Kennel Fireboy's

Kuulumiset 2013 :)

Aiemmat kuulumiset:
( 2005) + ( 2006) + (2007)+(2008)+(2009)+(2010)+(2011)+(2012)


16.12.2013
Joulukuu
etenee ja ylitetty puoliväli ja nuorin jäsenemme Lucykin täytti 17 kk..kaikkea pientä ehtinyt taas tapahtua, kuten ei riittänyt tämä palvelin murhe, vaan kun saatiin se kaikki toimimaan, otti ja pamahti koko samperin kone..siis oikeesti..kone pimeni kauhuskenaario oli valmis.. Isäntä ostikin oitis uuden koneen minulle, johan edellisellä alkoi olemaan ikää ja tutkimisen jälkeen vanhakoneeni todella meni muutoin totaali tilttiin, mutta kovalevy onneksi ehjänä..ehei se tietenkään ollut yhteensopiva uuden kanssa, mutta loppuhyvin kaikki hyvin liki kaikki on saatu siirrettyä uuteen koneeseen.. Paljon opeteltavaa tässä, sillä vistan sijaan sain windows 8 ja ei sitten niin mikään samaa ja ei löydy ihan helposti :D Noh opetellaan ja toivotaan parasta..jopa tiettyjen ohjelmien kanssa meinas olla ongelmia saada toimimaan kasin kanssa... noh ei auta.. katotaan miten käy,,, :)
Ja kun sain huokasta siitä..päätti keksen kaiken menoani tiltata navikaattorini..joten huumori supereksyjällä ei siinäkään riittänyt.

Viime viikolla oltiin kuitenkin koirien kanssa jälleen eläinlääkärissä , tällä kertaa tosin Atte sai rokotukset, katsottiin pintapuolisin muutenkin läpi ja kuunneltiin sydän epävirallisesti todeten kaiken olevan kunnossa..sillä on niin tuore lausunto, etten viittinyt sitä ottaa.. ja nuoriso osasto alias kaksi vuotiaat Luna ja Leo taas kuunneltiin pitkään hartaasti ihan uudenlaisen tyylin kanssa..ja todettiin kaiken sydämissä olevan niinikää kunnossa.. eli laumallani kaikilla <3 kuten pitääkin ainakin toistaiseksi!

Lucy neiti otti ja heitti jäähyväiset junioriluokille ja mukavasti sen tekikin..näin ollen siis päätti meidän klaanin näytelmä vuodenkin..
oli ilmoitettuna kehiin perjantaina ja sunnuntaina...junnuneitejä oli liki 15 kappaletta..ja neidin tuloksena perjantaina Jun Eri ja sunnuntaina Jun eri 3... jee ja mitä parasta kovin mukavilla arvosteluilla! Hih haaveilin siitä tuoretta posetuskuvaa, mutta kuinka tyypillistä sitä ei otettu taaskaan...nyt tämä päivitys tällä kertaa ilman kuva..heh..mutta tulokset näytelmistä neidin sivuille..

Jännittävää joulunodotusta kaikille.. . heh luntakin odotellessa :)

09.12.2013
V
ielä jonkun verran on ruksi kuvia vanhemmissa kuulumisissa, mutta annan niitten nyt olla... valtaosa sivuja korjattu, kun erhe löytyi tämä uusi palvelin ei siis hyväksynyt Ääkkösiä kuvien nimiin eikä kansioihin kuten edellinen ja niitähän oli.. aikamoinen jumppa korjata nimet..linkittää uudelleen jne.. mutta heh nyt sen tietää :D Samalla piti toinen siirto-ohjelma opetella..mutta on kieltämättä nopeakin..
joten eiköhän tämä tästä :) Toki varmaan virheitä löytyy vielä tovi..mutta valtaosa on kunnossa...jee...

No niin nyt olisi pieni hetki aikaa tässä luritella ja kohta tarttis lähteä karvakorvien kanssa ulos ja kertoilen siis lyhykäisyydessään meidän kuulumiset (minä lyhyt hm..reps..mutta yritän tiivistää..jos tuli pitkä SILTI se on tiivistettynä nih :)

Muutama viikko sitten itse asiassa viisi abut käytiin Maksin kanssa isossa pappahuollossa ja sen sai aikaan tietenkin pelästyminen ..jotenkin tipan väsynyt ja outo..siis ei niin riehakas iloinen itsensä..ja kaiken kukkuraksi löysin siltä pari pattia..ja muuta sitten ei tarvittukkaan kun kiidettin tuulispäänä liki piipaapiipaa lääkäriin :D
No pappahan tutkittiin oikeesti kirsusta takavarpaisiin.. kuvattiin, otettiin laajat verikokeet ja kaikki mahdoton ja mahdollinen.. lääkärissä oltiin vissiin 1,5 tuntia.. verikokeet kertoi tulehdusarvon olevan tipan koholla, mutta maksa, munuaiset kaikki sisuskalut kuitenkin niin kun pitää..eikä mitään vikaa sieltä löytynyt.. patitkin osottautui rasvapateiksi.. joten sen puolen huoleni oli turha..mutta syy kaikkeen löytyikin Maksin suusta..maksi on käynyt kaksi kertaa elämänsä aikana suuhuollossa ja siltikään hammaskiveä ei ole löytynyt..joka pienrotuisella hämmästyttävää...mutta nytpä meillä oli kammotus tullut suuhun...ja aivan takana poskihampaan sivussa..oli tullut aika iljettävä juuripaise joka kääntänyt juuren nurinkurin kahden hampaan osalta, sikäli ihmeellistä, ettei ole kuolannut, ei syömisessä ja missään muussa ole ollut ongelmaa..joten ei mikään ollut viitannut tollaiseen..tarkoitti sitä että lääkekuurin kanssa kotiin..ja totaali hammashoitoaika varattuna..
kaksi viikkoa siitä..oli tuo pelottava päivä..tiesi nukutusta ja kaikkea mahdollista..aamulla vein iltapäivälä hain... Maksi nukutettiin suu putsattiin ja juuripaise vaati leikkaushoitoa kuten etukäteen tiedettiin.. sen johdota menetti muutaman hampaan..juuripaise kun oli aiheuttanut tulehduksen ja osittaista parandiittia meniköhän nimi oikein..ja yllärinä löyty ihan erikohdasta yksi hammas jossa oli juurikatkennut..ilmeisesti jonkun seurauksena...:/
yli tonnin köyhempänä saatiin asia hoidettua ja pöhnäinen pappa itkeskellen saatiin kotiin..aikamoisen lääkehoitosatsin..ja suu täynnä tikkejä kera...mutta kunnossa ja pelkään niin vimmatusti nukuttamisia huh... sitä sitten tiivisti hoidettiin pari viikkoa..ruoka mössättiin ja kaikkea mahdollista..ja nyt tilanne on hallinnassa ja pappa voi vallan hyvin..suu tipan keveentyneenä vain :D

Samaan aikaan kun oli tuo tilanne, olin huom!!! jälleen kerran tilannut ajan Atelle magnettikuvauksiin, koska tiesin joutuvani ottaa maksikan takia vapaapäivän 15,11 suuoperaatioon varasin samaan hermorääkkiin ajan toiseen nukutukseen.. kuinka ollakkaan.. jälleen kerran kun aika läheni enää muutama päivä aikaa, tuli Aistin puolelta peruutus...tällä kertaa ei kuulemma neurologit olekkaan paikalla..kieltämättä kävin aika kuumana..olihan se kolmas kerta 5 kuukauden aikana kun olin yrittänyt sen kuviin saada, hätäpäin ei tietenkään viikistä saanut enää aikaa, ja tuo päivä kun oli perjantai ei espoo kuvaa sillon ollenkaan.. joten mietinkin jo, että tilanne on tehty mahdottomaksi, ja voivat pompottaa ihan mielin määrin....ja minä luovun koko hommasta !!! Jälkeenpäin olen kuullut, että tuota tapahtuu aika-ajoin..joten kovin pikaista suunitelmaan kuvauksien vieläpä kalliiden sellaisien suhteen ei kannata tehdä ainakaan tuolla..!
Mietin vaan mielessäni kuinka hankalaa tuo onkaan ensivuoden alusta kun asiat muuttuu..lausuntoja kuvauspaikalla ei enää saa, hinta kallistuu entisestään mukaan tullessa kennelliitto.joka ne lausuu ja ottaa lausuntomaksutkin jne... :/ Silti kuvauttaminen edelleen vapaaehtoista..ei pakollista.. silti enempi kun suositeltavaa !!

Kiukuteltuani aikani tulin sitten tulokseen, muutan taktiikkaa ja yritän vielä kerran..otan mukaan toisen koiran...ja kuvaan kaksi..varasinkin ajan neiti Lunan nimellä kahdelle koiralle tyrsk.. nuoriso kun täytti kaksi.. ensi vuoden alusta virallinen kuvaus ikä on 18 kk ja siitä ylöspäin, mutta kaikkihan muuttuu.. vuoden alusta tulee jo kolmannet lausuntomuodot ... joten hakusessa vielä on...
anyway. viime keskiviikkona 4,12 oli jälleen kuvaus aika varattuna hieman lyhyemmällä varoitusajalla ja kas kummaa ajat päti.. vein Aten ja Lunan aamu kahdeksaksi aistiin.. kuullakseni että kullannuppuni joutuvat odottamaan sillä ensiksi leikkausaika..arvio ehkä aloitukseen noin 10 aikaan..joka sitten todelisuudessa oli 11 jälkeen, mutta kaksikko olivat onnellisena loossissaan leikkineet suuleikkiä ja ihastuttaneet hoitajia..ekstra rapsutuksiakin olivat saaneet, :) Kun vihdoin sain ne hakea olivatkin ollet sielä liki työpäivän, sain kaksi tohottavaa häntää heiluttavaa tyyppiä "lunastaa" 700 euron hintaan sieltä ulos.. ja ensimmäinen viisi minuuttia seistiin pihalla ja pissaa lorotettiin.. Atte ei kyennyt tassuakaan nostamaan.. mutta silti kovin tyytyväisiä olivat tillintallin seikkailustaan... :)
Koska olivat joutuneet paastoomaan..oli kotona aikamoinen möykkä ruuan saannin suhteen..ja sitähän toki annettiin <3

Tuokset olivat melko odotetut.. tosin vaikka ei mitään tiedä tarkalleen ja voi kunnolla odottaa vanhempienkaan perustella...
Lainatakseni neurologin Pääkkösen sanoja (joka ensi vuoden alusta ainut oikea lausuja kennelliiton toimesta )
perustelu oli tälle nykyiselle luokitukselle se, että millien suuruudella ei ole väliä, vaikka olisi kuinka paljon millejä, jos on oireeton, vaan ainosastaan sillä onko alle vai yli sen kaksi milliä...millit eivät periydy milleinä..vaan avainasemassa on oireettomuus.. ja jatkoa ajatellen avain asemassa se että jos toinen yli 2 toinen on alle 2 ja oireettomia ...
Luna n
olla vanhempien jälkeläinen on tulokseltaan 1C (entinen C tarkoittaa kuvattu alle 2,5 vuotiaana) mm 1,2
Atte
d vanhempien jälkeläinen on tulokseltaan 2b (entinen D) omaa myös aivokammionlaajentuman mm 5,2
Molemmilla kuulot, otoskopia normaali...tulokset kokonaisuudessaan tulee aikanaan myös yhdityksen sivuille.

Hieman odotettua suuremmat muutokset Atella joka hetkellisesti sai otsani ryppyyn, mutta kuten sanottu oireettomuus on avainsana ja ihan sama tyyppi hän on kun ennen kuvausta, hieman sotki suunitelmani , mutta noh odotellaan ja katsellaan pari vuotta ainakin eteenpäin sen kanssa jos ja kun edelleen kaikki hyvin sen kanssa ..mietitään sitten asioita taas :)) Kukaan meistä ei ole ennustaja eteenpäin... niin kurjaa kun onkin ei edes ne neurologit, nyt vaan toivon vuosien vierivän kuten tähän asti eli hyvänä senkin osalta !

Kaksi kuvattavaa vielä ensivuonna.. nuoriso Leo joka mielenkiintoinen kun siskonsa tuloksen tietää..ja Lucy kunhan saa ikää...
rahan menoa ei siis voi estää edes pelkän kartoituksen vuoksi, jolta tää vielä toistaiseksi tuntuu minusta ,.. ja ehei se siihen lopu.. torstaina olisi Lunan ja Leon sydänkuuntelut ja Aten rokotus :)

Tulikodissa on myös hieman pentutoiveajattelua alkukevääseen, mutta saa nähdä.. katsotaan katsotaan....
Yhdistelmä täyttää kaikki jalostusuositukset /vaatimukset terveyden ja muun osalta, siitä vähän lisää ehkä tuonnempana !


Tässä kuitenkin luonteeltaan ja ominaisuuksiltaan mitä parhain kullannuppuni Atte .. <3

No niin tässä ne meidän pikakuulumiset.. jotain jäin varmaan kertomatta, mitä piti..mutta ehkä sitten kun on se toinen "pikkuhetki" taas aikaa... eikun karvaiset hihnaan ja ulkoilemaan :)

06.12.2013
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.. olemme olleet muutaman päivän katveessa kotisivujen osalta, sillä tosiaan tämä palvelin muuttui, tätä kirjoitusta tehdessäni hermoilen aavistuksen kuinkahan siirron käykään ja onnaanko heh :)
Olen sentään saanut palvelimen toimimaan, säpöt ym...joten edistyy edistyy,,,
Paljon olisi päivitettävää ja teenkin sen pian.. mutta nyt tähän kohtaan siirrän nämä sivut vain, ja tämän luritan.. sekä
Onnittelen ihka ensimmäisisä tulilapsia.. eli Fireboy's klaanin debyytti pentuetta joka tänän täyttää 7 vuotta..
Paljon onnea
Ralli, Melli, Anki, Nelli ja Rosie..ja toivotamme paljon vuosia lisää koko laumalle, kuten heidän vanhemmilleen.. Maksihan tänään siis tasan 9,5 vuotias..ja minni pari kuukautta vanhempi <3

Jos siis huomaat jonkun ongelman mikä ei toimi tai muuta toivon sinun kertovan siitä :)
LISÄYS: joitain kuvia puuttuu yritetään ratkaista pikkuhiljaa ne on siirtynyt mutta ei näy.. !!!!!!!!!!

01.12.2013
Kuukausi on vilahtanut päivittämättä...tavallaan tapahtunut niin paljon, ja en yritäkkään nyt päivitellä kaikkea, mutta pikaisesti kerron hengissä ollaan kaikki kiitos kysymästä :)

Viime kuu oli Fireboy's klaanin synttärisankareita B ja C pentueen myötä..alkukuusta toiset ja loppukuusta toiset... näin nuorimmatkin tulilapset ovat saapuneet aikuisen koiran ikään.joten kaksi vuotiaita kaikki! Paljon onnea kullanmurut....
Laitan loppuu C pentueen Lunasta ja koko meidän klaanista härdellikuvan...

Päivityksen osittain syy on se, että Welho joka palvelimena toiminut (monen muun asian ohella) näiden kotisivujenmyötä ilmoitti yksikantaan vähän aikaa sitten, että lopettaa nämä palvelut..kotisivut tulee poistumaan 31,12,13,,ja se aiheuttanut hieman harmaita hiuksia mulle.. ja vielä asian eteen työstetään parin mutkan kautta, vaikka paikan tavallaan olen valinnut.. mutta domainini ja muut asiat pitänee vielä saada mutkitta ja se, että haluan pitää kotisivuni tällaisena omina juttuina, en valmispohjia ja sillei..ja päivittää omilla ohjelmillani heh... mutta jos katoamme linjoilta... se on hetkellistä toivottavasti.. ja palaamme heti kun mahdollista... :)
oisivat vaan voineet hieman pidemmällä varotusajalla tämän hoitaa murr

Päivitän paremmalla ajalla laajemmin kuulumisiamme..toivottavasti pian :)
Tässä pari kuvaa viellä.....tuore kaksi vuotias sankarimme Luna :) Pimeessä kuvattu..ja kimppa kuvat ei onnannut
sain kuitenkin tämän valotettua heh...


Tässä tuttu härdelli koko lauman ollessa yhdessä.. kaikki eivät ole sukeltamassa takamukseen..vaan Lucy, Atte ja Maksi leikki suuleikkiä..kun sisarukset Leo ja Luna haistelevat toisiaan etualalla :D

Ihanaa joulukuuta kaikille..se on tulossa jouluntaikaa <3

29.10.2013
Aika rientä ja viikot harppoo toisaalta hyvä niin..omalla tavallaan.. heh..syksyn ihmettä kuljetaan ja sadesade ropisee ja rapa lentää, kuten tämä vuoden aika sen osoitaa... heh
Sunnuntaina oltiin jälleen kehissä kokoonpanona kaksi riekkutoopea alias Atte ja Lucy suuntana Kv Lahti..ja kuten alkuun vastustin sinne ilmoomista olisi se pitänyt noudattaa.. kaikki kunnia kotimaisille tuomareille, mutta tälläkin kertaa se olisi voinut jättää omalla tavallaan kokematta, ihanaa oli kamut ja kaik muut..mutta noh asioissa on aina hyvät ja huonot puolensa...
Atte mustaiseni aloitti hienosti 7 muun valion kanssa, ja nappasin Erin kuten sen lisäksi 4 muutakin.. ja ainoona erin saaneena yksivärisenä luokassaan lensi yhtä nopeasti kehästä kun se ehdittiin aloittaakkin.. hyvin Attemaisella arvostelulla muuten, mutta heh aivan uudella huomiolla..= Pää kokoonsa nähden saisi olla suurempi.. öö tota... aika vaikea olisi kuvitella paljon jykevämpää päätä ton kokoiselle urokselle, mutta muuten ihan muksat jutut :) Ja vauhti mustiaisella olisi ollut jollekkin muullekkin tarjota ja pieni persoonallisuus tuli siitä, että oma neuleni ja kehän maton sai uuden asian aikaa..ja sillä sähkösty ja alko leijumaan turkki tyrsk :)
Lucyn
vuoro sitten melko nopsasti perään junnutyttö kun on.. teki flobin näytelmä historiassa aivan kummallisesti,.. sai elämän ensimmäisen EH = Erittäin hyvän, eikä se nyt olisi mitään..monesti loistava sekin, ei minua haittaa..mutta jos juniorikoira ei ole muksa jos sillä on erinomainen runko, kulmaukset, selkälinja ja kaikkea sellaista tuomarin mielestä, mutta silmien alle tarvitaan lisää täytettä niin öö aika mielenkiintoista...mutta noh se oli hänen tulkinta sakotettavuudesta.. niin se on heh.. ei siinä mitään :)
Arvostelut riekkutoopejen omalla sivulle tottakait....
Yhtäkaikki sain Sarilta pari kuvaa.. lusperista kehästä..ja jee kivaa.. mukava saada kuvia.. vaikka tässäkin tulee mieleen, että nameista olis ihan hyvä alkaa päästä eroon... KIITOS Sari Reijonen tuhannesti näistä <3


Neiti on vielä täällä meillä riekkumassa Attuskan kanssa, kun Leo meni vaihdokkina Lunan luokse, jossa punanuttuni varmaan aina olisi, rakastaa siskoaan yli kaiken..ja tytärtäni ja avokkiaan yhtälailla.. ne on niin hauskoja kun vaihdetaan niin kumpikaan ei omiin "mammoihin" jouda katsettakan suoda..:) Aika reiluu vai mitä? Mutta josko huomenna oisi aika jo vaihtaa.. tahdon tappisankarini takaisin.. :)
hei kamut ja muut.. se olisi kohta jo Marraskuu :))
Ai niin kysytty sen ziljoona kertaa jo EI emme ole tällä kertaa Jyväskylässä mukana :)

14.10.2013
S
ainkin loistavia luonnetesti kuvia kiitos Saran .. lisäsin ne Aten sivulle jossa tuloksetkin on.. sielä linkki kuva-albumiin :)
Aten kuusikko kera Ronja emon ovat jo 2,5 viikkoisia..simmut auki.. korvat vähän höröllään... tässä yksi rellottaja heistä
lisää kuvia löytyy Lubin's kennelin sivuilta..joka osoie löytyy vaikka linkeistäni :D


06.10.2013
On ollut erittäin toimelias viikonloppu.. tyttäreni ja tytöt tulivat perjantaina meille, viiden koiran pesu ja laitto ja aamulla nokat kohti Tuulosta ja kehiä kuinkas muuten :) Maksi papparainen toimitti tällä kertaa tosin turistin virkaa, sillä en viittinyt jättää sitä yksin, kaikkien muiden lähtiessa. Näin sitte Leo debytoi avoimessa tuloksenaan Avo EH, Atte Val Eri, Lucy Jun Eri 2, SA, Luna Nuo Eri <3
Paikkahan melkoisen kammottava, pölyinen erittäin liukas parkkihalli jossa ei mattoja, mutta selvittiin.. tuomari olisi selkeesti tykännyt katsoa liikkeitä enempikin, mutta aika sutimista monella oli :) Mikä ihaninta Lunan ja leon mamma Bertta oli ilmoitettu myös mukaan ja näin ollen kun tuloksetkin sellaiset toteutui kasvattajaryhmä.. viisi niitä ilmoitettu, kolme niistä esitettiin.. olimme ainut yksivärinen ja heh se kolmas.. mutta arvostelu oli kuitenkin mukavaa luettavaa! Kiitos Tuula kun tulit kanssa, niin tämä oli mahollista eka aik.koirien ryhmä-
Kennel Fireboy's <3
" Correct size. Enough bones. A bit prominent eyes. Correct tailsset. Dark eyes..very good toplines. moves ok "
Kuvattiin kovasti, koiria jopa ryhmää, mutta parkkipaikan valoisuus oli todella pimeä, salama sotki entisestään kiiltävän lattian takia, joten katsotan saadaanko minkäänlaista todistusaineistoa siitä :) Jep kuvat käyty läpi ja vaikka kamera oli hyvä ei juurikaan kuvia saatu..tämä ei niin hyvä kuva saa ajaa asian ja siinäkin valitettavasti yksi koirista ihan suttunen.. mutta todistusaineisto silti <3
vasemmalta: Atte, Luna, Bertta ja Leo <3


Tänään sitten
vasta uusi ja jännittävä päivä olikin, sillä omista koiristani alias cavalier historian ensimmäinen cavalier osallistui yhdistyksemme järjestämään luonnetestiin ihan mukavin kokemuksin. Olimme päivän ensimmäinen koirakko.
Atte oli hyvin itsensä oloinen, ei turhia paineistunut, vilkas oma itsensä...reagoi asioihin kyllä. Ensimmäinen itselleni yllätys oli siinä, että hyökäysosiossa jossa minun päälle ikäänkuin tultiin, puolusti aika tomerasti edessäni melkein loppuun asti ja ihan viime metreillä siirtyi viereeni :) Kelkka oli hieman kommennusta aiheuttava ja hetki kesti sitä mennä tutkimaan..vakuuttava ääninen pikkumusta minulla :)
Haalari pomppaus ei paljon hetkausta aiheuttanut, tynnyri ei liki ollenkaan..ja hetken pästä ohi mentäessä ei muistellut omaan tyyliinsä siinä mitään olleenkaan :)Hauska kokemus..ja Atte juuri täydellinen vilkas seurakoira, jolla mukava hermorakenne, ei lamaannut jne..
Omalla sivullaan tarkemmat tulokset :) Kuvia sielä otettiin, joten niitä odotellessa..laitan sitten jälkijunassa...


29.09.2013
Kohta se alkaa Lokakuu ja kylmyys, märkyys ja pimeys.. toisaalta vastapainona, värien kirjoa, raikasta ilmaa..jne.. joten ei motkoteta..vuoden ajat vaihtuu kuten kuuluukin niin se vain on :)
Etusivun kuva toisaalta kertoo siitä kauniista syskystä vai voiko muuta väittää kirpeä ilma, mutta aurinkoa...ja värit <3
Ollaan tässä oikeastaan vaan tehty töitä, lenkkeilty ja käyty leikkitreffeillä, millon milläkin kokoonpanolla, ja ah se riemu juosta, temmeltää on aina yhtä ilo nähdä <3
Kehät kutsuu taas ensi lauantaina, mutta jäljellä tätä vuotta ei ole niiden merkeissä paljon, vaan enempi nautitaan vapaista viikonlopuista.
Muutama kuva alla, leikkitreffeistä ja sitten sen jälkeen vähän muuta uutista....
Pojilla on asiaa selkeesti pikkuneidille..jota selkeesti hymyilyttää moiset jutut kysmys ei ole oman lauman jäsenestä vaan kamulle Ruusa :)

Tauon jälkeen oli äippä Berttakin matkassa mukana...eli Fireboy's Sweet Sound

Kuvia olis vaikka kuinka laittaa, mutta heh ennen sitä edelleen pitäis ratkaista tämä sivujeni asia....ennen kun tukkeutuu
heh :)
MUTTA..Atesta tuli kolmannen pentueen isä muutamia päiviä sitten kun kennel Lubin's ja mamma Ronja päätti ottaa ja synnyttää.. kaikki hyvin on heillä sielä vaikka melkoisen ajoissa päättivät maailmaan tulla... ja heillä tuhisee nyt kuusikko..isänsä lailla 4 mustiaista ja aten isänlaila 2 punanuttua.. mamma Ronjahan on Blenheim..mutta omaa mm.mustiais äidin <3
Paljon onnea heille sinne.. <3 Ja tässä parit kuvat
Äippä koko katraan kanssa <3 2 mustaa poikaa, punainen poika, 2 mustaa tyttöä ja punainen tyttö :)

Pari pientä mustiaista..sniff liikkiksiä

11.09.2013
Hurraa hurraa :) Meillä on päivänsankari...heh mustiaiseni, ilopillerini, touhutoope, riehupetteri, pusuposki alias ATTE
täyttää tänään 4 vuotta kuten siskonsa Nelli <3 Paljon onnea tulinen A-pentueeni!!!
Hih tässä he ovat pikkaraisina , vielä niin viattomia naskaleineen...

Ja tässä on Atte ...eriversioin 8 viikkoisena :D

Ja tässä nyt nelivuotiaana <3


09.09.2013
Viikko vierähti ja kuinkas muuten kun viimeviikonloppuna näyttely reissussa, tällä kertaa vuoden viimeinen joka suuntautui Latviaan Veintplits nimiseen kaupunkiin, joka muuten oli äärettömän kaunis kaupunki.. vihreys kukat koristeet aivan uskomattomia.. Lasten liukumäet, keinut mitä persoonallisempia.. puistoja pitkin kaupunkia ja siis aivan mahtavaa kävellä siellä ja niin me myös tehtiin kera koirian.. Mukanani oli vain neiti Lucy ja Sarilla Riki..joten melko rento reissu siltä osin...
Lucylla tosin alkoi juoksut jotka hieman aiheuttivat lisäjännitteitä koko reissuun vaikkakaan eivät ne koirien keskinäisiin oloihin vielä vaikuttaneet onneksi :)
Näytelmä oli kaksipäiväinen ja huoletta alkuun aiheutti tieto, että viimeiseen laivaan pitäisi ehtiä ja kehä niin hurjan myöhään sunnuntaina, ja matkaa riitti parinkin isomman reissun verran heh.. kuinkas muuten.. mutta huolet hävisi lauantain jälkeen saimme kaiken toivomamme lauantaina jonka johdosta päätimme jättää sunnuntain kehän kokonaan väliin vaan alkaa rauhallisen aamun jälkeen, lenkin ja muun alkaa ajamaan käydään yhdessä sun toisessa paikassa rauhassa jne.. joka olikin oiva ratkaisu..
Lauantaina kehässä tosiaan Lucy sai tuloksekseen Jun eri 1, sa, Jun-serti, Pn 1, VSP = Lv + Baltic Jmva <3 Ihan uskomaton suoritus pikkuneidiltä jälleen ollessan vielä niin kovin nuori... ja kun sitä ennen onnistuimme nappaamaan myös sertin Rikin kanssa joka myös valioitui ko maihin...ei tarvetta jatkaa ollut.. jeee.. illalla vähän skoolattiin pitkän reilu tunnin lenkuran jälkeen..ja ah nautittiin vaan olosta :) Alle muutama kuva jonka Gita Valtere oli napannut sieltä... kiitos :)
ootellaan paras narttu kisaa alkavaksi...

Paras narttu luokka kokonaisuudessaan..vain kahta väriä heh

Lucy liikkeessä :)

Lopulta hienosti Vsp <3

Vielä parit kotimaat tälle vuodelle nekin ensi kuussa..ja sillon myös vähän muuta jännittävää- erilaista tiedossa näytelmien lisäksi..


01.09.2013
No niin se on sitten virallisesti kesäkausi ohi ja syksyn ensimmäinen päivä vai miten se menee :)
Eilen oltiin vaihteeksi näytelmissä Paraisilla puolikuntoisena itse kuinkas muuten...starttasin ei punaisteni kanssa sinne elikkäs Aten ja Lucyn :)
Lucy tulikin tänne jo perjantaina ja heh nukkumaan ei paljon maltettu sillä eritoten Leon kanssa oli pakko riehua kun päättömät on ne niin hassuja <3
Pari tuntinen matka sujui hyvin ja kaunis nurmikenttä olikin näytelmäpaikkana ja sää suosi auringon ja lämmön kanssa, itseasiassa hieman sellaista saunamaista oloa oli kieltämättä... Vaikka ryhmänäytely olikin sattui paikalle 7 valio urosta, johtuen siitä että osin oli osa ilmoitettu avoimeen ja ovat valioituneet ja siirtyivät sitten valioluokkaan.. Atte esiintyi iloisena tohottavana itsenään Hollantilaisen kavattajatuomarin edessä... ja tuomari sanoin mm.. "excelent and happy mover" heh eritoten toi sana Happy kuvastaa alati iloista mustiaista enenmmän kun hyvin.. Aten tulos Val ERI 4, SA, ja Lucy tuloksenaan Jun ERI 3. Tällä kertaa tuomarilla olikin laaja skaala ja tuloksia tuli tosiaan Hyvästä -erionomaiseen.. ja SA saanti enempi kun tiukkaa paitsi valioluokassa sijottuneille.
Hauskinta muuten oli se, että kieltämättä huokasin helpotuksesta ettei punanuttuni ollut mukana, sillä mm. atte siis pieni urokseni atte ja kovin monelle sanottii Up the Size... joten jos he ovat kookkoita mitä mun punanutut olisi ollut :)
Ei pölömpää tuosta mukava jatkaa.. viikon päästä olisi vuoden viimeinen (uskoisin) reissu edessä näytelmien merkeissä ja kotimaisia kehiä vielä pari erivariaatioilla koiristani.. siispä vuosi alkaa pikkuhiljaa näissä merkeissä olemaan pulkassa meidän osalta....
Tosin eihän sitä taas ikinä tiedä jos sattuu jotain hyviä hetken mielihärössä tehtäviä suunitelmien muutoksia heh....
Laitan pari kuvaa tähän alle.. etusivulla on isi - tytär kuva ja ovatkin kovin samanoloisia heh... ja tähän laitan heistä yksittäis kuvat
Rakkauspakkaukseni Atte kehien jälkeen..jo tohottaneena herraties sun mitä :)

Ja tässä hieman sliipatumpi kuva..tyttärestään Bellasta

Tällä viikolla oli jännitystä ultran muodossa jossa Aten tyttöystävä kävi ja niin se vaan oli, että masussa näkyi mukavasti asukkaita.. nyt vaan sitten jännätään loppuaika, toivotetaan Ronjalle voimia masunkasvatukseen ja liki kuukauden päästä nähdään mitä sieltä tupsahtaakaan :) Kiinostuneet asiasta voivat katsoa lisätietoja Kennel Lubin's sivuilta..

20.08.2013
Aika vierähtää ja kaiken näköistä tapahtuu koiramaailmassa ja sen ulkopuolella.. mutta nämä sivut ovat tietysti tätä koiramaailmaa pääosin eikä niinkään siitä muusta elämästä sentäs heh :)

Sunnuntaina päästiin kun päästiinkin Heinolan kaikkien rotujen koiranäytteluun mukanani Leo ja Lucy..ja tyttäreni Jenni ja Luna karvaisemme tuli mukaan turistiksi :) Latvialainen tuomari ja tunnettu Tricolour fani..ja jep ainoa väri joka oikeastaan rulettikin sielä...
mutta Leo esiintyi nuorten luokassa punanuttuna joka oli ehkä se huonoin väri, mutta ei pitänyt Leosta kovinkaan paljon..ja löysii isouden ja raskaan ulkokuoren lisäksi paljon muutakin "vikaa" siltikin tulos ihan siedettävä eli Nuo EH 3 ja Lucy neitosen vuoro sitten junioreissa eikä pöllömmin, sillä junnuluokka taas hurjan iso peräti 11 ilmoitettua.. tuloksenaan Jun ERI 3 ja yhtään junnua ei saanut sa:ta tytöissä tältä tuomarilta :) Ei pöllommin siis kutienkaan.. seuraava näytelmä meillä on 31,8 ja minun ei punanuttuset ilmoitettuna eli Atte ja Lucy!

Tänään taas oli vuorostaan eläinlääkäri ehei..ei meillä hätää ole, ainoastaan silmätarkastukset myöskin näiltä ei punanuttusilta...
Helpotuksen huokasu Atte liki 4 vuotta Lucy 13 kk silmät puhtaat :) jee.. nyt molemmilla tuoreet SI-PO-SY tarkit ja muilla laumani kolmella jäsenellä myös kaikki ne voimassa ja kunnossa :)

Lauantaina kuitenkin sain mahtavia uutisia, sillä kasvattini Melli (s-pentueen emä) ja Tyttärensä Mandi olivat ruotsissa kisaamassa agility-liitämisiään emäntänsä Riitan kanssa ottaen kaksoivoiton mineissä.. joista Mandi oli ykkönen ja äitinsä Mellin lailla sai uuden tittelin nimensä etten lisäten siihen myös SE Ava tittlein <3 Hurjan paljon onnea AGI-Valio tytöille ja heidän emännälleen.. kuva edellisestä kerrasta jolloin emo Melli valioitui ruotsissa..ja kuvassa mustiainen Minni eli Fireboy's pentueen kantaemo...tyttärensä Melli, jonka tytär Mandi :) Hieman heidän haalimia palkintoja.... :) Kuva Riitta Haarasen omistama !!!!!

Nyt jäädään oottelemaan ensi viikkoa ja Aten tyttöystävän ultra tuloksia...miten parin onnistumisen kohtaamisen tilanne masussa näyttää..isosti peukkuja sinne ja toivotaan toivotaan :)

12.08.2013
Elokuu jo pitkällä ja kaikenmoista koiratohinaa ollut lähinnä leikkejen merkeissä, mutta viime viikonloppuna otimme ja starttasimme jälleen maailmalle Eestin puolelle paikkakuntana Väimelä ja sielä kaksi päiväiset kr-näytelmät edessä :)
Mukava toimiva järvenranta hotla antoi mukavat lenkura mahdollisuudet koirien kanssa, ja tilaa huoneessa oli mukavasti, tosin ei meillä tällä kertaa ollutkaan kun kaksi koiraakaan matkassa :) Itseltäni siis juniori Lucy ainoastaan ja kamulla händlättäväni mustiaispoju Riki :)
Jännittävät odotukset tai lähinnä toiveet onnistuttaisko, sillä molemmat koirat olisivat yhtä vailla valioitumista, toinen tosin junnariksi, mutta kuitenkin.
Lauantaina venäläisen tuomarin edessä haaveet sitten täyttyi Lucyn kohdalla, sillä tulos oli hienon hieno..eikä valittamista sunnuntaistakaan.
Lucy : 10,8 Jun eri 1, Sa, Jun serti, Rop-juniori, PN 1, VSP = Ee Jmva <3 ei siis paljon paremmin ois voinut mennä :)
Lucy
11,8 Jun eri 2, Sa, PN 2.. joten kertakaikisen hieno suoritus pikkulikalta :)
Vielä kun onnistuttiin Riki mustiaisen kanssa sunnuntaina kehässä nappaamaan sertin ja mustiaisesta tulikin Ee, Fi,Lt Mva oli erittäin
joutuisa mukava kotiintulomatka ja hymyt enempi kun herkässä..me onnistutiin ei pöllömpää ollenkaan !!
Kerrankin parit kuvat Lusperista ja nehän täytyy tähän laittaa tietysti :
Tässä junnuluokan voitto kera sertin jolla Ee Jmva arvo sinetöitiin :

Tässä otettiin mittaa junior urosta vastaan Lucyn ollen ROP-Juniori

Tässä ROP ja VSP kuva, Lucyn voittaessa nartut..pääsimme vielä tähän tilanteeseen :)

Nyt sitten tämän viikon sunnuntaina keskitytään kotimaan kehään vuorostaan eli Heinola Leo ja Lucy, sitten taitaakin jo olla 31,8
Parainen Atte ja Lucy ...siinä tiedossa olevat kehät tällä toistaiseksi ... ensi viikkoon sitten vielä vähän jännittävämpää edessä sillä hieman lisää terveystarkastusasioita! :)

23.07.2013
Tiistai toiminta sellainen, sillä tänä aamuna aloitettiin eläinlääkärillä lähinnä vähän tarkkausta ja rokotusta.. matkassa koko viisikko, vaikkakin lääkärissä kävi Lucy ja Atte :) Lucy sai 1 vuotis rokotuksensa, tarkastettiin sydän joka ok, polvet jotka 0-0, sekä Atelta tarkistettiin sydän joka ok ja polvet vielä kerran uudelleen jotka 0-0 lääkärin pitkän tarkastamisen jälkeen!
Siitä sitten vietiin koko viisikko revittelemään Siltamäen puistoon ja nauttivatkin suunnattomasti kirmeltelystä..pitkään ihan viisikon voimin ja sitten tuli pari vähän isompaa kaveria leikkihetkeen mukaan... pari kuvaakin muistettiin otella :)
Lucy juoksee aarteensa kanssa, muita karkuun...

heh ja se revittelevä nuoriso....

21.07.2013
Viikko
lomaa takana ja olen harrastanut kaiken moista, lähinnä maakunta matkailua.. päivä ostostreffeillä hyvinkäällä, päivä kävelyä porvoossa, vanhaa kaupunkia ym..ihanaa kauniissa ilmassa.. vuorokauden turkuilua johon sisältyi muunmuassa kesäteatteria samppalinnassa musikaalin tahdissa..melkoisen ihanaa sanoisin :) Aikas pitkä aika ylipäätään tehdä jotain lähinnä tuota turun vuorokautta johon ei sisältynyt näitä rakkaita karvaisiani :)
Tänään kuitenkin olimme Nastolassa näyttelyn merkeissä ja kehään ilmoitettu oli vain Lucy pirpanamme ja hänellä kamuna matkassa oli Leo ... neiti tänttis esiintyi hienosti iloisena itsenään, mutta tänään tuomari toivoa lisää runkoa..ilmeisemmin siis hoikkeli hänen makuun, minusta taas melko sopiva..tyypillinen keskenkasvuinen junirori <3 Poikien mielestä oli hauskaa neidin ollessa täällä yökylässä ja nukkuminen lähinnä Lucyn ja Leon mielestä on yliarvostettua leikki nuoren työtä.. hauskoja tyypejä!
Pientä seikkailua lukuunottamatta tässä välissä on seuraavan kerran kotimaan kehiä tai kehiä ylipäätään 18.8 Heinolassa :)
Onneksi lomaa on vielä tuo ensi viikkokin..saa nähdä mitä siinä keksitään.. paitsi jo tiedossa olevaa rokotusta, terveys-tarkintynkää jne..
Nauttikaahan kesästä.. kuten pappa-koiramme tässä :D


15.07.2013
Niin se aika rientää ja nuorin tulilaumaan kuuluva jäsen täytti eilen 14,7 yhden vuoden... onnea onnea rinsessa Lucy <3
Tytöt olivatkin saaneet kunnon kakkuateriat illalla kun kotiin saapuivat mökkeilemästä missä muutaman päivän olivatkin olleet..
hih tässä hän on juuri muutaneena remmiin tutustuen :))

Tänään ensimmäisen virallisen lomapäivän kunniaksi käväisimme rajasaaressa poikien kanssa kera kamujen.. ja voi sitä riemua merta ja kamuja..voiko täydellisempää olla..ihana vapaus temmeltää ja touhuta.. ja teki niin hyvää..loppu ilta onnellisia koirapoikia kuorsaamassa...
Tässä koko mukana ollut laumamme höystettynä kahdella ylimääräisellä....

Tässä herraties mikä kaistale leikki :)


07.07.2013
Sunnuntai illan suu ja taas voi todeta viikonlopun menneen ja vieläpä koiramaisissa merkeissä ja kädet rattiin liimantuneena heh..
käväistiin meinaan eilen Mikkeissä ja tänään oltiin helteisessä karjaalla.. näytelmissä.. ai miten niin arvasitte? :D
Eilen olin tyttöporukalla, eli Lucy ilmottu kehiin ja Luna oli henkisenä tukena.heh..pojat viettivät laatuaikaa tai jotain muun perheen kanssa... Lucyn tulos oli Jun Eri 2, SA eikä huonolle hävinnyt.. meinaan omalle sisarelleen nimeltään myös Luna :)
molemmat tytöt kyllä käteltiin siitä ulos sen jälkeen.. mutta hyvä junnulaiset..<3 Oli muksa nähdä Sari..ja tehdään taas päivänä eräänä treffit siskosten kanssa kehiin :)
Tänään karjaalle olin ilmoitanut Leo leijonan ja Lucyn ja neiti Luna oli jälleen turistina matkassa..harmi toisaalta kaduttaa, etten ollut ilmoittanut sitäkin kehiin...mutta siihen oli olevinaan hyvä syy heh..
Sain esittää omien koirien lisäksi kaksi muutakin ja hauskinta oli se, että esitin kaikki neljä väriä.. yksiväriset pojat ja kirjavat tytöt!
Leo oli tänään Nuo EH 3 tuloksella ja Lucy Jun ERI tuloksella.. Leosta tuomari tykkäs ja sanoi olevan erinomainen, mutta kun saisi olla numeroa pienempi (ihan totta niin se vaan on) ja Lucy ekaa kertaa toivottiin lisää täytettä runkoon vaikkakin ymmärtää iän :)
Hienot rakkaat koirani siis <3 Tulokset tietysti kirjattuna heidän omille sivuilleen..
Koska kuvaa esittää näytelmästä ei nyt ole ja kuvattahan ei voi päivittää tyrsk.. laitanpa suloisen TULIpojan kuvan tähän eli B pentueen Konu poikahan se siinä... Kiitos perheelleen kesäterveisten kuvasta... puss punanuttu Konulle!

nyt parin viikon tauko näytelmistä..ja nautitaan kesästä muutoin..ja viikko kun alkaa lomani jesss....sitä odottaen :)

01.07.2013
Heinäkuu ja enää kaksi vikkoa töitä, kun lomani alkaa..tosin se on sen samaisen kaksi viikkoa..:)
Eilen vietettiin taas näyttelypäivää erilaisella kokoonpanolla johon sain tyttärenikin mukaan ja näyttelyyn Tuulokseen lähti Atte vuoden tauon jälkeen ja mukaansa sai Lucy neidin kuinkas muuten. Turkki buunaus laito jne..oli kunnon operattio sillä Atella tuota karvaa riittää heh.. ja vähä jännitti kuinka se taas tohottaa jne.. vuorossa oli Ruune Fagerström/Suomi tuomarina ja jos oikeasti olisin tiennyt miten ihanat, kattavat jne arvostelut hän antaa oisi enemmän kun ihanaa joskoko laumani olisi ollut mukana. Leo olisi ollut hänelle iso, mutta silti arvostelun oisin tahtonut. Mukava mies ja käsitteli koirat kivasti...Tuuloksessa siis oltiin 68 ilmoitettua cavalieria!
Näytelmä meni muksasti koirien osalta.. ja tosiaan huiput oli arvostelut.. ja ei se tuloskaan vaan jo muutenkin ihanien arvostelujen jälkeen koirien viimeiset lauseet ovat "ihastuttava luonne ja Miellyttävä käytös ja tulevaisuus lienee hieno" on enemmän kun hymyn aihetta antavaa tekstiä eikö??.. Tähän vielä kiitos Jennille seikkailuun mukaan lähdöstä !
Attekin oli kunnon "herrasmies" ja leikitty ei yhtään kehässä vaan mentiin kun konkari kerrassaan.. joo häntä toki nousi, mutta liikkui, seisoi ym niin hienosti ja hyvin muisti näytelmä hihnakin...ja luotto händlerinä oli Atelle Lotta <3 Kiitos!
Alle ne tärkeimmät muutama kuva.. jotka kertoo enempi kun tuhat sanaa...ja arvostelut toki kirjoitin koirien sivuille..
Atte ja Lucy silmät sikkurassa..häikäsee ja väsyttää päivän päätteksi :D

Atte seisomassa ja päivän tulos oli Val Eri 2... hih rintakarvat meinaa laahata maata...

Atte liikkeessä ja siis vau mikä askellus <3

neiti Lucy seisoo....

Ja niin ihana kontakti liikkumis kuva.. tulos Jun Eri 1, SA, PN 3 <3 (yli 30 narttua oli)

Ensi viikonloppuna jo jatketaan :)

18.06.2013
Talviloma viikko menossa..ja ei onneksi ei siis pakkasta ja lunta tyrsk.. vaikka varoittelin kamuja, että toppavarusteet esiin :D
Loma viikkoni aloitin kuinkas muuten kun pakkaamalla muutaman karvaisen, itseasiassa Leon , Lucyn ja pappa Maksin kamujen kanssa autoon ja matka eestiin sai alkaa :D Eestissä kohti Tartoa ja sielä kaksi päivästä näytelmää ihanassa luonnonhelmassa!!
Yövytiin mukavassa Kantri hotellissa, jossa huoneissa oli hieman tilaa ja mukava käytä koirat ulkona..
Näyttelypaikallekkin oli vain puolen tunnin matka, joten sikäli mukavaa... näyttelypaikalle olimmekin aamusta melko iltaan, joten paljon muuhun ei aikaa sitten jäänytkään.
Tuomareina toimikin tällä kertaa irlantilainen ja kreikkalainen, melko tiukaksi tiedetyt tuomarit, ja koiriakin heille ilmoitettu 39 kappaletta, joten ei ihan pieni määrä se.
Leo nuorukainen aloitti omasta klaanista ja olikin molempina päivinä erittäin hyvän arvoinen.. Eestissä ei siis sijoiteta kuin eri koirat..
molempina päivänä yletti eri suoritukseen nuorissa pojissa vain yksi koira..
Maksi joka pääsi synttärimatkalle vielä yhteen seikkailuun sai niin kummia aikaan, ettei vieläkään voi uskoa sitä todelliseksi...
ekana päivänä Vet eri 1, SA, PU3, Rop-Veteraani, BIS 1 veteraani <3 Bis-Vet tuomari Zorica Salijevic, Ruotsi
tokana päivänä Vet eri 1, sa, Rop-Veteraani, BIS 3 veteraani <3
Lucy ekana päivänä Jun eri, tokana päivänä meni tavoite niin lähelle, tulos Jun eri 2, sa, Pn 4 ja junnari serti ykköselle, mutta 10 junnunarttua molempina päivinä...ja jälkimmäisenä päivänä vain 6 narttua ylti paras narttu kehään, eli ei huonosti ollenkaan :)
Nyt on siis Maksikan aika jäädä eläkkeelle näistä kuvioista..katsotaan pitääkö se, sillä se nyt lähtee mielellään kehiin pyörimään ja on hyvässä kunnossa.. mutta ajatuksena minulla kuitenkin.. katsotaan ensi kesänä 10 v vanhana onko vielä kaikki kunnossa :)
Alle muutama kuva...Maksin mahtavista hetkistä Tartossa :)
Lauantai : Osa vetskuja näkyy kun ootellaan sijoitusta jo liikkumisen jälkeen..maksi johdatti sakki :)

Tässä se tapahtui <3<3 Todellakin BIS 1 Veteraani

Tässä vielä palkintojensa kanssa lauantaina

Sunnuntaina: Tässä taas ootellaan.. näkyy vain kaksi laumasta

ja tässä juuri sijoitettuna.. Maksikka katselee mamia..mitä mä sain mamma?

Loppuun vielä ihan muunlainen kuva.. kaksi kasvattiani <3 Aten sisko Nelli (jalostusoikeus pentueen teki tulikotiin)
ja siitä poikansa Kalle joka muutti emonsa kanssa.. ja niin kopsu enostaan Atesta <3 Ihana kuva.. ja heillä kaikki hyvin
Kiitos Satu ja perhe kuvista <3


06.06.2013
Meillä on suuren suuri päivä, sillä cavalierien esikoiseni, koiralauman kultainen johtaja, punanutuni, rakkauspakkaukseni, the one and only.. tutummin Maksikkamme alias Maksi on sankari tänään.. mittarissa ikää 9 vuotta <3
En voi ymmärtää mite nopeasti aika on mennyt.. toki aikaan on niin paljon tapahtunut koiramaailmassa, mutta silti sehän ihan vasta tuli ja vallotti perheemme sydämen ja vei tähän cavalieri maailmaan kovaa ja kolahtaen!
Nyt en voi toivoa kun että meillä olisi aikaa vielä yhdessä oloon vuosia ja taas vuosia..ja jollain tapaa aika vois pysähtyä samalla ja antaa minun pitää se tällaisena terveenä ja onnellisena koira pappana :)))
Tänään on siis juhlittu hetkutellen, lenkkeillen, hellytellen jne..
Terkkuja kaikille iloisille huiskuhännille.. ja pitkää ikää <3
Pari kuvaa tottakait.. ensin se virallisempi hätäpäin otettu pönötys kuva...ja sitten

ihan jotain muuta :)) Mamii täällähän minä, en minä mihinkään hävinnyt ole.. kato vaikka ..kukkuu :D


28.05.2013
Toukokuu lähenee loppuaan ja vielä yhden seikkailun tällä kertaa aika ison ehti tehdä viettäessä muutamaa viime vuoden kesäloma päivää jotka on jäänyt pitämättä :)
Lähdinpä meinaan Liettuan Moletaihin torstai illalla kamujen ja koirieni Lucyn ja Leon kanssa, näytelmät juu tietenkin...heh..
Hieman extreamiä oli tiedossa ja ajoin siis koko yön, iltapäivällä otetuilla 1,5 tunnin pika päikkäreiden turvin..ja oli muuten rauhallista ajaa, kuu mollotti taivaalla eikä ollut edes pimeää... hyvin päästiin perille, suoraan näytelmä paikalle 8 jälkeen aamulla :)
Ainut pieni kömmähdys tapahtui matkalla, sillä sain kun sainkin Eestin puolella kameran räpsähtämään..ja voin sanoa kirkas on.. nyt jään siis odottamaan postia sieltä...soo soo kertakaikkisen tuhmaa, mutta ei en mä paljon ylittänyt :)
Näytelmän puitteet vanhalla lentokentällä oli enemmän kun loistavat ja ensimmäisenä päivänä ei ollut hirmu ruuhka, koska sielä oli Toy speciali ja jotain muuta erikoisnäyttelyä...mutta seuraavana kahtena olikin tohinaa 2 x KV Moletai näytelmät kun oli.
Majoituspaikka oli hyvin lähellä aivan ihan mahtava paikka, pienen järven tai lammen rannalla, ulkosaunoineen paljuineen.. mutta esim perjantaina kun illalla sinne päästiin 1,5 vuorokautta valvonneena oli mielessä vaan oikominen ja sänkyyn kellahtaminen :)
Tulokset oli enempi kun osasi odotta, pikkuneidin kohdalla, Leolla ei niinkään, sillä melko pahat kilpakumppanit olikin, tavotteena Leolle lähinnä jotain luokkasertin tynkää. mutta erinomainen luokkansa toinen oli punanuttuni kohtalo jokaisella kolmella päivällä, ja ainut mikä jatkaa kilpailua on luokkavoittaja Liettuan kehissä.
Noh Lucy neiti räjäytti potin hienoilla tuloksillaan <3 Ihan uskomatonta joten vieläkin ajatella...
Perjantaina toy:ssa: Jun eri 1, jun serti, rop Juniori (PN2), Lauantaina JA Sunnuntaina KV Moletai samat tulokset eli Jun eri1, jun sert, Rop juniori, PN1, VSP ...Lietuan Junior Muotovalio <3
Siis meidän pikkunappula ikä 10 kuukautta!!
Toki pyörähdettiin isoissa kehissä, mutta ei ollut ihan tuomareiden sijoitusrotu :)
Vaikka pari yötä saatiin nukkua hyvin välissä, tiesi takastulomatkalla taas valvomista, lähdettiin melko myöhän su iltana paahtamaan takaisinpäin, otettiin mukavasti taukoja ja ah koirille niin ihanaa juoksutettiin ja annettiin leikkiä Riigan hiekkarannoilla mukavan tovin vapaana ennen loppumatkaa.. aamu laivalla maanantaina sitten kotiuduttiin...
Ohessa pari kuvaa pikkuneidistä..kiitos kuvaajan.. ja reissukamuille kiitos seikkailuseurasta..ja aina jotain pitää keksiä :))
Ekalta päivältä Toy special.. kovin aurinko häikäisee <3

Ja tämä valioiduttuaan sitten sunnuntaina... niin hieno pieni neiti <3

Etukäteen onnittelut C-Pentueelle eli Leolleni, lunalleni ja Vilille.. huomenna 29 päivä ikää 1,5 vuotta :)

20.05.2013
Viikonloppu oli ja meni ja lauantaina sain Lucy-neidin sekä tyttäreni tänne meille, koska olimme lähdössä sunnuntaina Mynämäelle kehäilemään. Kehiin olin ilmoittanut Leon, Maksi ja Lucyn.. Atte mustianen pääsi mukaan turisteilemaan, kannustamaan laumaansa, sekä tytärtään Bellaan joka saapui myös paikalle :)
Tällä kertaa siis säästyttiin meidän kotona itkuilta, Luna neiti valitettavasti ei päässyt mukaan vai jäi isäntänsä kanssa höyryilemään juoksujaan kotiin!
Ennen puolta 6 kun heräiltiin sitä taas hetken mietti apua sunnuntai aamu mitä sitä järkeä nousta tähän aikaan, mutta tohinat alottaessa yltyi jo seikkailu mieli :) Lähdettiin vähän ennen 7 ajamaan ja pari tuntia meiltä paikalle menikin...
Ilma oli aurinkoa, pientä tihkuakin välillä, mutta sauna..jessus miten hiostavaa ym....
Päivästä tulikin pitkä loppujen lopuksi sillä kotona oltiin vasta liki puol 8 illalla heh... mutta aivan uskomaton täytyy myöntää..
Venäläinen tuomari ja cavoja liki 50 ja tuomari oli siitä persoona, että hän oli melko tarkka painoista tosin hänen arviot painoista heitti aika lailla...mutta hän arvostellessa koiraa todellakin arvosteli sen händlerille, piti huolen siitä että ymmärtää ja miksi on jotain mieltä, kehäsihteerillä oli homma pysyä kartalla ja taltioida tuota arvostelua. Liikutti koiria runsaasti eli piti liikkeistä hyvin paljon.
Jep ja kaiken huipuksi yhden koiran arvostelu kestä liki 10 minuuttia joten aikaa todellakin meni :)
Leo siis aloitti, tuomari sai sätkyn painosta..mutta piti rakenteesta, liikkeistä ja kaikesta muusta.. tulos Nuo EH 3 :)
Maksi sitten omalla vuorollaan ja tulos upea sai tuomareilta suukkoja Vet ERI 1, SA, PU 4, ROP-Veteraani <3
Lucy
neidin vuoro laumastani kun tytöt alkoi ja voi herran jestas sentäs mitä tapahtui.. tuomari todella tykästyi neitiin..ja hurlumpsis neiti otti ja voitti luokkansa, jossa 12 junioria pelkästään ja lopullinen tulos Jun ERI 1, SA, PN 3 <3 Kertakaikkisen uskomatonta, mutta kyllä neiti esiintyikin, juuri oli vitsaillut muutamalle että kohta näette loikat ja muut ja nepäs tosiaan ei tullut.. voi hieno rinsessa !!
Melko pölmistynyt olo oli kieltämättä kehien jälkeen ja jäätiin kun jäätiinkin ryhmiin kun sielä kerran oltiin ja noh ei sijoituttu papparaisen kanssa , mutta saatiinpa näyttää hyvä kuntoista papparaista myös siellä :)
Jennin kanssa käytiin sitten takastulo matkalla vähän syömässä ja muuta, ja niin koirat kun heidän ihmisensä olivat totaali naatteja takaisin tultaessa, vähän pisutustam, ruokaa jokaiselle, suihkua ym.. ja peti kutsui :)
Me ja kamera ei sovita yhteen, sillä jälleen jäi napsimatta ne "tärkeä" kuvat..yritän nyt pyhästi jos saisin viikonloppuna kuvattua edes tuon rinsessa Lucyn sillä neiti 10 kk on kieltämättä kehittynyt melkoisesti...
Mutta jotta edes yksi kuva tähän saadaan :) Tapasi siis Atte tyttärensä joka esiintyi viimeistä kertaa junioreissa tälläkin kertaa loistavasti, sillä sijoittui myös tuossa isossa juniori laumassa erinomaisella neloseksi, ja viime viikolla myös isossa joukossa erinomaisella toiseksi kera SA:n joten hienoa rinsessa,,, ja tässä yksi kuva isistä ja tyttärestä...jossa ovat aivan liian kuumissaan <3

Sellaista kuulumista siis tähän kohtaan ja joo kesä ja näytelmät aika tätä kieltämättä nämä on :)

12.05.2013
Mukavaa äitienpäivää kaikille äideille..karvattomille ja karvallisille :D
Tänään olemme viettäneet tai oikeammin minä ja koirat aurinkoista ja mukavaa päivää koiranäyttelyn merkeissä aina niin mukavassa paikassa eli tuomarinkartanossa.
Sain Lucyn laumani jatkoksi kotiin jo eilen ja tiesi hikistä puuhaa ja kolmen koiran laittoa näyttelykuntoon ja Leo oli tällä kertaa niin kovin rakastunut neitiin että oksat pois :) Onneksi neiti on sen verran täpäkkä, eli leo uskalsi vähän nuolla korvista ym..ja muuten hännystellä heh.. ja onnistuipa juuri ennen neidin kehään menoa, pusutella selästä karvat pystyyn =)
Aamulla tosiaan mentiin näyttelypaikalle ja treffattiin kamumme Sari ja mustiaiset. Päivän kurjin puoli oli se, että itkuhuutoraivarit Aten suusta oli melko voimakkaat hänen jäädessä kotiin, kun muut lähti ei lohduttanut "isin" seura ei :( Surullista kuultavaa.. sniff...
hurja määrä oli cavoja ilmoitettukkin ja tuomarimme Saksan maalta.
Melko tiukka linja oli alkuun yksiväristen suhteen ja EH nauhat viuhahti heille, EH sikäli on ihan loistava onhan se erittäin hyvä, mutta silmiin pistävää jollain tapaa...onneksi se sitten jossain vaiheessa muuttui ei niin selväksi väri-ihanne asiaksi.
Leo aloitti laumastani nuorten luokassa myöskin ollen erittäin hyvä = EH toisaalta ihan ansion mukaan, sillä ensimmäistä kertaa minun "varma" erinomainen liikkuja oli kaikkea muuta, pongas ennen kehää jonkun ihanan hajun ja sen jälkeen oli kun väkkyrä, nokka kiinni maassa ja täysin korvat menettäneenä :O Oo kakarasta alkaa tulla mies :) Sen jälkeen pyörähdinkin Rikin kanssa joka ei kuulunekkaan laumaamme, muutoin kun kehämaailmassa.. Rikin ollessa ensimmäinen yksivärinen joka ERIn nappasi... viimeisenä poikana Maksi pääsi tauon jälkeen kehään ollen ERI 3 tuloksella..viimeinen papoissa :)
Lucy neiti sitten aloitti junnuluokan, ja niin hienosti isossa joukossa "hyppy-loikattiin" itsemme tuloskeen ERI 3 <3 Hieno pieni neiti!!
Ulkokausi siis korkattu ja viikon päästä sunnuntaina jatketaan :)

09.05.2013
Se ois helatorstai ja ylimääräinen vapaapäivä :D Ei pöllompää sanoisin, sillä vapaapäivät on tervetulleita nih...
Toukokuu muutenkin alkanut ja kovasti kohti kesää mennään, sen huomaa ulkona koirapoikien kanssa jymähtäneinä vihreiden tuppojen äärelle = lue syödään pitkää heinää, uusia ihania tuoksuja, nuorimmaisen ihastellessa lentäviä mehiläisiä tai muuta yhtä nasevaa :D
Ensi viikonloppuna pyörähdetään Hki näytelmässä ja ensimmäinen ulkona, joten siitä tämä ulkokausi taas alkaa.. heh saapi nähä mitä se tuo tullessaan..
Hieman nyt rajoittaa viisikon yhteisoloa Lunalla alkaneiden juosujen osalta, mutta tovi kun taas kaikki yhdessä voi temmeltää...
Alle kuitenkin parit kuvat muuten vaan olosta.. pojat seuraavassa kahdessa ilakoi MM jääkiekko-otteluista ilmeisemmin kun mamma yrittää suomi pelejä muun perheen kanssa katsahtaa :) Nämä kaksi jaksaa kyllä nujuta pitkin päivää...
lällätystä <3

Jenni lähetti kesäisen prinsessa kuvan... heidän paistatellessa päivää... suloiset epelimme...

Ihanaa toukokuuta kaikille...vältelkäähän käärmeitä..suojatkaa punkeilta.... ja ennen kaikkea nauttikaa elämästä <3

28.04.2013
Aurinkoinen sunnuntai ja juuri sillon menee suurin osa päivää sisätiloissa, tänään oli meinaan hieman erilainen päivä näyttelyiden merkeissä, sillä olin ilmoittanut ainoastaan tytöt messukeskukseen , vallan outoa :)
Hieman nikotusta aiheutti se, että kalliiden näyttelymaksujen lisäksi piti vielä maksaa parkkimaksusta 9 euroa, mutta elämä on =)
Jenni laittoikin koirat showkuntoon joten pääsin helpolla hain tytöt ja Jenninkin mukaan aamulla ja mentiin näyttelypaikalle, ja cavalierit otti tänään vastaan kotimainen kasvattajatuomari. Kiva kun tulit mukaan Jenni <3
Lucy teki debyytit juniori luokassa täällä kotimaassa, sillä ensi kertahan oli viime viikonloppuna sielä Eestissä....
Esiintyminen oli hienoa ja iloisesti tohottaen mentiin ja tuloksenaan Jun ERI <3
Alle pari kuvaa...

harmi, ettei skarppejaa nämä kaksi, mutta asian pointti tulee selväksi :)

Luna
saikin eri händlerin tällä kertaa kun onneksemme Lotta suostui kokeilemaan neitiä, josko hänen kanssa kävelisi eikä kauhoisi kehästä ja kuinka ollakkan esiintyminen oli kyllä loistava.. Iso kiitos Lotalle siis...
Lunan tuloksena tänään Nuo EH <3 eli erittäin hyvä....punanuttu rinsessa <3

Aivan ihanat arvostelut saivat molemmat, joten sen puolesta eh tai eri ois voinut olla kummallakin miten päin vaan.. hyvä tytöt <3
Seuraava näytelmä meillä onkin parin viikon päästä hieman taas erilaisella kokoonpanolla :)

23.04.2013
Kuka tämän huhtikuun vei kysyn vaan :D Verottaja kait, sillä se on tämä ruuhka aika töissä nääs, ja loppuilta kuluu koirien kanssa jotka tuntuu olevan rapasia joka hetki ja koti sen mukainen..... muttta eikös se ole juuri tätä koiranelämää?? Ei voi eikä kannata stressata kodista ja sen kunnosta, sillä sitä mukaan EI ehdi siivoomaan mitä turkeissaan kannetaan :) Toki pesut on keksitty ja sitäkin harrastetaan, mutta ei noita voi aina litimärkänäkään pitää.
No kesä tulla jolkuttelee ja toivomukaan myös suhteellisen kuiva sellainen nih...
Oli outo muutama päiväinen, sillä tehtiin hieman koiran vaihtokauppaa..ilman sanaa kauppaa...tyrsk.. torstaista maanantaihin oli meidän vanhemmat pojat tyttärelläni ja Leon kanssa tytöt minun kanssani...keski-ikä ei ollut hetkeen kovin korkea ;D
Toki kuten arvata saattaa oli siihen syynsä, sillä lähdin kolmikon kanssa Viron Rakvereen kera tietysti Sarin ja koirien...ja sielä kaksi päiväinen näytelmä ;) Majoituttiin Nelijärvessä kesäkylässä ihanassa mökissä ja paikka oli oikein onnistunut kertakaikkiaan...
Lauantaina meidät siten arvosteli Liettualainen tuomari ja koiria ilmoitettu neljätoista kappaletta..suurin osa tytöjä ja niistäkin junnuja sitten.. tulokset oli omalta klaaniltani yllätykselliset kertakaikkiaan... sillä Leo joka aina isouden kanssa painii..oli tuomarin mieleen melkolailla.. ja tulos NUO eri 1 SA, sertikisan toinen, PU3 ja Luna oli NUO eri 1 SA sertikisan 3..ja viimoisena Lucy ensi kertaa junioreissa muutaman päivän ylittäneenä sen iän JUN eri 2, SA <3 Aika hieno päivä sanoisin...Mustiaisia Sarilla rankaisi hieman enempi eikä selvästi tuntunut välittävän siitä väristä....
Sunnunaina taas punaiset vaikkakin hienolla arvostelulla ranskalaisen edessä eritäin hyviä ja Lucy taas toisti tuloksensa <3
Mustat olivat taas ranskalaisen mieleen enempi kun hyvin ja Aten tytär Bella oli vsp juniori kera junnusertin, ja Riki Vsp kera sertin :)
Nyt olisi parit kotimaan turneet tiedossa täsä välissä ja sillä aikaa mietitään mitäs sitten keksitäänkään....laittelen arvostelut jotka oli mukavaa luettavaa koirien sivuille !
Muuten meille ei kuulu mitään kummempaa aika rientää ja koiramaisia touhuja :)

01.04.2013
No jestas päivittäminen on vallan jäänyt, mutta oikeastaan ei mitään kummallista ole tapahtunut. Töissä se kiirein aika ja koiramaailmassa seesteitstä, näytelmä buumi alkaakin vasta kohta jne :)
Kohta siis aktivoidutaan jälleen hieman näyttelyiden merkeissä ja ootellaan kesän saapumista pikkuhiljaa...
Eilen vietetiin täällä kotona kunnon riehahetkeä, kun laumamme tyttöosasto saapui muutamaksi tunniksi kyläilemään, ja aivan ihanan naatteja pojat sen jälkeen olikin <3 Lucy neiti kasvaa ja ihan kohta siirtyy junioriikään eli tämän kuun puolivälissä 9 kk.. aika menee!
Muutamaan näyttelyyn olemme siis ilmottautuneet eri variaatioilla, Maksi lähtee pariin kotimaahan mukaan, mutta sitten pappa siirtyy varmaan tosissaan eläkkeelle, sen kanssa olen saanut kaiken sen mitä haluankin, pari vimeistä kohtuutonta mitä ei haluttu heh, mutta toisaalta uutta sekin reps ja yrtetään korjata ne ja sitten saa nauttia olostaan <3.. käydään vähän seikkailemassa maailmalla tietenkin muulla kooonpanolla, ja täällä kotomaassa, joten normaalit kujeet siis tulikodilla tiedossa!
Pääsiäisestä nautittu lähinnä perhekeskeisesti, lapsenlapsia eli nuorta perhettä lauantaina, keskinmäistä nuorta perhettä eilen jne :)
Pojat (ja tytötkit) ovat voineet hyvin ja nyt huomataan pieniä merkkejä keväästä auringon lisäksi, eli rapaisia tassuja, kunnon lätäköitä ja ah Aten rakkaat tirpat eli linnut aktivoitunut taas lentelemään ja viesertämän :D Lenkeillä vauthia siis riittää...
Tässä papalta pääsiäisterveiset... kännykällä otettu kuva joten ei ihan niin skarppi kuva...ja ehkä valottunutkin...

Maksin nuorimmat eli viisikko East Beast kennellistä ovat tulleet muuttikään, sirutettu ja käyeet lääkärintarkastuksessa ja pojista kaksi ovat muuttaneetkin uusiin koteihin, yksi heistä jäi kotiin, mutta prinsessat kaksi kappaletta oottavat vielä sitä oikeaa kotia <3


09.03.2013
Maaliskuu
on jo edennyt melko pitkäle ja kovaa kyytiä kevättä mennään, jotenkin vaikka välillä pakkasta reippaastikkin, jotenkin tuo mielenpirteyttä tuo pilkottava aurinko <3
Hih hymyä suunpieleen aiheuttaa toki myös pieni ihmisprinessa eli toinen lapsenlapsemme näki päivänvalon 26.02 :))
Tehtiin viikko sitten siekkailumatka Viron Harjuun ja joo näyttelyn merkeissä tottakait ja tällä kertaa itselläni oli punainen riehupari alias sisarukset Leo ja Luna... tuomareina toimi etukäteen tiukaksi tiedetyt puolalais kaksikko ja jep tuloksista huomasi, H:sta Eriin jaettiinkin ja koko + liikkeet oli aika pinnalla oleva asia. Eriä kera sa:n tuli molempina päivivä pari hassua ja rotua oli paikalla 19 kappalette.
Punainen kaksikkoni saikin tyytyä Erittäin hyvään molempina päivinä, mutta erityisen mieltä lämmittävää oli Leon upeat arvostelut, jossa rangaistuksena oli vaan tuo suuri koko. Seikkailua jatketaan toki, mutta nyt unohdamme juonior luokka kokonaan 15 kuisilta, sillä Leo on parempi esittää nuorissa selkeesti...
Noh Leon rakenteen silti ottaisin monille, toki koko voisi todellakin olla hieman pienempi..erinomaisesti kulmautunut, suora selkälinja, vahva eturinta,kaikella tapaa urosmainen, liikkeet loistavat..jne.. hih kunhan entisestään kasvattaa karvaa sopusuhtautuisi hieman tuo niin paljastava kroppa kokoineen :)
Tuula Arokanto nappasi meistä vallan ihanan kuvan kehässä sunnuntaina... toki pää vinossa namin takia, mutta vaikka muutoin esiintyy niin hyvin, pyrkii tuo takapuoli laskeutumaan maahan pitkissä seisonnoissa kovin helposti <3

Esitin myös rakkaat sisarukset parina...(hih ja siis ei ollut helppoa ei :)

Sain myös kunnian esittää reissukamumme mustiaisen tuona viikonloppuna... ja
Mikko kuvauksellista com oli napannut siitä todisteen vaikkakin vain kinttuni kuvassa näkyykin hih.. :)
Esiintyminen Rikin kanssa meni vallan loistavasti, ja Riki olikin PU1, Serti, VSP tuloksella lauantaina..

Ja viimeisenä on Aten ensipentueesta tyttärensä Bella ikä 1,2 vuotta <3 Kovin isänsälainen..

Tulokset tai arvostelut laitan myöhemmin sivuille...nyt piti vain pikaisesti päivittää kuulumisemme..ihanaa kevään odotusta kaikille.

24.02.2013
Aurinkoista sunnuntaita kaikille. Ihan mahtava ulkoilukeli ja jotenkin kevään tuntua, lähinnä lintuejen viserryksen takia..ja jos joku haltioissaan niin Atte...joka ei voi vastustaa lentäviä tirppoja ;D
Eilen kuitenkin illalla sain aivan mieletömän ihania uutisia Maksin tyttärestä, alias Fireboy's kasvatista Mellistä eli virallisemmin M-pentueen Fireboy's My Honey:sta. Melli kuten muutkin perheen haukut ovat aktiivi Agility liitäjiä ja sen lisäksi, että Melli omaa tittelit FI ja NO Ava olivat emäntänsä kanssa loistaneet eilen Ruotsissa.. ja valioitui nyt sitten myös Ruotsin ja Pohjoismaiden Agility valioksi...
Ihan mielettömästi onnea Riitta Ja Melli <3 Fireboy's tytöthän Melli ja tyttärensä Mandi olivat viime vuoden eli 2012 vuoden agility cavalier liitäjien sijoilla 1 ja 2! Mahtavia menijöitä kertakaikkiaan!
Tässä Mellin Kuva Riitta Haaranen... (6 vuotta 6/12 synttäri kuva)

Samalla on saanut kuulumisia Maksin nuorimmaisista eli East Beast viisikosta jotka alkavat olemaan "hurjia" koiranpentuja 3 viikon iässä toisin sanoen, kuristaan, leikitään ja harjoitellaan kävelemistä tiiviisti...
Tässä kuvassa viiskosta kolmikko + yksi häntä:) Kuva(C) Marju

Osa pennuista vielä ilman omaa kotia ja kiinostuneet voivat tiedustella heitä kennel East Beast Marjulta :)

20.02.2013
Hih en vieläkään raaski vaihtaa etusivun kuvaa, voi minua :)) Mutta joku päivä :D
Eilen tuli yllättävää menoa, sillä kuinka ollakkaan sain peruutuspaikan SuKoKan järjestämään joukkotarkastukseen Klaukkalaan ja silmätarkastukseen oli itsellä vaan tarve koirieni kanssa jee!!!
Matkaan lähti siis vain punainen kolmikkoni, jotka tarvitsi tarkastuksei. Pappa Maksikka jolla olisi mennytkin umpeen ensi kuussa, ja nuoriso Luna ja Leo ja kaikilla kolmella täysin puhtaat silmät <3 jess nyt on juuri hoidettu siis sydän kuuntelut, polvet ja silmät heiltä ja kaikki kunnossa <3 Lucy taitaa olla seuraavana sitten vuorossa, mutta vielä on tovi iän täyttymiseen sillä vastahan laikkulapsi on 7kk.
Aina tarkastukset on jotenkin jänniä, mutta erityisesti tuon papan kanssa jo <3
Pari kuvaa "vanhimmistani" eikä kande kattoo niin tarkkaan tuota mustiaista, sillä posetus tuli vähän yllättäen, eikä oltu laittauduttu prinssiksi tai jotain :D Vähän vinossa seisovat vällyjen päällä <3
Atte kuvassa 3,4 vuotta otettu tammikuun alussa<3

Pappa Maksikka kuvassa 8,7 vuotta otettu tammikuun alussa <3


18.02.2013
Aika vierähtää ja hiihtoloma Helsingissä alkanut, minä tietysti en ole lomalla vaan töissä kuten melkein aina :)
Aika jotenkin kiitää hirmu nopeesti ja päivittäminen unohtuu, mutta tietysti FB:ssä tulee höpöteltyä ja töissä se kiireisin aika menossa!
Koirat voi hyvin ja lauma viisikko viettää aika ajoin aikaa yhdessä <3 Lucy neiti otti ja täytti 14,2 ystävänpäivänä 7 kk ja lahjakseen sai ensimmäiset juoksunsa heh! Isoksi tytöksi päätti tulla, siitä huolimatta lauantaista sunnuntaihin Lucy vietti poikien kanssa aikaa ja kaiken lisäksi näytelmien merkeissä. Pojat ei juoksuista vielä olleet moksiskaan.
Atte pakkasi pikkaisen reppunsa ja meni Luna neitosen ja isännän Tonin kaveriksi, ja minä, tyttäreni ja kolmikko koiria Maksi, Leo ja Lucy lähdettiin sunnuntaina aamulla kohti jyväskylää koulutusnäytelmän luokse. Tuomarina tosin toimi painajainen, ja tiesinkin, että Maksi vaikka erinomaisessa kunnossa oleva papparainen on tuomarille vallan kova mörkö ja pistikin sitten paremmaksi kun joulukuinen pohjanoteeraus messarissa ;D Mutta oikeasti alkoi naurattaa, sillä Maksin saadessa T (jota ei koskaan ole saanutkaan), toki tuomarilla oli tiukemmat otteet olihan harjotusarvostelijoita kolme paikalla välillä jopa neljä...ja flobbeja tapahtui.. ei esimerkiksi tullut parasta urosta ollenkaan, kun kukaan ei ollut sa;n avoinen eikä oikeastaan pahemmin erinkään :D
Hauskinta näistä on se , että koira kehutaan totaalisesti vielä liki 9 vuotias veteraani sen hyvää kuntoa, kaunista olemusta/rakennetta, urheilijamaista liikettä..mutta sillä onkin tälläkertaa tuplasti kokoa, ja aivan liikaa päätä..mutta ei tunnu missään ihan sama, ziljoonat arvostelut kertoo kyllä mitä se on, ja kunto sillä on nyt loistava <3 Mutta kuten sanottu nämä vanhat parrat tuoamreina huoh....
Lucy neiti teki debyytit kehässä täällä suomessa ja ilmeisemmin ainukainen pentunäyttelykin täällä heh.. Hienosti PEK 2 tuloksella, häviten sitten niukasti siskolleen (jolle superisti onnea) kolme tyttö pentua oli ilmoitettu, Ja esiintyminen oli tosi kivaa ja uskomaton mutta todella upea arvostelu.
Leo oli mukana, ei tosin siksi että osallistuisi ko painajais kehään, vaan oli osallisena tuomari kolleegiossa yhtenä koirista edustaen ruby urosta, kolme tuomaria siis suoritti koettaan rodussa ja loppujen lopuksi heistä kaksi läpäisikin..onnea siis :D
Tilaisuus oli harvinaista herkkua, meinaan totaalista treeniä.. moneen kertaan pöytää, seisontaa, hampaiden katsontaa, liikkumisia ees taas monia kertoja ympyrää, kolmiota, eestaas jne.. ja paljon tutkivia käsiä. Teki meinaan tosi hyvää, vaikkakin minulla hiki ;D
Liikkuminen meni loistavasti mielestäni ja jotenkin käsitti erilailla mitä sielä halutaan, mutta hieman uutena tuli tuo pyllyn painaminen tai maan vetovoima istumisen suhteen tyrsk :))
Noh parin viikon päästä lähdetäänkin taas seikkailemaan maailmalle, ja matkaan lähden kahden tulisen punanutun eli sisarusten Lunan ja Leon <3 kera kamut matkassa tietysti....
Tässä vielä prinsessa Lucyn kuva ja sisarusten kanssa...

sisarukset Lucy ja Luna <3

Aten lapset eli Marloviisan nelikko onkin muuttaneet omiin koteihinsa eli saavuttaneet 8 viikon iän, ja me täällä toivotaan kuulumisia joskus ja toivotamme ihanaa elämää omien perheiden tykönä <3

03.02.2013
Jokseenkin rankan viikon jälkeinen rento viikonloppu tosin flunssa yrittää kovasti nostaa päätään pah, mutta toivotaan sen selättyvän ennen kun kunnolla alkaakaan.
Toissa yönä Maksin 9:s pentue syntyi maailmaan punanuttu emn Martan kanssa.. ja viisikon seikkailu siis alkoi :) Laumassa on 3 poikaa ja 2 tyttöä ja emo sekä pennut voivat todella erinomaisesti <3 Pennuista kiinostuneet voivat tiedustella niitä kasvattaja Marjulta kennel East Beast :) Tässä kuitenkin suloisuuksien kuva..joista kiitos Marjun !
Mamma kera vastasyntyneen viisikon...

Viisikko vuorokauden ikäisenä <3

Me toivotamme emolle ja pienille voimia hoitoon/kasvuun ja kasvattajalle toki kanssa...:)
Vastaavasti Aten nelikko ovat saapuneet jo 5,5 viikon ikään ja temmellyskin sen mukainen...3 poikaa ovatkin jo löytänet omat tulevat kotinsa , mutta tämä prinsessa Marloviisan Queen Anna :) etsii vielä sitä oikeaa...hih niin vallottavat silmät <3


29.01.2013
Aika senkun riittää ja tovi ollaan helmikuun puolella..heh josko siten kohta kesä :)
Nyt on aloitettu taas näyttelukausi ja oikein kunnon extreamillä, sillä extemporee otin ja päätin lähteä junnu Leon ja vaavikainen Lucyn kanssa Liettuan kaunakseen, oikeesti siis kakaraoiden kanssa :) Heh noh eihän mittariinkaan tullut kun se 1200 kilometriä ja rapiat.
Perjantaina siis pakattiin auto kera kamujen ja suuntasin autoni nokan kohti satamaa aamulaivaan 7,30 lähtevään ja oltiin sitten kello 19 jälkeen illalla perillä. Kaunaksessa oli kaksi näyttelyä ensiksi KV Kaunas ja sitten Kansallinen Kaunas, joten ei ainakaan suureellinen aloitus 6 kk pikkuneidillä :D
Noh Leon tulokset eivät maata myllertäneet lauantaina Jun ERI 2, ja sunnuntaina kera tuomarin ja tuomariharjottelijan edessä Jun EH 2, toisaalta olin niin tyytyväinen arvostelut hyvin mukavaa luettavaa ja esiintyminen sujui oikein kivasti <3
Lucy neiti joka koki järisyttävän paljon uutta ensikertaa näytelmässä, sisähallissa ym.. olikin sitten ROP-Pentu molempina päivinä saaden hienot palkinnot <3 Upea tunne mennä ziljoonan muun pennun kanssa tosin isoon kehään ja näyttäytyä pienen neitokaisen kanssa myös skriinillä hih! Naurun aiheitta sai aikaan myös se, että nyt on myytti rikottu, eli esitin omasta takaa Blenheim väristä koiraa ja vielä tapiton! :D
Sunnuntaina sitten ajettiin takaisin näyttelyn jälkeen tallinaan jossa yövyttiin vielä yksi yö ja palasimme maanantaina melko väsyneenä kotiin. Antoisa matka kiitos siis seurasta Mikaela ja tytöt Diiva ja Daami <3
Lucy oli aivan mahtavaa matkaseuraa jännittämätön ja avoin kaikelle uudelle, kertakaikkisen vallottava persoona <3
Teki tiukkaa torstaista saakka pidettynä neitiä palauttaa eilen illalla eli maanantaina kotiinsa..heh. tosin "isosisko" Lunan riemu saadessaan täntiksen kotiin oli melkoisen vallottava näky, mutta oisipa tuo tässäkin hyvin mennyt poikaklaanin kanssa tyrsk :)
Tässä vielä väsähtäneen prinsessan ei niin virallinen tönötys...

Sunnuntaina 27,01 Fireboy's klaanin toinen pentue eli S pentue täytti 4 vuotta, tätäkin kautta super suuret onnittelut koko porukalle, Mandi, Redi, Bertta, Jymy ja Remu <3
Pienellä jännityksellä ootellaan koska Maksin tyttöystävä puhkeaa.. sillä pentujen "laskettu" aika alkaa olemaan hyvin ajankohtaista, siispä paljon peukkusia punanuttu emolle ja voimia koitokseen!!!

13.01.2012
Niin siinä kävi, että vuosi on vaihtunut ja edennytkin tovin jotenkin kiireisissä merkeissä itselläni. Toivotan siis vielä kertaalleen oikein ihanaa onnellista tätä kuluvaa vuotta kaikille tasapuolisesti <3
Puhellaan hieman alkuvuodesta ja loppuun otan pienen session vuodesta 2012..yleensä sen teen viimeiseksi vuoteen, mutta heh nyt kun päivitys hieman viivästynyt aloitetaan vuosi siten....:)
Tälle vuodelle ei koiramaisia tapahtumia niin hurjasti ole tapahtunut, tasaisesti ollaan käyty leikkisessiossa koko viisikon voimin ja huippuna kuvauttamassa kimpasti koko klaania.. 7.1 lukuunottamatta paria mastiais kuvaa eli etusivun viisikko ja näitä kolmen ja kahden klaani ei vielä kuvia olla saatu, jonka takia hieman pitkitin tätä päivitystä, mutta nyt päätin sen vihdoin tehdä..laitellaan kuvia sitten myöhemmin...
Tässä rakkauspakkaus poikakolmikkoni <3
/hih punaiset istuu peput pitkällä siksi näyttävät samankokoiselta kun Atte, joka on paljon pienempi :)

ja tässä rakas tyttöosastoni Jenni tyttäreni silmäterät <3

Maksilla kävi tyttis myös tuossa päviänä eräänä ja 2,1 iloisia ultrakuulumisia kuuluikin, joten maksikan vaavikaiset pitäisikin syntyä tuossa Helmikuun ihan alkupäivillä.. peukkuja sinne masu kasvatukseen :)
Ihan viimoiseksi viime vuonna tapahtui tuo Aten toisten lasten syntyminen 27.12 eli nelikko mustiaisia jotka viime torstaina saavuttivat kahden viikon iän ja simmutkin auenneet ja painot syntymästä ja edelleen erittäin tasaiset toisiinsa nähden...
Pennut eivät vielä ole kaikki varatut ja heistä kiinostuneet voivat tiedustella suloisuuksia kasvattajaltaan Marita Nurminen kennel Marloviisan http://www.koirat.com/kennel/marloviisan
oheisesta linkistä löytynee yhteystiedot jne--- tässä kuitenkin kaksi viikkoisista vauvakasa kuva :)

Muuten viime vuosi meni tasaisissa merkeissä puuhaten.. Luna ja Leo  saavuttivat yhden vuoden iän ja käväisivätkin sydän ja polvi tarkeissa virallisissa... ja silmät otellaan tänä vuonna. Aloittivat myös kehä kokeilun hiukkasen pentuluokkien lisäksi, myös parit junnuluokat :) Eiköhän jatketa heidän kassaan siitä tänä vuonna..
Lauma kasvoi yhden pienen Blenheim tytön muodossa alias Lucy ja siis tosiaan muutti Lunan kanssa Jennin ja Tonin tykö...ja saavuttaa huomenna puolen vuoden iän :) Kehiin johonkin taatusti pikkuneitikin pääsee korkkaamaan...aika pian ensimmäiseensä :D
Atte: Käväisi vain pari kertaa kotimaan kehissä saavuttaen FI Mva arvon ja sijottuen hienosti pu kisoissa... ulkomailla saavutti Latvian, Viron ja Balttian muotovalioarvot <3 Joten varsinainen hurmuripoika, ja luonteeltaan alati onnellinen adhd ja rakastaa kaikkea ja kaikkia..ja tätä nykyjään Leon hoitaja ..pesee ja putsaa kertakaikkisen tarkasti tuon punanutun..siinä missä leikkivät päivät pitkät :)
Eiköhän Atenkin kanssa tänä vuonna jossain pyörähdetä ehdottomasti....
Maksi : Otti ja saavutti kunnaikkaan veteraani iän, käyden kehissä kotimaassa muutamia kertoja keräten pu sijoituksia, Vsp ja Rop veteraani sijoituksia, ulkoimailla pyrähtäen pikaisesti keräten Lativa, Liettuan, Eestin ja Balttian Veteraanimuotovalio arvot.. ja muunmuassa bis 4 veteraani sijoitusta ym <3 Tätä vuotta katotaan, eiköhän pappa joka loistavassa kunnossa pyörähdä jossain vielä, mutta pääsääntöisesti on ansainnut eläkkeensä nauttien olostaan ym.. tosin rakastaa reissuja ja kehissä itseensä esittämässä :)

Terveysrintamalla mukavasti ovat terveenä pysyneet vain ja ainoastaan onnistuimme sen kennelyskän koko viiskolle saamaan, mutta muuten ei mitään ole ollut..toivotaan, että jatko yhtä iloista <3 Klaania on tutkittu, sydämien, polvien ym osalta, ja koko klaani käytettiin virallisissa Dna testeissä... ja tutkimista koirien suhteen jatketaan tänäkin vuonna tottakait.
Kasvateille kuuluu suhteellisen mukavia kuulumisia, sen mitä heistä kuuluu ja he joista kuuluu (kuuluville erityisesti suuret kiitokset ja halit kuulumisista <3).. kovin mukavaa olis jos kasvatteja terveystarkastettaisiin eritoten sydänten osalta virallisesti vaikka rokotusten merkeissä jos ei muuten .. koska jokainen tutkittu asia on aina kullan arvosta rotua ajatellen.. ei vaan omaa kasvatustyötäni ajatellen. Epävirallisesti heitä varmasti kuunnellaan ym..rokotusten tai muuten mahdollisten käyntejen merkeissä, ja se mitä tietysti kasvattajat yleensä ihan ensimmäisenä kuulee on jos ei jokin olisi kunnossa, siitä sitten oletan asian monen kohdalla olevan siis hienosti terveyden kohdalla niistäkin joista ei ole kuulunut juurikaan!!
Nyt lähetetään viimeiseksi hali terveiset ihan jokaiselle kasvatille, ja toki poikieni jälkeläisille.. toivotan kaikille terveyttä hyvää oloa.. ja elämän ihanuutta!!Takaisin etusivulle