.. ei voi kun todeta, että käsittämättömiä ohjaajia ja tulisieluja <3 Paljon paljon onnea..uskomattomia olette!!!
Peukkuja myös tuleviin kisoihin!

21.10.2011
Se olisi perjantai ilta ja viikonloppu jälleen edessä! Ihanan vapaa sellainen vaikkakin kotia kait täytyy alkaa hieman järjestelemään tulevia vauvakoitoksia varten :) Nelli neidillä 7 viikkoa alkaa täyttyä ja ei siis enää hirmusen kauan, kun toivottavasti pieniä tuhisevia pentuja olisi maailmassa :) Ensi viikolla neiti jo saapukin tänne meitä ilostuttamaan kera ihanan luonteensa <3
Tällä viikolla on ollut myös hieman äksöniä muutenkin, sillä Atte kohtasi myös ensi morsiammensa keskiviikkona 19.10 viisi vuotiaan Siru mustiaisen ja oli vissiin rakkautta ensi silmäyksellä ja Siru selkeesti kertoikin Atelle jutun juuren, ja nuori ensikertalainen taidokkaasti hoiti "homman" vallan loistavasti itse ja täysin luomuna :) Nyt vaan toivotetaan onnea Sirun tilanteeseen ja toivotaan pieniä mustiaisia sinne suuntaan onnistuneesti.. ohessa alle vielä morsiammen kuva :)

Tänään myös iloisia uutisia se johdosta, että jos kaikki hyvin sujuu loppuun saakka kokee tämä Tulikoti tuplapennut, sillä Bertta punanuttuni todettiin ultrassa myös kantavaksi :))
Pienen tappelunkin sain käydä häviten tottakait tällä kertaa Eestin kenneliitoon kanssa, koska totaalisena yllärinä tuli ilmoitus, ettei Aten Eestin muotovalionarvoa tulla vahvistamaan, perustellen sillä, että sai sertin syntymäpäivänään. Jännintä se. että ennen kun ilmoitin Aten Viimsiin kysyin heidän kennelliitosta tätä asiaa, miten heidän säännöt tänä vuonna sanoo tästä ja sain meiliini vastaukseksi , että saadeen sertin syntymäpäivänään 11,9 Viimsissä valioituu sillä.. nyt kuitenkin ilmoittivat noin ja vaikka vetosin saatuun vastaukseeni ym..ilman pahoittelua tai muuta ilmoittivat kyllä näyttelysääntöjen muuttuneen vuoden alusta sertin saannin osalta, mutta olivat "unohtaneet" muuttaa valiosäännöt tältä osin joka kuulemma on vahvistettu 17.9 eli 6 päivää sen jälkeen kun me kävimme.. melkoisen epäreilua. Siispä jälleen kerran osoitus, että vaikka kysyt heitlä joiden pitää tietää eli oikea taho, voivat vastata miten vaan ja toimia toisin sanoistaan huolimatta jopa ilman pahoittelua ! Joten mihin luottaa?? Noh mutta maailmahan ei tähän kaadu.. ja tietää lisää seikkailuja, tosin eestiin en taida hetkeen silti mieliä pah!

16.10.2011
Aika hieman vierii sanoisin, mutta mikä parasta vapaata viikonloppua on nautittu ulkoillen mukavassa ja raikkaassa säässä..niin ihanaa kun kesä onkin osaa myös syksy olla tosiaan kaunis, jos ei sada vaan aurinko paistaa ja kaik värit näkyvillä.
Neiti Nellin massu alkaa kasvamaan urakalla ja neiti voi vallan hyvin.. vielä tovi aikaa kunnes muuttaa tänne tulikodin hellään huomaan, josta neidistä varmasti pidetään hyvää huolta <3
Tänään kuitenkin starttasin auton nokan kohti Viialaa ja kävin katsastamassa isoa laumaa pieniä punanuttuja, jeps kuten arvata saattaa Sonza's kennlissä Maksin ja Jaden reilu 4 viikkoisia puuhataaperoita.. jeps aika paha paikka sanoisin.. niin ihania vallottavia ja ennen kaikkea reippaita pikkusia ja erittäin teräivä pikkuhampaita :)
Kamera joo se oli laukussa, mutta siis niin täpinöissäni olin etten ees muistanut sitä käyttää heh.. ai miten niin ihan minua...
tässä kuitenkin eräs pikkumies joka sai mulle liki kyyneleet, sillä katse ja eleet ei olisi voinut olla enää enempää isäänsä <3

Mutta eipä muu kuusikko pahemmin tästä hävinneeksi jääneet.. aivan vallottavia.. kuva tietysti Sonjan omaisuutta..ja hänen sivultaan löytyy kaikista muistakin! Ihanaa kasvua kullannuput <3

09.10.2011
Taas reilu viikko vierähti ja viikonloppukin tekee loppuaan. Tänään kuitenkin vietettiin päivä Lohjalla cavalierejen erikoisnäyttelyssä jossa tohinaa ja hännän huisketta riitti. Valitettavasti paikan pienemmällä puolella ja ahtaus ja kuumuus oli aikamoista.
Atte kuten arvata saattoi sai tuloksen Avo Eh , sillä olen huomannut, että on pieni ja riittämätön ko tuomareille, joten en juuri muuta odottanutkaan, mutta hämmästys oli suuri kun olimme erittäin hyvä siksi, että Aten pää oli tuomarin makuun pieni :)
Vaikea olisi kuvitella sillä olevan kauheasti isompi kokonsa nähden, mutta heh se mikä monelle siinä ollut yksi parhaimpia asioita, oli tänään riittämätön :) Noh se oli nyt tämä vuosi siinä ja toinen näytelmä avoimessa luokassa ja samalla myös viimeinen.
Mikä parasta oli erikoisnäyttelyn yhteydessä jälleen mahdollisuus terveystarkastuksiin ja käväisimmekin Aten kanssa samalla uusimassa sydänlausunto ja sydämessä kaikki kunnossa kuten kuuluukin kaksi vuotiaalla <3
Nyt jäädään sitten kehistä tosiaan tauolle ja aletaan valmistautumaan ja keskittymään pentuasioihin.. vielä toki tovi aikaa.. Mamma Nellin pyöreä massu on kuitenkin viisiviikkoinen :)
Laitan arvostelun Aten sivulle myöhemmin... mukavaa tulevaa viikkoa!

01.10.2011
Oho se on jo lokakuu ja aika harpannut sitten viime kuulumisten..mutta niin se harpoo kun tarpeeksi kiirettä :)
Mitään kovin kummaa ei ole ehtinyt tapahtua sitten Tampereen näytelmän sellaisissa merkeissä ja vain tälle vuodelle yksi näytelmä suunnitteilla elikkäs Atte osallistuu vielä ensi viikonloppuna erikoisnäyttelyyn niinikään avoimessa luokassa! Avoimeen luokkaan ilmoitin koska tuo valiovahvistus ei ehtinyt tietenkään saapua ennen ilmoajan päättymistä'.
Torstaina otin myös yhteyttä kennelliittoon sillä neiti Nellin sydänlausunto on jäänyt jonnekkin matkalle, elikkäs skannasin sitten kopion jonka vahvistivat saapuneeksi ja tallentavat tietokantaan :) Eiköhän pian näy siellä vihdoin.. kuukauden jo kestänytkin.
Torstaina 29.09 kävimme neiti Nellin kanssa ultrassa ja niin rakkaus Kasperin kanssa tuotti hedelmää ja melkoisen monta pientä vaavinalkua siellä näkyi <3 Nyt siten jatketaan odottamista loppuunsaakka ja odoetaan pieniä nassuja ja tassuja syntyväksi marraskuun alkuun :) Bertta otti ja aloitti myös juoksunsa vihdoin ja myös hänet on nyt onnistuneesti astutettu ja odotamme mielenkiinnolla tuottiko tämä hedelmää ja pieniä punanuttuja mahdollisesti joulukuun alkuun! Siispä meillä toivottavasti rauhoitutaan pentumaailma aikaan ja riennot kehiin tältä vuodelta päättyy.. pidelkäähän peukkuja :)
Sonza's kennelissä lauma Maksi Jadeja voivat hyvin ja sielä Sonja olikin päivittänyt aivan ihanat kuvat laumasta, yksi pieni prinsessa siirtyi satenkaarelle alkupäivinä lisäksi, mutta seitsikko voi hyvin ja superhypertäneet painonsa <3..
Alle vielä yksi kuva Atesta jonka Mikko olikin lähettänyt tässä päivänä eräänä..kiitos


18.09.2011
Maksijadet maitobaarilla :)
Oli ihan pako aloittaa kiireisen viikonlopun päivitys kuvalla :) Se kertoo enemmän kun tuhat sanaa.. Lauma on maailmassa.. ehei meillä, mutta erittäin sykähdyttävä ja meitä liikuttava kyllä :)
Maksin
ja kesärakkautensa Jaden katras nääs.. perjantai siis jännittävä päivä ja suur lauma näki päivänvalonsa! Kuvassa siis todellakin 8 hyvin voivaa pientä punanuttua! Onnea onnea emo Jade ja kasvattaja Sonja <3
Sonza's kenneli , josta tarkemmat tiedot löydätkin! Pusuja meiltä.. Maksi ehkä autuaan tietämätön tästä onnesta, mutta kieltämättä pojat saivat pienten kunniaksi melkoiset kurmee herkut. Pienet siis syntyivät 16.9.11 <3
Silmät ristissä jäännityksen ja helpottuneen olon "kaikki hyvin " tiedolla ja vain kolmen tunnin unilla lähdimme aamulla launtaina klo 6,00 vuorostaan Tampereen näyttelyyn Aten kanssa..jossa starttasi ensimäisen kotimaisen Avo luokan kehät.. luokassamme 11 urosta, ja viisi heistä valittiin jatkoon kilpailemaan luokkavoitosta, mutta niin kävi, ettei tälä kertaa sijoitusta herunut..ja tulos siis Avo ERI :)
Tänään sitten vuorossa rotumme ja yhdistyksen järjestämät terveyspäivät, jossa olikin runsaasti asiaa, hyviä ideoita ja muutoksia jalostusta ajatellen, loistava ruoka jne...Siitä iso kiitos siis Cavalier King Charlesin Spanieli yhdistykselle :))
Nyt helpottaa ja vihdoin on tiedossa vapaat viikonloput, tosin muita kun koiramaisia asia rästejä on kertynyt :)), mutta josko noin muuten on myös aika rauhottua.. ! Mukavaa alkavaa viikkoa!

12.09.2011
Näin se aika taas harppoo ja takana on kiireinen viikonloppu, kuinkas muuten, mutta viidestä kiireisestä enää yksi jäljellä, josko siten ehtisi vähän rentoutuakkin :)
Ihan ensiksi super suuret onnittelut A-pentueelle alias nuorimmaisille Nelli ja Atte, jotka eilen 11,9 täyttivät 2 vuotta <3
Aika tosiaan rientää, tuosta sen huomaa! Päivän myöhässä onnittelut tätä kautta, sillä reissun päällä oltiin kuinkas muuten !
Lauantaina alkoi kuitenkin kiireet sillä, että olin Helsingin ryhmiksessä kehäsihteerinä ja sieltä suunnattomalla vauhdilla hakemaan tavarat ja koirat ja suuntasimme tyttäreni kanssa kohti satamaa ja eestiä :) Tällä kertaa näytelmä olikin Viimsissä eli vain 11 kilometriä tallinasta ja majoituimme hotelli Atheenaan jonka takapihalla näyttely sitten olikin! Sunnuntai aamu oli kiireetön, sillä matkaa kun ei ollut ja kehät vasta 11,40, joten tallustelimme sinne puoli tuntia ennen kehän alkua. Maksi pääsi mukaan ja hoiti turistin virkaa sujuvasti!
Paikalle oli ilmottu 12 cavalieriä ja luettelosta huomasinkin 4 koiraa siis avoimessa jossa debytoidaan, olikin edustus sitten jokaisesta väristä :) Niin siinä kävi, että synttäripäivänään pienimies Atte otti tuloksen Avo ERI 1, Serti, PU 1, Vsp = EE Mva , aivan uskomatonta sanoisin.. ensiyrityksellä törmäsimme tuomariin joka teki tämän mahdolliseksi syntymäpäivänään! Upea pikku-ukkeli <3
Paluu matka oli kyllä hermoja raastava sillä kaupungin oli vallannut suur maraton ja valtaosa kaduista suljettu.. päämäärätöntä siksakkia pari tuntia ja meinasi jo usko loppua, mutta monen tapahtuman ja kokemuksen jälkeen loppu hyvin ja kaikki hyvin ja pääsimme kun pääsimmekin satama-alueelle :) Kiitos Jenni seikkailu seurasta <3
Alle tietysti pari kuvaa : Vuoron odottelua... atte ottaa mallia kehän hienosta esiintyjistä ;D

Vsp ja Rop.. Atella tavaramerkkinsä kohillaan ..pienoinen liputus kuinkas muuten :)

keskittyminen muussa
05.09.2011
Syyskuu on saapunut ja keleistä sen hieman huomaakin jo... ensimmäinen syysflunssa on totaalisesti onnistuttu saamaan ja muutama päivä olo ollut melkoisen tukala. Olin kuitenkin molempina päivinä kehäsihteerinä Let's go Vantaa näytelmässä sovitun mukaisesti, koska jokainenhan tietää miten hankalaa järjestäjille on poissaolot.. noh olotilalle se ei ehkä ollut niin järkevää, mutta hyvin jaksoi loppujenlopuksi kera rohtojen sillä olin siinä onnellisessa asemassa, että koiramäärät oli molempina päivinä mukavan pienet..alle 60 koiraa :) Noh meitä flunssaisia työskentelijöitä oli kieltämättä enempi ja vähempi paikalla...
Työskentelin pyörittävänä Serbialaiselle ja sitten Iralntilaiselle erittäin mukavalle tuomarille..erittäin perusteellisia ja laajat skaalat arvosteluissa, sekä liikuttivat koiria kunnolla.
Eilen sitten pienien päiviksien jälkeen piti koota itsensä ja jaksaa vielä käydä pentu asioissa liikenteessä :)
Nelli neidin juoksujen alusta oli jo sen verran ja aika tuntui olevan kohdillaan...Mietin Nellin tilannetta tovin sillä juoksut alkoivat klassisesti hieman odotettua aiemmin, sillä olisin suonut tuon kahden ikävuoden täyttyvän, mutta koska kysymys oli sitten viikosta päätimme totetuttaa projektin kuitenkin nyt eikä siirtää viikon takia puolella vuodella :) Kävimme siis Nellin kanssa eilen sulholassa ja selkeesti sopivaan aikaan, hieman neiti sai sulhasensa hämilleen kosioleikeissä, sillä neiti päätti hieman ohjata kokenutta urosta ja näyttää mallia mitä ollaan tekemäss reps ä ;D Vallan uusi kokemus se, ilmeisesti myös Kasperille, mutta loppuhyvin kaikki hyvin astus on tapahtunut ja nyt sitten tulikotiin olisi haaveisa pieniä NelliKaspereita marraskuun alkuun :)
Yhdistelmä kaikilta muilta osin myös yhdistyksen suositusten mukainen, paitsi tuon iän osalta, joka siis jäi vajaaksi viikolla :)
Nellin tuorein sydänlausunto ja perustarkastus muutenkin on suoritettu 30.08 ja näkynee myös koiranetissä heti kun ehtivät sen sinne tallentaa. Vierailemme sulhon luona kuitenkin varoiksi vielä toistamiseen ja katsotaan saadaanko pariskunnasta yhteiskuva millään muotoa. Tällä kertaa tulikoti päätti yhdistää kirjavaan urokseen, joten mielenkiinnolla odotamme mitä pentulaatikossa mahdollisesti sitten tuhisee.
Neiti Bertan vuorohan nyt oli ajatuksissa ensin, mutta kun neiti on päättänyt pitkittää juoksuväliään selvästi... siispä katsotaan tuleeko kahden vuoden tauon jälkeen yksi vai kaksi mahdollista pentuetta tulikotiin!! Bertan asiasta lisätietoja hieman myöhemmin!
Mukavaa syyskuuta ja vältelkäähän tätä järkyttävää flunssaa....
Kuvassa Nelli <3
Nelli

28.08.2011
Niin se aika menee halus tai ei.. tuttua sanontaa tiedän. Eilen kuitenkin viettiin taas päivä näytelmässä ja tällä kertaa tulisissa edusti tietysti Atte tehden jäähyväis-esiintymisen nuoretenluokassa hienosti NUO ERI 2. SA tuloksellaan ja Bertta sijoitukseni yli vuoden tauon jälkeen ja samalla debyytin Avoimessa luokassa ja tuloksenaan AVO ERI kera Tuulan handlaamana :)
Hienoa erinomaiset tuliseni ja arvostelut löytyvät toki heidän omilta sivuiltaan <3
Pääsin kuin pääsinkin vielä Aten lisäksi toisen kerran kehään sillä sain kunnian esittää Maksin rakkaan pojan Remun the pallopepun (Yours Maxwell Smart) jossa isäänsä kieltämättä paljon, vaikka väri ihan muuta ;D Eipä ollut hullumpi tulos, sillä avoin luokka oli valtava ja onnistuimme saamaan hienosti AVO ERI 3, SA tulokset.. hienoa komea Remu :) Nyt Remu jääkin keskittymään toviksi vain agility maailmaan, sillä valioituminen alkaa häämöttää kovasti nurkan takaa,,ja me ollaan hengessä mukana ;)
Saija otti muutaman kuvan Remusta jotka laitan tähän... (Komea komea poika) Kiitos Saija!!!
Moi moi keino-mami mä meen nyt tuon ihmismummon kanssa... :)

Näin komeena seison..nuukutan maailman (lue tyttöjen ) nuuskuja...

Hitsi paree pitää simmut kii sen verran kovaa tuo muo vie... :)

Ja heh pistinpä esittäjänkin polvistumaan minulle ja pummittua namia jesss...:))


23.08.2011
Palaamme vielä Kouvolan tunnelmiin parin kuvan muodossa... hih :) Kaikkeen se esiintyjä joutuukin...kuvat kertonee puolestaan
Riippuliidossa ;D

Nipistelyä ;D

Iso kiitos kuvista Anu Hansar jälleen kerran... ja nähdään taas pian !!
Näiden ohella myös iloisia uutisia sillä Maksin kesäheila alias Jade on kantavana.. nyt toivotaan isosti tsemppausta Jadelle loppuaikaan ja Sonza's kenneliin malttia tovi ja muutaman viikon päästä toivottavasti tuhinaa ja tohinaa :))

21.08.2011
Ensimmäinen viidestä kiireisestä viikonlopusta selvitty ja nyt kieltämättä melkoisen silmät ristissä olo, eikä helpota varmaan taas tulevan viikon alkua se :)
Tämä viikonloppu kuinkas muutenkaan vieri koiranäyttelyiden merkeissä, esiintyjänä Atte molempina päivinä, toisena päivänä pääsi sentäs Maksi mukaan turistin virkaa hoitamaan koska näytelmästä piti lähteä ajamaan himalansaareen liki Ristiinaa hakemaan isäntä kalastusreissulta. Tulokset oli kyllä enempi kun osasin odottaa, sillä lauantaina kaikkien rotujen näytelmässä Kouvolassa tuloksena Atelle NUO ERI 1 SA.. pu kehässä sukkelasti kättely ja tuomari AnnaMaria Tarjan kehui poikaa ja sanoi vielä tarvitsevan aikaa :)
Sunnuntaina eli tänään sitten Heinolassa Puolalaisen kasvattajatuomarin Jerzy Olszewski kera harjoitusarvostelijan tykkäsi pienestä miehestä kovin ja pienimusta kullannuppuni tuloksella NUO ERI 1 SA Vara-Serti (pu5), josta olen kovin iloinen pelkästään luokassamme 9 koiraa! Jäiks kovin vähiin käy aika enää nuokkuilla..ja hm..nokka kohti avointa luokkaa hieman mietityttää :)
Iloisella mielillä Heinolasta sitten nokka kohti Ristiinaa, mutta jotta ei elämä menisi turhan tylsäksi päätin sitten eksyä reitiltä jotenkin sopivasti ja niin hyvin, että sain navinkin eksymään totaalisesti..lopputuloksena,isäntä pelasti puhelimen välitykseltä harhailevan vaimonsa..loppu hyvin kaikki hyvin ylim.1,5 tuntinen vierähtäneenä löysin armaani :)))
Tästä saan kieltämättä taas tovin kuulla...super eksyjän titteluä kantavana :D
Nyt siis nokka kohti tulevaa työviikkoa ja seuraavat kujeet oottaa sitten taas jo ensi viikonloppuna!
Kuvia tulossa pikkumustasta hieman jälkijunassa....Kiitos kaikille tutuille turinatuokioista kehän laidalla!

17.08.2011
Hupsis.. se ois jo elokuun puoliväli ylittynyt ja meille kuuluu ihan tavallista oikeastaan" Arki palasi talouteen, työt, koulut jne.... se on sitten kohta syksyn vastaanottaminen edessä :)
Pojat voi hyvin ja ovat saaneet rauhottua kaikesta hälinästä ja nautittu vapaista viikonlopuista, tosin nyt se tulevasta viikonlopusta alkaen muuttuu hetken kiireeksi ja seuraavat viisi viikonloppua onkin kaikkea koiramaista tohinaa täynnä pääsääntöisesti..
Näyttelyitä niin koirien kanssa kun ilman niitä eli kehiksenä, mini reissua, terveyspäivää jne...jottei totuus unohdu :)
Eilen kuitenkin oli mainio ilta, sillä Maksi tapasi ensimorsiammensa ja esikoiskolmosensa treffejen muodossa ..
Morsiammensa Roosa on jo ylittänyt 10 vuoden iän ja lapsetkaan eivät kovin nuoria, sillä mittarissa yli 5,5 vuotta jo !
Kitos superisti kaikille oli niin ihana nähdä koko punanuttuklaani kimpassa <3
Järjestys kuvassa : Roosa, Nuppu, Age, Bonny ja Maksi

Tässä vielä kera emäntien...tosin meiniki selkeesti höpöttely hih...

Tulikodissa taitaa myös pentuasia projektikin kohta edetä....mutta siitä hieman myöhemmin lisää :)
Toissa viikonloppuna sain hienoja uutisia sillä lempäälän Agility kisoissa oli kahdella ensimmäisellä palkintosijalla Maksin lapsosia :)
Tulineiti Fi Ava Melli (m-pentueesta) sekä Yours pentueesta Maksin poika Remu! jee hyvä lapsoset ja ohjaajansa <3

29.07.2011
Niin se loma on hetkellistä ja kaksiviikkoiseni alkaa vedellä loppusuoraa ja maanantaina alkaa arki ja työt :)
Toki minulla on kaksi viikkoa lomaa jäljellä, mutta sen pitäminen millon on ihan toinen juttu... saapi nähdä katsotaan.. toisaalta mukavaa kun sitä on mahdolliseen äippälomaan aikanaan (kunhan Bertan juoksut alkavat ja asia etenee) ja seikkailujani varten maailmalla kun niitä päiviä usein myös tarvitaan :)
Nyt on vietetty mukava pari päiväinen kolmen koiran laumalla, sillä rakas neiti mustiainen Nelli alias Aten sisko on ollut täällä hoidossa keskiviikko aamupäivästä ja temmellystä, tohinaa , hepuleita ja myös päikkäreitä on päiviin mahtunut :)
Nyt tätä kirjoittaessa ovat kaikki kolme niin hyytyneitä, että patterit on selvästi kulutettu =) Saapi Nellin perhe erittäin väsyneen neidin kotiinsa! Nelli on kyllä reipas ja laumassa mukana kun omassaan, ainut oikeastaan mistä huomaa erilaisuuden, että hieman hakusessa tuo laumaulkoilu sillä.. ei tiedä kenen perässä sinkoisi ja jäädessään poikien väliin eli keskinmäiseksi kävellessä ei tiedä miten jatkaa kävelyä heh! Ruoka maistuu, leikit on ihanaa ja kaikessa valmiina mukana <3
Etrityisesti riehujina sisarukset tietysti vaikka kaikki kolme temmelsi, Maksin jo hyytyessä käväisi Nelli aina suukottelemassa sitä ja kun uni tuli käpertyi molemmat mustat maksin kainaloon..mikä ihana näky <3
Keskviikkona käväisi myös Bertta Tuulan kanssa tasapainottamassa väriä ja sukupuolta kyläilyn merkeissä reps..paikalla siis kaksi ja kaksi :) Tulkaa taas pian uudestaan !
Ohessa tietysti parit kuvat...
Ihan kuin vauvana.. salaisuuksien vaihtoa?? <3

Yhdessä viekukkain pitää syödäkkin..maksikin tosi oli liki...

Väsähtänyt kaksikko, korvakarvat totaali solmussa ..kumpi kumpi tiedätkö?

Ja vielä Bertta..joka alkumetreillä piti viisaammaksi laittaa pötkölleen riehuvia kattoen24.07.2011
Kauhistus onpas vierähtänyt aikaa sitten viime päivityksen :) Toisaalta tuon edellisen reissun jälkeen on ollut kovasti kiireitä niin kotona kun töissä sillä loma aloitettiin viikko sitten. Loma tälläkin kertaa vain pariviikkonen ja se aloitettiinkin tohinalla perheen kesken mökkeilemällä viikko Leppävirran maisemissa ihanasti luonnon helmassa ,veden ääressä lähempien naapureiden ollessa kolmen kilsan päässä, juuri sitä mitä kiireiset Helsinkiläiset välillä kaipaa :)
Lomalla eli juuri ennen lähtöä ja lomallakin Maksia lykästi kesäheilan muodossa tosin suunitellusti :) , sillä tapaili parit onnistuneet treffit punanuttu neitokaisen kanssa ((ja hyvin mukavien hetkien jos häneltä kysytään tietysti)) .. Alla neiti kesäheila :)
Jade
Nyt sitten peukut pystyyn ja toivotaan parasta, jotta kennel Sonza's saisi mukavia "muistoja" tuosta kohtaamisesta :)
Maksi taisi siis nauttia tuplana lomasta..sillä enemmän ja vähemmän nauttivat olostaan pojat mökillä ilman remmejä ja "velvotteita" sai ravata sisälle ja ulos, pulata järvessä, riehua , möyriä mullassa ja mutustella keppejä :)
Niin kun mietin, että näinköhän Atte katoaa metsän siimekseen lentävien perässä, ei ollut puhekkaan sellaisesta, herra nautti täysin rinnoin lähietäisyydellä spurttaillen, kontaktia ottaen ja kaikkea mahtavaa <3
Pari riehu kuvaa alle... ensin ojennuksessa (mitä lie Maksikan leuassa)

Sitten jo tanssien...

Maksikka rantavahtinakin <3

Väsähtäneet poseeraajat simmut kii.. viikon loppusuoralla nääs :)
Leppävirralla 16-23.7.11
Kuvia tietty on ja on..mutta laitetaan nuo nyt..ja albumiin taas jotain myöhemmin :)
Eilen sitten möksältä kotiuduttiin ja tänään oli jo täysi tohina aamusta, sillä olin lupautunut kehäsihteirelemään KV-Helsinkiin :)
Aamulla se tosin ei ollut yhtään niin hyvä idea kun aiemmin lupautuessani :) Hyvin siitä taas kahden ei suomea puhuvan tuomarin kanssa selvittiin ja pätevöityminen on taas askeleen lähempänä :)
Ensimmäiseksi muuten kotiin päästiin sain aivan mielettömän uutisen sillä M-pentueen Melli ( Fireboy's My Honey) on valioitunut myös Norjan Agilityvalioksi kera emäntänsä Riitan... Suomeen valioitui asiassa isänsä Maksin 6 päivänä eli reilu vuosi sitten...
Ihan mielettömän suuret onnittelut vielä tätäkin kautta Riitta ja Melli <3
Nyt sitten nautitaan kaikkien mukavien ohjelmien merkeissä tästä seuraavasta lomaviikosta ..ennen kun on aika ottaa normi arki :)
Ihanaa heinäkuun loppua kaikille <3

05.07.2011
Näin se aika menee eteenpäin ja heinäkuu alkanut. Vajaa kaksi viikkoa kun pääsisi parin viikon kesälomalle ja kieltämättä sitä kovasti jo odotellaan. Pienellä minilomalla tosin juuri käväisin, tosin rentoutuminen ja lepääminen siinä oli kaukana :)
Jeps kukaan ei varmaan arvakkaan, että pienellä näyttelymatkalla käväistiin :) Valittiin kunnon sulkeinen, eli reissun lähdettiin kera Mikaelan ja mustiaisneito Diivan sekä Atte minulta toki. Ensiksi perjantaina olin töissä, sitten Aten pesu ja laitto, sekä toki pakkaus ja suunnattiin illan viimeiseen laivaan joka lähti 21,30 ja perillä Tallinassa siis 23,30 ja siitä sitten autoni nokka kohti Liettuaan ja paikkakuntana uusi tuttavuus Silute ja kaksi päiväiset näytelmät. Matka meni loistavasti eikä juurikaan nukuttanut, naureskellen, jutustellen ja eväitä nautiskellen ja oltiinkin pienen pienien ylimääräisten mutkien kautta perillä aamu 10:ltä :)
Kehät alkoikin kello 12,18 ekana päivänä siispä menimme suoraan näytelmäpaikalle. Silmät ristissä kuitenkin , kroppa nuutuneena katselimme kehien kulkua, käytimme ihanaisia bajamajan (lue vessojen) helpotusta ja vihdoin koitti kehien aika... ja tulokset oli mitä ihanimmat tuomarina Szczepanska-Korpetta Joanna/ PL sillä Atte otti ja oli Avo eri 1, Serti, PU1, N-Winner ja ROP <3 Mieletöntä...ja koska ryhmäkehiin oli sen verran aikaa päätettiin siinä välissä käydä kirjautumassa hotelliin ja syömässä kunnes taas palattiin takaisin paikalle.. päivä jo kääntyi melko illaksi päästiin vihdoin suihkuun ja majottumaan ja kun oltiin valvottu reilu 1,5 vuorokautta..sanon että oltiin molemmat unessa ennen yhdeksää ja 12 tuntia unta vedetiinkin ruhtinaallisesti :)
Aamulla ulkoilut, aamiaiset ja kiireetön hetki, sillä kehämme arvioitu aikataulu oli vasta kahdelta..luovutimme siis huoneemme 12 aikaan ja menimme tutuksi tulleeseen näytelmäpaikkaan järven rannalle :) Tällä kerta tuomarimme olikin Tatjana Romanovskaja/ BY ja oli hauska katsoa mitä sitten tapahtuu... Kuinka ollakkaan Atte uusi tuloksena ollen jälleen Avo eri 1, Serti, PU1, N-Winner ja ROP :)) Mikaelan ja Diivan onnistuessa junnusertejen ja rop juniori titteleiden kera (tosin ekaksi aiheutti päänvaivaa kun olivat merkinneet väärään luokkaan neitokaisen ) myös oli todellakin hymyssä suin meidän autokunta!
Sunnuntaina emme enää jääneet ryhmiin vaan päätettiin lähteä sitten kehien jälkeen ajamaan kohti latviaa sillä olimme varanneet puolivälimatkasta ylimääräisen yön (tallinaan kun ei olisi kotimatkalle kuitenkaan ehditty) ja näin saatiin Riikasta hieman eteenpäin mukava huone hotelli Baltvillestä jota suosittelen muillekkin..ja nautittiin ilta mukavasti syöden pitkän kaavan mukaan. Maanantai aamun valjetessa kävimme syömässä aamiaisen ja lähdimme ajamaan kohti tallinaa ja ostoksia joita toki aina vähän täytyy tehdä :)
Ja sitten auton nokka kohti laivaa.. ja meillä olikin väärä luulo laivan lähdöstä ja olikin muutamasta minuutista kiinni ettei oltais saatu vilkuttaa laivan perälle jessus :))
Matka oli taas kokemuksia täynnä ja hauskaa kuten yleensä. Tänään toki paikat on aikasjäykät töihin mennessä ajaessani n. 1400 kilometriä, mutta oli sen arvoistakin tottahan toki :)
Kiitos Mikaela jälleen mukavasta reissusta ja eiköhän tässä taas jotain keksitä aikanaan eiks niin??
:)
Kuvia ootellaan Mikaelan kamerasta , mutta alle pari kuvaa jotka sain yllärinä sähköpostilla paikalliselta cava harrastajalta
Thank you a lot Agne Brickute all your help and those photos <3
Hieman sai jarrutella pikkumiestä kehässä :)) Vautia löytyy..

ja tässä ROP kehä johon osallistuu Rop-Juniori, paras narttu ja paras uros..


24.06.2011
Juhannusyö likipitäen ja rauhallinen sellainen! Poikkeuksen tekee tästä juhannuksesta sen, että vietän sitä koirapoikien ja nuorison kanssa kaupungissa ja vain isäntä lähti maalaismaisemiin :)
Tänään on vain lököilty raskaan työviikon jälkeen ja toki kunnon lenksut on kuulunut siihen.. niistä kun ei tingistä ;D
Näytelmä kuvioita olen miettinyt kovin, mutta hieman takkuaa ajatukset mihin suunnataan.. yhtä reissu-seikkailua lukuunottamatta otetaan heinäkuu kuitenkin kehistä etäisyyttä vaikkakin kehistelen parissa kuitenkin.
Muuten meinataan loman saapuessa heinäkuun puolivälissä kadota hetken kaikesta normista arjesta ja siis hautautua mökkeilemään perheen kesken ja ladata patterit itsessämme.
Elokuussa on kehitettävä jotain näytelmiä kuitenkin, sillä se on meidän Attuskan viimoinen nuortenluokan kehistelykuukausi ja heh niin lapsenmielinen joutunee sen jälkeen siirtyä jo avoimeen...Käsittämätöntä miten aika menee :o
Loppukesästä sitten toivottavasti nuo vauva-asiat tulisi taas tapetille kunhan Bertta muistaa aloittaa juoksunsa mahdollisesti elokuun loppupuolella. Nelli asioitakin ollaan alettu miettimään pikkuhiljaa ehkä syskyllä ..tai alkukeväästä myös niiden tiimoilta, mutta katsotaan miten asiat suuntatuu mietteissä.
Nyt kuitenkin ihanaa Juhannusta kaikille ja katsotaan mitä kesä tuo tullessaan <3
Tässä kuva kantaemo Minnistä (Aneridee Mata hari) kera Fireboy's tyttöjen Mellin ja Mandin kanssa...kolme sukupolvea <3
Kiitos kuvasta Riitta!

13.06.2011
Talviloman viimeinen päivä olisi tänään ja ilmakin sen mukainen..eli vettä ja vettä sataa, tosin näihin helteisiin se on jo ihan vaihtelua.
Viime viikko meni melkoisen kiireisenä, nuoren miehen Jessen matkajärjestelyt Saksa-Tanska turneelle kahdeksi viikoksi, hankinnat, pakkaukset, matkaan saattaminen ja sitten nurkan takana odotti omat pakkaukset ja matka Pieksämäki-Nurmes turneelle kera tyttäreni ja koirapoikien.
Viikonloppu herätti kaikka tunteita, sillä perjantaina lähdettiin matkaan kohti Pieksämäkeä ja savon-solmua ja se riemu perillä majoittuessa huoneeseen oli mahtavaa, sillä sen lisäksi, että huone oli aivan loistava omasi se ihanan terassin puineen kalusteineen, maisemina kohta nähtävät kuvat... sielä pojatkin oli onnensa kukkuloilla, sillä lasitettu seinämä ja he näkivät polut, järven, ihmisiä kävelemässä ja karvaisia kamuja ja nauttivat pötkötellessä auringossa ja katellessa maisemia. Tosin siinä oli vaan yksi huono puoli, sillä nukkumaan ei maltettu mennä, lonksuja, höpöttelyjä, korttia pelaillen ja kaikkea viidyttiin aivan liian myöhään siinä <3
Aamulla aikainen herätys ja huoneen luovutus (jota ei olisi malttanut tehä) ja kehiin oli mentävä kello 8 aikaan ja alkoi kello 9..
Näytelmiin sitten mentiin kuitenkin, ja vaikka kello oli niin vähän oli kuumuus jo aikamoinen, ja vaika tuomari oli melkoisen nopea ja päästiin jatkamaan matkaa meko aikaisin 11,30 aikaan jo rotumme ollessa loppuneena jo jonkin aikaa oli kuumuus jo super-hyper :)
Pojat menivät hienosti, Atte siis oikeesti yllätti mamman suunnattomasti, vaikka satunaisia loistavasti esiintymisiä on oli nyt kyllä huippu, väsy ja kuumuus teki sen, että keskittyi esiintymiseen eikä muistanut leikkiä..hyvä ,että hengittää ite uskalsin :)
Aten tuloskin oli hienon hieno..kolme nuorten luokassa ja Atte ainonana siinä sai erinomaisen ja Sa:n ja sen lisäksi vain 4 SA.ta jaettiin pojissa!! (Heh onneksi oli paikalla todistajia näkemässä sen, ,että osaa se jos haluaa)
Aten kokonaistulos siis Nuo ERI 1 SA PU 4 <3 Maksi esiintyi hienosti myöskin ja tuloksenaan Val ERI 3 (4 valio urosta)..
Hienot ihanat pojat... ja heh Puolalainen tuomarimme tosin ei montaa sanaa sanonut arvosteluun...ja niin kaik muut sijottuneet PU/PN luokissa olikin blenheimejä, joten Atte edusti ainoana yksivärisyyttäkin <3
Pieksämäeltä kuitenkin sitten läpileikattiin kohti Nurmesta (onneksi autossa on ilmastointi) ja pieni ylläri tuli vastaan siinä, että vastaanotto aukesi vasta 18,00 ja meille jäi siis aivan liikaa aikaa kulutettavaksi sielä ennen majotukseen pääsemistä... noh pääsimme loppujenlopuksi ja heh efehti edelliseen yöhön oli öö..mielenkiintoinen. Huone melko ankea, mutta noh kävi se nukkumiseen , poikien entraukseen jne ;D Kehiin mentiin vasta 11 aikaa, sillä 11,45 oli arvioitu alkaminen... ja niin hauskinta tuli siitä, että kelipä muuttui rajusti ja hellevaatteemme ei.. eli +9 ja vesisade! Väitän, että läpsykät jalassa toppi ja capri tyylinen asustus ja kylmä oli ;D
Sitä vaan ei opi, että Suomi ja kesä ...muista pakata myös vaihtoehtoja kunnolla heh...
Noh Ruotsalainen hieman iäkkäämpi tuomari teki meille sen verran yllärin, että oman ajatuksen mukaan Maksi ei ehkä miellytä, kuten ei ennenkään Ruotsalaisia oli tulos viidestä valiosta Val ERI 4 ja aivan ihana arvostelu ja taas Atte olikin hänelle pieni ja ei tykännyt hännästä tulos Nuo EH... toisaalta valtaosa koirista nappasikin eh:n vesisateessa... monella ongelmana häntä reps :)
Noh eka kerta varmaan kun emme katsoneet rotuamme loppuun asti, sillä kylmyys oli niin hampaissa tuntuvaa, en ole ennen esittänytkään koiraa hampaat kalisten, joten luovutimme junnu narttujen kohdalla ja aloitimme totaali ajamisen kotiin.
Matka oli aika hurja takaisin tai loppuosa, ensiksi jouduin Mikkelin kohdalla totaali ukkospuuskan alle, näkyvyys nolla ja jyske aikamoinen ja taas kuortin kohdalla teimme 9 kilometrin matkan käyttäen siihen tunnin, sillä ruuhka oli sellainen :)
Oli taas mukava nähdä tuttuja ja turista kehänlaidalla ja Jennille kiitos kivasta viikonloppuseikkailusta ja äiti-tytär ajasta <3
Tässä kuitenkin kuvat Pieksämäen tunnelmista ...ekaksi maisemat terassiltamme ja sitten pari poitsujen kuvaa...

Kuumissaan tarkkailua pöydän kautta reissulaisilla <3

Attuska vielä nenu kiinni seinämässä.....

Maksi päivystyspaikalla.. huolehtien mamman tärkeistä kuten kaffee ja puhelin :D

Nyt myös lisäsin ne EI tykkäävän tuomarin arvostelut, jossa tuomari oli sitä mieltä, että tyhmää tuoda tuon ikäinen valioihin ja Atte joka oli kaikella tapaa täysin rakenteeltaan ja muutenkin erilainen kaikella tapaa, kun kaik muut arvostelut kertoo :))

06.06.2011
Uuh ja sniiff miten aika menee.. rakkauteni cavoihin, cavojeni esikoinen, Fireboy's klaani kanta-Ukko alias Magnumin Agent ja tuttavallisimmine Maksi tänään viettää 7 vuotta <3
Maksi on niin erityinen tyyppi, enkä paremmasta olisi voinut mitään aloittaa... ja tuntuu, että paranee entisestään jos mahdollista kun ikää karttuu!! Ukkeli ei ole vielä sairastellut, ei kunnossa tai muussa ole mitään muutoksia, hieman uurteita ja muita nassussaan kylläkin, sydän pompottaa terveenä edelleen, hampaita ei ole vielä koskaan tarvinnut putsauttaa, eikä anaalitkaan herraa vaivaa <3
Toivon sydämestä meille paljon vuosia lisää! Maksi lähettää kaikille jälkeläisilleen virtuaali kakkua ja isosti hännän huiskeita!!!
Ikäänkuin juhliakseni sitä, alkoi tänään talvilomani reps ;-) Suuntaammekin tosiaan pohjoiseen viikonlopuksi ja molemmat karvaiset pääsee kehiin kirmeltelemään... siispä ihanaa kesäkuun jatkoa kaikille!

29.05.2011
Taas yksi viikonloppu on takanapäin ja aina ne vaan sujahtaa ihan liian nopsasti... tosin viikot itsessäänkin kääk!
Eilen oltiin vaihteeksi näyttelyssä ja ihan kotinurkilla tuomarinkartanossa... tuomarina kuvittelin olevan joku allraunderi mies nimestä päätellen ja yllätys olikin suuri tuomari olikin nainen reps... noh en suinkaan ollut ainoa väärin luuleva.
Eilen ei kovin montaa kauniisti esiintyvää koiraa nähty, sillä tuomari kun halusi koirat esitettävän kun oltaisiin sunnuntai kävelyllä, ja näin myös kovin moni teki..nenu kiinni maassa ja ryhdittöminäkin. Erottui muuten hyvin ne koirat joiden kanssa on treenattu muutakin, tokomaiset kävelyt ym..oli hallussa. Tuomari siis halusi koirat esitettävän täysin vapaasti ja händlerin käsi piti osottaa suoraan alaspäin.. jännä juttu niin tiukka kun asiasta pääosin olikin oli kuitenkin muutama poikkeus sallittu :)
Noh joo.. se tarkoitti sitä ettei Aten kanssa toiminut mikään :).. päämäärä oli riehua ja uloskehästä halusi (tosin yllättävästi muuten vaikuti tuo Maksin mukana olo..sillä halusi vaan punanutun kaikkuun :O) Noh hetkittäin mukavia seisomisia kuitenkin.. tuomari ei pitänyt Atesta ei ollenkaan, ainoat positiiviset asiat oli suora selkälinja, mukava koko ja kauniit korvat... muuten tarvitsee kuulemma paljon aikaa kehittyä, just ja just pojan pää ...ja erityisen paljon kehätreeniä reps (joka kieltämättä on totta vaikka kyllä se tietää, mutku on vaan kivaa), mutta silti happy mover ;) Tulos todellakin H tästä johtuen! Näin se poika muuttuu riippuen kuka tuomaroi :))

Noh jännittävin paikka oli kuitenkin Maksin kanssa meno pitkästä aikaa, mietin muistaako mitä sielä pitää tehdä jne... vielä mitä voi elämän kevät miten tuttua ja rakasta oli ottaa punanuttu piuhanpäähän ja mennä sen kanssa <3 Maksi todellakin muisti mitä siellä piti tehdä ja ei varmaan ole koskaan heiluttanut häntää niin kun nyt, löysin remmein liikkuen ei sen kanssa ole ongelma, ja ilman piuhaakin ja ilman handleriä olisi sen voinut varmaan kierroksen pyytää tekemään. Papparainen oli tohkeissaan :)
Erikoista oli siinä, että tuomari ilmoitti pitävänsä tyhmänä sitä että on esiintymässä tuon ikäisenä valiossa, kun ikä lähenee veteraanikehiä ;D Erikoista se.. luokitteli tosin Maksin "Isoksi pojaksi, ylikokoiseksi" sekä moitti nenä pigmenttiä joka pilaa ilmeen.. oli myös sitä mieltä että on tyypillinen rotunsa edustaja jossa ikä näkyy!! Siis haloo 7 vuotias koira jolta aika oletettavaa jo iän näkyvän. Muuten tosin oli sitä mieltä, että rakenne/kulmaukset loistavia, hienot liikkeet, käyttää häntäänsä oikein ja iloinen temperamentti <3 Tulos siis herralla Val Eh :)
Kovin moni ei kyllä eriin selvinnytkään vaan linja oli melkoisen tiukka! Arvostelut laitan myöhemmin sivuille!
Mutta ah niin tuttua ja rakasta punanutun kanssa mennä...mikä ihanuus! Ylätykseksi sain kuvan illalla sähköpostiin ja Bigi oli napannut herrasta loistavan kuvan... silmät vähän sirillään nuuskuttelee tuoksuja <3 Kiitos kuvasta Bigille!

Noh se oli sellainen kerta ja kaksikko yhdessä vielä menee kahden viikon päästä Pieksämäki-Nurmes turneella ja sitten taas Maksikka ehkä oottelee aikaa päästä veteraanikehiin... tai sitten ei :) Lähinnä pitää yrittää saada nyt tuota pikkumiestä jo hieman ruotuun edes osittain.. mutta minkäs lapsi itselleen tekee kun on niin kivaa <3
Tänään kuitenkin sain ihania uutisia siellä M-pentueen eli debyytti pentueen ainukainen poika "Ralli" F.My Heart on liitänyt nousunollan agilityssä ja näin ollen siirtynyt kakkosiin! Onnea onnea mustiaispoika ja emäntänsä Kirsi ja ohessa herra kera palkintojen poseeraakin <3
MM-Pentueen Ralli
21.05.2011
No niin kiireinen viikonloppu menossa jossa lievempi osa on selvitetty..eli näytelmät kera koiran. Atte ja Marjut siis taas tienpäällä aamusta ja suuntasimme auton nokan kohti Kv Haminaa :) Tuttu paikka.. vuosi siten attuska kävi sielä leikkimässä pennuissa ja heh nyt yhtälailla leikkimässä, mutta nuorten luokassa :) Luokat siis muuttunut iän karttuessa, mutta lekkimieli ei niinkään <3
Tänään hän todella oli virtapiiri tuulella ja mamma sai hien pintaan vaikka muuten paleli hieman tuulisessa katoksessa..haikeena katsoi aurinkoa joka muualla paistoi kuitenkin ;) En voi ymmärtää tuomarin loppukomenttia Hyvin esitetty" reps..tosin ehkä se oli yhtään kertaa kun ei karannut kehästä kuitenkaan reps ;D Ihana tapaus se on ja tänään tuomarin mielestä "lapsenmielinen" :)
Tulos kuitenkin hienosti Nuo Eri 1 SA uudestaan, joten erinomainen leikkijä hän on :)
Hih tuomari turkkirotuisen kasvattaja kun on (jenkit) antoi vinkin, ja kehoitti poistamaan Attuskan rakkaan rokkitukan kera niskakiehkuroiden..kaunis naamainen ja ilmeinen kun kuulemma on antaisi lisää kauneutta ja pehmeyttä.....sniff ;))
Tuomari myös kommentoi arvostelussaan "Still very immature" hih ...köhöm!Tuomarilla oli myös harjoitusarvostelija mukana.
Noh me luovumme rokkitukasta, mutta mitä ilmeisemmin leikeistä ei ! Ihana rakkauspakkaus se on!
Huomena samat touhut käytännössä..vain toiselta puolelta näytelmäasioita , elikkäs debytointi kehäsihteerinä..klumps sanoisinko :)
Seuraavat kehätkin koirineni on jo viikon päästä, sillon pääsevät molemmat matkaan ;D

16.05.2011
Ihanaa leijonat ihanaa :) Ihan vaan siltä varalta ettei joku satu tietämään että Suomi voitti maailmanmestaruuden jääkiekossa kukistaen Ruotsin viimeisessä ottelussaan :)))
Reps..viikonloppu meni siis melkoisen valvoessa, sillä lauatai iltana oli tietysti periaatteessa kuunneltava euroviisun rallatukset, jämähtäen aina pistelaskuihin saakka, tarkoittaen sitä , että nukkumaan pääsi kahden pintaan ja kuudelta herätys ja minkäs muun takia kun näytelmien :) Marjut ja Atte siis otti ja suuntasi kohti Raumaa aamu kahdeksalta...mukaan saimme Lotan joten hölpötys seura oli oikein mukavaa.. Lähtö tietenkin sujui vallanmainiosti..ensin navigaattori päätti ryhtyä yhteistyökyvyttömäksi ja vaati kalibrointia, ja kun en tietenkään muistanut ulkoa kuinka se tehtiin..päätettiiin selvitä sitä ilman..ja kun oli päästy lähelle turkua kera vesisateisen ilman tuli hetken tenkkapoo sillä tuulilasin pyyhkijöiden moottori alko pitää järkkyä ääntä...joten sitä ei kauheasti voinut päälle laittaa, mutta pienien mutkien :) kautta selvittin kuitenkin perille ja loppu päivä sateetta onneksi huh...
Usalainen tuomari tuttavuus oli uutta ja olikin mielenkiintoista nähdä mitä pitää Atesta...hieman oli tuomarilla omalaatuisuuksia, kuten kahteen kertaan piti mennä pöydälle..ensiksi tutkittiin siinä ja sitten käveltiin ja sitten takasin pöydälle arvostelun ajaksi jne...ja sijoittamiset aiheutti hieman vaikeuksia...mutta mukavasti käsitteli koiria kuitenkin...
Atte noh voi Atte....hän muisti heti miten ihanaa elämä on ulkonäyttelyssä varsinkin tuulisena päivänä...nääs kehässä pyöri toistaan vallottavampia karvatupsuja..ja se jos jokin oli kovin hauskaa nuoren poika"lapsen"mielestä :))) Naama virneessä iloisesti kirmellellen ja häntä tönössä liikui poika. Reps eli onko se nyt parempaa vai mukavampaa kun ne lentävät tirpa..:))??
Aten tuloksena kuitenkin hienosti Nuo Eri 1 SA <3 Hieno pikkarainen riehupetteri hän...
Sieltä sitten väsyneenä kotiintuen ja valmistautuen illan lätkämatsin katsomiseen ja päästen taas nukkumaan erittäin myöhään ja aamulla kuudelta ylös arkea aloittamaan.. eli la-u yö 4 tuntia ja su-ma 5,5 joten niillä unilla on aikasmoinen tunnelma just nyt =))
Seuraavana onkin jo ensi lauantaina Hamina..joten saapi nähdä kuinka sielä riehutaan!!

10.05.2011
Toukokuu etenee ja kesä tekee tuloaan, tänään aivan mahtava keli ja töiden jälkeen lenkkeiltiin reilu tunti ennen normi kotitohinaa, ah vastapainoksi töistä tultua on niin ihana napata pojat matkaan ja lähteä tarpomaan <3
Nyt tosin ollaan vielä toipilaana tai siis minä, sain meinaan loppuviikosta aivan tolkuttoman flunssan ja hieman kuumeiltuakin tuli pah!
Ensi viikonlopuna sitten kehätkin kutsuu ja vuorossa Aten kanssa Rauma ja sitä oitis viikon päästä Hamina niin ikään Aten kanssa...
ja siitä viikonpäästä pääsee molemmat pojat yhdessä, eli maksikin muisteloimaan kehätunelmiin...
joten viikonloput saavat normi kuvionsa käyntiin :))
Nyt kuitenkin mukavaa toukokuuta kaikille...ohessa vielä eräs kukkaispoika turkki tutusti solmussa...


30.04.2011
Niin se huhtikuu loppuu ja toukokuu saapuu :) Siispä iloista vappua kaikille!!!
Nelli neiti = Fireboy's Absolutely Flame käväisi 28.04 silmätarkastuksessa ja silmissä kaikki kunnossa ja terveet... ainaostaan oikeassa silmässä todettiin olevan kaksi ylimääräistä ripseä!! Loistavaa kerrassaan. Nyt on molemmilla sisaruksilla tarkit kunnossa ja kaikki kunnossa muutenkin...loistavaa <3
Siispä siirtyillään toukokuun puolelle ja sielä viuhutaan kehissä jälleen eli Atella seuraavana vuorossa Rauma ja siten Hamina.. ja siitä seuraavassa pyörähtääkin molemmat pojat kehissä...eli Maksi käväisee pyörähtämässä vuoden tauon jälkeen myös ja vieläköhän punanutu muistaa miten liidetään ja pysytään pöydällä <3 Veteraanikehiä vielä vuoden odottaessa tarttee kait joku harjoitus ottaa :)

24.04.2011
Se olisi pääsiäissunnuntai ja ansaittua vapaata vietetään, onneksi vielä huomennakin :)
Eilen aamulla kello soi 05.00 ja kieltämättä hetken mietin, että mitä ihmeen järkeä koiramaisissa toihuissa joskus on, kun ansaittujen ihanien pääsiäisvapaiden keskellä aamuherätys on tuohon aikaan, mutta ravistellessaan itsensä ylös, lenkuralle, aamiaiselle jne...sitä ajatteli että here we come Lahti :) Eli mitäs muuta kun koiranäyttelyt.
Haikeena Maksin jättäen kotiin joka ei meinaan ihan vapaaehtoisesti jäisi ja Atte kainaloon, auton nokka kohti matkaseuralaisten hakuun ja siitä sitten kohti Lahtea :)
Iloinen ylläri oli ruuhkaton saapuminen, mukavaan parkkiin auton saaminen ja siitä sitten sisälle siirtyminen kera koirakolmikon.
Rotua oli ilmoitettu vain n. 110 heh ja junnut olikin sen johdosta siirretty toiselle tuomarille, mutta sikäli hauskaa, että Atte esiintyi siis toistakertaa nuorissa..eli sai pitää alkuperäisen tuomarin.
Nuoret pojat sitten aloittikin kello 9 oitis ensimmäisenä..eli niin myös Atte. Atte esiintyikin eilen Lotan kanssa toista kertaa (aimmein siis eestin puolella yhdessä näytelmässä) ja hienosti muuten esiintyikin..toki Attemaiseen iloiseen ja häntä rottingillakin tyyliinsä, mutta upeesti liikkuen, kontaktiakin händleriinsä pitäen ja hienosti seisten! Ihanaa..hyvä poika, ehkäpä pikkuhiljaa alkaa menee enemmän ja enemmän perille mitä varten sielä kehässä ollaan tohottamisen lisäksi siis :) Tälläkin kertaa persoonallinen arvostelu siltä osin, että tuomari sanoi viimeiseksi arvosteluunsa Happy :) Hih niin se onkin.. elämää rakastava iloinen temmeltäjä mustiaispoika <3
Tuloksekseen poika sai siis Nuo Eri.. liki kaik yksiväriset jotka erin onnistui tuomarilla nappaamaan käteltiin kyllä miettimättä kilpailuluokassa ulos.. tuomarin arvostelu skaala oli kyllä rikas...useita nauhanvärejä käyttäen :)
Lotalle siis kiitos Aten esittämisestä ja vaikka itse en pyörähtänyt kehässä pikkumustan kanssa...pyörähdin kehässä kuitenkin nuoren punanuttu pojan kanssa melkoisen extemboree.. suloinen punanuttu olikin sattumoisin Aten velipuoli, eli omaa saman isin eli Onnellisen-Onnin <3 Nuori punanuttu ei hämmentynyt tilanteesta ollenkaan vaan pääkellalleen katteli ja kuunteli jutusteluani sille ja esiintyi mielestäni oikein kivasti ja kotimainen tuomari luokittelikin hänet Erittäin hyväksi..onnea :)
Ohessa hauska kuva tähän alle..turkki heiluu spaketilla..ilmeisemmin pikainen käännähdys kontaktiin händlerille--19.04.2011
Kohta jo pääsiäinen saapuu ja kevät etenee onnekkaasti :) Pahin aika töissä alkaa kohta olla voitettuna, vaikka töitä riittää vähän joka jaksolla riittävästi..mutta tämä kevät kuitenkin on tiukka hetki kirjanpitäjien ammatissa!
Viime viikonloppuna olinkin pitkästä aikaa kouluttautumassa ja koiramaisissa asioissa tottahan toki, ja jotta näytelmät saisivat vielä hieman lisävaltaa elämässä niin kehätoimitsijan kaksi päiväinen kurssi kera loppukokeen ja todistuksen kanssa on nyt suoritettu, tosin se nyt toisaalta oli vasta tyyntä myrkyn edessä sillä koulutuksen ensikoitos onkin sitten kehässä edessä ...huh huh sanon..ensikerta eritoten onkin taatusti kauhuskenaario...vaikka saisinkin turvakseni käyttää vain suomenkieltä kera tuomarin jne...voipi tulla vastaa rotu vaikka jonka lausuminen pelkästään ajatuksessa voi mennä solmuun...tosin sekin voi toki olla pienin mahdollisista ongelmista reps ;D
Ohimennen tuossa päätin laittaa kuitenkin Aten ilmot Raumalle ja Haminaan...päästään siis ulkokehiin pongailemaan lentäviä lehtiä ja ennen kaikkea niitä rakkaita lintuja ;)
Sellaista siis kuuluu tulikotiin tällä kertaa, pojat saavat nauttia rapaisista lenksuista ja kantavat hienosti, uskollisesti kaiken maailman aarteita turkeissan kotiin ja ennen kaikkea kilotolkulla hiekkaa :) Siivoominen on loputon virta, tosin olen sitä mieltä ettei sitä kande kovin usein tehdä...ei siitä ole mitään hyötyä kuitenkaan =))
Mutta ihanaa tulevaa pääsiäistä ja suklaamunarikasta sellaista <3

Loppuun vielä pienen lintupongarin kuva...


10.04.2011
Aika rientää ja eletään huhtikuuta kovaa vauhtia kesää odotellen! Ekaksi kärsitään tästä ihanasta rapa-ajasta kun saadaan pestä jatkuvasti tassuja ja masuja lenkkejen jälkeen... muta ah tää on tätä koiranelämää :)
Nyt on ollut hektisiä hetkiä viimeiseen vuorokauden aikana ja siksipä kuulumisia kirjoittelenkin... perjantaina siis lähdin kohti Laihiaa sisarusten Aten ja Nellin kanssa tarkoituksena osallitua KV Vaasan näytelmään ja olimme iloksemme tervetulleita Mikaelan ja perheensä tykö yökylään :)
Sitä ennen
kuitenkin kohtasin Bertan ja meillä oli aika varattuna ultraan... tällä kertaa ei myös meillä ollut suosio matkassa elikkäs Bertta todettiin perjantaina 08.04.11 tyhjäksi Eli EI vauvoja keväällä tällä kertaa! Yhdistelmä kuitenkin on sitä mitä toivon elikkäs se uusitaan sitten seuraavista juoksuista elokuun juoksuista ja toivotaan parasta! Onneksi tuo ikä on niin nuori, ettei tässä ole mitään kiirettä sen suhteen, joten yhtälaila pienet ovat tervetulleita syksyllä :)
Siitä sitten lähdinkin hakemaan neiti Nelliä mukaan reissuun veljensä kanssa ja elämänsä toiseen näytelmä kokeiluun tällä kertaa nuorten luokassa. Heh Neiti oli aivan yhtä ihana kun ennenkin ja luottavaisesti lähti matkaan...vuorokauden sisällä koettiin vaikka mitä ja neiti oli joukossa kun konkari konsanaan..ensiksi ajettiin 400 kilometriä, sitten mentiin yö kylään jossa odotti meitä 9 muuta rotukaveria ja temmellys sen mukaista :) Pieniä rakastumisiakin ilmassa :)

Parin tunnin yöunien jälkeen :) olikin aika laittaa karvaisia näyttelykuntoon ja siirtyä näytelmä paikalle johon olikin lyhyt matka.
Tuomari olikin Belgialainen herrasmies, joka välitti selvästi rodusta ja oli tarkka niiden luonteenpiirteistä... aivan ihana koirien käsittelijä kertakaikkiaan! Atte unohti riehua kehässä, sen verran oli edellisestä päivästä ja yön nukkumattomuudesta puhki ja esiintyikin kivasti ja Nelli kertakaikkaan hämmästytti mielettömällä reippaudella ja siitä että esiintyi kun konkari joka olisi ollut kehässä vaikka kuinka :)
Ihana kaksikko <3 Molemmat oli erittäinhyviä joka valtaosan arvostelulaatuja olikin... ei montaa eriä ja vielä vähemmän SA.ta jaossa...ja h-oli monen kohtalo. Mutta tuomari oli loistava! Kaksikon "rankasu" oli tavallaan..Atella aika-ajoin korkeella oleva häntä ja Nellille toivoi täytettä nassuun :) Arvostelut sivuillaan...
Superisti kiitos Satu ja perhe neidin mukaan annosta (ihana reipas tyttö) ja Mikaelalle ja perheelleen yösijasta ja kaikesta muusta <3
Tässä vielä poseerauskuva hieman viistosti näyttelypaikalta otettuna neiti Nellistä (Kiitos Mikaelaa kuvan otosta)Nelli liki 1,7 vuotta.


26.03.2011
Lauantai ilta ja tohinainen päivä takana, sillä talossa on vietetty ihmis neidin synttärijuhlia..pojat makaakin tuossa jälleen reporankana, on sen verran kovaa hommaa leikittää 1 vuotiasta ihmislasta ;D Saatika keikistellä kaikille vieraille heh!
Viikko vierähti taas tasaiseen tahtiin ja maaliskuu lähenee pikkuhiljaa loppuaan ja on pian aika siirtyä kiireiseen huhtikuuhun :)
Keskviikko oli kuitenkin jännä päivä, sielä vietimme iltapäivällä parituntisen tervasaaren maisemissa poseeraten vapaasti, yhdessä ja erikseen, sekä kirmellettiin kuvaajalle temppuja näyttäen riehakkaissa leikeissä koirapuiston puolella :)
Kuvat aivan mielettömiä ja kova oli valkata nippu 160 onnistuneesta kuvasta ja nyt niitä löytyy kuvat sivulta " Kuvat 10" <3
Kiitos kuvajaalle Mikko Marttiselle (lisätietoja kuva albumissa) mukavasta iltapäivästä ja ennen kaikkea loistavista kuvista!!
Vielä jännitetään hetki Bertan tilannetta ja on siirrytty aikaan ollakko vai eikö olla, mutta puolisentoista viikkoa eiköhän ultra ketone tilanteen :) Peukkuja siis asiaan!

20.03.2011
Taas on kiireisen viikon jälkeen ollut ihana rauhallinen ja vapaa viikonloppu. Jessellä toki ollut kiireistä konsertteineen kuorofestareilla ja sitä saanut kuljetella, mutta muutoin on saatu nauttia vapaasta kera kotihommien heh! Toki pojille oli totaalinen kylpypäiväkin!
Pojat ovat saaneet nauttia pitkistä lenkuroista ja itse kun pidän ulkoilusta on sitä sitten harrastettu muutama tunti.. ainut inha lenkeillä onkin ollut lumipaakut tassuissa, kun niin toiveissa oleva kevään tulo teki kepposet ja päättikin sataa lunta eilisen päivän pah ;D
Hauska tuon vahtikaksikon kanssa mennä, toinen tepsuttelee rauhallisesti omaan tahtiin kera sillon tällöisten kirmeltelyin ja toinen hihhuloi ja ottaa kaiken irti ulkomaisemista, eikä kävelytiellä kävely ole yhtikäs mitään, koska pitää kiipeillä lumivallejen päällä, sylhysillä puskiin lintujen perässä ja jos sun mitä tohinna keksikään... puhumattakaan siitä, että edeleen kaiki ihmiset ja vastaantulevat koirat olisi enmmän kun tutustumisen arvoisia :) Hassuinta mielestäni se, että vaikka tulee räyhääviä versioita vastaan olisi nuorimies silti menossa tekemään tuttavuutta eikä edes se meinaa pysäyttää intoilua asiassa!
Nyt tässä huokaillaan vaan, että huomena taas arki koittaa vaikka näitä vapaita olis niin mukava viettää lisääkin! Huomaan nyt, kun useimmiten viikonloput on yhtä kiirettä, näytelmiä sun muita ja nyt kun hetkeen ei ole ollut, laiskuus voittaa ja on vain ihana olla.. eli mitä vähemmän tekemistä ja menoja sen vähemmän saa aikaiseksi reps :) Noh väliaikaista ja huhtikuu tietää taas rientoja ja tohinoita riittämiin niin töissä kun vapaalla.. joten nautitaan nyt <3
Tässä vielä kuvaterveiset tältä päivältä Attuskalta...mamman pusunassu :)

12.03.2011
Lauantai ja vapaa viikonloppu erittäin kiireisen viikon jälkeen.. ah ihanaa sanoisin, vapaa tosiaan tervetullutta !
Kaiken näköistä pientä ja ehkä suurempaa tapahtunut viimeisten päivien saatossa..keskiviikkona yhdeksäs päivä käväistiin tohtorilla pikaisesti koirapoikien kanssa ja Maksi punanuttu Fireboy's lasten perustaja ukkelini ikä liki 7 vuotta (6,9) kuunneltiin virallisesti sydämen osalta jälleen ja sydän sykki kuten kuuluukin eli kaikki kunnossa herrasellani edelleen <3
Aina se vaan on mukava kuulla, kaikin puolin muutoinkin asiat ukkelilla hyvin.
Atte taas täytti eilen 11 päivä kokonaiset puolitoista vuotta ja ihmettelen mihin tämä aika oikein menee...mutta hänen kanssa huomaa, että kevät saapuu ja linnut lisääntyy..huoh..siis en tiedä toista niin totaalista lintu-hullua..aivan mahoton intopii niiden perään :)
Poika on kyllä mahtava persoona ja virtaa ehkä komppanian verran ..ehkäpä isäänsä tullut?? :)
Tässä vielä 1,5 vuotiaan mustiaisen nassukuva
Atte 1,5 v
Viimeisenä eikä vähäisempänä on Bertta kohdannut sulhasensa Lakun :) Lisätietoja pennut sivuilta...tähän vielä heistä yksi kuva kohtaamisen jälkeen...yhdessä on mukava pötkötelä ;D Nyt sitten peukkuja ja ootellaan.....
Morsiuspari

08.03.2011
Kuukausi otti ja vaihtui ja onneksi pakkasetkin hellittänyt pikkuhiljaa ja toivotaan, että kevät alkaa nostaa päätään vauhdikkaasti.
Bertan juoksut kehittyy tiiviiseen tahtiin ja loppuviikolla tapaammekin sulhon ja katsotaan miten asia siitä etenee...peukkuja joohan!?
Tänään oli pojilla tai lähinnä Maksilla olisi ollut se syy eli ekstra herkkujen paikka, sillä niin hienoa on kyllä lukea tänään tippunutta cavalier lehteä tulosten merkeissä. Lähinnä siis Agility -puolen asioilla.. (M-Pentueen) Melli (F. My Honey) valiotui FI AVA.ksi viime vuonna eli omaa myös nyt tittelin vuoden agility Cavalieri 2010 , eikä kovin huonosti mennyt Mellin tyttären Mandin (S-pentue F.Smooth Star) huipputuloksien kanssa ja sijoitus 7 :) Ihan mielettömän suuret onnittelut Riitta ja punanutut <3
Eikä siinä kaikki sillä Maksin poika Remu ( Your's Maxwell Smart)on myös samaisessa listassa neljännellä sijalla! Upeeta kerta kaikkiaan...onnea tuhannesti! Ollaan niin ylpeitä teistä <3 Maksilta suukko pojalleen, tyttärelleen ja tyttärentyttärelle heh...
Alle vielä debyytti pentuee Maksin ja Minnin Fi Ava Melli liitämässä :)


20.02.2011
Tulee hetkiä jollon suulaskin ihminen menee hiljaiseksi, poistuu takavasemmalle ja hiljenee! Yksinkertaisesti on asioita mitkä vievät sanattomaksi ja haluaa käpertyä suruun ja mietteisiin koiramaailmassakin. Tämä on osoitus siitä "petollisuudeesta" rakastaa koiria tai ylipäätän eläimiä. Menettämiseen ja siihen että yhdessäoloaika loppuu ei koskaan osaa varautua vaikka järjellä sen selittääkin jo eläintä hankkiessa, eläimillä kun on lyhyempi elämänkaari vaikka he saisivat elää vanhuuteen..tässä tapauksessa ei ollut kysymyksessä vanhuus sillä ikää oli karvan alle kuusi vuotta..mutta aika tuli täyteen ja oli aika päästää toinen sinne missä voi olla vailla huolta ja murhetta!
Siispä ystävänpäivänä 14.02.2011 siirtyi rakas pallopeppumme, karvainen perheenjäsenemme alias Ossi sateenraarelle edesmenneen tollerimme tykö...(sniff.kuvatekstissä päiväm.virhe)
Lepää rauhassa Rakas Ossi ..Nyt me jatkamme eteenpäin kera muistojesi ja kaikkien ihanien hetkien kanssasi ... Ikävä on kova <3

Tästä varmasti ihmiset tietää, miksi "Tulikodin" väki ei osallistunut ilkointiin ystävänpäivästä ja huomionut sitä edes täällä sivuilla.!
Pyydän halatkaa omia karvaisianne..ja näin ottakaa omalta osalta osaa surulliseen päiväämme!
Tulikodin pentusuunitelmat etenee suunitellun mukaisesti tästä surusta huolimatta...juoksuja edelleen odottaen!

27.01.2010
S-pentue täyttää tänään kaksi vuotta :)) Onnea superisti aikuisikään pääsystä viisikolle eli Mandi, Bertta, Redi, Jymy ja Remu <3
Tulikodista iso suukko..ja tällaisia te aikanaa olitte :)
S-pentue <3
25.01.2011
Tänään Atte sai postia Eestistä joka sisälsi Eestin ja Baltic Juniormuotovalio diblominsa ja ruusukkeet :) Siispä tällä kertaa tulivatkin melko vauhdilla kaikki :) Nyt ne on myös skannattu ja toimitettu kenneliittoon ja kohta näkyvät nuo loputkin myös sielä!
Tässä vielä kuva pikkumiehestä viime reissulta hotellin sängyllä kujeilemassa :)


17.01.2011
Just katselin Maksikan nassukkaa ja ajattelin haikeena miten aika menee ja seuraavaksi se täyttääkin jo 7 vuotta, joo onneksi siihen on vielä tovi, mutta silti jokseenkin. Mielestäni sen rakkaaseen nassuun on tullut jotain sellaista muutosta josta huomaa, ettei se ole enää ihan nuoripoika <3 Noh tämä haikeuden syy varmaan johtuu siitä(kin) että Maksin esikoiset täyttävät tänään 5 vuotta ja aattelin, että sehän vasta just oli kun tuo kolmikko syntyi :) Onnea siis superisi punanutut Age, Bonny ja Nuppu <3
Oih maksikan esikoiset <3
Huomenna taas on päivä jolloin Maksikan nuorimmaiset alias Lodette's viisikko täyttää vuoden, siispä onnea superisti myös yksi vuotialle puna-mustiais klaanille <3
Maksin esikoiset <3
Niin se vaan on , että aika kuluu ja menee eteenpäin halusi sitä tai ei.. oli kysymyksessä sitten karvaiset tai ihmiset, toisaalta ettenpäin nokka on aina hyvä juttu, ties mitä jännää aina tulevaisuus tuo tullessaan :)
Päätin meinaan itseni ilmottautua myös kehätoimitsijakurssille, joka on huhtikuussa, joten kaikkea pitää kokeilla selvähän se.
Nyt olen saanut oho hups korjataan isosti Atte on saanut Latvian junnuvaliodiblomin, josta kopio on toimitettu tietokantaa ja nyt sitten saadaan laitettua meili kohti eestiä ja odottamaan loputkin eli Eestin ja Baltttian tittelit myös :)
Nyt se taitaa olla taas aika pukea vaatteita päälle, lähteä kastumaan tuonne vesi-lumi-jäätikkö maisemaan ettei vaan totuus unohdu :) Ihanaa viikkoa kaikille!

10.01.2011
Uusi vuosi alkoi kohisten ja tammikuiset kujeet alkanut sujuvasti! Vuosi aloitettiin vauhdikkaasti sillä pyörähdettiin loppiaisen jälkeen heti kehissä..ja kuinka ollakkaan seikkailullisella sellaisella. Suuntana kaksi näytelmää Eestin puolella eli Kansallinen Tarto ka ryhmänäyttely Vaimastvere. Mukaan seikkailuun lähti Maksin poika Remu ja emäntänsä Hanne jotka tekivätkin debyytit kehiin ulkomailla! Perjantaina 07.01 startattiin matkaan iltapäivällä mukavissa tunnelmissa ja yön tunneilla 9.1 palailtiinkin.
Molemmat pojat olivat erinomaisia molempina päivinä, mutta huippua oli juurikin lauantaina. Remu oli paras uros saaden ensimmäisen sertinsä Eestistä ja vsp! Super suuret onnittelut Hanne ja Remu vielä tätäkin kautta!
Atte taas teki äitille sellaiset yllärit eli otti ja voitti juniorit ensin pojat ja sitten tyttöä vastaa kisatessaan vielä senkin elikkä se tarkoitti tulosta JUN ERI 1, JUN SERTI, ROP JUNIORI, PU 3 = EE JMVA + BALTIC JMVA :))
Kunnia tietysi pienelle adhd mustiaiselle , mutta myös tällä kertaa händleri Lotalle vaikka ensiksi näytti siltä, että jopa esittäjälle tulee intopii pojasta hiki, parani esiintyminen pojalla hetki hetkellä suunnattomasti, suorastaa rop juniori kehässä meinasi henki salpaantua katsoessani pojan menoa (jos nyt ylipäätään muistin hengittää koko aikana heh)..ihan mieletöntä ei voi muuta sanoa ja tuntui kyllä erikoiselta kun ei itse ollut piuhanpäässä ja kiitos tuhannesti Lotta (sisäpiiri juttuna Laura reps)
Molemmat
pojat olivat erinomaisia sunnuntainakin eli Atte kanssani Jun eri ja Remu emäntänsä kera Avo eri 4!
Kuvia on lupailtu joten katsotaan kun ja jos niitä saadaan, muutama melkot tumma kuva on joten, en vielä viitsi niitä laittaa josko parempia tulisi :) Rop ja Vsp juniori kuva kuitenkin ja pojista muuten vaan yksi tähän perään

Maksin lapsenlapsi ja poikansa <3

Vielä mamman sylkyssä <3

Nyt sitten jäädään ihmettelemään mitäs sitten, ulkomaille emme toistaiseksi lähde, sillä nyt on vaan syytä jäädä oottelemaan iän karttumista kaksi vuotiaaksi niistä touhuista, mutta toki kotimaassa täytynee mennä, mutta mistä aloitetaan onkin vielä hieman avoinna :) Katsotaan ehtiikö jotain muuta jännää tapahtua vaikka sitä ennen hm....


Takaisin etusivulle